Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה 323 מנוע 1.6 וחשבתי להעביר ל2.0 קודם כל כמה שאלות...

האם המנוע וכל החלקים מתאימים 1 ל1 או שצריך שינויים והאם זה בכלל ישתלם?

פורסם

בד"כ פרויקט כזה לא שווה את הזמן / כסף / השקעה ,

תמכור את ה1.6 תקנה 2.0 יחסוך לך הרבה כאב ראש

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

לא שווה את הכסף ואת כל הבלאגן שיהיה לך בגלל זה. כמו שנאמר מעליי עדיף לרכוש את ה-2 ליטר,

זה הדבר הכי חכם שאפשר לעשות אם אתה ממש רוצה את אותו הרכב עם מנוע יותר חזק.

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

גם את התשובה הזאת תענו למי שהלך לו מנוע?

נא לענות תשובות ענייניות טכניות, גם אם לשלילה, תסבירו למה לא כדאי, אולי הכל שונה בשני המנועים האלה? אולי זה לגו ובקלות אתה מקבל תוספת כח נאה? הרי השיפור הכי קל והכי זול הוא החלפה למנוע חזק יותר אז מה פתאום אתם מתנגדים?

לפותח השרשור,

"האם זה ישתלם"? מה בדיוק אתה רוצה שישתלם?

שיפורי רכב לא "משתלמים", אתה לא מקבל כלום בתמורה במכירה וסביר להניח שאפילו יהיה לך קושי במכירה.

עושים את זה כי אוהבים את זה וכי נהנים מזה ולא כי זה "משתלם".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הייתה לי בעברי הרחוק 323 1.6 יפנומאטית, נמכרה אחרי 208,000 ק"מ (מהם 150,000 שלי, קשים במיוחד) ללא תקלות כלל (טיפולים במועד, בלאי טיבעי, ותקלה אחת של 15 ש"ח בכל ה-4 שנים שהייתה אצלי).

ולכן אני מחזיק מהרכב ההוא כאמין במיוחד אם כי חלפו שנים רבות ואני מניח שאצלך הדברים עלולים להיות אחרת.

בכל מקרה לשאלתך, ואני זוכר במוסך מישהו עם 2 ליטר כזו שהיא הייתה צריכה גיר אחר. לכן - בדוק במוסך מאזדה מה מתחבר למה. אני מנחש שמעבר לענייני הזרקת הדלק והגיר, תצטרך גם להתאים דברים כמו רדיאטור גדול יותר ובעיות מיקום של מערכת המיזוג. ולכן שווה - זה כניראה לא, גם במונחי שיפורים. כלומר - אוברול (אם בכלל נידרש), למכור, ולקנות משהו אחר לגמרי נישמע כמו משהו עדיף בהרבה כבר ברמה הטכנית של העניינים.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

לא שווה את ההשקעה, ההבדל בתאוצה לא יהיה גדול במיוחד (1.5 שניה לערך).

כמובן שזה תלוי גם בהחלפת תיבת הילוכים, בגרסת ה-2 ליטר מקורה ממאזדה 626 (כמו גם המנוע)

תצטרך גם לשפר בלמים, ולהחליף תופים אחוריים לצלחות ורפידות. גם צמיגים וחישוקים יהיו קטנים מדי.

ממש, אבל ממש לא שווה התעסקות. תמכור את שלך, תוסיף 5,000 אלף שקל ותקנה גרסת 2.0.... תקבל גם גג שמש וכריות אויר צדדיות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לא כלכלי ובעיקר לא חוקי, כאב ראש מיותר.

"לא חוקי" ??? פרשן בבקשה. למה לא?

שם השוטר מחכה...

פורסם
למה רק 2.0 ולא V6 או V8 ?

כי כן מותר אם יש דגם מקביל עם מנוע 2 ליטר, אבל אין דגם מקביל V6

זה למה.

נא לא לייעץ בפורום דברים לא מבוססים.

מה שכתבת כאן זה שטויות שלא היו ולא נבראו!

בגירה

שם השוטר מחכה...

פורסם

אני חושב שאם כבר לשתול מנוע, כדאי יותר את ה-1.8 כי אני חושב (מניסיון גם) התאוצה שלו יותר חזקה מה-2 ליטר. בכל אופן, אם תשתול מנוע 2.0 כצעט בטוח שלא תצטרך להחליף גיר (אוטומט במקרה שלך) כיוון שההואסינג הוא אותו הדבר (חוץ מה-1.8 ששם הוא שונה). תצטרך להחליף מחשב ניהול, ככל הנראה גם צמה או להכין מחברי חשמל חדשים למחשב במקום הישנים (עדיף להביא צמה מושלמת) וזהו. התושבות אמורות להיות אותן תושבות.

אבל גם אני חושב שעדיף למכור, ולהביא אחת מקורית עם מנוע 2.0. סתם כאב ראש מיותר.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
כי כן מותר אם יש דגם מקביל עם מנוע 2 ליטר, אבל אין דגם מקביל V6

זה למה.

זה חדש לי עכשיו בריצינות אסור להגדיל נפח מנוע פעם היה אפשר בפיגו 205 מ1600 ל1900 היום כבר אי אפשר יותר,

זה לא הולך לפי דגם מקביל

פורסם

לא זוכר שיעצתי פה משהו, וכשביקשתי "לפרשן" הסברתי את שאלתי עפ"י הידוע לי, ובכ"ז חטפתי "אזהרה" או מה שזה לא יהיה. שיהיה.

בכל מקרה - כדי להחליף למנוע בעל נפח גדול יותר בצורה חוקית, ברור מאליו שצריך יותר מאשר להיכנס ולצאת מהמוסך, אבל אחד מהתנאים (ככל הידוע לי) הוא שיש דגם מקביל בעל הנפח החדש שמיובא לישראל.

אם יעבור כבודו על השירשור יראה שלא המלצתי / יעצתי. יש דינמיקה של דברים, אבל מילא.

נ.ב. - אם יגיע פותח השירשור להחלפה אמיתית של המנוע, אוכיח את החוקיות שלה. רק בשביל העיקרון

שם השוטר מחכה...

פורסם

אתה מבלבל בין אישור המחלקה הטכנית לגודל ג'אנט שיאושר לדוגמא אם יש דגם עם ג'אנט גדול יותר.

בשום מקרה אין הדבר תקף למנועים, בקיצור לא יאשרו V6 לקליאו 1.2 רק בגלל שיש דגם כזה.

למיטב ידיעתי כן אפשר לעלות "מידה" אחת בנפח בצורה חוקית, ז"א מ1.6 ל1.8, כמו שפעם היה נהוג לעשות אוברסייז באוברול.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

ה"קביעה" שלי הייתה בהמשך לשאלה שלי, אז אולי לא הובנתי כהלכה. אבל זה מילא.

בכל מקרה לסיירה 88' שלי כבר בדקתי היטב וניתן להגדיל נפח מנוע, עפ"י הבחור שעושה את זה עבורי - בגלל שיש דגם מקביל (וקוסוורת' נחשב דגם מקביל במקרה הזה). כמובן שיש עמדה מס' 1 וכל הבלאגן.

לא משנה.

שם השוטר מחכה...

• תוכן חדש...