Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש שני רכבים אחד אם אנטנה בגג (קסנטיה) ואחד אם אנטנה חשמלית בכנף האחורית (תמה) , מכשירי הרדיו בשניהם דומים, הם לא המילה האחרונה בלשון המעטה אבל לא הזול ביותר הקיים. אין מה להשוות את הקליטה העלובה של הרדיו בקסנטיה לזו בתמה. האנטנה האחרוית גדולה יותר וקולטת הכל בכל מקום: תדרים מקומיים כמעט בכל הארץ, קליטה בתוך מנהרות נוסך בגין בירושליים או בכביש 471, גלג"ץ בגולן ובגליל וכ"ו.

בעיני האנטנה האחורית באמת פחות יפה כאשר היא פתוחה והיא גם נוטה להישבר בקלות יחסית. אצלי היא נשברה פעמיים, פעם עקב עייפות החומר ופעם שנייה בגלל חנייה לא זהירה

פורסם

הבנתי תודה רבה אני חושב שאני אקנה אנטנה חשמלית על הכנף ואמצא פתרון יצירתי לחיסוי החור בגג :)

פורסם
לגבי הקליטה, בתצורה על הגג לרוב בסיס האנטנה הוא גם מגבר לשיפור קליטה, מענין למה? הרי לדבריך תצורה זו עדיפה.

האנטנות הפשוטות ביותר שמחוברות לדופן הכנף (קדימה או אחורה) קלטו מצויין מאז ומתמיד ללא מגבר וללא עזרים אחרים

מספר כללי ברזל בתיכנון ובניית אנטנות לתחום התדרים 88-107 מגה-הרץ (בחלקם נכונים גם לתחומים אחרים).

1. אורך האנטנה מחושב לפי אורך הגל הנקלט/משודר כאשר אורך הגל שווה למעשה 299/לתדר הרצוי.

2. נהוג לתכנן אנטנות בעלי אורכים הבאים:

• 5/8 אורך גל (מאוד פופלארי בקרב חובבי הרדיו)
  • 3/4 אורך גל
  • 1/2 אורך גל (דיפול מאוד פופלארי)
  • 1/4 אורך גל

3. בחירת מיקום האנטנה הינו גורם מכריעה בביצועי הקליטה של האנטנה

4. לכול אנטנה יש מאפיינים שונים הגבר,עקום קרינה,זווית קרינה,רוחב פס ועוד..

לשאלתך...

ככול שאורך האנטנה גדול יותר לתדר הנבחר לדוגמא 88 מגה-הרץ ההגבר גדול יותר.

במידה ונבחר אנטנה קצרה בעלת 1/4 אורך גל לעומת אנטנה בעלת 1/2 אורך גל ההגבר של האנטנה בעלת 1/2 אורך גל הינו גבוה יותר.

האנטנות הקצרות המותקנות על גג הרכב הינם למעשה אנטנה בעלת 1/4 אורך גל ואפילו פחות מזה (40 סנטימטר) ולכן הגבר האנטנה הינו נמוך מאוד ולכן נהוג לפצות על הביצועים הנחותים של האנטנה ולהשתמש במגבר אנטנה אשר מגביר את אותות ה-RF.

אנטנה זו חייבת להיות מותקנת על גג הרכב שהינו למעשה משטח ארקה למעשה אנטנה זו מנצלת את החזרת הגלים מהקרקע. הקרקע או משטח הארקה משמשים כמראה לאנטנה ולמעשה אנטנת 1/4 אורך גל במקרה שמותקנת על גג הרכב 'הופכת' לאנטנה בעלת 1/2 אורך גל.

לפי דעתי ייצרני הרכב מתפשרים במיקום האנטנה על הגג הרכב ומתקינים את האנטנה בחלק האחורי מסיבות טכניות של קלות הרכבה/פירוק מכיוון שהמיקום האידאלי הינו באמצע הגג לאנטנות הקצרות והשיפור יכול להיות ב-30 אחוז לפחות.

בזמנו כאשר התקנתי אנטנה לתחום תדרי חובבי הרדיו (144 מגה-הרץ) על גג הרכב בדקתי את ביצועי האנטנה מסוג 1/4 אורך גל עם בסיס מגנטי ובעזרת ציוד מתאים הוכח מעל לכול ספק שמרכז הגג הינו אידיאלי גם מהסיבה שהינו הגבוה ביותר והאנטנה אינה מופרעת על-ידי עצמים שונים (יש תמונה !).

בעבר היה נהוג להשתמש באנטנות מאוד ארוכות כ-5/8 אורך גל=1.8 מטר (עם סליל לתיאום עכבות) האנטנות האלה למעשה היו בעלות הגבר של בערך 6 DB לעומת כ-3-2 DB של אנטנות של ימינו וניתן להתקינן גם על הכנף של הרכב ולא לאבד הרבה מהגבר האנטנה.

מגברי אנטנה

אם אפשר להסתדר בלי מגבר אנטנה מה טוב ! מגבר אנטנה הינו למעשה מגבר RF שמגביר את כול האותות. כלומר במידה וקיימת הפרעה אלקטרומגנטית בשידור אז גם ההפרעה תוגבר ולפעמים ייתכן מצב שבלי מגבר התחנה נשמעת ועם מגבר לא שומעים כלום כי התחנה 'טובעת' ברעש.

אנטנה-2.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מבין באנטנות אבל מבין ברכב ובשיקולי היצרן בתכנון שלו ולכן אסכם:

יצרני הרכב מתחשבים בעוד אלמנטים מאשר קליטה כי הרכב אינו מקלט רדיו ותו לא.

נושא הרעשים מאוד חשוב ואנטנות מייצרות רעשי רוח מאוד חזקים וכמובן מתחשבים בהייבט האסתטי והעיצוב. יש גם אנטנות הטמועות בתוך שמשות הרכב וגם הם מוגבלות בקליטה שלהן ולכן גם להן מוסיפים מגבר.

האנטנות הטלסקופיות הוותיקות היו עושים לדעתי את העבודה הכי טוב וזאת למרות המיקום הפחות עדיף על הכנף הקדמית או האחורית או משקוף שמשת הרכב הקדמית ולכן אם עוברים מגג הרכב לדופן ומשתמשים באנטנה טלסקופית פשוטה לדעתי הקליטה רק תשתפר.

פורסם

כמו שמרק ציין- אנטנה טלסקופית היא ארוכה יותר (כשפתוחה) ולכן הקליטה טובה יותר.

זה נכון שבאנטנות רבע גל (אנטנטת שוט) חשוב מאד משטח האדמה גכן המשטח מהווה זרוע מדומה של האנטנה (כאילו החלק השני של הדיפול). למרות זאת קיצור האנטנה מקלקל את הקליטה וזה אומר שכנראה העבירו את האנטנות מסיבות אחרות.

פורסם

דניאל, אולי לא הייתי מספיק ברור. אכן אני מסכים איתך שהשימוש באנטנות ארוכות כמו פעם הם בעלות ביצועים טובים יותר מאשר אנטנה קצרה המותקנת על גג הרכב עם מגבר.

אם היו מתקינים אנטנה ארוכה בעלת אורך של 5/8 אורך גל = 1.8 על גג הרכב אזי הביצועים היו עולים על אלה המותקנות על הכנף גם בלי מגבר אנטנה.

בדגמים הראשונים של גולף דור 5 שהגיעו ארצה בשנת 2005 היו 2 אנטנות המותקנות על השמשה האחורית ומשום מה בדגמים של 2006 הוסיפו אנטנה על גג הרכב אינני יודע מה השיקולים אבל כנראה שיקולי עלות אולי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...