Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב, תקציב 25-30K, נהג חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

עקב שינוי משמח במצב האישי שלי (קיבלתי רשיון נהיגה), ועקב המצב האישי המצער של המשפחה (אין רכב), החלטתי לרכוש רכב.

עד כאן, בסדר, רק שלא כמו בעולם המחשבים, אין לי הרבה ידע בעולם הרכב.

בגדול:

- אני חייל (עוד כמה חודשים נכנס לקבע, אמורה להיות משכורת מספקת בשביל לעמוד באחזקת אוטו - בערך 7-8 נטו)

- כיוון שאין אוטו למשפחה, סביר להניח שחוץ מנסיעות שלי, הרכב ישמש גם לצרכי המשפחה. המשפחה לא גדולה, ואני לא צריך רכב גדול - חשבתי על רכבים ב"גודל פונטו תקני", או ה- super-mini/city-car כפי שאני הבנתי שקוראים להם.

- משני הסעיפים לעיל עולה כי אני רוצה להחזיק את הרכב כ4 שנים (תקופת הקבע, אחריה סביר להניח כי יהיה לי רכב ליסינג), והרכב הולך לנסוע גם בבין-עירוני (כ50-60 ק"מ ליום) פקוק (בוקר, כביש 5) וגם בעיר (קשה לי להעריך).

- נפח מנוע - בסביבות ה-1400-1500 סמ"ק, מפאת חיסכון בדלק

- עוד מחפש מהרכב - אמינות, תחזוקה יחסית זולה ועדיף כמובן שיחסוך בדלק. לא מעניינים אותי רכבים ספורטיביים, רייסים, שטויות שעושים במגרשים בשכונה וכו'. לגבי ידני או אוטומטי, אין לי כרגע העדפה, אבל ראו פקקים בבוקר בכביש 5.

- דיברתי עם חבר משפחה ותיק, בעל ידע די גדול בתחום, והוא המליץ לי על מכוניות יפאניות (אמינות).

- לטענתו, ניתן למצוא בכסף הזה רכב נחמד משנתון 2000 בערך

- ערכתי חיפוש בyad2 ובwinwin לגבי הרכבים הבאים:

1. מאזדה דמיו
  2. מאזדה 323
  3. טויוטה יאריס
  4. דיאהטסו שרייד
  5. הונדה סיויק
  6. סוזוקי סויפט

אני מבין שלא כל הרכבים הנ"ל נופלים תחת הגדרת ה"אוטו הקומפקטי", חיפשתי בעיקר עם הגבלה לנפח מנוע ושנתון, כיוון שאני ממש לא מתמצא בדגמים האינדיווידואליים.

לצערי, נראה כי כל החיפושים שלי הובילו למכוניות שעולות מעל המסגרת שהקצבתי לעצמי (בקופה יש כ40 אלף, ומן הסתם, אני לא רוצה לבזבז את כולה - צריך כסף לאחזקה הראשונית, ביטוחים וכו')

השאלות שלי הן כדלקמן:

- להתפשר על השנתון? אם כן, מה בערך הקילומטרז' שאחריו עדיף לוותר, עקב עלות תחזוקה גבוהה (החלפת גיר/מנוע/כו')

- מכוניות קוריאניות? (לפי מחירון, היונדאי בהרבה מקרים נכנסת למסגרת) אם אפשר, מה הם היתרונות/חסרונות בהשוואה ליפניות?

- צרפתי? אחר? בפונטו אני מעדיף לא לגעת, ראיתי איך מתפרקות הרבה מכוניות פונטו משנתוני 03 ומטה.

- דגמים אחרים של אותם היצרנים שהזכרתי קודם (טויוטה, הונדה, דאיהטסו, מאזדה, סוברו, סוזוקי)?

מבקש סליחה על החפירה. אודה מאוד על כל עזרה אפשרית.

פורסם

לדעתי לך על רכב עם גיר אוטומטי. יעלה לך יותר בדלק ואחזקה אבל במקרה שלך אני מקבל את הרושם שזה ישתלם לך באיכות חיים.

לגבי קילומטראז' - אין מספר חד משמעי, הרבה תלוי באופי התחזוקה והנסיעות שעבר הרכב. קילומטראז' נמוך זה נחמד אבל זה לא הדבר הכי חשוב.

על איזו יונדאי חשבת? אקסנט? גטס?

צרפתי או לא - שאלת מיליון הדולר. ממליץ לך להכנס לפורום הכללי ולחפש את דיון האמינות הגדול, תראה שיש שפע של דעות לכאן ולכאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אקסנט היא משפחתית, ולכן כנראה הייתי מעדיף גטס. מצד שני, לא כ"כ ראיתי גטס ישנות למכירה, אבל אקסנט ישנות - כן.

פורסם

לגבי האמינות - רפרפתי עכשיו בשני שרשורים (אחד מ2006, אחד יותר חדש). אמנם קשה לי להחליט מי מהצדדים יותר צודק, אבל כן עולה הרושם שמכוניות אירופאיות יותר מפוארות אך גם הבלאי שלהם עולה, במיוחד בשנתונים הישנים יותר.

כמו כן, ראיתי שיונדאי נמצאת במקומות מכובדים בדירוגי אמינות למיניהם.

עריכה: נראה לי שאני אוותר כרגע. יש לי כאב ראש עכשיו, אחרי שקראתי דפים על גבי דפים של ויכוחים, כשאין לי שום קנה מידה אובייקטיבי. אני הולך לדבר יותר עם חבר המשפחה, נראה מה דעתו.

• תוכן חדש...