Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאחי הרכב הנ"ל - יש לו נזילת שמן מנוע - מאטם ראש מנוע .

המוסך אמר שצריך להחליף סט אטמי ראש מנוע (רצוי מאוד מקורי) , המליץ להחליף רצועת טייימינג + מותחן טיימינג - וכמובן לשלוח את הראש לחרט - להשחזה .

משאבת המים לא נוזלת כלל , וכמו כן הרכב כלל לא התחמם .

אני אמרתי למוסך שאני מעדיף להחליף על הדרך :

טרמוסטט ומשאבת מים - הוא אמר לי שזה מיותר האמנם ? .

כמו כן אמרתי לו שיפרק את הרדיאטור וישלח אותו לניקוי האם זה מיותר ? .

מה שלא הבנתי אם נאמר הוא יחליף לי את האטם ראש מנוע בלבד - למה שזה ינזל שוב ? .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני עושה את אותו הדבר ברכב של אחותי ביום ו'...

ממליץ לקנות סט אטמים (נקרא בז'רגון - סט שלייף) של Meillor / Corteco זה היצרן המקורי (OEM)

מחיר כולל אטם ראש מנוע - 250 ש"ח

חשוב, תיתן את מחזירי השמן של השסתומים מהסט למשפץ הראשים - חשוב מאוד שלא ישים מחזירי שמן זבל.

בעניין ההחלפות, מסכים איתך - להחליף רצועת טיימינג (Dayco - כנ"ל OEM), משאבת מים (שווה את ה- 250 ש"ח) ומותחן חדש, הייתי מחליף גם בורגי ראש, רצועה כ- 70 ש"ח, מותחן כ- 100 ש"ח.

תרמוסטט וניקוי רדיאטור - אם השתמשת בנוזל קירור איכותי / לא נזלו מים לשמן ולהיפך - לטעמי לא חובה.

אם יוחלף אטם ראש בלבד, סביר שהבעיה תיפטר (לפחות בטווח הקצר) אבל אז הפסדת בהפרש מחירים זעום טיפול מונע לשנים רבות בעוד מחלות שיצוצו במנוע ה- TU3 (נזילה של מחזיר שמן שסתומים, נזילת משאבת מים, החלפת רצועת טיימינג, ניקוי הצטברות פיח ועוד)

בהצלחה,

אלעד.

פורסם

ברגי ראש חובה להחליף. מקובל להתעלם מהוראת יצרנים זאת אבל זאת עוד פעם תופעת ה"אני יודע יותר טוב מהמהנדס היפני,- עובדה שהכל בסדר".

נ.ב.

ראיתם פעם ראש שמחזיק אחרי שפתחו אוחו פעם ראשונה אותו משך זמן שהיה עד הפתיחה הראשונה ?

אני לא.

(חוץ מראשי קטרפילר מחודשים ע"י רבילקו ,בעבודה סופר מאומצת בג'ונגלים החמים, שם ראשים נסדקים כל כמה מאות שעות, אבל זה סיפור אחר)

פורסם

לא חובה להחליף. אלה ברגי מתיחה TTY, והוראות היצרן קובעות שיש לבצע מדידת אורך לבורג, כדי לבדוק את מידת התארכותו בפעם הקודמת שנסגר. אם הבורג לא התארך יתר על המידה - מותר להשתמש שנית (שוב, מדובר בהוראות יצרן, המופיעות הן בספר הטיפולים של הרכב (המיועד למוסכים, לא OWNER'S MANUAL) והן על האריזה של קיט האטמים.

לגבי משאבת המים - אחרי הסרת הראש (כוללת כמובן רצ' הטיימינג) יש לבדוק מה מצבה. אם יש סימני קורוזיה - להחליף ללא ספק. למען השקט - שווה לפרק אותה ממקומה : אם יצאה בחצי דקה והיא נראית בסדר - להחזיר. אם לא יוצאת (יש למשאבות נטייה להיתפס לבלוק במנועים אלה) או שיוצאת קשה - להשקיע את הזמן הדרוש להוצאתה, ולהחליף.

את התרמוסטט - אם עובד תקין - אין צורך להחליף ללא סיבה, למרות המחיר הזול. גם החלפתו לאחר מכן (אם צריך) אין משמעות כלכלית (שני ברגים ללא צורך בפירוק חלקים נוספים).

רצ' + מותחן : חובה, אלא אם הוחלף ממש לאחרונה.

פורסם

בדיוק, ומתי ראית מישהו מודד ?

לכן פישטתי ואמרתי "מה שאומר המהנדס...." - קדוש . - למי שבאמת רוצה להאריך חיי אוטו. אבל מכיוון שהרוב יעבירו את החלק האחרון של חיי האוטו לבעלים אחרים, למי איכפת ? אנחנו לא בפינלנד.

פורסם

ראיתי מישהו מודד. מכונאי.

בכל מקרה - זה רחוק מהקביעה הפסקנית שלך ש"חובה" להחליף, אבל כבר למדנו שאצלך הכל פסקני ונחרץ, גם אם מוטעה לחלוטין. :?

• תוכן חדש...