Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לאחר שקראתי פה את השרשורים המועילים, מצאתי שתי מכוניות שמתאימות לתקציב שלי (30 אלף בלחץ).

כןכן..הבנתי שהבלנו היא קופסת פח מקרקשת ולא בטיחותית, אך עדיין חשובה לי מאוד האמינות הגבוהה היפנית ולמען האמת אני קצת פוחדת לקנות מכונית אירופאית.מצד שני..הפונטו הפחות אמינה, חמודה להפליא, זולה, כך שניתן למצוא מכוניות משנתונים גבוהים די בקלות.

לקו גמר הגיעו:

סוזוקי באלנו 1999 יד 3,כל הידיים פרטיות 85,000 ק"מ.

פיאט פונטו ספייס 2002, יד 2 , יד 1- ליסינג תפעולי, 60,000 ק"מ.

שני המחירונים די דומים- בסביבות ה27,000 + לשתיהם, והבעלים קצת עקשנים לגבי מחיר מחירון.

מה אתם אומרים?

הסוזוקי קצת ישנה ואני אהיה כבר יד 4, מצד שני אני צריכה את האוטו לנסיעות בינעירוניות ארוכות (בממוצע חיפה תל אביב פעם בשבוע).

אשמח לחוות דעתכם..

פורסם

השאלה הנשאלת אם את צריכה רכב משפחתי כמו הבלאנו או יכולה להסתפק במרכב קטן יותר כמו הפונטו.

הפונטו תיהיה הרבה יותר חסוכנית בצריכת הדלק, והיא בטוחה יותר.

פורסם

נסי לוודא אם הקילומטראז'ים שציינת אמיתיים. משהו בנתונים שציינת לא כל כך מסתדר.

הבלאנו עם קילומטראז' נמוך מאוד שמתאים יותר למודל 2003 מאשר למודל 1999. תוסיפי את העובדה שמדובר ביד 3 ואצלי זה כבר נראה חשוד. אני מציע לך לבדוק היטב שאין כאן קומבינה מסריחה.

לגבי הפונטו - גם היא נשמעת חשודה. קילומטראז' נמוך מאוד לרכב יוצא ליסינג ובנוסף המודל של הרכב לא מתאים למודלים שבשימוש אצל חברות הליסינג. שוב, לבדוק בציציות כי משהו כאן לא מסתדר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני באמת מצטרף לדעה של מר פיק פה מעליי, שתי העסקאות נשמעות חשודות מידי.

מציע לבדוק במכון בדיקה ולאמת קילומטרז', ובסופו של דבר הספייס יותר מומלצת מבחינת בטיחות וחסכוניות בעיקר בגיר ידני ומכיוון שמדובר ברכב יוצא ליסינג בטח מדובר ברכב ברמת גימור נמוכה (s כמדומני), לגבי אמינות של רכב יפני לא נראה לי שהבלנו מספקת כזה דבר ומביישת את "הפירמה היפנית", ומאיפה הבאת עובדה שכזאת שהפונטו פחות אמינה? זה אחד הרכבים העמידים והאמינים בתקציב שאני אישית נתקלתי בהם ולא סתם חברות ליסינג רבות רוכשות אותו לציים שלהם.

בקשר לנסיעות בין עירוניות הספייס תעשה את העבודה לא פחות מהבלנו, וגם בצריכת דלק פחות גבוהה מהבלנו.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות שלכם:)

לאור ההתלבטויות, לקחתי לי את הסופש להחליט, לפני שאני לוקחת לבדיקה..ובינתיים גם ראיתי פונטו 2003 יד ראשונה פרטית עם 85000 ק"מ, כך שהיא גם נכנסת לשקלול.

מספר נקודות חשובות שעוד לא מצאתי להן תשובה: רוב הנסיעות שלי הן בחיפה- שטח הררי, השאלה עם הפונטו "תסחוב" לאורך זמן ולא תתחמם לי באמצע העליה של פרויד/נשר:)זה מה שמטריד אותי.

דבר שני: אני לוקחת פונטו עם קילומטראז' שכבר קרוב למאה אלף. השאלה כמה המכונית עוד תשרוד אחרי זה.כי אני מתכננת 30 אלף לפחות שנה הקרובה..ואח"כ אלוהים גדול.

דבר שלישי: האם הבדיקה יכולה לגלות בוודאות גבוהה האם הקילומטראז' אמיתי? (קיבלתי כבר המלצה על מכון שנטען כי הוא מאוד קפדני- מ.מ.מ. בצ'קפוסט ).

כלומר אם זייפו 10 20 אלף ניתן לראות את זה בבדיקה? כי האמת שקשה לי להאמין..לדעתי באופנוע (אולי באופנועים זה שונה) הנוכחי שלי זייפו לי קצת את הקילומטראז' והבודק לא עלה על זה..למרות שאני מבסוטה לגמריי מהאמינות הגבוהה של האופנוע..בכל זאת סוזוקי-בגלל זה המשיכה לבלנו:)

*אגב על פי הסיפור של בעל הבאלנו (יד 3 כאמור) שתי הידיים הראשונות היו באותה משפחה- אב ובן (ניתן לברר במשרד הרישוי) והיד ה3 היא אישתו שנוסעת עם האוטו רק לעבודה ובחזרה. נגיד 30 ק"מ ליום (בהגזמה).

פורסם

אה ואגב שכחתי להוסיף ששתי הפונטו אוטומטיות (כמובן גם הבאלנו). אני שונאת גיר ידני. אז מה אתם אומרים על זה? שמעתי שפונטו האוטומטית דווקא לא ממומלצת. הפונטו 2002 60 אלף ק"מ היא טיפטרוניק וה2003 היא אוטומטית.

פורסם

טיפטרוניק זה לא סוג של גיר אלא מצב הפעלה.

לפונטו יש שני סוגי גירים שאינם ידניים. רציף ורובוטי. איזו רמת גימור היו הרכבים שראית?

מצב הטיפטרוניק קיים בשני הגירים בפיאט. גם ברציף וגם ברובוטי.

שני הגירים האלו שונים מהגיר האוטומטי שיש בסוזוקי.

אני מציע לך לצאת מהקיבעון ש100,000 ק"מ מפריעים לרכבים. או שגיר אוטומטי אינו מומלץ.

רכב שטופל כראוי, יפגין אמינות טובה ולהיפך.

!AWDSOME

• תוכן חדש...