Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמות נסעתי במונדאו 2005. באמצע עלייה בדרך חזרה מאילת, האוטו פשוט הפסיק לסחוב. נוצר מצב שכאילו הגיר פשוט התנתק מהרכב, הטורים ירדו ולחיצה על הגז גרמה למנוע להישמע חנוק לחלוטין. באותו העניין, בנסיעה על 90-100 הייתה הרגשה שכאילו האוטו נבלם, שוב הטורים ירדו ולא הייתה תגובה מהמנוע.

כדי לסדר את זה, הייתי צריך לעצור בצד, לכבות ולהדליק את המנוע שוב. גם אז, זה החזיק כמה דקות וחזר.

בהמשך הוא כבר בקושי עבר הילוך ראשון, פשוט לא משך.

מה יכולה להיות הסיבה? אני מקווה שזה לא הגיר עצמו.

תודה לכולם.

פורסם

לפי תיאור התקלה הבעיה לא בתיבת ההילוכים . ירידת סל'ד מנוע בנסיעה יכולה לנבוע מבעיות של דלק סליל הצתה ממיר קטליטי ועוד ....

לאחר שהתופעה מופיעה אני מציע שתעמוד בצד תעביר את ידית ההילוכים למצב סרק ותנסה להרים את סל'ד המנוע על ידי לחיצה על דוושת הדלק .

ותמשיך לדווח כאן באטר.

פורסם
לפי תיאור התקלה הבעיה לא בתיבת ההילוכים . ירידת סל'ד מנוע בנסיעה יכולה לנבוע מבעיות של דלק סליל הצתה ממיר קטליטי ועוד ....

לאחר שהתופעה מופיעה אני מציע שתעמוד בצד תעביר את ידית ההילוכים למצב סרק ותנסה להרים את סל'ד המנוע על ידי לחיצה על דוושת הדלק .

ותמשיך לדווח כאן באטר.

זה הצלחתי. אין בעיה להעלות את הסל"ד בניוטרל.

מה ששכחתי לציין, זה שגם נדלקה לי מנורת Check Engine. פשוט כל כמה דקות נסיעה צריך לכבות ולהדליק. אחרי כמה דקות המנוע לא מגיב וההילוכים לא משתנים.

פורסם
נרשם קוד תקלה במחשב הניהול.

פנה למורשה פורד לבירור התקלה.

כן זה אני אעשה, אני רק רוצה לדעת למה אני אמור לצפות ושלא יספרו לי סיפורים שם כמו שכבר הספיקו לעשות לי לא פעם.

פורסם

מוסך מורשה פורד רצה להחליף לי את כל הסעפת בסכום של כמעט 4,000 שקלים כשהבעיה הייתה באחת הרצועות.

הכל התחיל מרעש לא נעים שהגיע מליד המנוע.

לאחר החלפת מסרק, נשאר שמן באיזור המנוע. מבחינתם יש לי נזילות שמן גדולות ורצו להתחיל להחליף לי חלקים. לא נדלקה שום מנורה וגם שמן לא היה חסר באף מקום.

אני מעדיף לבוא עם כיוון מאנשים אובייקטיביים שמבינים ענין כמו פה לפני שאני מגיע למוסך.

פורסם

כבעל אותו הרכב ומתופעה דומה שקרתה אצלי: סליל ההצתה סיים את חייו.

וכמו שאמרו קודמי - המחשב שומר קוד תקלה בזכרון.

בעיניין הרעש מכיוון המנוע - הדבר יכול ליהיות ממותחן הרצוע או אכן מסעפת היניקה (תקתוקים חזקים בעיקר בצילינדר הראשון) ואני אסביר:

על כל אחד מארבעת הצילינדרים יש פרפר והם כולם מחוברים לאותו הציר.

הפרפרים נפתחים או נסגרים (כמו במצערת) ע"י בוסטר שעובד על וואקום - כאשר לוחצים על הגז הם נפתחים.

עכשיו הבעיה היא שהמצערות הללו הם מפלסטיק לא יותר מדי חזק/ תכנון לא נכון ועם הזמן נוצרים חופשים כי הפלסטיק נאכל בעיקר בצילינדר 1 ובמקרים מסוימים הפלסטיקים או חלקים ממנו ו/או מהציר מתכת נכנסים לתוך המנוע ומשם ההמשך ידוע... הולך המנוע.

מידע נוסף + פורום בחו"ל על המונדאו:

http://www.fordmondeo.org/forum/showtopic.php?tid/777251/

• תוכן חדש...