Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה שמתי לב, אחרי הנסיעה יש תיקתוק בתדר קבוע מכיוון המנוע, לאחר כיבוי והתנעת רכב מחדש נעלם.

עשו לי מספר בדיקות ולבסוף מכונאי אחד מצא שכאשר מנתקים את הפלג של שסתום קאליסטר הרעש נעלם.

לפי טענתו בתוך השסתום יש ממסר חשמלי וכנראה שזה הוא שנתקע ומשתחרר.

הוא אמר לי שזהו מסנן פחמי ששואב גזים מהמנוע לפני הגעתם לאגזוז ושאני יכול לנסוע חופשי חבל על הכסף להחלפתו והוא לא יגרום לי לשום בעיות ותקלות.

רציתי לשאול האם מישהו נתקל פעם בתופעה כזו והאם הוא צודק שניתן להמשיך לנסוע כך.

TOYOTA COROLLA 2008

פורסם

לא נורא כל כך , לפעמים יש רעשים משסתום קניסטר מבלאי . לא חייבים להחליף אלא אם זה מאוד מפריע לך.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
לא נורא כל כך , לפעמים יש רעשים משסתום קניסטר מבלאי . לא חייבים להחליף אלא אם זה מאוד מפריע לך.

תודה על התגובה.

זה לא מפריע לי כי לא שומעים את הרעש (תיקתוקים) בתוך הרכב רק בחוץ וגם מאוד חלש.

מה שאני דואג שלא ייהרס משהו במנוע או בממיר הקטליטי בגלל זה.

אתה אומר שיש לפעמים רעשים משסתום קאליסטר, איזה סוג של רעשים אתה מכיר, תקתוקים בתדר קבוע כאילו הממסר החשמלי שם הלך?

האם אתה מכיר בב"ש מישהו שמבין טוב בזה לגשת אליו ולקבל חוות דעת?

TOYOTA COROLLA 2008

פורסם

שסתום קניסטר

תפקידו לאפשר מעבר של אידי הדלק ממיכל הדלק דרך

מיכל פחם (מיכל קניסטר) למערכת היניקה. שסתום זה

מפוקד ע"י מחשב ניהול המנוע על פי הגדרת היצרן.

המטרה של מערכת זו , באה למנוע בריחת אידי הדלק, ממיכל הדלק לאטמוספרה ובכך למנוע זיהום אוויר.

ברכבים מסויימים מערכת זו אף מסייעת להעשיר את תערובת הבערה בהתנעה קרה .

חוכמת החיים האמתית היא אינה בלהחזיק את הקלפים הטובים,

אלא לדעת היטב איך לשחק עם הקלפים העומדים לרשותך.

פורסם

לפעמים הרעש נגרם בגלל שצינור דלק שמחובר לקנסטר נוגע בחלק פח מסויים או המיכל עצמו לא מחוזק כמו שצריך וזה מקרין לך לתוך הרכב, כי במצב עבודה רגיל אתה לא אמור לשמוע אותו.

יש לבדוק כי הצינור עובר בכל הקליפסים שלו בצורה מקורית.

פורסם
לפעמים הרעש נגרם בגלל שצינור דלק שמחובר לקנסטר נוגע בחלק פח מסויים או המיכל עצמו לא מחוזק כמו שצריך וזה מקרין לך לתוך הרכב, כי במצב עבודה רגיל אתה לא אמור לשמוע אותו.

יש לבדוק כי הצינור עובר בכל הקליפסים שלו בצורה מקורית.

הרעש הוא דוקא חשמלי לא חזק ובתוך הרכב אני לא שומע אותו. אלה תיקתוקים ובדקתי את הנושא, ניתקתי את הפלג והם נעלמו.

האם אתה מכיר האם האפשרות היא רק להחליף אותו או שניתן גם לנקות? האם במקרה שלי שמשהו נדפק בשסתום אך אני לא מרגיש שום הפרעה לא בנסיעה ולא במצב רגיל ניתן לנסוע ולא להתרגש מזה?

TOYOTA COROLLA 2008

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שסתום הקאניסטר או הברז החשמלי המפקד עליו ברכבך תקין לגמרי ואינו דורש שרות או תחזוקה - (ניקוי וכו).

כך הוא עובד וע"פ פקודה מיחידת הבקרה בתדר שקובעת יחידת הבקרה .

לרוב הוא עובד בקצב של 60\90- 90 שניות של עבודה ו60 שניות מנוחה או עפ תכנית עבודה או דרישה שמקבלת יחידת הבקרה בתלות הלחץ במיכל הדלק.

הרעש שאתה שומע נובע מעבודתו התקינה ואין לנתקו - יש לו תפקיד מוגדר וחשוב במע.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אם הבנתי את התאור שלך, אזי אין סיבה לדאגה כל עוד הרעש אכן בתדר קבוע ובעוצמה חלשה (נשמעת רק כאשר מכסה המנוע פתוח).

פורסם

אין סיבה לדאגה "מהרעש" שמשמיע שסתום הקאניסטר בזמן עבודה נקודה.

אין פה שום קשר לתדר או עוצמה.

גם מרססי דלק בזמן פעולתם ובטח בהזרקת בנזין ישירה משמיעים רעש של תיקתוק אך זו אינה תקלה כלל - כך הם פועלים.

אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהמע הרגישה והחכמה המותקנת ברכבים המודרנים תתריע בפניך ע"י הדלקת מנורת התקלות בכול פעם שהיא זיהתה בעייה או תנאים העלולים לדעתה להוות בעייה הרבה לפני שאתה תשים לב שהיא בכלל קיימת.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אין סיבה לדאגה "מהרעש" שמשמיע שסתום הקאניסטר בזמן עבודה נקודה.

אין פה שום קשר לתדר או עוצמה.

גם מרססי דלק בזמן פעולתם ובטח בהזרקת בנזין ישירה משמיעים רעש של תיקתוק אך זו אינה תקלה כלל - כך הם פועלים.

אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהמע הרגישה והחכמה המותקנת ברכבים המודרנים תתריע בפניך ע"י הדלקת מנורת התקלות בכול פעם שהיא זיהתה בעייה או תנאים העלולים לדעתה להוות בעייה הרבה לפני שאתה תשים לב שהיא בכלל קיימת.

בברכה.

חיים יוד.

תודה רבה על התשובה והמידע המקצועי.

את ה"תיקתוקים" אני אכן שומע אך ורק לאחר הנסיעה, כיבוי והדלקת מנוע מחדש מעלים את ה"תיקתוקים".

אם אני מניע את הרכב וממתין ללא נסיעה אפילו חצי שעה, אין תיקתוקים, כנראה שהשסתום לא נכנס לפעולה.

לפי מה שאתה אומר זוהי העבודה התקינה שלו של השסתום וכך הוא עובד.

תודה, אתה הרגעת אותי מאוד וכנראה חסכת גם כסף מיותר שהייתי מוציא.

במוסך מורשה אמר לי מנהל העבודה שאני יכול לנסוע כך ואין צורך לעשות כלום רק מה שהוא לא הסביר לי

כנראה מחוסר ידע שזוהי העבודה התקינה של השסתום.

שוב תודה וחג שמח.

TOYOTA COROLLA 2008

• תוכן חדש...