Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי עצירה ברכב ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,צהריים טובים.

המורה נהיגה שלי תמיד אומר לי,קודם כל תלחץ על הבלם,ואחרי שאתה עומד לעצור תלחץ על הקלאץ,ולפני זה תמיד הכנסתי את הקלאץ עד הסוף ולחצתי על דוושת הברקס,והמורה אמר לי שזה לא בטיחותי ועדיף שתעשה כמו שאני הסברתי לך,אפשר לדעת מה יותר בטוח פה?

תודה,ליחן

פורסם

גם אותי המורה לימד ככה והייתי עושה בדיוק כמוך.

הוא היה אומר לי "אתה לוחץ קודם קלאצ' ולא ברקס" זאת אומרת לא טוב.

ללחוץ ברקס עד מהירות מסויימת, ללחוץ קלאצ', להוריד הילוכים וזהו, ככה הייתי עושה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

נכון. הרעיון הבסיסי בבלימת כזאת הוא כדי שתתרגל שבמקרה ותצטרך לבלום בלימת חירום לא יהיה לך הרגל להוריד הילוך באמצע הבלימה.

מצד שני יהיה עדיף עבור חיי בלמים ארוכים יותר ובלימה מהירה יותר לבלום יחד עם הורדת הילוכים שיעזרו לבלימת מנוע חזקה יותר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

כשאתה לוחץ על הקלאץ אתה בעצם מבטל את השפעת המנוע על מהירות הגלגלים ואז מה שקורה הוא שיותר קשה לרכב לעצור,

כשאתה לוחץ על הבלם ובהדרגה ואתה מוריד הילוך אתה בעצם מוריד את מהירות המנוע עצמו והוא בתגובה משפיע על האטת הגלגלים, וכך הרכב עוצר בצורה יותר חלקה וקלה יותר.

עוד סיבה היא שעם חס וחלילה יהיה לך עצירת פתע ותילחץ על קלאץ עד הסוף ורק ברקס אין מצב שתצליח לעצור בזמן ותהיה חייב להוריד הילוכים כדי להאט את מהירות המנוע עצמו.

שבת שלום וסע בזהירות.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

לא סתם הוא "מורה נהיגה".

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

מצד שני יהיה עדיף עבור חיי בלמים ארוכים יותר ובלימה מהירה יותר לבלום יחד עם הורדת הילוכים שיעזרו לבלימת מנוע חזקה יותר.

מספיק עם השטויות הללו.

בולמים עם הבלמים. זה לא מקצר את חייהם וחיי הרפידות זולים מחיי הגיר. אין שום סיבה להשתמש בבלימת מנוע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במשאיות ואוטובוסים צריך להיפטר מהרבה יותר אנרגיה בכל בלימה, לכן בלמי העזר.

ברכב פרטי הבלמים בהחלט מספיקים כדי לבלום את הרכב (למעט במקרה הספציפי של ירידה ממושכת בה יש להשתמש בבלימת מנוע ע"מ לשמור על מהירות רצויה ולא לשבת על הבלמים דקות ארוכות ולהרתיח אותם)

בבלימת חירום אמיתית (קפץ ילד לכביש נניח) לוחצים עד הסוף על הבלמים וזהו. אם זוכרים גם להכניס קלאץ' כדי שהמנוע לא ייכבה - טוב. אם לא - אז נכבה. לא אסון.

הסיבה העיקרית שמשאירים הילוך משולב בבלימה רגילה היא שייתכן שיהיה צורך דווקא להאיץ ואז אתה נמצא כבר בהילוך ורק צריך ללחוץ על הגז, בניגוד למצב שאתה בניוטרל נניח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מספיק עם השטויות הללו.

בולמים עם הבלמים. זה לא מקצר את חייהם וחיי הרפידות זולים מחיי הגיר. אין שום סיבה להשתמש בבלימת מנוע.

כמו שאני אומר

ברכב פרטי המנוע נועד להאיץ את הרכב והבלמים לבלום אותו....

ב"טסט" אסור להיות במצב שאתה לא בהילוך ובתנועה, כלומר אסור להדרדר לרמזור בניוטרל או עם קלאץ' לחוץ, ולכן המורה מלמד אותך לעצור בהילוך, עד כמה שאפשר ואז להכניס קלאץ'.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

לחיצה על דוושת הבלם מפעילה גם את אורות הבלימה, שמסמנים לנהג שמאחוריך שאתה מאט - טוב גם לנסיעה רגילה וגם כהרגל עבור בלימת חירום. אני בדר"כ לוחץ על הבלמים מהסיבה הזאת, וגם כדי שבשילוב ההילוך הנמוך, ההאטה תהיה חלקה יותר.

האם בלימת מנוע תורמת לבלאי? אני יודע שבלם האגזוז במשאיות גורם לבלאי מואץ.

פורסם
זה בדיוק כמו להגיד למה צריך אגזוז-ברקס במשאיות ואוטובוסים. הרי יש בלמים.. :|

תגיד לי, איזה בעל מקצוע לימד אותך נהיגה מלבד מורה הנהיגה שלך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עזבו טסטים עכשיו, לי יש שאלה לחיים האמיתיים:

נגיד אני נוסע בעיר על 50 קמ"ש ויש באמפר שאני רוצה לעבור על 25 קמ"ש,

מה עדיף - להוריד מהילוך שלישי לשני קצת לפני ולתת לאוטו להאט בלי ברקסים כמעט/בכלל (זה יותר כיף את האמת..)

או שעדיף להאט עם הברקסים ומתי שכבר מגיעים למהירות 25 רק אז להעביר להילוך שני.

מה עדיף מבחינה של לשמור על האוטו ומה עדיף מבחינה של נהיגה מהירה ונכונה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
עזבו טסטים עכשיו, לי יש שאלה לחיים האמיתיים:

נגיד אני נוסע בעיר על 50 קמ"ש ויש באמפר שאני רוצה לעבור על 25 קמ"ש,

מה עדיף - להוריד מהילוך שלישי לשני קצת לפני ולתת לאוטו להאט בלי ברקסים כמעט/בכלל (זה יותר כיף את האמת..)

או שעדיף להאט עם הברקסים ומתי שכבר מגיעים למהירות 25 רק אז להעביר להילוך שני.

מה עדיף מבחינה של לשמור על האוטו ומה עדיף מבחינה של נהיגה מהירה ונכונה.

אממ אני אישית לפני פס האטה מאט את הרכב עם הבלם עד למהירות סבירה (35 קמ"ש נניח )

ואז מוריד הילוך...

לא חושב שכדאי לך להוריד ישר ב50 קמ"ש מ3 ל2 בלי להאט לפני).

HONDA CIVIC hatchback-RED

• תוכן חדש...