Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים משיעור נהיגה ראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון, לא להילחץ.

דבר שני, התמקד בהגה! המורה שולט על המהירות והברקסים, וגם עוזר בהילוכים, טעות של סטייה לא נכונה בהגה המורה לא יכול לתקן ויכולה להיגמר באסון!

דבר שלישי, אל תילחץ מציפצופים שיחכו, אני בטוח שהם לא היו כאלו מהירים בשיעורי הנהיגה שלהם.

ודבר אחרון שיהיה בהצלחה!

העיקר שאתה לא מלחיץ, וגם על הדרך מטעה.

:roll:

לפותח השרשור,

ראשית אמליץ לך להיות קשוב להערות המורה ותקבל דברים עם ראש פתוח.

דבר שני,תסגל לעצמך כבר מעכשיו הרגלים נכונים ובריאים לנהיגה:

*כיוון מראות כמו שצריך (במראות צד אתה לא אמור לראות את קצה הרכב,אלא אמור לכוון אותם החוצה מהרכב ובשנייה שקצה הרכב יוצא משדה הראיה- שם תעצור,כך שדה הראיה שלך יהיה מוגדל ואתה עדיין תדע בדיוק איפה נמצא קצה הרכב לתימרוני רוורס).

במראה מרכזית אתה אמור לראות את השמשה האחורית ושום דבר מעבר לזה.

*כוון לך את מושב הרכב תמיד לתנוחה שנוחה לך ושב זקוף !!! אל תלמד מ"ערסוני הסובארו פשע" שנוהגים בשכיבה כמעט, תנוחת ישיבה נכונה היא ישיבה זקופה, כך אתה יותר בשליטה על העיניינים ויכול להגיב על כל דבר שקורה יותר מהר.

*את המבט שלך אל תמקד לעולם בהגה !! המבט שלך אמור להיות קדימה ותמיד תנסה לראות רכב או 2 רכבים קדימה לפני הרכב שנוסע לפנייך, כך תוכל לקלוט סימנים מוקדמים למה שעתיד להתרחש על הכביש (אם הרכב השלישי שלפנייך הדליק אורות בלם, כנראה שגם הרכב לפנייך יעשה זאת מיד),שים לב לרכבים שמאותתים ורוצים להכנס לנתיב שלך והאט במידת הצורך.

*איתותים, לא סתם יש את הידית הזאת, תשתמש בה,ותשתמש בה בזמן.

הזמן הנכון לאיתות הוא לא בשנייה שאתה יוצא לנתיב שאליו אתה רוצה להשתלב,תמיד תאותת כמה שניות לפני,על מנת שהרכבים מאחורייך יבינו שאתה רוצה לעבור לנתיב השני,ויוכלו להאט במידת הצורך.

*זה שאתה מאותת לא אומר שזה מאחורייך ישר חושב "הוא רוצה להכנס לנתיב שלי,אני אאט את המהירות שלי", יש לא מעט נהגים שיראו את האיתות שלך ודווקא יתנו גז כדי שלא תיתקע לפניהם (במיוחד שאתה עם "ל"), לכן לאחר שאתה מאותת תמיד תמיד תמיד תבחן את המראות שלך כדי לוודא שהנתיב אליו אתה משתלב פנוי.

יש עוד המון המלצות,אבל הם כבר עניין של נסיון בנהיגה אותה תצטרך לרכוש עם הזמן,אני רק נתתי לך כמה דברים כדי שמראש תפתח הרגלים טובים ונכונים לנהיגה, כי אם מההתחלה תתרגל להרגלים לא נכונים אחר כך יהיה לך קשה לתקן את אותם הרגלים לקויים.

בשורה התחתונה,

טבעי שתתרגש ותיהיה מעט לחוץ בהתחלה,זה בסדר גמור וטוב מאוד שאתה מתנהג ככה כי זה מראה שאתה לא לוקח את הנהיגה בקלות ראש.

תשאף ללמוד ועם הזמן תראה שזה בא לך יותר קל ותבין שזה לא כל כך נורא ואפילו יכול להיות מהנה מאוד, ותמיד תזכור שאף אחד מאיתנו לא נולד נהג, כולנו היינו בהתחלה כמוך,התרגשנו ונלחצנו.

שיהיה המון בהצלחה.

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

וואו!

תודה רבה לכולכם! זה ממש מרגש לראות שאכפת לכם. יש לי שיעור היום ברבע לשש, ואני מקווה שאזכור (תחת כל הלחץ) את כל מה שאמרתם לי. אני "קצת" לא הבנתי איך מעבירים הילוכים (כשמעבירים מראשון לשני ולשאר ההילוכים, לשחרר לאט את הקלאץ' בלי לעצור באמצע, או להשהות את הרגל באמצע, כמו בהאצה?).

ועוד משהו - שלשום, בשיעור הראשון, אמרתי למורה שאני לא רואה כלום במראות הצד, והוא אמר לי להשתמש במראה הפנימית (פנורמית). לפי מה שאני יודע, פנורמית רק הורסת את המראה הפנימית, ובעצם "מרחיקה" לי את הרכבים שמאחורי, ז"א שאם אני רואה רכב מאחורי, ואני רוצה לבלום, אני צריך להתחשב במרחק שלו, שבמציאות הוא קטן יותר. מה לומר למורה? לבקש ממנו להוריד את המראה?

ד"א - הרכב הוא טויוטה קורולה 2007. יש לכם מושג איפה מכוונים מראות? (אני די גבוה, 1.87, וקשה לי ממש לראות בכיוון הנוכחי...)

תודה לכולכם,

רועי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תסביר למורה שלך שאתה לא רואה כלום במראות הצד ואתה רוצה לדעת איך לכוון אותן.

מראה מרכזית לא אמורה להיות תחליף למראות הצד אלא אמורה להשלים את שדה הראייה של מראות הצד.

פורסם
אני מייעץ לך לקרוא את התקנון של האתר, חוק מספר 6 :

"אם אין לכם רשיון (ולא בגלל שהוא נשלל), לא באמת מעניין אותנו לשמוע מה יש לכם להגיד בענייני מכוניות, אופנועים, או כל כלי רכב אחר.

תחסכו מאיתנו ואל תייעצו לאף אחד. תקראו, תשכילו, תתקנו אפילו בנושאים טכניים. זה עלול להשמע נוקשה, אך נסיון העבר מוכיח שזה דרוש."

לא משהו אישי, אבל מקווה שהבנת והפנמת.

אני מייעץ לך ללחוץ על כפתור הדיווח על הודעה בעייתית בכל פעם שיש הודעה שאינה מתאימה, ולהשאיר את מלאכת ניהול האתר לצוות המנהלים.

לא משהו אישי, אבל מקווה שהבנת והפנמת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני "קצת" לא הבנתי איך מעבירים הילוכים (כשמעבירים מראשון לשני ולשאר ההילוכים, לשחרר לאט את הקלאץ' בלי לעצור באמצע, או להשהות את הרגל באמצע, כמו בהאצה?).

תודה לכולכם,

רועי.

ללמוד איך לתפעל את הרכב זו מיומנות שתרכוש לאט לאט עם השיעורים שאתה לוקח, יחד עם זאת תקשיב להסברים של המורה תמיד והכי חשוב תפנים אותם, כל המטרה שלו היא ללמד אותך, ולא חלילה להקניט אותך כמו שלעיתים תלמידים חושבים.

שיהיה בהצלחה ולימוד מהנה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
וואו!

תודה רבה לכולכם! זה ממש מרגש לראות שאכפת לכם. יש לי שיעור היום ברבע לשש, ואני מקווה שאזכור (תחת כל הלחץ) את כל מה שאמרתם לי. אני "קצת" לא הבנתי איך מעבירים הילוכים (כשמעבירים מראשון לשני ולשאר ההילוכים, לשחרר לאט את הקלאץ' בלי לעצור באמצע, או להשהות את הרגל באמצע, כמו בהאצה?).

ועוד משהו - שלשום, בשיעור הראשון, אמרתי למורה שאני לא רואה כלום במראות הצד, והוא אמר לי להשתמש במראה הפנימית (פנורמית). לפי מה שאני יודע, פנורמית רק הורסת את המראה הפנימית, ובעצם "מרחיקה" לי את הרכבים שמאחורי, ז"א שאם אני רואה רכב מאחורי, ואני רוצה לבלום, אני צריך להתחשב במרחק שלו, שבמציאות הוא קטן יותר. מה לומר למורה? לבקש ממנו להוריד את המראה?

ד"א - הרכב הוא טויוטה קורולה 2007. יש לכם מושג איפה מכוונים מראות? (אני די גבוה, 1.87, וקשה לי ממש לראות בכיוון הנוכחי...)

תודה לכולכם,

רועי.

את המראות בקורולה מכוונים משמאל להגה וקצת למטה (מפסק שקובע איזה מראה מכוונים- L ו- R, וארבעה כפתורים (למעלה, למטה, ימינה, שמאלה). קח בחשבון שמראות הצד לא מיועדות כדי לראות רכבים שמאחוריך אלא בנתיבים שלצידך.

גם אצלי למורה היתה מראה פנורמית- אני אישית למדתי להשתמש במראה האמצעית בתקופת המלווה, בשיעורי נהיגה כמעט ולא השתמשתי בה (וזה לא תקין).

כבר נתנו לך מספיק (ואולי אפילו יותר מדי) טיפים, אז אני לא אוסיף לבלגאן. רק אחזק את מה שאמרו לפני, אף אחד לא נולד נהג, ככל שתצבור יותר נסיון כך תנהג טוב יותר.

רק עוד דבר- מישהו אמר כאן ש"עד שיעור 15 אתה כבר תנהג טוב" או משהו בסגנון. עצה שלי- כשאומרים לך דברים כאלה, תתעלם ממספר השיעור. כל אחד לומד בקצב שלו. הכי חשוב שתנהג היטב, קצב ההתקדמות ממש לא משנה.

בהצלחה!

"ai motoare capul doare"

פורסם

העיצה היחידה היא לסמוך על המורה.

יושב לידך אדם מנוסה שכבר ראה כמעט כל שטות שאתה תוכל לעשות אז סמוך עליו שהוא יוכל להוציא אותך מכל שטות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתם ממש נחמדים! תודה רבה לכם! אפנים את כל מהשקראתי פה, ואני מקווה שמרוב לחץ לא יהיה לי בלקאאוט...

אני ממש מודה לכם, ואני ממש שמח שאני חלק מפורום כזה. יישר כח לכל המשתמשים בכלל, ולאלה שעזרו, בפרט.

אני אמשיך לדווח איך הולך.

תודה,

רועי.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

קודם כל בהצלחה לך רועי!

כל שאלה שיש לך בנוגע לרכב שעליו אתה לומד, תפנה למורה נהיגה שלך.

בשביל זה הוא המורה נהיגה שלך.

אם יש משהו שלא הבנת בהילוכים,זה בסדר אתה רק בשיעור הראשון, אני בטוח שהמורה שלך

יעבור איתך על כל חומר אפשרי ויכין אותך הכי טוב שיש כדי לעבור טסט.

משם והלאה מתחילים כל השיעורי נהיגה :lol:

אז בהצלחה עוד פעם וצא לדרך!

תום.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם
חברים,

בלי להשמע ציני, ואני מכבד מאוד את העובדה שכולם כאן אצים לעזור וזה ראוי לציון!

גם ההערות שאתם רושמים נכונות לגבי נהיגה בכלל ולאו דווקא לגבי שיעור נהיגה אך אך הבחור בשיעור ראשון!

אולי תתנו למורה הנהיגה שלו להרוויח את פרנסתו וללמד אותו תכל'ס כיצד לנהוג?! תשמרו את ההערות לאח"כ.

הוא לא יודע להעביר הילוכים עדיין והצפתו בכל הידע שלכם יכולה רק לבלבל אותו.

זו דעתי.

לילה טוב ובברכת הצלחה מרובה לroeibf.

ארז.

אני מאמין שהוא יתייחס הרבה יותר למה שהמורה נהיגה אומר מאשר מה שאנחנו אומרים.

אמרו פה מקודם אני חושב "אל תיהיה צודק,תיהיה חכם!"

כלומר, אל תגיד "הוא היה צריך לעשות ככה" ו"אני לא אשם" וכו' (כמובן מצטט את עצמי).

אכן, אני נכשלתי על זה בטסט ( אני הייתי הצודק, אבל לא יצאתי חכם, במיוחד שהתווכחתי על זה עם הטסטר )

פורסם
אתה רואה אותו מדבר על רכבים?טכני או משהו דומה?,

תפסיק לדבר שטויות,אם המנהלים היו רואים בזה משהו לא בסדר היו נועלים את השרשור.

ואל תתחילו להתווכח אחד אם השני,נחזור לעיניין השרשור.

כמו שהזכירו לך בהודעות קודמות,תתמקד במה שקורה סביבך על הכביש,אם זה הכביש מולך ,במראות הצדדיות או במראה האחורית.

אל תתן לנהגים שצופרים או מאירים עם הפנסים להפריע לך, תתמקד בעיקר בכביש.

תדע לחשוב תמיד קדימה ולראות את עצמך כבר כמה שניות אחרי.

האוטו נכבה? או כל דבר אחר,אל דאגה!,יקח זמן להתרגל לרכב אבל זה הדבר הכי פחות חשוב.

בקיצור,שיהיה בהצלחה ו"בכביש אל תיהיה צודק,תיהיה חכם".

כנראה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, אבל אם הנושא הזה מעניין אותך אז תהנה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

MX-5,

כנראה שדווקא לך יש בעייה בהבנת הנקרא.

אותו סעיף שציתת נועד למנוע מכאלה שאין להם רשיון להתחיל לייעץ בבחירת רכב לקנייה ולהתחיל לספר את חוויות הנהיגה המטורפות שהיו להם בתור נוסעים בסוזוקי ליאנה "מטורפתתת".

אותו סעיף לא נועד למנוע מישהו שלומד נהיגה כרגע מלהתייעץ עם חברי הפורום בדברים הנוגעים לשיעורי הנהיגה שלו.

מקווה שעכשיו הבנת.

עידן

פורסם

חבר'ה, אין צורך בריב ומדון. ממש תודה רבה לכם על שתה"פ, ואני מקווה לצלוח טסט ראשון.

תודה,

רועי.

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...