Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אחד מגדיר "רציני" שונה.

בעוד חלק רואים רציני כבנאדם מבוגר שיטפל ברכב וימשיך לשמר אותו ולטפל בו, ויש כאלה שרואים "רציני" כבנאדם שיש לו כסף לרכישה ולא סתם שואל שאלות בטלפון, לדוגמא נער בן 17 שרוצה רכב ראשון ורואה זול ויש לו כסף לקנות אז הוא מתקשר לברר על מצב הרכב, לא בהרכח מתכוון לפרק אותו ולשחק בו מכוניות מתנגשות, אלא פשוט רוצה "דלק וסע" ולא מעוניין להשקיע שקל יותר.

ויש אנשים כמו חברי מועדון החמש ואנשים רבים שמגדירים רכב אספנות כרכב מטופח ומטופל שמשומר ונאמן למקור, בעוד יש אנשים שרואים רכב אספנות כ"טרנטה".

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

gluk, אתה כתבת: "לא יודע מה איתכם- אני, כשאני רואה את אחד הניסוחים הנ"ל, או בסגנון- אוטומטית עובר הלאה, כי אני יודע, שמדובר במוכר לא רציני! שימשיך לחפש את הפראייר ה"רציני" שלו!"

משתמע מזה שאתה מקיש שכל מי שלא כותב מחיר מחפש לגנוב אותך או לפחות למצוא פרייר שיוכל לעשות עליו קופה.

לגבי רן, שכתב: "התרופה היא לתת לטלפון של המוכר בעל העיניים הגדולות לדמום, חודש, חודשיים, שלושה, הוא כבר ירד מהעץ בעצמו!

ואם לא....שיחנק!- רן"

מזה משתמע שלא תתקשר למי שלא רשם מחיר כי הוא בעל עיניים גדולות...

לבני הספל: אין שום עניין אישי בפסקה האחרונה שלי, לא מבין מהיכן הבאת את זה, בדרך המשל הבהרתי כי את הרכב שלי שבניתי מאפס (למי שזוכר את השרשור שלי מתחילת הדרך) אני ממשיל לילדה שהגיע זמנה ועכשיו צריך למצוא לה את הטוב ביותר ולא את המשתלם לי ביותר.

תקנו אותי אם אני טועה ובמקרה כזה אני אשמח להתנצל כאן באותו מקום שבו רשמתי את מה שהרגשתי באותו רגע.

בני

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

בני בוא נשים קץ לאי ההבנה:

אתה לא כלול ברשימת האנשים שציינתי, השיפוץ המדהים שעשית לרכב שווה לא רק את סך חלקיו,

אלה גם את האהבה השעות וההשקעה שהושקעו ברכב,

ולו היתה לו תוספת קטנה לצד שמו TR6 הייתי מוכר כלייה בשבילו...

הרכב שלך שווה הרבה, ובטוח כי מי מבינינו, (וכאן אני מעז ומוסיף את שמי לצד חובבי הרכב האמיתיים),

ידעו להעריך את ההשקעה ברכבך.

אין הנאמר כאן תופס לגבי מוכר האסקונה, או לצד רבים אחרים, המבקשים למקסם רווחים

על גבי גופת אספנות שנמצאת במקרה ברשותם, אלה מצידי שיחנקו, או אם המושג מוגזם לדעתך

אז שיתיבשו על יד הטלפון מבחנתי!

ותאמין לי חובב רכב אמיתי יודע לזהות את הסוג השני מרחוק... אני הייתי מעדיף לקנות ממך אז...

רק פרגן לי TR6 ויש לך קונה!- רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אולי צריך לחוקק חוק בכנסת: "מיהו רציני".

לע"ד, יש מקום לכתוב את המחיר המבוקש עבור לרכב, גם אם הוא גבוה במיוחד.

נניח כי עבור אותה אופל אסקונה אני מבקש 50K, אכתוב בהודעה גם מדוע אני מבקש את הסכום הזה, למשל כי יש מערכת שמע באוטו ששווה 60K.

כך, לא רק שלא יטרידו אותי אנשים סתם, אלא גם מי שנראה לו כי המחיר גבוה מידי, יידע למה המחיר הוא כזה, ואולי כן יהיה מי שיירצה לקנות את האסקונה שלי ב- 50K, בגלל אותה מערכת שמע, ולא כולם ידלגו הלאה.

אותו הדבר ברכבי אספנות.

איני מכיר, לצערי, את הטריומף המדוברת כאן, אך אם המחיר הוא 50K, וזאת בגלל שהחלקים כולם עלו למוכר 150K, שלא לדבר על השעות הרבות שהושקעו ברכב, זה יהיה לי כקונה שחלק ממערך השיקולים של האם להרים טלפון למוכר, או לדלג הלאה (לא שיש לי היום לשים 50K על אוטו כלשהו..., לצערי הרב).

למען הגילוי הנאות - לא אני הוא זה שפרסם את המודעה של האסקונה.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

רן, אתה מוותר בקלות על חלקים מגופך, קודם האצבע ועכשיו כלייה, אתה חובב רכבים אמיתי:wink:

מדבקה של TR6 הולך?:lol:

אחלה לילה.

בני

חבר מועדון 13925

פורסם
יש גם את המודעות שמזלזלות באינטיליגנציה-

"המחיר לשבוע בלבד"

שאלה ראשונה- מה קורה אחרי שבוע?

שאלה שניה- למה יום אחרי זה שהמודעה הראשונה עוד טריה המודעה מוקפצת ושוב רשום "לשבוע בלבד"? ואם זה לא מספיק ההקפצה נעשת על ידי ציטוט עצמי שבו כתוב "לשבוע בלבד" וכולם רואים שזה ציטוט ממועד מוקדם יותר.. :-o:shock::-)

אני פרסמתי בעבר את הרכב שלי לחודש בלבד (אומנם לא רכב אספנות) מכיוון שהייתה לי אופציית שדרוג מעניינת. לא באמת רציתי למכור, פשוט כאשר מציעים למכירה רכב שיש אולי 30 חתיכות כאלה בארץ ומתוכם אולי 5 רכבים שלא התלבשו על מעקה בטיחות/עץ/פנס רחוב אז אתה מפרסם כזה דבר.

עידן, אני מסכים אתך שיש את הליצנים הקבועים שמתקשרים אבל צמד המילים "לרציניים בלבד" לא ימנע מהם להתקשר.

דווקא אתה פישלת בגדול באחת המודעות מכירה שלך. רשמת "ימכר למרבה במחיר", מתקשר אלייך בחור ומציע לך מחיר X ואתה עונה לו שבמחיר הזה אתה משאיר את הרכב אצלך. אח"כ אתה מתפלא למה אנשים מציקים לך. אם הייתה מפרסם מחיר מינימום או את המחיר האמיתי שאתה דורש עבור הרכב הייתה חוסך לעצמך הרבה שיחות, או לפחות את השיחה שלי.

כאשר אני מכרתי את האסקורט שלי למזלי נפלתי על בחור מבוגר ורציני שהבין בדיוק עם מי יש לו עסק. לקח לו פחות מרבע שעה להתאהב באוטו ולסגור איתי מחיר.

מה שמצחיק זה שכל הזמן במפגש מועדון החמש היה סוחר שהיה מציק לי למכור במחיר מצחיק כי הרכב חיצונית לא היה נראה טוב. רצה המזל ובמקרה נתקלתי באותו סוחר בתחנת דלק בפ"ת כמה ימים לאחר חתימת הזכרון דברים. כ"כ שמחתי להגיד לו שהרכב נמכר בסכום מאוד קרוב למה שדרשתי, זה לא ממש מנע ממנו להמשיך להציק לי למכור לו את הרכב במחיר נמוך יותר. אז פשוט נכנסתי לרכב והשארתי אותו בתוך ענן של אדי דלק.

לצערי לא כל המכירות מסתיימות ככה ובעבר חיפשתי הרבה זמן קונה למנטה שלי שדרושת שיקום מאפס. היו מספר מתעניינים אבל אף אחד לא ענה לקריטריונים שלי. יותר חשוב לי למכור את הרכב למישהו שישפץ אותו מאשר להרוויח עוד גרוש וחצי ולדעת ש-5 שנים שנלחמתי על הרכב שלא ילך לגירטה ירדו לטימיון.

אני תמיד מפרסם מחיר לכל רכב/פריט שאני מוכר. לא מבין מה אנשים משיגים בזה שהם לא מפרסמים מחיר (ועוד מוסיפים את הצמד המילים "לרציניים בלבד").

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
חבר מעוניין להרחיב את צי מכוניותיו ברכב חדש-ישן או ישן-חדש נוסף. הצעתי את עזרתי בחיפוש אחר הרכב המתאים עבורו ובמסגרת התקציב שלו. חשבתי כי בעדיפות לרכוש רכב מחבר מועדון, או לפחות מחבר בפורום.

ביותר ממחצית מהודעות המכירה נכתב "לרציניים בלבד" ואין אזכור למחיר המבוקש.

יתכן שזה רק אני ההדיוט שלא מבין מיהו "רציני" והאם המוכר יסרב למכור למי שאינו "רציני"? האם רציני הוא מי שנולד לאמא רצינית? או אולי "רציני" הוא מי שיהיה מוכן לשלם כל מחיר בלי לשאול שאלות?

ועכשיו ברצינות, חברים יקרים. אם אתם מעונינים שלא יבלבלו לכם את המח, ציינו את המחיר המבוקש. הרי אין מדובר בסוד מדינה שהצנזורה לא תאשר פרסומו.

מודעות אלו שקהל היעד שלהם הוא "רציניים בלבד" ללא ציון המחיר גורמות תחושה מיידית של אי נוחות ורתיעה מליצור קשר עם המוכר. כמו גם חשיבה בלתי נמנעת כי מנסים לעבוד עליי ולמשוך אותי למלכודת, הריי אני "רציני" ז"א שאני מוכרח לקנות את הרכב אם כבר יצרתי קשר.

בקיצור, יותר פרטים במודעה לגביי הרכב והמחיר המבוקש ופחות ברבורים שמכוונים לאגו של הקונה ה"רציני" יחישו את המכירה.

לא חקרתי את הדבר לעומק, אך על פניו נראה כי אותן מכוניות למכירה ללא מחיר במודעה נשארות בשוק זמן רב יותר ללא קונה.

נקודה למחשבה

נקודה למחשבה

השרשור משך לכאן הרבה חבר'ה,סימן לטוב,יש להוסיף עשרה אחוזים למחיר,הקונה בוא יבוא.

פורסם
gluk, אתה כתבת: "לא יודע מה איתכם- אני, כשאני רואה את אחד הניסוחים הנ"ל, או בסגנון- אוטומטית עובר הלאה, כי אני יודע, שמדובר במוכר לא רציני! שימשיך לחפש את הפראייר ה"רציני" שלו!"

משתמע מזה שאתה מקיש שכל מי שלא כותב מחיר מחפש לגנוב אותך או לפחות למצוא פרייר שיוכל לעשות עליו קופה.

תקנו אותי אם אני טועה ובמקרה כזה אני אשמח להתנצל כאן באותו מקום שבו רשמתי את מה שהרגשתי באותו רגע.

בני

כבר ענו לך לפני, אבל גם אוסיף: אתה לא אמור להכלל ב"רשימה השחורה" הזו, ולו בגלל, שאכן כולנו מכירים אותך ואת הפרוייקט שלך, ויודעים מה ובכמה בערך עשית! לכן לא מובן, למה בכלל חשבת מלחתחילה שמדברים עליך!:roll: כנ"ל גם חברים אחרים, שכולנו מכירים וראינו את מה, שהם עשו. ועדיין- אני, ומסתבר שרבים אחרים- חושבים, שמוטב היה, לו הייתם מפרסמים את המחיר ההתחלתי, לטובתכם בעצם, כדי לחסוך מעצמכם זיוני שכל מיותרים, שאתם בעצמכם (לא אתה, אבל בכלל) מתלוננים עליהם!

אבל כשאני רואה מודעה בסגנון כזה במקום כמו "יד2"- אני יודע, שרוב הסיכויים, שמדובר בסוחר, שמחפש פראייר! או בטיפש כלשהו, שלא רציני, אבל יותר סיכוי לסוחר. תאמין לי, שגם אתה יודע את זה!

אגב, עובדה, שגם הסוחרים התחילו להבין את זה- בזמן האחרון דווקא התחילו לפרסם מחירים! אומנם, בחלק מהמקרים מחירים מופרחים לגמרי- אבל לפחות משהו!8) תסתכלו ב"יד 2"!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
עידן, אני מסכים אתך שיש את הליצנים הקבועים שמתקשרים אבל צמד המילים "לרציניים בלבד" לא ימנע מהם להתקשר.

דווקא אתה פישלת בגדול באחת המודעות מכירה שלך. רשמת "ימכר למרבה במחיר", מתקשר אלייך בחור ומציע לך מחיר X ואתה עונה לו שבמחיר הזה אתה משאיר את הרכב אצלך. אח"כ אתה מתפלא למה אנשים מציקים לך. אם הייתה מפרסם מחיר מינימום או את המחיר האמיתי שאתה דורש עבור הרכב הייתה חוסך לעצמך הרבה שיחות, או לפחות את השיחה שלי.

לצערי לא כל המכירות מסתיימות ככה ובעבר חיפשתי הרבה זמן קונה למנטה שלי שדרושת שיקום מאפס. היו מספר מתעניינים אבל אף אחד לא ענה לקריטריונים שלי. יותר חשוב לי למכור את הרכב למישהו שישפץ אותו מאשר להרוויח עוד גרוש וחצי ולדעת ש-5 שנים שנלחמתי על הרכב שלא ילך לגירטה ירדו לטימיון.

אלעד, הדוגמא שרשמתי הייתה בהרבה לפני המודעה שפרסמתי. אחרת לא הייתי נותן זאת כדוגמא.

לדעתי, לא ניתן להציע מחיר מבלי לראות את הרכב. וזה מה שאני אומר לכל מי שמחייג - תבוא, תראה. אחר"כ נדבר על המחיר.

לגבי הקריטריונים, זה לא מה שמפריע/משנה לי, קיבלתי שיחה ממישהו ששאל אם יפריע לי שהוא יקנה ויהפוך את הרכב להוט רוד. אמרתי לו שמבחינתי ברגע שהעברנו בעלות, הרכב שלו והוא יכול לעשות איתו כרצונו.

בסופו של דבר, לכל סיר יש מכסה.:wink:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

לדעתי, לא ניתן להציע מחיר מבלי לראות את הרכב. וזה מה שאני אומר לכל מי שמחייג - תבוא, תראה. אחר"כ נדבר על המחיר.

:wink:

אני חושב אחרת,למה לבוא לראות רכב,לפעמים לנסוע לעיר אחרת,לבזבז זמן וכסף כשאולי בכלל המחיר הנדרש רחוק מאד מהמקסימום שאני יכול או מוכן לשלם?

אני לא חושב שהמוכר צריך לחכות ולראות אם אני מתלהב מהרכב או לא.

מה שכן,צריך לדעת ולומר את המחיר המבוקש,להסביר למה הרכב הוערך כך ואז אולי להשאיר מרווח למו"מ כלומר "תבוא,תראה ונדבר.."

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

יש גם את הצד השני של המטבע, כמו שעידן כתב "לא ניתן להציע מחיר מבלי לראות את הרכב".

למי שזוכר את השרשור על הגולף קבריולט לא מזמן שבו סיפרתי שנסעתי עד לשלומי שבצפון (אני גר בר"ג) לראות גולף קבריולט 79 יחידה במינה במצב מעולה...

המוכר פרסם מחיר והבטיח ששווה להגיע לראות, בפועל היה מדובר בערימת פח שלא היתה שווה את הדלק של הנסיעה...

אז השאלה היא מה עדיף שיפרסם מחיר או שיפרסם תמונה של הרכב?

לפעמים הקונה שרואה את הרכב יתאמץ לשלם קצת יותר בגלל המצב שלו וההתאהבות שלו ברכב.

בסוף קניתי את הגולף קבריולט שלי בהרבה פחות, מבחור באשקלון בצד השני של הארץ:-)

חבר מועדון 13925

• תוכן חדש...