Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, היום חבר של חבר החליט שהוא מוכר את הפילטר הפתוח שלו, ואמרתי לעצמי שאני יבדוק איך העניין עובד אצלי.

אז הרכבתי אותו על האוטו שלי פיאט פונטו HGT 1800, שנת 2001.

למרבה ההפתעה, לא הרגשתי שום שינוי בכוח \ ברעש.

האם יכול להיות דבר כזה? גם נתתי לחבר לנסוע והוא לא הרגיש בשינוי.

פורסם

כי השיפור שפילטר פתוח נותן הוא זניח עד לא מורגש בחלק מהמקרים.

אחינו הנהג סע מהר - אם לא , יתפוס אותך שוטר.

פורסם

זה הזמן לספר שלא מצטטים את ההודעה שמעליך . תודה , יאשה .

השארתי את הצינור ואת הסופית ניתקתי, וחיברתי את הפילטר הפתוח.

אז לפי מה שאתם אומרים לא שווה לשים עליו 200 ש"ח נכון?

פורסם

מניסיון בפונטו הפילטר הפתוח תורם רק לרעש.

מבחינת שינוי במנוע יש תוספת של אולי 5 אחוזים לכח וזה זניח ביותר.

הדבר היחידי אולי תשתנה מעט התגובת מצערת שכן בטורים הגבוהים המנוע ינשום יותר טוב אבל בטורים הנמוכים כמובן תהיה השתהות קלה. בפונטו עוד יש חתיכת פלסטיק בולטת מהצינור המקורי (ברח לי השם) מעין מחסן זמין של אויר או משהו.. בעקרון אם מורידים את זה ושמים צינור שרשורי והמיקום טוב ומוגן מהחום, אז תרגיש שינוי קל שבקלים בטורים גבוהים, יש יותר זמינות (מן הסתם זה פסיכולוגי, כמו שאמרתי זה לא מוסיף יותר מדי פרט לצליל).

אברה קדברה

פורסם

הלוואי והפילטר אוויר היה מוציא עוד 5% שזה 7.5 כ"ס. אפילו רעש יניקה אין משום מה.

מה שכן המיקום של הפילטר אוויר בפונטו פשוט מעולה אם ממקמים אותו בדיוק היכן שהייתה הקופסה המקורית, לשם כך אתה צריך מאריך כלשהו ואז הפילטר מקבל אוויר קריר מבחוץ מהכונס בפגוש.

פורסם
אז ככה, היום חבר של חבר החליט שהוא מוכר את הפילטר הפתוח שלו, ואמרתי לעצמי שאני יבדוק איך העניין עובד אצלי.

אז הרכבתי אותו על האוטו שלי פיאט פונטו HGT 1800, שנת 2001.

למרבה ההפתעה, לא הרגשתי שום שינוי בכוח \ ברעש.

האם יכול להיות דבר כזה? גם נתתי לחבר לנסוע והוא לא הרגיש בשינוי.

השינוי הוא כל כך קטן ולא משמעותי, שאין טעם להשקיע בזה, אם זה רק זה.

אני בזמנו התקנתי אינבוקס "פתוח" רק בשביל היתרון שניתן לנקות אותו אחת לתקופה ולא להחליף כל פעם. לבסוף התעצלתי וחזרתי למקוריים.

מעבר לזה, בפונטו מה שתורם בסופו של דבר, אם בכלל ואם מחליפים רק פילטר, זו הצנרת, ולא הפילטר.

האם הפילטר עצמו במצב טוב? נקי?

!AWDSOME

פורסם

חברים לא לתקוף ככה כתוב בהוראות היצרן בין 3 ל5 אחוזים, עם צנרת מתאימה ומגן חום. לפי היצרן זה אפשרי

כמו שאמרתי חוץ מרעש שמן בטורים הנמוכים זה לא נתן כלום.

אברה קדברה

פורסם
השינוי הוא כל כך קטן ולא משמעותי, שאין טעם להשקיע בזה, אם זה רק זה.

אני בזמנו התקנתי אינבוקס "פתוח" רק בשביל היתרון שניתן לנקות אותו אחת לתקופה ולא להחליף כל פעם.

פיתרון טוב ברכבים שבהם ישנה תיבת יניקת אויר שמתוכננת טוב ובאופן יעיל.

מהניסיון שלי, על מספר רכבים, עם שימוש במחשב שמודד טמפ' יניקת אויר, כמות אויר, ושאר משתנים,

ישנם לא מעט רכבים (כולם היו ספורטיביים אגב) אשר בהם השימוש ב- INBOX "פתוח" היה עדיף על פילטר פתוח רגיל.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הגיוני ביותר. אבל בפונטו השיפור הטוב ביותר, שוב, אם הכיוון הוא רק רק החלפת פילטר, הוא צנרת איכותית ממנו לבית המצערת. ישנה סדנה אחת ספציפית באנגליה שנחשבת למובילה בתחום, עם תוצאות מוכחות ומדודות.

כמובן שלמיקום יש חשיבות (בכל רכב), כמו שציין פיליפ.

!AWDSOME

• תוכן חדש...