Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי - פיאט 127 903cc שנת 79

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הדונה (וגם הפיורינו) מבוססים על מכלולים של 127 ול

הדונה והפיורינו היותר מאוחרת (קבינה דומה לאונו) מבוססות על 128, לא על 127. המנועים גדולים יותר - 1300 סמ"ק ו 1100 (מאד נדיר).

הדונות הבודדות ששרדו הן מודל 88 וזה היה ח** של רכב גם כשיהיה חדש (היה לאבי אז).

ספק אם משהו ממנו מתאים ל 127.

פיאט פנדה / סיאט מרבלה יהיו יותר בכיוון כנראה.

פורסם

תראה. ממה, שהתרשמתי עד עכשיו: אתה צריך למצוא לך מישהו, שמבין במכונאות, ושיש לו סבלנות לשבת איתך, ולעזור לך עם ההסברים. אין מה לעשות- אתה לא יכול, וזה מאד מסוכן, שתנסה לטפל ברכב לבד, כשאתה אפילו לא יודע, איך נראה האלטרנטור, ומה הבדל בינו לבין דינמו, ולמה אין את שניהם ביחד. אין מה לעשות- כולנו היינו פעם במצב כזה, ועברנו את השלבים האלה, ואם זה מעניין אותך ויש לך ידיים- אין סיבה, שלא תדע הכל תוך זמן קצר. אבל עד אז- כפי, שכבר אמרו לפניי- ממליץ באמת לעשות הכל עם בעל מקצוע, במיוחד דברים מסוכנים כמו הבלמים. כל השאר פחות קריטי, ויש לך מקום וזמן לטעויות, בזה- אין.

בעניין הדברים, שיש לך: קודם כל, הדרך הכי קלה לבדוק טעינה, שלא דורשת כמעט שום ידע מקצועי- פשוט לקחת מד מתח ולמדוד מתח על המצבר, כשהמנוע עובד! צריך להיות משהו בין 13 ל-14.5 וולט, פחות מזה- אין טעינה, או חלשה מאד, יותר מזה- יש תקלה באלטרנטור או ווסט, שעלולה לשרוף לך את החשמל או לדפוק מצבר. זהו. לבוק מצבר, האם בכלל תקין- זו כבר שאלה אחרת, כאן צריך מכשיר בדיקה בעומס, שגם, אגב, מאד פשוט, ועולה משהו כמו 130-160 ש"ח. בטח, שאל תרוץ ישר להחליף אלטרנטור, לפני שאפילו בדקת את המתח, שהוא מוציא! אל תמהר לקנות חלקים באופן כללי, אם אינך בטוח, שהם הבעיה! (אלא אם כן זה בא במציאה מטורפת, או אתה עשיר מאד ויש לך מקום להחזיק דברים, שלא תשתמש בהם הרבה זמן).

בעניין הנזילה: יכול להיות, שנזילה הייתה מצינורית עודפים, ופשוט השתחרר לחץ יתר, ואז אין לך כל בעיה. הייתי עוקב אחרי העניין כמה פעמים לפני-במהלך-אחרי הנסיעה, ואם לא חסר הנוזל- הכל בסדר.

בעניין החוט המנותק- עזוב ותו בינתיים, במכוניות הישנות בד"כ ישנם שאריות של דורות של ה"אילטורים", שכבר מזמן לא פעילים, ואף אחד לא טרח להוציאם, עד שעושים פעם ב... "יישור קו". מקסימום- תבודד אותו, וזהו...

בקיצור- בהצלחה, אוטו מקסים, תהנה ממנו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
תראה. ממה, שהתרשמתי עד עכשיו: אתה צריך למצוא לך מישהו, שמבין במכונאות, ושיש לו סבלנות לשבת איתך, ולעזור לך עם ההסברים. אין מה לעשות- אתה לא יכול, וזה מאד מסוכן, שתנסה לטפל ברכב לבד, כשאתה אפילו לא יודע, איך נראה האלטרנטור, ומה הבדל בינו לבין דינמו, ולמה אין את שניהם ביחד. אין מה לעשות- כולנו היינו פעם במצב כזה, ועברנו את השלבים האלה, ואם זה מעניין אותך ויש לך ידיים- אין סיבה, שלא תדע הכל תוך זמן קצר. אבל עד אז- כפי, שכבר אמרו לפניי- ממליץ באמת לעשות הכל עם בעל מקצוע, במיוחד דברים מסוכנים כמו הבלמים. כל השאר פחות קריטי, ויש לך מקום וזמן לטעויות, בזה- אין.

בעניין הדברים, שיש לך: קודם כל, הדרך הכי קלה לבדוק טעינה, שלא דורשת כמעט שום ידע מקצועי- פשוט לקחת מד מתח ולמדוד מתח על המצבר, כשהמנוע עובד! צריך להיות משהו בין 13 ל-14.5 וולט, פחות מזה- אין טעינה, או חלשה מאד, יותר מזה- יש תקלה באלטרנטור או ווסט, שעלולה לשרוף לך את החשמל או לדפוק מצבר. זהו. לבוק מצבר, האם בכלל תקין- זו כבר שאלה אחרת, כאן צריך מכשיר בדיקה בעומס, שגם, אגב, מאד פשוט, ועולה משהו כמו 130-160 ש"ח. בטח, שאל תרוץ ישר להחליף אלטרנטור, לפני שאפילו בדקת את המתח, שהוא מוציא! אל תמהר לקנות חלקים באופן כללי, אם אינך בטוח, שהם הבעיה! (אלא אם כן זה בא במציאה מטורפת, או אתה עשיר מאד ויש לך מקום להחזיק דברים, שלא תשתמש בהם הרבה זמן).

בעניין הנזילה: יכול להיות, שנזילה הייתה מצינורית עודפים, ופשוט השתחרר לחץ יתר, ואז אין לך כל בעיה. הייתי עוקב אחרי העניין כמה פעמים לפני-במהלך-אחרי הנסיעה, ואם לא חסר הנוזל- הכל בסדר.

בעניין החוט המנותק- עזוב ותו בינתיים, במכוניות הישנות בד"כ ישנם שאריות של דורות של ה"אילטורים", שכבר מזמן לא פעילים, ואף אחד לא טרח להוציאם, עד שעושים פעם ב... "יישור קו". מקסימום- תבודד אותו, וזהו...

בקיצור- בהצלחה, אוטו מקסים, תהנה ממנו!

גנאדי אתה צודק, אבל

כדי להזיז את האוטו למכונאי צריך להניע וזו כרגע הבעייה ואותה אני מקווה לפתור

יש פה אנשים טובים שעוזרים לי וזה מבורך.

לאחר ההנעה אקח אותו לבעל מקצוע ליישור קו מכאני ואז אוכל להנות ממנו.

לגבי החוט - בודדתי אותו ברגע שראיתי שהוא ללא בידוד - בערב אעלה לכאן תמונה שלו שאם מישהו יודע יגיד לי מה תפקידו

ידים טובות יש לי

ידע יש במידה לא רבה

רצון - מפה עד לונדון

אנשים טובים - יש כאן בשפע.

תודה לכולם

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

ידים טובות יש לי

ידע יש במידה לא רבה

רצון - מפה עד לונדון

בקיצור, יש לך את כל מה שצריך. בשנות השמונים, בלי אינטרנט, ובלי הרבה נסיון (היה קצת משיפוץ פיאט 600) קניתי פיאט 127 ספורט 81, והחזקתי אותה ותחזקתי אותה כ-5 שנים. קניתי אז מדריך היינס והוא היה מצויין - ברור ומובן לחסרי ידע, אבל גם מקיף ומפורט. בשביל להכיר את האוטו קראתי את המדריך מכריכה לכריכה. בהנחה שאין לך בעייה עם אנגלית (זה גם ישפר לך את האנגלית) הייתי מציע לך להתחיל ככה.

את ההינס שלי מסרתי מזמן, אבל תוכל לקנות חדש, וגם למצוא גונבה ב- PDF במקומות המקובלים ברשת.

אם תדע לעזור לעצמך קצת יותר, גם אנחנו פה נוכל לעזור לך קצת יותר (ולא להתעסק בזיהוי של אלטרנטור).

הדונה והפיורינו היותר מאוחרת (קבינה דומה לאונו) מבוססות על 128, לא על 127. המנועים גדולים יותר - 1300 סמ"ק ו 1100 (מאד נדיר).

ה-127 מבוססת רבות על ה-128 שקדמה לה, ויש הרבה מן המשותף ביניהן. הדונה הברזילאית והפיורינו ירשו הרבה מה-147 שהיא ה-127 הברזילאית (כולל מנוע ה-1300). עד כמה שאני יודע, בברזיל יצרו את ה-127/147 פיורינו ודונה אבל לא 128. את ה-128 ייצרו בארגנטינה.

:turn-l:
פורסם

לשמחתי קניתי ספר היינס חדש מאסף ביום שרכשתי את הרכב וכבר הספקתי לקרוא את רובו (הרלוונטי)

דווקא הספר גרם לי לבלבול בין הדינמו לאלטרנטור, - כי אלטרנטור אני יודע לזהות, דינמו לא.

המצבר חזר מטעינה, האלטרנטור תוקן (הוחלף מיסב ודיודות, וחודש באופן כללי)

מצורפות תמונות החוט למי שיודע מה תפקידו (אני ציפיתי אותו בבידוד)

עוד מעט ארכיב ואעדכן (זה הזמן היחידי שיש לי)

IMG_9003.JPG

IMG_9004.JPG

IMG_9005.JPG

IMG_9006.JPG

פורסם

עדכון

הרכבתי הכל הנעתי - הרצועה קצת שרקה אז מתחתי יותר

יצאתי לנסיעה - איזה כיף.... נסיעה קצת רועשת - (זה לא המנוע של ה C5) אבל חווית הנהיגה כיף יותר מה C5

נורת הטעינה כבוייה, נורת נוזל הבלמים כבוייה

זהו, עכשיו נותר להכינו לטסט - לסדר קצת חשמל/מנורות שלא עובדות טיפול שמנים פילטרים וברקסים.

סה"כ השיפוץ אלטרנטור וההטענה למצבר 300 ש"ח

פורסם

שמתי לב שהנורה של האלטרנטור לא דולקת בהכנסת המפתח לסוויצ' וסיבוב לפני הנעה - יכול להיות שהיא לא אמורה לדלוק אלא במקרה של תקלה?

היום יצאתי לנסיעה דיי ארוכה - 15 דקות לבדיקה כללית של האוטו, מילאתי דלק טנק מלא, אוויר בגלגלים (היה חסר 10 אטמוספרות)

ובכן - האוטו נוסע נהדר ההגה ישר ויציב, הבלימה מעולה, השיכוח בסדר, הצלחתי להגיע למהירות של 80 קמ"ש,

הקלאצ' מפריד מאוד גבוה ובעליות קטנות הוא מחליק ודורש הורדת הילוך ( האם הוא גמור? או דורש כיוון?)

הרעש... אוי הרעש... איך אפשר לבודד או להקטין את הרעש?

אין נזילות שנראות לעין חוץ מהזעה בקצה הראש מנוע מתחת לחיבור המים מהמנוע לרדיאטור,

נראה לי שהקרבורטור זקוק אולי לכיוון כי יש ריח של עשן ונראה לי שהוא שותה הרבה (העשן לא נראה לעין לא כחול ולא שחור רק ריח)

האם ניתן / כדאי לשים תוסף לדלק כדוגמת K44 או משהו אחר?

איזה שמן מנוע מומלץ למנוע זה?

זהו עד לשישי הבא שבו אעשה לו טיפול שמנים

מחכה להמלצות שלכם

שי

פורסם

תשובות לחלק משאלותיך בכחול:

שמתי לב שהנורה של האלטרנטור לא דולקת בהכנסת המפתח לסוויצ' וסיבוב לפני הנעה - יכול להיות שהיא לא אמורה לדלוק אלא במקרה של תקלה?

לא. לא יכול להיות. נורת הביקורת אמורה לדלוק לפני ההתנעה. אם אינה דולקת, כנראה שהחוט המתאים לא חובר למקומו הנכון באלטרנטור - ולא תהיה לך אינדיקציה על בעית טעינה.

היום יצאתי לנסיעה דיי ארוכה - 15 דקות לבדיקה כללית של האוטו, מילאתי דלק טנק מלא, אוויר בגלגלים (היה חסר 10 אטמוספרות)

קשה לי להאמין שהיו חסרות 10 אטמוספרות. הלחץ המומלץ הוא כ- 30PSI השווים לכ- 2 אטמוספרות. כנראה שהיית ב"מינוס" רציני..:-D

הקלאצ' מפריד מאוד גבוה ובעליות קטנות הוא מחליק ודורש הורדת הילוך ( האם הוא גמור? או דורש כיוון?)

ראשית -לנסות לכוון. אבל סביר מאד שהוא גמור. אל תסע ככה.

הרעש... אוי הרעש... איך אפשר לבודד או להקטין את הרעש?

חלק מהרעש יכול לנבוע מה"טורים" הגבוהים מדי עקב החלקת הקלאץ'. לרעש (או שקט) של C5 לא תגיע לעולם...

איזה שמן מנוע מומלץ למנוע זה?

למנוע זה היה מקובל בזמנו להשתמש בשמן מינרלי 20-50. תוכל להשתמש גם בשמן חצי סינטטי 10-40.

אל תשכח להחליף גם מסנן שמן. דרוש כזה עם 2 שסתומים - אחרת נורית לחץ השמן תדלוק (והמנוע יעבוד ללא שימון) כמה שניות לאחר ההתנעה.

מחכה להמלצות שלכם

שי

עודד

פורסם

עודד תודה,

לאלטרנטור מתחברים 2 חוטים - 1 נעל כבל עגולה כנראה לגוף, 1 נעל כבל ישרה מתחת לקונקטור

את הכבל לגוף חיברתי עם אום כמו שהיה

את הנעל כבל הישרה חיברתי מתחת לקונקטור

האם יש דרך לבדוק אם הנורה דולקת?

לגבי הPSI טעות שלי היו חסרים 10PSI

פורסם
אם הרעש מפריע לך - ביום שתעשה לה פחחות, תצפה אותה מבפנים בDYNAMAT. אני מניח שאתה תחשוב בסוף שמדובר בגולף חדשה ולא בפיאט עתיקה.

דודו, פעם ראשונה שאני שומע על המוצר הזה ולאחר חיפוש בגוגל הוא קסם לי

אבדוק עלויות לבידוד קיר האש ומכסה המנוע בינתיים - כי פחחות לא נראה לי שאעשה לה בקרוב

פורסם

זוכר את החוט ה"נעלם" שמצאת מתחת למצבר?

הסר את הבידוד ששמת לו, וכאשר הסוויץ' פתוח (אך מנוע כבוי...) גע עם קצה החוט ב"אדמה" (מתכת גלויה של גוף הרכב, או ישירות במינוס של המצבר).

האם נורת הטעינה נדלקת?

לפי התשובה נמשיך לחשוב....

עודד

פורסם

רציני? נראה לך הגיוני? - לדעתי הבידוד פשוט התיבש על החוט וכנראה נגע בפח,

למרות שזה השינוי היחיד שעשיתי מאז הפרוק אז יתכן

טוב אבדוק כבר מחר כי מאוחר...

• תוכן חדש...