Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים משיעור נהיגה ראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אתמול היה לי שיעור נהיגה ראשון, ומה אני אגיד לכם - מלחיץ הטירוף.

עליתי לאוטו (טויוטה קורולה 2007, עם KM50020 על השעון), והמורה הסביר לי כל מיני דברים על השעונים, בלה בלה בלה...

התחלתי נסיעה - מרוב התרגשות, שכחתי להעביר מראשון לשני, והמנוע התחיל לצרוח כמו משוגע. המורה הסביר לי, כמו ליליד מפגר, שצריך להעביר מראשון, לשני, ב-20 קמ"ש. :oops:

המשכתי נסיעה, והכל היה שקט, רגוע ותקין.

הוא לקח אותי מבית וגן (פנימיית בויאר, למי שמכיר), לכיוון הדסה עין כרם, דרך גבעת רם לקריית הלאום, ומשם חזרה לבויאר.

היה פשוט מרגש ומלחיץ, לראות את הכביש מעיני הנהג, ולא מעיני הנוסע.

אם יש לכם עצות, טיפים או הערות, אנא, כתבו לי.

בתודה,

רועי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

דבר ראשון, לא להילחץ.

דבר שני, התמקד בהגה! המורה שולט על המהירות והברקסים, וגם עוזר בהילוכים, טעות של סטייה לא נכונה בהגה המורה לא יכול לתקן ויכולה להיגמר באסון!

דבר שלישי, אל תילחץ מציפצופים שיחכו, אני בטוח שהם לא היו כאלו מהירים בשיעורי הנהיגה שלהם.

ודבר אחרון שיהיה בהצלחה!

פורסם

גם אני בשיעור הראשון נסעתי להע"כ.

תהיה חכם, ולא צודק - תחשוב תמיד על המצב הנתון בכביש , תן זכות קדימה , הסתכל בתמרורים שמסביב לך. החכמה בנהיגה זה הבנת הסביבה , ועשיית פעולות בהתאם.

עם הזמן המורה ייקח אותך למקומות , אותם אוהבים הטסטרים - קטמון הישנה , קטמון החדשה וגולת הכותרת : תלפיות ( עם תנועתה הלא הגיונית , משאיות יוצאות ברוורס וכמעט נכנסות בך , כיכרות הדמעות ועוד...).

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם

בשיעור הראשון שלי עסקתי בעיקר בסיבוב של ההגה, למורה היו 3 דוושות והוא שלט ברכב.

בחצי שעה הראשונה קיבלתי הסברים לגבי המבנה והדינמיקה של ההונדה עליה למדתי, תו"כ

שאני מתרגל לממדי הרכב ומתתחיל להרגיש כיצד הוא מתנהג. אני מאמין שזאת שיטה עדיפה,

לתלמיד, למורה ולמכלולים המכניים.

אין טעם להילחץ, אתה עובר תהליך טבעי שחלקו למידה ומרביתו אימון. אל תשכח להסתכל רחוק

ולא לקבע את המבט על הרכב שלפניך. תוודא שמסבירים לך על כיוון נכון של המראות ושלמורה

אין מראה פנורמית במקום מראת התשקיף הרגילה. מעל הכל, אל תשכח להנות! 8)

פורסם

אל תדאג, זה רק ההתחלה.

גם לי בשיעור הראשון לא הלך טוב, המורה שלי אמר לי: "איך שאתה נוהג הרכב לא יחזיק מעמד שבוע".

וברוך השם למדתי, עברתי טסט ראשון והכל טוב.

כמו שאמרו, תהנה.

יהיו צחוקים בשיעור, לפעמים טוב לפעמים רע.

בהצלחה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

מזל טוב :)

השיעור הראשון בהחלט קצת מלחיץ, לי המנוע נכבה פעמיים בשיעור הראשון \:

אני כמו האחרים מציע לך להיות עירני לגבי מה שקורה עם ההגה שלך, המורה יכול לפעמים עם רפלקס טוב ליישר אותו, אבל יש פעמים שגם שניה זה יותר מדי.

בנוגע להילוכים, לי קרה בשיעור הראשון אחרי הטסט הראשון ( שנכשלתי בו ) להגיע עם ההילוך הראשון ליותר מ 40 ( פזל ל 60 ), גם אני וגם המורה לא שמנו לב מדיבורים, עד שהפסיקו הדיבורים ושמענו את המנוע מילל לנו :D ( כמובן שהוא נלחץ הרבה יותר ממני :p ).

בקיצור - זה טבעי הלחץ, ההתרגשות, ועם הזמן זה יעבור :)

בהצלחה בהמשך.

פורסם

רק הלחצתם אותו עוד יותר.

תאמין לי שאין לימוד יותר טוב כמו מורה נהיגה טוב ומבין . דבר איתו הוא יסביר לך הכל ירגיע אותך כולם גרועים בהתחלה אף אחד לא נולד שומכר. בשיעור 15 אתה כבר תנהג מספיק טוב ותתרגל. בהצלחה

פורסם
שלום!

אתמול היה לי שיעור נהיגה ראשון, ומה אני אגיד לכם - מלחיץ הטירוף.

עליתי לאוטו (טויוטה קורולה 2007, עם KM50020 על השעון), והמורה הסביר לי כל מיני דברים על השעונים, בלה בלה בלה...

התחלתי נסיעה - מרוב התרגשות, שכחתי להעביר מראשון לשני, והמנוע התחיל לצרוח כמו משוגע. המורה הסביר לי, כמו ליליד מפגר, שצריך להעביר מראשון, לשני, ב-20 קמ"ש. :oops:

המשכתי נסיעה, והכל היה שקט, רגוע ותקין.

הוא לקח אותי מבית וגן (פנימיית בויאר, למי שמכיר), לכיוון הדסה עין כרם, דרך גבעת רם לקריית הלאום, ומשם חזרה לבויאר.

היה פשוט מרגש ומלחיץ, לראות את הכביש מעיני הנהג, ולא מעיני הנוסע.

אם יש לכם עצות, טיפים או הערות, אנא, כתבו לי.

בתודה,

רועי.

אני מייעץ לך לקרוא את התקנון של האתר, חוק מספר 6 :

"אם אין לכם רשיון (ולא בגלל שהוא נשלל), לא באמת מעניין אותנו לשמוע מה יש לכם להגיד בענייני מכוניות, אופנועים, או כל כלי רכב אחר.

תחסכו מאיתנו ואל תייעצו לאף אחד. תקראו, תשכילו, תתקנו אפילו בנושאים טכניים. זה עלול להשמע נוקשה, אך נסיון העבר מוכיח שזה דרוש."

לא משהו אישי, אבל מקווה שהבנת והפנמת.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
דבר ראשון, לא להילחץ.

דבר שני, התמקד בהגה!

חלילה וחסה !

מתמקדים בכביש ובנעשה בו, רצוי להביט כמה שיותר רחוק. תפעול הרכב הוא משני, ואמור להתבצע כמעט אוטומטית.

פורסם
אני מייעץ לך לקרוא את התקנון של האתר, חוק מספר 6 :

"אם אין לכם רשיון (ולא בגלל שהוא נשלל), לא באמת מעניין אותנו לשמוע מה יש לכם להגיד בענייני מכוניות, אופנועים, או כל כלי רכב אחר.

תחסכו מאיתנו ואל תייעצו לאף אחד. תקראו, תשכילו, תתקנו אפילו בנושאים טכניים. זה עלול להשמע נוקשה, אך נסיון העבר מוכיח שזה דרוש."

לא משהו אישי, אבל מקווה שהבנת והפנמת.

אתה רואה אותו מדבר על רכבים?טכני או משהו דומה?,

תפסיק לדבר שטויות,אם המנהלים היו רואים בזה משהו לא בסדר היו נועלים את השרשור.

ואל תתחילו להתווכח אחד אם השני,נחזור לעיניין השרשור.

כמו שהזכירו לך בהודעות קודמות,תתמקד במה שקורה סביבך על הכביש,אם זה הכביש מולך ,במראות הצדדיות או במראה האחורית.

אל תתן לנהגים שצופרים או מאירים עם הפנסים להפריע לך, תתמקד בעיקר בכביש.

תדע לחשוב תמיד קדימה ולראות את עצמך כבר כמה שניות אחרי.

האוטו נכבה? או כל דבר אחר,אל דאגה!,יקח זמן להתרגל לרכב אבל זה הדבר הכי פחות חשוב.

בקיצור,שיהיה בהצלחה ו"בכביש אל תיהיה צודק,תיהיה חכם".

פורסם

חברים,

בלי להשמע ציני, ואני מכבד מאוד את העובדה שכולם כאן אצים לעזור וזה ראוי לציון!

גם ההערות שאתם רושמים נכונות לגבי נהיגה בכלל ולאו דווקא לגבי שיעור נהיגה אך אך הבחור בשיעור ראשון!

אולי תתנו למורה הנהיגה שלו להרוויח את פרנסתו וללמד אותו תכל'ס כיצד לנהוג?! תשמרו את ההערות לאח"כ.

הוא לא יודע להעביר הילוכים עדיין והצפתו בכל הידע שלכם יכולה רק לבלבל אותו.

זו דעתי.

לילה טוב ובברכת הצלחה מרובה לroeibf.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

מחזק מאוד את ארז.

הדרך הכי טובה של הבחור ללמוד היא ע"י ניסוי וטעייה, אסון ימנע ע"י המורה נהיגה כביכול, אין מה לעשות, זו הדרך היחידה ללמוד נהיגה, לא ע"י הסברים ותאוריות למיניהם.

בהצלחה, חן.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אל תלחץ (הדבר הכי גורע להגיד כשאתה לחוץ).

גם אני כשלמדתי נהיגה (אני מדבר על זה כאילו זה היה לפני שנים שבעצם עברו רק כמה חודשים :roll:)

השיעור הראשון היה לא ממש מוצלח.

כיף? כן.

מלחיץ? ועוד איך!

אבל רובו היה משמעותי ביותר (פתאום אני גבר עם רכב!).

תאמין לי לא היה אדם שנהג "פיקס" בשיעור הראשון!

ואם כן, כנראה הוא "השאיל" איזה רכב בעבר.

העצות שלי:

שים לב לכביש אבל גם לתמרורים וגם למדרכה שפיתאום לא יקפוץ איזה ילד.

נכנסת לצומת? חפש תמרור, אם אין תמרור תראה של מי הזכות קדימה.

עברת רמזור או צומת? חפש תמרור, תבדוק מה המהירות המותרת בקטע כביש זה!

אמרו פה מקודם אני חושב "אל תיהיה צודק,תיהיה חכם!"

כלומר, אל תגיד "הוא היה צריך לעשות ככה" ו"אני לא אשם" וכו' (כמובן מצטט את עצמי).

והכי חשוב!

תהנה.

תזרום עם הנהיגה אל תאלץ אותה.

אחרי הכל כל מה שאתה צריך זה להגיד מנקודה א' לנקודה ב' בשלום.

Hyundai accent 98 GLS

משתעלת? כן.

משעשעת? תלוי איך מסתכלים עלייה.

אבל היא שלי! :)

• תוכן חדש...