Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בצרכנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שחלקכם יודע וכמו שרואים בחתימה, יש לי עסק ליבוא ומכירת זוחלים וציוד לזוחלים.

נכנס אלי בחור נחמד לפני חצי שנה, שם מקדמה (200 ש"ח)על נחש מסוים שעולה 1000 ש"ח ואמר שהוא בדיוק עובר דירה ולכן הוא יתארגן ויבוא לקחת את הנחש במועד מאוחר יותר.

בינתיים עברה חצי שנה כשאני בקשר איתו מידי שבועיים והוא אומר שהוא יבוא ולא לדאוג רק שבינתיים:

1. עלות המזון על חשבוני.

2. עלות הציוד לחימום (חשמל+בלאי) על חשבוני.

3. הוא תופש לי מקום תצוגה שבו הייתי יכול להציג חיות אחרות למכירה וכך בעצם יוצר לי נזק כלכלי.

4. למרות עניין רב בנחש, אני נמנע כבר חצי שנה מלמכור אותו כי בעצם הוא כבר "מכור".

את כל זה בלעתי בשקט, אבל אתמול הוא הגיע לחנות הודיע שלצערו הוא לא יוכל לרכוש את הנחש וביקש את המקדמה בחזרה.

הסברתי לו שרק המזון עלה יותר ולכן אני צריך לבדוק משפטית את העניין אבל בינתיים אני לא מוכן להחזיר לו את הכסף באופן אוטומטי.

מה דעתכם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המקדמה היא למען זה שתשמור לו את הנחש ולא תמכור אותו (ואתה אמור להקציב ל וזמן מראש למועד התשלום המלא)

אם הוא אחליט לא לרכוש אתה לא אמור להחזיר לו את המקדמה.

זו דעתי כמו שביקשת, אני לא משפטן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הוצאת לו קבלה/חשבונית שמופיע שם שהוא שילם לך 200 שקלים מקדמה עבור נחש מסוג XXX?

או שאת החשבונית תכננת להוציא רק לאחר תשלום הסכום המלא?

מה מדיניות החזרת המוצרים בעסק? יש לך שלט מעל הקופה שבו רשום מה כן ומה לא?

אסף

פורסם

יש שלט עם מדיניות החזרת ציוד וכתוב בו מפורשות שאין החלפת/ החזרת בעלי חיים בשום תנאי או מקרה!

פורסם

תחשוב שאם מישהו היה בא ונותן ל מקדמה על הרכב ואחרי חודש הוא היה אומר לך שהוא לא מעוניין

אז למעשה ניתקעת עוד חודש עם האוטו, היית מחזיר לו את המקדמה :idea:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לפעמים להיות טוב לב ולא לדעת להיות "מניאק" ולהגיד לא בהתחלה מביאים אותך למצבים לא נעימים ולא נוחים.

עקרונית אם היה לך חשבונית או תיעוד אחר לגבי זה שקיבלת 200 שקלים מקדמה עבור נחש XXX זה היה יותר פשוט. עוד בעייה שאני רואה היא שלא הקצבת לו זמן בהתחלה איך שביצעתם את העיסקה שעל הלקוח לשלם X שקלים עד תאריך..., וגם בהמשך המשכת עם טוב הלב. לא הוצאת לו מכתב שאם עד תאריך XXX הוא לא מסדיר את החוב אז הנחש ימכר והפיקדון הופך להיות שלך. זה איכשהו יוצא שאפשרת את הסיטואציה ושזה היה מקובל עליך.

אני גם סובל מאותו טוב הלב. הפיתרון די תלוי בלקוח. תנסה להתפשר איתו. בינינו, ה 200 שקל לא יהפכו אותך לעשיר...

אסף

פורסם

אכן, לא מדובר פה בסוגיה של חיים ומוות, כולה 200 ש"ח שלא יעשו אותי עשיר וגם לא אותו עני.

סתם עיצבנה אותי הגישה שלו שגם משך אותי חצי שנה, גם טיפלתי והוצאתי על החיה כסף במשך חצי שנה וגם עכשיו הוא בא בטענות שאני אחזיר לו את הכסף .

ברור שאם הוא היה בא ומתנצל יפה על עוגמת הנפש, מסביר שבעקבות המיתון הוא מבטל את הרכישה ובגלל שמצבו הכלכלי רעוע (מצידי אפילו ימציא שפיטרו אותו)שואל אולי יש מצב לקבל את חלק מהכסף (בקיזוז ההוצאות שלי) הייתי מיד שולף 200 ש"ח ואומר לו שלא קרה כלום, העניין הוא שהוא בא במין גישה כוחנית כזאת של אני לא קונה בסוף אז תחזיר לי מיד את המקדמה. :x

טוב שהוא לא מבקש ריבית על הכסף :lol:

פורסם

מבחינה משפטית אני לא יודע להגיד לך את התשובה הנכונה להגיד לבחור, אולם אתה בתחום המסחר ולכן נהג כסוחר ממולח(לדעתי).

תגיד לבחור שאין לך בעיה להחזיר לו את ה200 שקלים אולם הוא קודם צריך להחזיר לך החזר הוצאות,תפיסת מקום בתצוגה+אוכל+חשמל+בלאי במשך חצי שנה = 300 שקלים(סתם הערכה גסה ,יכול להיות יותר) ולכן יוצא שהוא חייב לך 100 שקלים נוספים. מן הסתם להסביר לו שהיית מוכן לספוג הוצאות אלו מפני שהבטיח כל פעם שהינה הוא מגיע אולם בסופו של יצא מצב שהמשכת להחזיק ולטפל בחיה ולמרות שהיו קונים פוטנציאלים(ואז בזמן המכירה כל הוצאות ההחזקה היו מפסיקות),לא מכרת בגלל ההבטחה הראשונית אליו.

זאת דעתי וכך הייתי מתנהג.

פורסם

תחזיר לו את הכסף ותגיד תודה שהשיעור עלה לך רק 200 ש"ח.

בנוסף תעדכן את השלט הרלוונטי מאחורי הקופה. משהו בנוסח "שמירת בע"ח מעבר לשבועיים מהרכישה תעלה X ש"ח ליום" (לפחות תהיה חופשי להחליט בעצמך אם לחייב בפעם הבאה שזה יקרה).

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אישית הייתי מחזיר ואני אסביר למה.

מצד אחד מספיק שפעם אחת ארוץ לבית דין לתביעות קטנות וזה יעלה לי יותר מה 200 ש"ח האלה (בהנחה שהוא יפסיד כמובן. אחרת זה יעלה הרבה יותר) ומנגד אדם שמתעניין בזוחלים יבוא לרכוש עוד ציוד/בע"ח ואולי גם ימליץ לחברים אז החזרת הכסף היא מעין קידום מכירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. אתה צודק כמובן. נגרמו לך הוצאות ישירות ועקיפות בהיקף של כמה מאות שקלים.

2. אתה בוודאי יודע יותר טוב מרוב באי הפורום על מסחר בפועל. אנחנו טובים בלהשיא עצות אולם מיעוטנו מחזיקים עסק בפועל.

3. אתה כנראה תחזיר לו את הכסף, תוך כדי זה שבחרת להיות חכם (בניגוד לסעיף 1 לעיל).

4. אתה גם כנראה תשנה כמה דברים בהתנהלות העתידית כמו שילוט ברור, מדיניות וכד'.

אם אכן אתה מתכוון להחזיר לו את הכסף - תעשה את זה כמה שיותר מהר. אם תעשה זאת לאט, גם תחזיר לו את הכסף וגם תשאיר אותו ממורמר. לקוח ממורמר מדבר על חוסר שביעות הרצון שלו ופוגע לך במוניטין. זה בדיוק השלב בו אתה צריך לחשוב על הלקוח הבא. הלקוח הזה הוא היסטוריה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קיבלתי עצה מקצועית משפטית שאמרה בפרוש שאני לא חייב לו כלום בצורה חד משמעית!

דוקא הדעה שלכם כצרכנים שכנעה אותי "לספוג" הפסד של 200 ש"ח ולהרגיש יותר צדיק מצודק.

הכסף יוחזר לו במלואו והוא כבר קיבל על כך הודעה.

תודה לכולם על הפרספקטיבה שכ"כ הייתה דרושה לי. :mm_yeah:

פורסם

בתור מישהו שגם בתחום המסחר אני אומר לך בפה מלא שפעלת נכון.

אם הבחור בא ושם כסף בתור מקדמה אז כנראה שאכן היתה לו כוונה לרכוש את הנחש.

לא משנה מה הסיבות לכך שהוא התעכב חצי שנה,השורה התחתונה היא שאפילו אם הנחש לא היה נמכר לאותו בחור, אף אחד לא מבטיח לך שהוא היה נמכר למישהו אחר (למרות ההתעניינות של לקוחות פוטנציאלים אחרים בנחש המדובר), כך שישמע די קנטרני לדרוש את הוצאות החזקת הנחש בחנות.

בא הבחור וביקש לבטל את העסק ?

תסביר לו שלפנים משורת הדין אתה מחזיר לו את הכסף למרות שזה באמת לא נהוג.

ככה אמנם לא ביצעת מכירה ולא הרווחת כסף, אבל הרווחת לקוח פוטנציאלי בעתיד והרווחת את זה שיצא לך שם של סוחר הגון וישר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...