Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cgi.ebay.com/PDB48S-Sound-Quest-4-to-8-gauge-distribution-block_W0QQitemZ270330646386QQcmdZViewItemQQptZCar_Electronics_Installation?hash=item270330646386&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318#ebayphotohosting

מפצל של סאונד קוואסט כניסת של 4G ו4 יציאות של 8G.

אני צריך 2 מפצלים, אחד לכבל '-' והשני לכבל '+'. (יש לי 2 מגברים)

אם אני קונה 2 יוצא לי 80-82 ש"ח כולל משלוח.

שזה אומר 40 ש"ח למפצל.

יש אפשרות לקנות בארץ ביותר זול ?

*איך החברה הזו בכללי ?

*איך המפצל הזה ספציפי ?

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=292211

פורסם

יותר זול בארץ כנראה שלא יהיה :-)

כך בחשבון שאם אתה רוצה להשתמש במפצל לכבל ה(+) תוך כדי ירידה בעובי הכבל (מ4 ל8 ) רצוי שתשתמש במפצל אם פיוזים ולא במפצל הזה .

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם
חשבת אולי במקום לשים מפצל לכבל מתח לנתב כבל נוסף של 4AWG מהמצבר ישירות למגבר הנוסף?

אולי לא צריך להעביר עוד כבל 4G לכל מגבר שמוסיפים ?:? (תשובה ממש לא עניינית)

עריכה: אם אתה לא מבין מה לא ענייני בתשובה שלך קרא בבקשה שוב את התארד מהתחלה.

אגב ידידי, אתה יודע כמה וואט כבל בעובי 4G מסוגל להעביר ? בשקט בשקט לא פחות מ600 במקרה הגרוע.

כבל 8G יותר ממספיק בשביל המגבר שיש לי והנוסף שיבוא.

"תשתית" של 4G אמיתי תספיק לי להרבה מאוד זמן.

"כך בחשבון שאם אתה רוצה להשתמש במפצל לכבל ה(+) תוך כדי ירידה בעובי הכבל (מ4 ל8 ) רצוי שתשתמש במפצל אם פיוזים ולא במפצל הזה ."

מדוע ?

מהפלוס אמורים לצאת 2 כבלים כל אחד בעובי 8G.

זה לא שאני הופך כבל בעובי 4G לכבל אחד קטן יותר בעובי 8G.

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

פורסם

חבל שאתה מגיב בציניות ואני מצטט: "אולי לא צריך להעביר עוד כבל 4G לכל מגבר שמוסיפים ?:???: (תשובה ממש לא עניינית).

הרי סה"כ ניסיתי לעזור\להמליץ. :cry:

אני מתקין בימים הקרובים מגבר נוסף וזה מה שאני עושה אצלי.

בכל אופן מעניין אותי לדעת מה לא ענייני במה שכתבתי!? :twisted:

פורסם

ELAD965

זה בדיוק מה שאתה עושה - מפני שהתנגדות של כבל 8 G יותר גדולה מאשר של כבל 4 G מכך שהוא יכול להעביר זרם קטן יותר , לכן כל פעם שתה יורד בעובי הכבל רצוי מאוד להוסיף פיוז שיתאים ליכולת העברת הזרם של הכבל על מנת להגן עליו .

*מקווה שההסבר ברור - אם לא אני ישדל מחר לפרט על זה יותר :-)

פורסם

עוד מישהו יכול לעזור לי בבקשה ?

לא הבנתי מדוע חייבים מפצל עם פיוז בתוכו ? מה יקרה אם לא ?

יהיה בית פיוז בנפרד בתא המנוע למה צריך עוד אחד ?

המערכת שלי למכירה

פורסם

אני אנסה להסביר לך את זה הכי פשוט :

נניח שכבל 4 G מסוגל להעביר מקסימום 100 A כאשר הזרם שווה התנגדות (במקרה זה של הכבל) כפול המתח נניח 12-14 וולט מבלי להיתחממם יתר על מידה.

נניח שכבל 8 G מסוגל להעביר רק 60 A מבלי להיתחמם יתר על מידה .

כאשר אתה מחבר דרך מפצל ללא פיוז מה שאלול לקרות זה שאם צריכת הזרם של המגבר תיהיה יותר גבוה מ 60 A לכבל של 4 G לא תיהיה אם זה שום בעיה אך מה שיקרה בכבל של 8 G כל היתרה שמעל ל 60 A "תהפוך " לחום משמע הכבל יתחמם ועלול להגיע גם למצב שהביבוד יתחיל (לא יודע איך כותבים את המילה בצורה נכונה :-) ) להימעס ואת התוצאות של כך אני מכווה שאתה מבין .

אז על מנת לשמור על הבטיחות יש לך שתי אופציות או לסים מפצל אם פיוזים או להשאר אם אותה מידה של כבל ( נניח 4 G ) ופשות לפצל אותו דרך מפצל מתאים .

פורסם

Alexander80 בפעם האחרונה שלמדתי חוק אוהם הזרם היה שווה למתח חלקי ההתנגדות ולא להתנגדות כפול מתח. :wink:

אלכס.

פורסם

TAU

אתה צודק בהחלט ! :-)

טוב כנראה שהמוח שלי כבר נרדם בזמן שרשמתי את ההודעה :lol:

אני אנסה להסביר לך את זה הכי פשוט :

נניח שכבל 4 G מסוגל להעביר מקסימום 100 A כאשר הזרם שווה המתח נניח 12-14 וולט חלקי התנגדות (במקרה זה של הכבל) מבלי להיתחממם יתר על מידה.

נניח שכבל 8 G מסוגל להעביר רק 60 A מבלי להיתחמם יתר על מידה .

כאשר אתה מחבר דרך מפצל ללא פיוז מה שאלול לקרות זה שאם צריכת הזרם של המגבר תיהיה יותר גבוה מ 60 A לכבל של 4 G לא תיהיה אם זה שום בעיה אך מה שיקרה בכבל של 8 G כל היתרה שמעל ל 60 A "תהפוך " לחום משמע הכבל יתחמם ועלול להגיע גם למצב שהביבוד יתחיל (לא יודע איך כותבים את המילה בצורה נכונה :-) ) להימעס ואת התוצאות של כך אני מכווה שאתה מבין .

אז על מנת לשמור על הבטיחות יש לך שתי אופציות או לסים מפצל אם פיוזים או להשאר אם אותה מידה של כבל ( נניח 4 G ) ופשות לפצל אותו דרך מפצל מתאים .

פורסם

בהנחה שהפיוז של כבל ה4G יהיה 70 אמפר

עדיין חובה לשים פיוז לכבל 8G ?

הוא לא מסוגל להעביר 70 אמפר ?

האורך שלו יהיה בקושי חצי מטר.

אני ממש לא חושב שצריך פיוז להגנה שלו מהתחממות יתר.

אני הבנתי את ההסבר שניתן לי פה אבל אולי לא הסברתי את עצמי מספיק.

המערכת שלי למכירה

פורסם

עד כמה שאני זוכר הערך המומלץ של פיוז על כבל 8 G הוא 50-55 A , תשמע אני היסרתי לך איך נכון לעשות BY THE BOOK מפה והלה אתה צריך להחליט - סך הכל מדובר ברכב שלך ובבטיחות שלך . אני אישית לא הייתי מסתכן אבל זה אני . :-)

• תוכן חדש...