Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כל הביקורת שלי כלפי החרדים (ויש לי לא מעט ביקורת). לפחות הם לא משתמטים בשביל חופש, הנאה וכסף.

ואל תגיד לי אידיאלים/פציפיזם. כי אין דבר כזה. לא פה.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אז למה הם כן? בשביל ללמוד? גם אני רוצה ללמוד, אבל לא תורה אלא מקצוע שאני אוכל לעבוד בו ולפרנס את עצמי ולחיות על חשבוני.

1. לא להיות בצבא זה חופש

2. הם נהנים ללמוד תורה

3. הם מקבלים על זה כסף

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

א' לשבת כל היום וללמוד תורה זה לא קל.

ב' הם נהנים מזה בצורה מסוימת, אתה צודק. אבל תסכים איתי שזאת לא אותה הנאה כמו לטייל מסביב לעולם או לרקוד במסיבות.

ג' כסף?? הצחקת אותי. אתה צודק שזאת בעיה שהם מקבלים על זה כסף. אבל מתי לאחרונה ראית חרדי נוהג במכונית פאר, או אפילו מכונית חדשה? (יש יוצאי דופן, לא עליהם אני מדבר). רוב החרדים חיים ברמת מחיה נמוכה מאוד. לרוב ללא אוטו ובבית קטן. אל תשווה את זה בכלל לכסף שמקבלים המשתמטים אחרי 3 שנים, כשאני רק ישתחרר מהצבא ויתחיל לעבוד.

אני לא אומר שאין לי ביקורת כלפי החרדים.

אני רק אומר שיש אנשים שמשתמטים משירות צבאי בשביל חיים קלים יותר.

יאיר.

עריכה: נ.ב.

לימוד תורה הוא בשביל כל עם ישראל (גם אם אני ואתה לא מבינים את זה).

החרדים לומדים תורה בשביל כל עם ישראל, ככה הם רואים את זה. הם לא באים מתוך נק' מבט אגואיסטית.

אני מסכים איתך שזה לא בסדר, ובימינו יש דברים חשובים יותר כמו "הושעת ישראל מיד צר" ו"לא תעמוד על דם רעך". אבל הם לפחות עושים את זה לטובת הכלל.

בניגוד גמור למשתמטים החילוניים, שעושים את זה לטובת עצמם בלבד.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

העניין כאן הוא לא השאלה האםללמוד תורה קל/ קשה יותר משירות צבאי וגם לא מי נהנה מההשתמטות ומי לא. העניין הנרכזי כאן הוא הפלייה בין אוכלוסיות. באחת חובה על האזרח לשרת את מדינתו בצבא ובאחרת לא. העניין כאן הוא אי השווין. ואגב אני לא מאשים את הצביור החרדי אלא את מנהיגיו קרי הרבנים. אם הרבנים היו נותנים הוראה, אזי בחורי הישיבות היו מתגייסים בהמוניהם.

פורסם

למה לא להדפיס את השורה הנ"ל על דף כלשהו או חתיכת בריסטול,ואז לגהץ לאיזה חולצה לבנה (גופייה) ? :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני יכול גם ללכת לחנות שמדפיסה על חולצות. זאת לא בעיה.

פשוט ראיתי מישהו הולך עם החולצה הזאת, ורציתי לדעת איפה מחלקים/מוכרים אותה.

אני לא יתחיל להכין עכשין חולצה, אבל אם כבר קיימת אני ישמח לקנות.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
א' לשבת כל היום וללמוד תורה זה לא קל.

ב' הם נהנים מזה בצורה מסוימת, אתה צודק. אבל תסכים איתי שזאת לא אותה הנאה כמו לטייל מסביב לעולם או לרקוד במסיבות.

ג' כסף?? הצחקת אותי. אתה צודק שזאת בעיה שהם מקבלים על זה כסף. אבל מתי לאחרונה ראית חרדי נוהג במכונית פאר, או אפילו מכונית חדשה? (יש יוצאי דופן, לא עליהם אני מדבר). רוב החרדים חיים ברמת מחיה נמוכה מאוד. לרוב ללא אוטו ובבית קטן. אל תשווה את זה בכלל לכסף שמקבלים המשתמטים אחרי 3 שנים, כשאני רק ישתחרר מהצבא ויתחיל לעבוד.

אני לא אומר שאין לי ביקורת כלפי החרדים.

אני רק אומר שיש אנשים שמשתמטים משירות צבאי בשביל חיים קלים יותר.

יאיר.

עריכה: נ.ב.

לימוד תורה הוא בשביל כל עם ישראל (גם אם אני ואתה לא מבינים את זה).

החרדים לומדים תורה בשביל כל עם ישראל, ככה הם רואים את זה. הם לא באים מתוך נק' מבט אגואיסטית.

אני מסכים איתך שזה לא בסדר, ובימינו יש דברים חשובים יותר כמו "הושעת ישראל מיד צר" ו"לא תעמוד על דם רעך". אבל הם לפחות עושים את זה לטובת הכלל.

בניגוד גמור למשתמטים החילוניים, שעושים את זה לטובת עצמם בלבד.

גם אני לא אגואיסט, במקום להיות בצבא אני אעבוד אתקדם בחיים אפתח עסק אכניס כסף למדינה מהמיסים ואתרום להתפתחות המדינה. מה אגואיסטי בזה?

האשם היחידי בזה ש-X לא מתגייס זה הצבא בלבד כי רק הצבא מוסמך להעניק פטור מסיבות כאלה ואחרות וברגע שנתן את הפטור אין לצבא על מה להתלונן.

ואת הקישקוש שהם לומדים תורה בשביל כל עם ישראל תספר למישהו אחר, זה המשפט הכי מטומטם כדי להצדיק אותם.

in the face

with a chair

פורסם

תגיד, אם אתה כל כך בטוח בעצמך ובזה שעשית שרות מלא.

למה אתה צריך חולצה?

משתמט שיראה את החולצה ירגיש לא נעים פתאום?

הכסף,החופש,וההנאה כמו שאמרת שהוא עשה ב3 שנים ישכיחו ממנו מהר את ייסורי המצפון.

פורסם

הוא צריך את החולצה כי הוא מרגיש פראייר ועכשיו הוא מנסה בצורה כזאת או אחרת לגרום לאחרים להרגיש רע שלא התגייסו.

כל הקמפיינים האלה הם לא יותר מאשר הוצאת קיטור של אלה שהתגייסו ומרגישים שהם פראיירים.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...