Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, זה ממש חבל...

כאילו, לדוגמא, קחו את עצמכם (או חובבי המכוניות/נהיגה), כשהייתם צעירים.

לא רציתם איזו מכונית יפה, מהירה וספורטיבית? כזאת שתיתן אדרנלין והנאה מנסיעה?

הנאה מהסוג שמקבלים במכונית ספורט, לא במשפחתית, משהו כמו wrx או EVO וכו'.

עכשיו, קחו את עצמיכם להווה. מה יש לרוב האנשים בעולם/ ישראל? מכוניות משפחתיות יעילות, משעממות ואפורות. אפילו לכם.

אנשים מנסים אולי לקנות סיויק או אימפרזה כי תמיד היתה להם קריצה ספורטיבית כלשהי, אך הן מכוניות משפחתיות משעממות.

אם לא אהיה עשיר במיוחד, אין מצב שאוכל להינות ממכונית ספורט?

זה עצוב.

נכון 106 ראלי, קליאו וכו' הן בערך מכוניות ספורט, אך בינינו, הן לא זולות במיוחד והן לא הדבר האמיתי.

אופנוע הוא אולי הדבר היחיד שיתן כיף מנהיגה במחירים סבירים, אך יהרוג אותך בתאונה או ממחירי הביטוח/ טיפולים/ חלקים וחוסר היעילות שלו.

Honda civic EJ6

פורסם

בנאדם, זה לא התקופה שהפכה את המכוניות ליקרות זה החרא שאתה חי בו, ואני לא מתכוון על הבית שלך או משהו חס וחלילה, אלא על המדינה הזאת, באמריקה כל ילד בן 4 יכול להרשות לעצמו מוסטנג מהדמי כיס שלו, מה לעשות המדינה הזאת לוקחת 120% מהמחיר של הרכב לייבוא, ובינתיים אין רכב כחול לבן (אלא אם כן בא לך סוסיתא).

אוודי TT שתעלה לך פה 150 אלף שקל באירופה עולה כ-70 אלף שקל, מה לעשות, כן מיצרים מכוניות ספורטיביות זולות יחסית, , הסיפור מתחיל בלהביא אותן לכאן.

בקשר לשאלה שלך ללמה הם לא מייצרים מכוניות ספורט זולות הריי זה עולה בערך אותו דבר כמו לייצר מכונית משפחתית, אז קודם כל בו לא נשכח שגם מכונית משפחתית חדשה עולה בסביבות ה120-160 אלף שקל, ודבר שני, אל תשכח מה המטרה של יצרניות הרכב, וזה רווח, אם הם יכולים למכור מכונית ספורט ב40 אלף שקל יותר בגלל פוזה של נערים בגילאי 18-23, למה לא?

פורסם

כן, כנראה אתה צודק.

פעם ראיתי טופ גיר או הילוך חמישי. הם בחנו שם 350Z, TT ועוד כמה מכוניות בגנון הזה. המחיר שלהן שם באנגליה עמד על 28K עד 32K ליש"ט (או כסף בריטי, אני לא יודע איך הוא נקרא).

אני לא יודע מה המשכורות שלהם בבריטניה, אבל כנראה שזה לא יקר במיוחד...

Honda civic EJ6

פורסם

אחי אני איתך!

גם אני חולה על רכבי מאסלס משנות ה60-70.

לצערי הרב ולצער כולנו היום מכוניות אלה יקרות מאוד

ומדפדוף קצר בEBAY מצאתי דודג' צ'אלנג'ר (אחת האהובות עלי)

RT שנת 70 עם מנוע מאגנום 440 קיוביק אינצ' במצב מעולה במחיר

מאוד מאוד גבוה (רכישה מידית -100K דולר ובמכרז כברעברו את ה30K).

מה שכן אפשר לקנות איזה קאמרו 70 במצב גרוע ולהתחיל מסע שיפוצים

שיכלול בין היתר מנוע חדש (מייצרים עד היום מנועים אלה) ושיפוץ כללי של

השלדה וכל המכלולים. רק חבל שבארץ זה לא אפשרי בגלל המיסוי המטורף

ובגלל שכמעט כל השיפורים הרצינים לא חוקיים.

ותרשה לי לתקן אותך רק בישראל מכוניות משעממות אלה עולות ככה.

בחול אתה יכול לקנות מאזדה RX8 עם מנוע ואנקל מדהים סביבות ה25K דולר

(אותו מחיר כמו משפחתומטית בישראל).

עד שלא יורידו את המיסוי הזה אל תצפה למכוניות ספורט חדשות במחיר סביר.

זה לא יקרה.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

כדאי לזכור שמכוניות השרירים היו סה"כ מכוניות סידרתיות בעיצוב נאה, וצויידו במנועים חזקים.

דוגמא טובה היא המוסטנג שהוצגה ב 64'.

למרות שהיא למעשה היתה PONY CAR, גירסאות ה V8 שלה הציעו ביצועים מצויינים, כשעיקר ההנאה היתה בתאוצות בקו ישר.

התנהגות הכביש היתה סיפור אחר, מה עוד שהמוסטנג היתבססה על הפורד פאלקון, לא בדיוק יצירת מופת, בלשון המעטה.

הפונטיאק GTO היוותה נקודת ציון בהיסטוריית מכוניות השרירים, עד לגוויעת הקונספצייה במשבר האנרגייה ב 73'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
פאונד = בין 8 ל10 ש"ח, תלוי בתקופה.

מה שכן, לבריטים גם יש מיסוי מטורף והמכוניות שלהם עולו בערך אותו דבר כמו פה.

הפאונד היום נמצא מתחת ל6 שקלים לפאונד.

הבעיה באנגליה היא לא רק המיסוי (שנחשב לגבוה יחסית לשאר מדינות אירופה) אלה גם העובדה שהרכבים שם עם הגה בצד השני,

דבר שגורם לעלייה במחירי הרכבים.

(צריך קו ייצור מיוחד שמותאם לייצר את הרכב עם הגה בצד ימין דבר שגורם לעלייה במחיר הרכב)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קיימים הרבה רכבים בקטגוריה שאתה מדבר עליה (לא שרירים אבל ספורט זולות), אבל לא מייבאים אותם וגם אם יביאו הם יעלו משום מה הרבה מעבר לכל פורפורציה ביחס לכמה הם עולים בחו"ל...

להיפך, בגלל עלויות הדלק, הירוקים למיניהם ועכשיו גם המשבר הכלכלי הנישה הזאת מתפתחת מאוד!

אני קורא נלהב של המגאזין TOP-GEAR ושם כל חודש יש עוד ועוד גרסאות חמות (יש יותר ויש פחות) של הרכבים הקטנים, כגון:

הרנו טווינגו החדשה (הגרסא החמה מטורפת ומדהימה)! הפיאט פנדה! הפיאט 500 (יש גם ספורט וגם אבארט)! פיאסטה, קורסה, יאריס (שבחו"ל מחירה תחרותי ושפוי בניגוד לארץ), סוויפט ועוד רבות וטובות.

הן אמנם לא מתחרות באיבו/WRX אבל הן כיפיות וזולות משמעותית מכל הבחינות.

משום מה לא מיבאים אף אחת מהן לארץ :evil::cry: ושוב, אם כן יביאו הן יעלו ללא כל הגיון.

חבל, כואב, אבל פה אנחנו חיים

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

• תוכן חדש...