Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אחרי שהתקציב נחתך בצורה די מהותית, החלטתי ללכת רכב קטן, ספרטני שישמש אותי בשנתיים-שלוש הקרובות במינים השקעה/הוצאות: קליאו B ידנית, מנוע 1.2/1.4 (תלוי במה שאני אמצא קודם) בשנים 99-01.

אף פעם לא קניתי רכב קודם- אז להלן מספר שאלות שלא מצאתי אליהם תשובות בפוסטים הדביקים:

1. יש טעם לקחת למכון בדיקה רכב שעולה 15k-20k והוא בן 8-9? או שלהסתכל מכל סעיפי הבדיקה רק על סעיפי הגיר והשילדה?

2. אם אני רוצה להעריך את התיקונים הנדרשים לרכב כדי להבין את העלות שלהם/לשקף את זה במחיר הקניה- איפה אני עושה את זה? (מורשה/כל מוסך)? זה עולה כסף?

3. יישור קו- איפה עושים? איך אני יודע מה באמת קריטי ומה סתם מנסים לדחוף לי (אני יודע שהשאלה קצת באוויר, אבל היא אמיתית)?

4. יש טעם לעשות ביטוח מקיף לרכב כזה או להסתפק בחובה+ צד ג' (ומה ההפרש אם מישהו יודע)?

5. הסטוריית טיפולים- איך היא נראית? אם אין- איך "מוציאים"? אם הרכב יד 3/4 ניתן בכלל למצוא כזה דבר? כמה זה מהותי ברכב כזה?

תודה על העזרה!! :?

פורסם
היי,

1. יש טעם לקחת למכון בדיקה רכב שעולה 15k-20k והוא בן 8-9? או שלהסתכל מכל סעיפי הבדיקה רק על סעיפי הגיר והשילדה? אכן רצוי לקחת למכון בדיקה, רק 400 שקל וימנע הוצאות מיותרות אחר כך שיכולות להגיע לאלפי שקלים.

2. אם אני רוצה להעריך את התיקונים הנדרשים לרכב כדי להבין את העלות שלהם/לשקף את זה במחיר הקניה- איפה אני עושה את זה? (מורשה/כל מוסך)? זה עולה כסף? לקבל מידע ראשוני תסרוק לכאן או תכתוב מה נכתב על כל סעיף ברכב שלקחת לבדיקה, כמו כן גש לכל מוסך שמתחמחה בתיקון, למשל יכתבו "רעשים מהאגזוז, יש צורך בהחלפה" אז גש למכון של אגזוזים, מוסך מורשה יקח המון כסף על שטויות.

3. יישור קו- איפה עושים? איך אני יודע מה באמת קריטי ומה סתם מנסים לדחוף לי (אני יודע שהשאלה קצת באוויר, אבל היא אמיתית)? בדיוק אותה תשובה לשאלה ממקודם...

4. יש טעם לעשות ביטוח מקיף לרכב כזה או להסתפק בחובה+ צד ג' (ומה ההפרש אם מישהו יודע)? ביטוח מקיף מבטחים רכב עד גיל 10, יש כאלו שיסכימו לבטח, אבל קח בחשבון שזה 6 אלף שקל למקיף וחובה. צד ג' וחובה הם חובה גם חוקית וגם כלפי עצמך שלא תהרוס מרצדס חדשה בטעות.

5. הסטוריית טיפולים- איך היא נראית? אם אין- איך "מוציאים"? אם הרכב יד 3/4 ניתן בכלל למצוא כזה דבר? כמה זה מהותי ברכב כזה? רצוי לראות הסטוריית טיפולים, זה נמצא בספר טיפולים של האוטו, אם אין תברר מהבעלים היכן טופל לאחרונה ומה נעשה ובקש לראות קבלות, או להתקשר למוסך ולברר.

התשובות באדום...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

תודה על הלינק,

לצערי הוא לא עונה על אף שאלה.. :sad:

עוד מישהו עם ניסיון בקניית רכב יד שניה? (שלישית ורביעית גם טוב).

פורסם

1. דעתי האישית היא שאם אתה מוציא 20K ש"ח על הרכב אל תחסוך את ה-400 ש"ח עבור הבדיקה.

לגבי התועלת בבדיקה - להזיק היא בטח לא תזיק. יש בפורום אינסוף שרשורים בנושא, והדיונים של מה כסת"ח ומה לא נטחנו כאן. לפני שהחלפתי את הרכב שלי ישבתי שעות וקראתי בפורום כדי ללמוד.

חוץ מזה שאחרי הבדיקה תוכל לנסות ולהתמקח עוד קצת עם המוכר, אולי תוריד 500/1000 ש"ח ויותר (כמובן שאולי גם לא).

כמובן שאל תיקח כל רכב לבדיקה, תבצע סינון ראשוני קפדני ככל האפשר.

2+3. לגבי עלות התיקונים, תוכל ללכת לאחר הבדיקה למוסך ולבקש הצעת מחיר לתיקונים. אני לא יודע עד כמה כדאי ללכת עם רכב בן 8-9 למוסך מורשה, אפשר ללכת למוסך טובים שיהיו זולים יותר. אני מניח שתוכל לקבל המלצות בפורום כשיהיה רכב ספציפי.

4. ביטוח מקיף זה שיקול כלכלי שלך. אם מחר ח"ו האוטו ילך טוטאלוס בתאונה או שיגנבו לך אותו אתה תוכל לספוג את זה כלכלית ואתה יכול לקחת את הסיכון ולחסוך את עלות הביטוח - אל תבטח. אם לא תוכל לעמוד בזה ואתה מעדיף לשלם את הסכום עבור הביטוח המקיף - תבטח.

את העלויות תוכל לברר אצל חב' הביטוח וסוכנים. זה משתנה בהתאם להרבה פרמטרים.

ושוב, כל הנושאים האלה נטחנו בפורום אז תשב ותחפש, תמצא מידע בלי סוף.

פורסם
היי,

אחרי שהתקציב נחתך בצורה די מהותית, החלטתי ללכת רכב קטן, ספרטני שישמש אותי בשנתיים-שלוש הקרובות במינים השקעה/הוצאות: קליאו B ידנית, מנוע 1.2/1.4 (תלוי במה שאני אמצא קודם) בשנים 99-01.

אף פעם לא קניתי רכב קודם- אז להלן מספר שאלות שלא מצאתי אליהם תשובות בפוסטים הדביקים:

2. אם אני רוצה להעריך את התיקונים הנדרשים לרכב כדי להבין את העלות שלהם/לשקף את זה במחיר הקניה- איפה אני עושה את זה? (מורשה/כל מוסך)? זה עולה כסף?

3. יישור קו- איפה עושים? איך אני יודע מה באמת קריטי ומה סתם מנסים לדחוף לי (אני יודע שהשאלה קצת באוויר, אבל היא אמיתית)?

45. הסטוריית טיפולים- איך היא נראית? אם אין- איך "מוציאים"? אם הרכב יד 3/4 ניתן בכלל למצוא כזה דבר? כמה זה מהותי ברכב כזה?

מישהו יודע?

פורסם

2. אתה יכול לגשת עם טופס הבדיקה שתקבל מהמכון למוסך מורשה. סביר להניח שרוב המוסכים יוכלו להגיד לך פחות או יותר בכמה יסתכמו התיקונים ללא תשלום מצידך. חלק מהמוסכים גם יסכימו לבדוק את הרכב בחינם, ואף פעם לא מזיק לקבל עוד חוות דעת.

3. איפה שצריך - במוסך, אצל החשמלאי, בפנצ'ריה. ביישור קו המטרה היא להחליף את מה שדורש החלפה וגם את מה שעתיד לדרוש החלפה בקרוב.

45. חפש קבלות מפורטות ממוסכים, בדוק שהמוכר לא דילג על טיפולים ושכל מה שנדרש להחלפה אכן הוחלף. אם אין קבלות והרכב טופל במוסך מורשה היבואן או במוסך קבוע אפשר לגשת למוסך ולהוציא משם את היסטוריית הטיפולים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...