Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
"גבר" זה לא אחד שהולך ומתפאר בזה שהתגייס וכ"ו, צבא זה לא גבורה ולא כלום.

אני לא אודה לאדם שמראש בא להיכנס בי. תאר לך שהיתי הולך סתם ברחוב עם חולצה שכתוב עליה "כל היואבים אידיוטים" אתה הית מקבל את זה? לא נראה לי.

אין שום סיבה שגם עם יאיר אני אסכים לקבל את זה במיוחד כשהוא מפלה בין מגזרים.

אין לי הערכה לאנשים שמראש יוצאים למלחמה בלי להסביר קודם, הסטיקרים האלה והחוצה זה מלחמה ואם הוא חושב שהוא "גבר" שיבושם לו, מבחינתי הוא יצא קטן ואפילו לא ראוי לשרת בצבא.

אדם נורמלי צריך ללמוד שיש דרך להעביר דברים, זה מה שיואב לא יודע לעשות והוא ישר תוקף ומנסה להוציא את כולם קטנים.

צבא זה לא גבורה,צבא זה חובה וככזו כולם צריכים למלא אותה.

מי שמתאים ויכול קרבי הולך לקרבי. מי שלא הולך להיות ג'ובניק אבל השורה התחתונה היא שעושים את זה כי חייבים.

הדוגמא שלך טיפשית. אף אחד לא הלך עם חולצה שרשום עליה "תומר הוא אידיוט",החולצה פונה ככלל אל כל אלה שבמקום "להקריב" שלוש שנים כמו שצריך לעשות בחרו לשים זין ולהמשיך כרגיל בחיים.

אם אתה חושב שהוא ראוי לשרת או לא זה לא משנה כי העובדה היא שהוא שירת ואתה לא.

to finish first first you have to finish

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין לי בעיה שתיתן לי איזה יחס שבא לך, תלך עם החולצה הזאת עד מחר אין לי שום בעיה, רק אל תצפה שאני אשתוק על זה כי כמו שלך מותר להגיד את דעתך גם לי מותר.

לא נכון. אני פעלתי על פי החוק. אתה לא. תפסיק לעשות את ההשוואות המפגרות האלה.

זה כמו שמותר לי להגיד, אל תגנוב. ולך לא מותר להגיד מותר לגנוב. מבין?!

אני בסה"כ רוצה שאנשים טפילים כמוך יעשו את חובותם למדינה.

מצופה יש בארטיק, אתה חי באשלייה שכולם יתגייסו כמו שנוח לך. אם למדינה היה חשוב שכולם יתגייסו אז המדינה היתה עושה משהו לטובת העניין אבל כנראה שלמדינה זה לא מפריע. מצטער, אני לא רוצה להתגייס זאת זכותי המלאה ועוד יותר כשיש לי חותמת חוקית מהצבא על כך שהם שיחררו אותי על פי חוק.

זכותך המלאה לא להתגייס????

הצבא שחרר אותך כנראה בגלל התנאים המקילים שלך. אבל מה לעזאזל חשבת שאמרת "לא רוצה להתגייס". למה אני רוצה לקרוע את התחת 3 שנים??

כמו שעוד מישהו אמר לפני, חוקי אבל מסריח, מסריח מאוד.

מכל מה שאתה מצטט, תראה לי איפה אני כתבתי את זה. אני לא זה שקם להיכנס באנשים שכן מתגייסים, אני לא הולך ברחוב וצועק לכולם שלא התגייסתי, אבל כשמישהו מנסה לעשו עלי אבו עלי בגלל זה אני כן אגיד שלא התגייסתי כי אני לא מתבייש בזה.

אני לא יוצא מהכלל וכמוני יש עוד הרבה וכנראה שאתה לא מעודכן.

אם נדמה לך לרגע חד שאתה ליברמן ג'וניור אז נראה לי שאתה חי בעולם אחר, אני אזרח בדיוק כמוך ולא פחות ממך.

בגלל שאתה אזרח בדיוק כמוני, אתה צריך לקבל על עצמך את כל החובות, לפני שאתה קוצר את הזכויות המגיעות לך.

לרגע אחד לא טענתי שאני באיזו אוכלוסיה מיוחדת, טענתי שאתה מסכים שחרדי לא ישרת בצבא (אני לא מסכים שחרדי לא ישרת בצבא, תראה לי איפה אמרתי את זה. אני רק אמרתי שכרגע יש חוק שקובע שהם בסדר, ושאתה חייב לשרת.) כי ככה קובע החוק, אז תכיר בחוק ששיחרר אותי (חוקי אבל מסריח, שוב). אני לרגע אחד לא שיחקתי אותה גבר, אתה זה שפותח באיזו מלחמה מטופש. אתה מנהג כמו קומוניסט שחושב שכולם צריכים ללכת לפי השקפת עולמו ואם לא אז הם נחותים לא שווים ואולי גם בעתיד תרצה לגרש אותי מהארץ או להשמיד אותי.

השקפת עולמי??

השקפת העולם של נסראללה ואחמדיניג'אד היא שאתה בכלל לא צריך להיות קיים. צריך להילחם בזה איכשהו, לא?!

אתה הפרצוף המכוער של מדינת ישראל ובעצם ההשקפת עולם המעוותת שלך אתה בושה לצבא ולמדינה.

מצטער, אתה צודק. אני עושה מה שהמדינה מבקשת ממני (ומעבר לזה) ובגלל זה אני בושה.

בושה שבשנות 2000 יש עדיין אנשים שחושבים כמוך ועוד מנסים למצא צידוקים לחשיבה הזאת.

תכניס לך ובב לראש שזכותי המלאה לעשות מה שמתחשק לי במסגרת החוק ולא אתה ולא אף אחד אחר תגרמו לי לריגשי נחיתות בגלל דברים מטופשים שכאלה.

מטופשים?! אתה בכלל יודע איפה אתה חי?

בלי צבא לא היית יכול לצאת מהבית, אם בכלל היה לך בית.

את שאר התלונות שלך תפנה לצבא שאתה כלכך מעריץ ותגיד להם שזה לא בסדר ששיחררו אותי. מעבר לזה אין לי כוונה לענות יותר לדברים שלך כי אתה אדם קיצוני שלא מוכן לקבל שום דעה ששונה משלך.

אתה צודק, במקרים כאלה צריך להיות קיצוניים. אחרת לא נוכל להישאר פה. כי פשוט ימחקו אותנו.

אתה בושה למדינה שאתה עושה מה שבראש שלך, ושאחרים צריכים לעשות את העבודה השחורה בשבילך.

אם ככה אין לךסבלנות וסולידריות כלפי אנשים שמגינים עליך, ובכלל כלפי אנשים שומרי חוק. אני לא רוצה לדעת איך אתה מתנהג על הכביש.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
"גבר" זה לא אחד שהולך ומתפאר בזה שהתגייס וכ"ו, צבא זה לא גבורה ולא כלום.

צבא זה לא גבורה?

אז מה זה כן? ולמה כ"כ קשה לך ללכת לשם?

אם לא, אז מה זה כן גבורה? ללכת נגד החוק?

אני לא אודה לאדם שמראש בא להיכנס בי. תאר לך שהיתי הולך סתם ברחוב עם חולצה שכתוב עליה "כל היואבים אידיוטים" אתה הית מקבל את זה? לא נראה לי.

למה שאני לא יכנס בך? אתה טפיל על החברה.

אין שום סיבה שגם עם יאיר אני אסכים לקבל את זה במיוחד כשהוא מפלה בין מגזרים.

אני לא מפלה בין מגזרים. תקרא טוב את מה שכתבתי. אמרתי שאני חושב שחרדים צריכים לשרת בצבא. אבל כרגע יש חוק שפוטר אותם, ואותך הוא מחייב לשרת. מה לעשות, זה מה יש כרגע.

ולכן, כרגע, אתה עובר על החוק והם לא. בגלל זה אני נכנס רק בך. זאת לא אפליה.

אין לי הערכה לאנשים שמראש יוצאים למלחמה בלי להסביר קודם, הסטיקרים האלה והחוצה זה מלחמה ואם הוא חושב שהוא "גבר" שיבושם לו, מבחינתי הוא יצא קטן ואפילו לא ראוי לשרת בצבא.

אתה צריך הסברים למה לשרת בצבא?

ברור שזאת מלחמה, מלחמה בטפילים, שחושבים שצריך לעשות את העבודה במקומם.

אם היית יודע כמה חייל משקיע בשביל שאתה תוכל לישון בשקט, אפילו לא היית מעלה על דעתך לקרוא לו קטן.

לעומתך אני גבר, כי אני השקעתי זמן, כסף ומאמץ מנטלי ופיזי בשביל לשרת את המדינה.

מה אתה עשית לאחרונה לטובת הכלל???

אדם נורמלי צריך ללמוד שיש דרך להעביר דברים, זה מה שיואב לא יודע לעשות והוא ישר תוקף ומנסה להוציא את כולם קטנים.

תחשוב טוב לפני שאתה עונה. מה לאחרונה עשית לטובת הכלל שיש לך בכלל זכות לפתוח את הפה על כאלה שעשו ה-מ-ו-ן לטובת המדינה?

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

כמה בולשיט נזרק פה באוויר.

את אבא שלך רצחו ערבים? משתתף בצערך, באמת.

אני מקווה שעוד אנשים יחשבו כמוך ויוותרו על הצבא, אז תשמע על עוד הרבה אבות, ילדים ואמהות שירצחו אותם ערבים.

אני גם לא מסכים איתך, מר פרנקוס, שקבע שמי שרצה להשתמט לא יהיה חייל טוב.

בתור סרן במיל' ואחד שעברו תחתיו מספיק חיילים מכול הסוגים והמינים אני חולק עליך מניסיון של שנים.

שוב, הצבא לא מושלם, גדול ומסורבל. תמיד יש מקום לשפר. ואם יש משהו שצה"ל מנסה לעשות, זה לשפר. גם מלחמה היא חוויה קשה ולא מהנה. אבל זאת בכלל לא הנקודה!

כל הבנות הקטנות פה בפורום שמתרצות את ההשתמטות עם ה"לא מתאים לי, זה לא בשבילי, אני אתרום במקום אחר, הצבא מתייחס לחיילים כמו רכוש, גם ככה אהיה ג'ובניק" וכו', מה עשיתם במקום?

תרמתם שלוש שנים בעמותה ללא רווח?

אולי עזרתם בזמן הזה לחסרי בית וחיות עזובות?

מה עם לעמוד במחסום בשטחים ולחלק אוכל וקפה לחייל ששומר למשפחה שלכם על התחת 8-8 במשך 18 ימים?

מישהו פה חשב על שנת שירות בכלל?

לא! במקום זה המשכתם (ברבים, כי אני בטוח שעוד משתמטים קוראים את זה) בחייכם בטענה שזה לא בשבילכם ותתרמו בתשלום מע"מ. צה"ל לא בשבילכם, עשו משהו שווה ערך במקום אחר. אני בטוח שכמוני, אף חייל לא מרגיש פראייר בגין גיוסו. לנסות להפיל את כל הדיון על "אתם לא מסכימים איתי כי אני גורם לכם להרגיש פראיירים ואני לא חושב כמו הממסד" זה פשוט עצוב ופתטי.

אגב, אני מקווה שכל המשתמתים למיניהם לא מעיזים לחגוג את יום העצמאות שקרב ובא, תשלום מיסים עדיין לא נתפס כסיבה מספקת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אקסודוס, כל מילה בסלע.

לא מתאים לך להיות בצבא? תנסה לפחות לעשות את המינימום ולתרום לחברה בכל מיני תחומים.

גם אני חייל בצה"ל, גם לי חרא בצבא כן? הצבא לא מושלם, גם לי יש רגעים שבא לי לצאת מהצבא ולשבת רגל על רגל בבית. גם אני רוצה חיים יותר קלים. אבל נכון, אין מה לעשות כי במדינה שלנו הצבא הוא חובה!

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
כמה בולשיט נזרק פה באוויר.

את אבא שלך רצחו ערבים? משתתף בצערך, באמת.

אני מקווה שעוד אנשים יחשבו כמוך ויוותרו על הצבא, אז תשמע על עוד הרבה אבות, ילדים ואמהות שירצחו אותם ערבים.

אני גם לא מסכים איתך, מר פרנקוס, שקבע שמי שרצה להשתמט לא יהיה חייל טוב.

בתור סרן במיל' ואחד שעברו תחתיו מספיק חיילים מכול הסוגים והמינים אני חולק עליך מניסיון של שנים.

שוב, הצבא לא מושלם, גדול ומסורבל. תמיד יש מקום לשפר. ואם יש משהו שצה"ל מנסה לעשות, זה לשפר. גם מלחמה היא חוויה קשה ולא מהנה. אבל זאת בכלל לא הנקודה!

כל הבנות הקטנות פה בפורום שמתרצות את ההשתמטות עם ה"לא מתאים לי, זה לא בשבילי, אני אתרום במקום אחר, הצבא מתייחס לחיילים כמו רכוש, גם ככה אהיה ג'ובניק" וכו', מה עשיתם במקום?

תרמתם שלוש שנים בעמותה ללא רווח?

אולי עזרתם בזמן הזה לחסרי בית וחיות עזובות?

מה עם לעמוד במחסום בשטחים ולחלק אוכל וקפה לחייל ששומר למשפחה שלכם על התחת 8-8 במשך 18 ימים?

מישהו פה חשב על שנת שירות בכלל?

לא! במקום זה המשכתם (ברבים, כי אני בטוח שעוד משתמטים קוראים את זה) בחייכם בטענה שזה לא בשבילכם ותתרמו בתשלום מע"מ. צה"ל לא בשבילכם, עשו משהו שווה ערך במקום אחר. אני בטוח שכמוני, אף חייל לא מרגיש פראייר בגין גיוסו. לנסות להפיל את כל הדיון על "אתם לא מסכימים איתי כי אני גורם לכם להרגיש פראיירים ואני לא חושב כמו הממסד" זה פשוט עצוב ופתטי.

אגב, אני מקווה שכל המשתמתים למיניהם לא מעיזים לחגוג את יום העצמאות שקרב ובא, תשלום מיסים עדיין לא נתפס כסיבה מספקת.

אני אשאל אותך אחרת, מה הגורם הספציפי שמפריע לך בזה שאנשים לא עושים צבא.

אתה מרגיש פראייר?

אתה מרגיש שאתה מתאמץ ואחרים לא?

בגלל שהחוק קובע שאני כן צריך?

או שיש סיבה אחרת?

בנתיים לא ראיתי שמישהו העלה סיבה אמיתית ללמה אני היתי צריך להתגייס חוץ מהעובדה שזה חוק ושבגלל שאתם התגייסתם אז זאת גם חובתי.

מי שפראייר מבחינתי זה אותם האנשים שפותחים באיזו מלחמה של ללבוש חולצות ולשים סטיקרים, מה שאני רואה במלחמה הזאת זה שהם מרגישים פראיירים ועכשיו הם מנסים לגרום לי להרגיש רע עם זה.

חוץ מלפתוח במלחמה יש דבר שאפשר להסביר בדיבורים במקום ישר לרוץ בשלטי חוצות ולנגח רק את מי שרוצים (את הדתיים הוא לא מנגח כי חוקית הם לא מחוייבים להתגייס).

מה שמפריע לי פה זה אופן הפעולה של יאיר וספציפית גם האפליה שלו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כל המשתמטים חיים על חשבוני ועל חשבון כל המתגייסים, פשוטו כמשמעו.

זה מה שמפריע.

העלית מוקדם יותר ש"מה הטעם בכך שמישהו יתגייס, אם גם ככה הוא יעשה בלאגן". זה גם מה שמפריע. טיפוסים פרזיטים שחושבים שהם יכולים לעשות כל מה שבזין שלהם.

יש לי חדשות בשבילך ובשבילם- הם לא. זה לא קשור ללהיות ישראלי, פולני או אוזבקיסטני. זה קשור ללהיות בן אדם.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

קודם כל, אקסודוס, כל הכבוד על התשובה. לא יכולתי למצוא מילים יותר טובות.

אני אשאל אותך אחרת, מה הגורם הספציפי שמפריע לך בזה שאנשים לא עושים צבא.

אתה מרגיש פראייר?

אתה מרגיש שאתה מתאמץ ואחרים לא?

בגלל שהחוק קובע שאני כן צריך?

או שיש סיבה אחרת?

אני פשוט שונא לרוץ כשיש לי מישהו שמן על הגב.

פרזיטים, נמאסתם.

וזה לא רק בצבא.

זה אופי שחודר לכל צדדי האישיות. אתם אגואיסטים בצבא, בכביש, בתורים בסופר ואח"כ בתור שכנים.

אנחנו מדינת רווחה שצריכה לדאוג לחלשים שבחברה, ועם פרזיטים כמוך, העסק הרבה יותר קשה. אתם פשוט לא נושאים בנטל, ואח"כ אנחנו אוכלים אותה. עכשיו זה ברור??

לא אכפת לי שיצאתי פראייר, אני מאמין בדרך שלי, ואני לא חושב שיצאתי פראייר.

אולי אתה חושב שזה שקמתי היום לזקנה באוטובוס גם עושה אותי פראייר??

וזה שעצרתי לטרמפיסט?

או זה שנתתי חמש שקל לאדם שהיה חסר לו לאוטובוס?

ככה זה. החיים מלאים ברגעים "פראיירים" כאלה.

בנתיים לא ראיתי שמישהו העלה סיבה אמיתית ללמה אני היתי צריך להתגייס חוץ מהעובדה שזה חוק ושבגלל שאתם התגייסתם אז זאת גם חובתי.

איזה סיבה יותר אמיתית לזה שאם לא תתגייס יהרגו את כולנו?!

המדינה שלנו תימחק בלי גיוס חובה לכולם!!

מי שפראייר מבחינתי זה אותם האנשים שפותחים באיזו מלחמה של ללבוש חולצות ולשים סטיקרים, מה שאני רואה במלחמה הזאת זה שהם מרגישים פראיירים ועכשיו הם מנסים לגרום לי להרגיש רע עם זה.

חוץ מלפתוח במלחמה יש דבר שאפשר להסביר בדיבורים במקום ישר לרוץ בשלטי חוצות ולנגח רק את מי שרוצים (את הדתיים הוא לא מנגח כי חוקית הם לא מחוייבים להתגייס).

מה שמפריע לי פה זה אופן הפעולה של יאיר וספציפית גם האפליה שלו.

אני יגיד את זה שוב?

אני לא הצדקתי את החרדים!

רק אמרתי שכרגע יש חוק שהם לא חייבים לשרת בצבא.

אני גם חושב שהם צריכים לשרת בצבא.

תפנים את זה טוב טוב.

בלי אנשים כמוני וכמו שאר המתגייסים, לא הייתה מדינה. נקודה.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

תומר, את הילדים שלך, איך תחנך?

אהבת הארץ? למות למענה? לא ללכת לצבא? בתנאי שהמצב הזה יימשך ככה גם בעוד כמה שנים (נגיד וזה יהיה ככה).

אתה לא הייתה בצבא, אז מה עשית בשנים האלה ? (אם אני לא חודר לפרטיות שלך, אם כן מצטער).

Kia Sportage, 2014 

פורסם

סביר להניח שיקבלו חינוך חופשי שלא יכפה עליהם דברים שכאלה, אין סיבה שהם לא יקבלו החלטות בעצמם, רק ככה לומדים בחיים.

ובמקום צבא עבדתי ולמדתי ופה ושם בדרך עקיפה היתי עוזר בויצו.

in the face

with a chair

פורסם
סביר להניח שיקבלו חינוך חופשי שלא יכפה עליהם דברים שכאלה, אין סיבה שהם לא יקבלו החלטות בעצמם, רק ככה לומדים בחיים.

אני לא רוצה להפוך את הדיון, לדיון על חינוך.

אבל עם כל הכבוד,

זה המשפט הכי מפגר ששמעתי בחיי.

למה שילד בן 15 יקבל החלטות נכונות? הוא בקושי מכיר את עצמו.

ילדים כאלה מגיעים אחרי זה למקומות שבשביל להוציא אותם משם צריך עזרה מקצועית (סמים, אלכוהול, אלימות ופלילים).

לא, לא כולם הופכים להיות כאלה, אין לי מושג אפילו כמה אחוזים.

אבל אני מכיר המון מקרים.

אם צריך, אני יפרט.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

תעשה הבדל בין סמים לצבא, זה שהוא יעשה את ההחלטות לבד זה לא אומר שאני אחסוך ממנו את דעתי ואת כל האפשרויות למעשה שלו. מעבר לזה לא מדובר על זה שהוא יקח החלטה ומחר בבוקר יעשן סמים או יפגע ברכוש של אנשים, יש דברים שגם כהורה יש לי אחריות לגביהם ולכן ההחלטות שלו יהיו בפיקוח ולא בצורה חופשיה לגמרי.

אני מבטיח לך שזה שקיבלתי שכטה של סיגריה שהיתי קטן היתה בקלות יכולה לגרום לי לעשן היום אבל לקחתי החלטה שלא לעשן. לא הכל שחור או לבן בחיים, יש אמצע.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...