Jump to content

לינוי1983

  • הודעות

    15
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי לינוי1983

  1. אני גם בדילמה דומה..אם נוסעים עם הקיה הרבה מחוץ לעיר עדיף לוותר?
  2. היי לכם, תודה על התגובות. לגבי יאריס קרוס נסעתי נסיעת מבחן וממש לא אהבתי את המכונית. בעיני גם תנוחת הישיבה הייתה ממש לא גבוהה..בטח שלא לעומת הויטרה. גם הקונה וגם היאריס שתיהן היו פרייבט מוגבה ורק בויטרה נהניתי מהגובה. בעניין היאריס יש לי נסיעות בינעירוניות רבות ועל פי המדריכים שקראתי הקונה עדיפה בנוחות וברעשי נסיעה בכביש מהיר והיא גם מעט יותר מרווחת- כך שיאריס קרוס ממש לא אופציה מבחינתי, בטח לא בתמחור של 145 אלף שח..בעיני רכב קטן על עקבים, הגם שהוא היברדי לא אמור להגיע לסכום הזה. לגבי קיה נירו התמחור גבוה מדי. אפילו 154 אלף זה שחיטה בעיני ולא מעוניינת להגיע לשקל מעל הסכום השערורייתי ממילא. מבחינתי השאלה מתמצית בחישוב. לאור הקילומטראז הגבוה הצפוי, 30 אלף בשנה, האם שווה לקנות רכב קצת מיושן ב110 אלף בערך ל3 4 שנים לפחות עם תצרוכת דלק גבוהה או להשקיע 154 אלף במכונית היברידית חדשה עם 0 קמ. אשמח להתייחסות או לאיך עורכים את החישוב.
  3. ממה שידוע לי מאזדה cx30 זה רכב בזבזני שלא תואם את המרחק השנתי הגבוה יחסית. השיקול העיקרי לקנות רכב יד שנייה בזבזני יחסית הוא המחיר הנמוך בהשוואה לרכב חדש, כך שלא נראה לי שהצעה לקנות רכב חדש בזבזני בסכום זהה מועילה לי..אבל תודה על תגובתך!
  4. היי לכולם, הזמנתי מהיבואן יונדאי קונה היברדית שהיא באיחור מבחינת תאריכי אספקה ואין לדעת מתי תגיע. מחיר הרכב כולל אגרת רישוי 154000 ש"ח. רכב שאוכל 1:21. לאור האיחור באספקה ובגלל שאני מכורה לרכבים גבוהים, חשבתי לקנות סוזוקי 1400 סמ"ק משומשת משנים 2019-2022- העדפה להנעה היברדית אבל אפשר גם לא (הבנתי שהפער בצריכת הדלק מינורי). אני צפויה לנסוע באזור 30,000 ק"מ בשנה ולכן לראשונה בחיי החלטתי לקנות רכב חדש היברידי במטרה לחסוך. מצד שני, ויטארה יד 1 עם קילומטרז נמוך נראה שאפשר למצוא בין 100000 לבין 125000 ש"ח בלוח יד 2 - אלא שהמחירים היום של רכב יד 2 מאוד מנופחים לאור בעיות האספקה של יבואני הרכב. ויטארה אינו חסכוני במיוחד- בערך 1:13 וסביבת הנהג מיושנת מאוד. הדבר היחיד "שקונה" אותי בויטארה היא תנוחת הישיבה הגבוהה לעומת הקונה - שהיא כביכול קרוסאובר אבל בתכלס פרייבט מוגבהת. האם כדאי לחסוך 25- 50 ש"ח מהמכונית החדשה ולקנות ויטארה? לפי מה שהבנתי ייקח לי הרבה זמן עד שהפער בדלק יחזיר את עצמו לעומת ההשקעה הכספית הגבוהה ברכב חדש. מה דעתכם ואיזה חישוב/ שיקולים צריך לעשות?
  5. היי תודה על הסקירה קודם כל והעצות! ראיתי שצריכת דלק אמיתית של קיה סלטוס שהוא רכב מאודציפהצעל פניו היא 9.4.נשמע בזבזני.
  6. וואו תודה מייק! מה שכתבת חידד לי את הדברים והיה מאוד מדוייק. יש לך עוד הצעות לקרוסאובר (לא אירופאי) או SUV קטן וחסכוני בדלק/ חשמלי עד 140000 ש"ח+? יונדאי קונה מכוער בעיני וההיברדי שלו יקר, הקיה נירו בכלל לא נראתה לי.. מזדה CX3 יפה אבל זללנית בדלק, כנ"ל סובארו XV ששותה כאילו אין מחר..הונדה CR-V יקר מדי..MG מביאים כרגע רק ג'יפון יקר בעלות 170,000 אלף ולא את הדגם הזול. מה נשאר?!
  7. תכלס היה לי כיף לשבת גבוה בויטארה, והוא גם יותר מרווח, למרות שבשביל 1+ ילד קטן היאריס מספיק- התבאסתי מתנוחת ישיבה נמוכה יחסית (מצד שני היום מש לי גימיני כך שכל ירידה לפרייבט מוגבה יראה לי נמוך שלא לדבר על הלם תרבות). צריכת הדלק ביאריס מדהימה על פי הנתונים ויש לי בזמן הקרוב נסיעות ארוכות (400 קמ לשבוע)- עוד לא ידוע לכמה זמן.. ובויטארה יש את הקטע המעצבן עם המזגן שמפסיק לקרר כשעומדים ברמזור ובכללי היא קצת מיושנת. קיצר הלב בויטארה שהיא יותר ג'יפון ואישית נהניתי לנהוג עליה יותר- כנראה אני פחות טכנולוגית או סתם אוהבת דברים כבדים, והראש ביאריס. נראה לי שגם בבוא העת הסחירות של היאריס קרוס תהיה טובה יותר. מה אתם אומרים? זקוקה לחוכמת ההמונים והגיע הזמן להחליף את הרכב.
  8. היי לכולם, לאחר לבטים החלטתי שסוזוקי ויטארה היא הכי מתאימה ונוחה לי והתנחמתי בזה שהמיקרו הייבריד מצמצם במקצת את נתוני צריכת הדלק. העניין הוא כזה: הויטארה החדשה 1.4 טורבו מיקרו הייבריד עולה 141,800 שח. קיבלתי הצעה של 127,500 שח לרכב שעלה לכביש ב1/22 עם 6000 קמ. הרכב עם מספר תוספות קטנות: מגיני רוח טעינה אלחוטית וחיישן רוורס אך עם שריטה עמוקה בדלת הימנית שטיפה מתחילה להתקלף ועם מה שנראה כמו שתי דפיקות קטנות אך מעט עמוקות ליד השריטה. המוכרת טוענת שהשתפשפה בעמוד ושלמעט האירוע הזה היא מתחייבת בבדיקה. השאלה האם עדיף להוציא רכב חדש או שפער המחירים בין חדש למשומש מספיק מפצה אותי על כך שאהיה כבר יד שנייה ברישיון ועל המכה בדלת. כמו כן איך רואים ברישיון שהרכב הוא מיקרו היברדי? כתוב משהו פרט לדגם? מה דעתכם?
  9. היי יש לי סוזוקי גימני 2016 והמוסכניק שלי אמר שעכשיו ב80000 יש מצב שצריך להחליף פלאגים וכל פלאג כזה יקר. מתי מחליפים פלאגים והאם זאת "דחיפה" או טיפול חיוני בקילומטראז הזה? לרוב אני נוסעת ממש מעט בממוצע שנתי וככל הידוע לי לא הוחלפו פלאגים עד כה.
  10. היי, יש לי סוזוקי גימני שנת 2015. אני ב23,000 ק"מ כרגע. בערך ב15,000 + (לא ליד הקבלות) עשיתי טיפול ועכשיו על פי הוראות היצרן עליי לעשות שוב כי חלפה שנה, על אף שלא חלפו עוד 10,000 ק"מ (נוסעת מעט). השאלה היא כמה זה קריטי לעשות עכשיו את הטיפול, מה נחיצותו והאם נכללים בטיפול חלקים שמתייבשים או מתפוררים ועל כן צריך להחליפם בהקדם או...שניתן לחכות עוד כמה אלפים בודדים. חוץ מזה מניסיון עבר, אודה על קבלת המלצה על מוסך מורשה באזור המרכז (לא חייב סוזוקי) עם מכונאי בעל ידי זהב, צנוע שלא צריך לשלם לו על המזכירה, העוגיות וחדר ההמתנה הממוזג, אלא על העבודה בלבד. היה לי כזה בחיפה (סרגיי, מוסך א.ס. מוטורוס אזור תעשיה בלו בנד בקריות) שטיפל באופל אסטרה משך שנים רבות וכעת מחפשת חלופה ראויה במרכז הארץ. תודה לכל העונים!
  11. צריכה להחליף 4 צמיגים..הוצעו ארבעה צמיגים חדשים לגמריי (כנראה עודפי ייצור), מתוצרת מישלן שנת 2009.מחיר-600 ש"ח האוטו: אופל אסטרה שנת 2000. האם שווה לדעתכם?
  12. היי..לצערי עדיין לא קניתי אוטו (אבל הספקתי להתקל בכמה נוכלים...) כרגע המכוניות שבקנה - סוזוקי בלנו או אופל אסטרה (נדלקתי קשות!) או פיג'ו 206 XT. דגש גדול על האמינות. הפחידו אותי שהאסטרה מבלה הרבה במוסכים, אבל אשמח לאיזה פן של נוחות ובטיחותית (הבלנו ממש מיושנת מבפנים) בהנחה שכל המכוניות תקינות, כולן אותו שנתון פחות או יותר (2001-2002) יד 1 או 2, בסביבות ה100,000 ק"מ ואותו טווח מחירים. מה כדאי לקנות? תודה מראש לכל העוזרים
  13. אה ואגב שכחתי להוסיף ששתי הפונטו אוטומטיות (כמובן גם הבאלנו). אני שונאת גיר ידני. אז מה אתם אומרים על זה? שמעתי שפונטו האוטומטית דווקא לא ממומלצת. הפונטו 2002 60 אלף ק"מ היא טיפטרוניק וה2003 היא אוטומטית.
  14. קודם כל תודה על התגובות שלכם לאור ההתלבטויות, לקחתי לי את הסופש להחליט, לפני שאני לוקחת לבדיקה..ובינתיים גם ראיתי פונטו 2003 יד ראשונה פרטית עם 85000 ק"מ, כך שהיא גם נכנסת לשקלול. מספר נקודות חשובות שעוד לא מצאתי להן תשובה: רוב הנסיעות שלי הן בחיפה- שטח הררי, השאלה עם הפונטו "תסחוב" לאורך זמן ולא תתחמם לי באמצע העליה של פרויד/נשרזה מה שמטריד אותי. דבר שני: אני לוקחת פונטו עם קילומטראז' שכבר קרוב למאה אלף. השאלה כמה המכונית עוד תשרוד אחרי זה.כי אני מתכננת 30 אלף לפחות שנה הקרובה..ואח"כ אלוהים גדול. דבר שלישי: האם הבדיקה יכולה לגלות בוודאות גבוהה האם הקילומטראז' אמיתי? (קיבלתי כבר המלצה על מכון שנטען כי הוא מאוד קפדני- מ.מ.מ. בצ'קפוסט ). כלומר אם זייפו 10 20 אלף ניתן לראות את זה בבדיקה? כי האמת שקשה לי להאמין..לדעתי באופנוע (אולי באופנועים זה שונה) הנוכחי שלי זייפו לי קצת את הקילומטראז' והבודק לא עלה על זה..למרות שאני מבסוטה לגמריי מהאמינות הגבוהה של האופנוע..בכל זאת סוזוקי-בגלל זה המשיכה לבלנו *אגב על פי הסיפור של בעל הבאלנו (יד 3 כאמור) שתי הידיים הראשונות היו באותה משפחה- אב ובן (ניתן לברר במשרד הרישוי) והיד ה3 היא אישתו שנוסעת עם האוטו רק לעבודה ובחזרה. נגיד 30 ק"מ ליום (בהגזמה).
  15. היי חברים, לאחר שקראתי פה את השרשורים המועילים, מצאתי שתי מכוניות שמתאימות לתקציב שלי (30 אלף בלחץ). כןכן..הבנתי שהבלנו היא קופסת פח מקרקשת ולא בטיחותית, אך עדיין חשובה לי מאוד האמינות הגבוהה היפנית ולמען האמת אני קצת פוחדת לקנות מכונית אירופאית.מצד שני..הפונטו הפחות אמינה, חמודה להפליא, זולה, כך שניתן למצוא מכוניות משנתונים גבוהים די בקלות. לקו גמר הגיעו: סוזוקי באלנו 1999 יד 3,כל הידיים פרטיות 85,000 ק"מ. פיאט פונטו ספייס 2002, יד 2 , יד 1- ליסינג תפעולי, 60,000 ק"מ. שני המחירונים די דומים- בסביבות ה27,000 + לשתיהם, והבעלים קצת עקשנים לגבי מחיר מחירון. מה אתם אומרים? הסוזוקי קצת ישנה ואני אהיה כבר יד 4, מצד שני אני צריכה את האוטו לנסיעות בינעירוניות ארוכות (בממוצע חיפה תל אביב פעם בשבוע). אשמח לחוות דעתכם..
×
×
  • תוכן חדש...