Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האמת? אבא שלי וחבר של סבתא שלי מודעים למעשה, והם ידעו מראש שאסור להם לנהוג ככה. בעיקרון אמא שלי הייתה אמורה לנהוג ברכב של אבא שלי ואני הייתי אמור לנהוג ברכב של החבר של סבתא. אבא שלי פשוט עלה על ההגה כדי לעשות "זינוק בעלייה", מה שאמא שלי לא מסוגלת לעשות, ובנוסף לזה הוציאו את הרכבים כ50 מטר ועצרו אותם בכניסה ליער שבו היו כדי שאני אראה את המקום ואדע איך להגיע אליו. השוטרים עצרו את הרכבים כשהם במצב עמידה. ותעשו לי טובה, מבקבוק בירה וחצי לא מקבלים סטלה של נרקומנים, אבל סבבה, אבא שלי מודע במלוא האשמה, הוא מוכן לקבל כנס כספי+שלילה אפילו לשנתיים, למרות שבזמן שיש לו רישון (18 שנה) העברה היחידה שעשה בחיו הייתה שהילד הקטן החליט להוריד את חגורת הבטיחות בזמן הנסיעה. לא יותר מזה! אבל גם המשפחה נענשת על המעשה וזה דבילי לחלוטין, לא מבין הבעיה להשאיר את הרכב למשפחה בצרה, שמשתמשת בזה גם כאמצעי בטיחות!

זה שעשינו עבירה כל שהי, זה לא אומר שאנחנו כלבים! כמו שאתה מתאר את זה בגידה, אפשר להסביר בצורה אנושית את המעשה, אבא שלי בן 40+ ולא בן 17 ולא ברחנו מהג'ונגל. בזמן שמדברים איתו הוא פונה לחברים שלו ופוצח איתם בשיחה, זה מעליב ומשפיל. כשנפלה תמונה בחדר והיה בום קטן, הקצין אמר "וואי חשבתי קאסם", זה אנושי מצידך? נכון יש חוק כזה, אבל הקצינים אמרו בברור שיש להם אפשרות לבטל את אחזקת הרכב, תלוי בנסיבות. פשוט קצת התחשבות.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, קשה לנהל איתך את הדיון כי לא רק שאתה לא העבריין אלא שגם יש לך קשר אמוציונאלי לעבריין.

תכלס, אבא שלך ביצע עבירה ומקבל עליה כרגע עונש.

התחשבות מצד המשטרה בדרך כלל מגיעה רק אם הרכב משמש לפרנסה של בן משפחה אחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עשיתם טעות, חלס לבכות תאכלו את הקש וזהו.

תשכירו אוטו לחודש יעלה לכם סכום מסויים, אבל אם אתם צריכים אותו בכזו דחיפות אני בטוח שתעשו את זה.

מעבר לזה, כל הסיפורים האלה של ה50 מטר, הרכב במצב עמידה, הילד הוריד את החגורה זה נחמד ויפה לספר לקצין משטרה.

בתור צופה מהצד נשאר לי רק להשתעשע מהתירוצים המוקרצים הללו, אבל שוב, זה רק אני.:lol:

אבי.

פורסם

טעות בידך. הנסיבה היחידה שיכולה למנוע את ההשבתה המנהלית היא שהרכב נלקח מבעליו ללא רשות ובעליו לא ידע על המעשה. דבר כזה מאוד קשה להוכיח. לכן באים לשימוע עם עורך דין וגם זה ברוב המקרים לא מצליח. נלקחים גם רכבי ליסינג, רכבי חברה וכו'. השבתה מנהלית היא נדירה בעולם. למיטב ידיעתי היא קיימת בנוסף לישראל גם בניו-זלנד. אבל רמת אכיפה של אלכוהול בנשיפה שם היא כי-440 ולא 240 כמו אצלינו.

בכלל הענישה בישראל על נהיגה בשיכרות היא חמורה בקני מידה עולמי. בחו"ל מדובר בעונשים הרבה יותר רכים. כך למשל בגרמניה, בה המכשיר מופעל לתפארת, העונש על עבירה ראשונה הוא 250 אירו קנס וחודש שלילה. על עבירה שניה (אצלינו זה מאסר בפנים כמעט בטוח) - בגרמניה 500 אירו קנס ו-3 חודשי שלילה. המדינה היחידה בה העונש משתווה לזה שבישראל היא יפן. אבל ביפן הענישה היא חמורה באופן כללי ולא מעט סעיפים בחוקים (לאו דווקא הרצח) קובעים את עונש המוות.

הבעייה הקשה ביותר שקשורה לנושא זה היא התפעול הלקוי והרשלני של המכשיר מול הענישה החמורה שנקבע על ידי התקנה 62 לתקנות תעבורה. מזה שנה אני מופיע בבתי המשפט לתעבורה ומנסה להסביר איך צריך להפעיל מכשיר נשיפה ראייתי לאומת מה שנעשה בפועל. טענתי היא כי הערך הראייתי של המכשיר המשטרתי הוא כי ערך של מכשירון ב-100 שקל שנמכר בפיצוציות.

ובכן, בניסוי שנעשה לאחרונה בבית החולים תל השומר יצא כי מתוך 65 נבדקים היו 5 false positives (זכאים בדם, מורשעים בינשוף). ואילו בנשיפון הפשוט יצאו רק 3 false positives, תוצאות שמדברות בעד עצמן. לכך יש להוסיף כי רוב רובם של הנבדקים יצאו הרחק מהריכוז של הרמה הקבוע ולכן עבורם לניסוי לא היה כל ערך.

פורסם
טעות בידך. הנסיבה היחידה שיכולה למנוע את ההשבתה המנהלית היא שהרכב נלקח מבעליו ללא רשות ובעליו לא ידע על המעשה.

בכלל הענישה בישראל על נהיגה בשיכרות היא חמורה בקני מידה עולמי. המדינה היחידה בה העונש משתווה לזה שבישראל היא יפן.

אין טעות בידי, במידה והרכב משמש לפרנסתו של בן משפחה אחר, במרבית המקרים הרכב לא יתפס.

אלת הצדק עיוורת אבל לא חירשת!

הענישה בישראל חמורה?

בארה"ב אתה מושלך למעצר איך שאתה נתפס ל 24 שעות להתרעננות והתפכחות.

אח"כ מוגש כתב אישום שבסופו אתה עלול למצוא את עצמך מאחורי סורג ובריח.

בארה"ב יש 0 סובלנות לנהיגה בשכרות מצד כל רשויות החוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון במדינות מסוימות בארה"ב ישנו הרכיב של מעצר מוקדם למספר שעות ואף ימים. אינני מכיר אף מדינה בארה"ב בה עונש המינימום על עבירה ראשונה העומד על 24 חודשי שלילה. ברוב המקרים מדובר בחודשים בודדים. ברוב מדינות של ארה"ב עבירות תעבורה אינן נושאות הרשעה פלילית. הרמה הקבוע בארה"ב היא יותר גבוה (0.8 פרומיל בדם לאומת 0.5 בישראל). בארה"ב דרוש חשד מוקדם לבדיקה (תאונה, נהיגה בזיגזגים, ביצוע עברות נוספות). הכי חשוב - בארה"ב אין מצב שיכנסו לשירות מכשירים מפוקפקים למינהם שאיש לא בדק אותם. רק המכשירים שאושרו על ידי הרשות לבטיחות בדרכים NHTSA מכוח החוק הפדרלי CFR 20 ורשימתם פורסמה ברשומות (FEDERAL REGISTER) למשך תקופה מסויימת תרם כניסה לשירות יכולים לשמש כראייה בבתי המשפט.

פורסם

כאמור, התקנה 62 לתקנות התעבורה קובעת כי העונש המינימלי לנהיגה בשיכרות הוא שנתיים שלילה, אך רשאי בית המשפט בנסיבות מיוחדות להפחית מהעונש. עוד לפני כי-שנתיים פסק בית המשפט המחוזי כי לא הרקע המשפחתי הקשה, לא השימוש ברכב לצורכי העבודה ואף לא ריכוז נמוך - אינם מהווים נסיבות מיוחדות דלעיל. אך המציאות בפועל מגוונת יותר. אצל שופטים שונים ישנם תעריפונים שונים לענישה. בד"כ בכל בית משפט ישנם שפט\ת מקל\ה ושופט\ת קשה. בד"כ אם הנאשם מודה בהקראה, וחוסך בכך את הזמן השיפוטי היקר, - הוא יזכה בשנתיים שלילה, קנס של מספר אלפי שקלים והמאסר על תנאי. השופט\ת הקשה יכול\ה להעניק יותר בגלל הריכוז כביכול גבוה. זה יכול להיות 3 שנות שלילה למשל. כב' השופט טננבוים בירושלים לאומת זאת יכול להמיר חלק מהשלילה לעבודות שירות ופסיקתו עמדה במבחן בית המשפט המחוזי.

יש לזכור כי בכך לא מסתכם העונש. לאחר סיום השלילה ידרש המורשע לעבור מבחן פסיכואנליטי במכון לבטיחות בדכים (מכון ארבע). מדובר במבחן שלא כולם עוברים אותו, ועליו יש להתקונן כמו לכל מבחן פסיכומטרי. הנכשלים במבחן יכולים להישלל לצמיטוט. לאחר הצלחה במבחן, מורשה הנשלל לעבור את מבחני הרישוי מחדש (המעשי והתאורתי).

כאמור, ישנו מספר מאוד מצומצם של עורכי דין מביני עניין שביכולתם לחסוך מהחשוד את כל הנ"ל ולהסיג הסדר טיעון מפליג בקלותו ולעיטים אף זיכוי.

פורסם
ותעשו לי טובה, מבקבוק בירה וחצי לא מקבלים סטלה של נרקומנים,

לא, אין אנו באים לעשות טובה לאף אחד ששותה אלכוהול ועוד מעז לנהוג, גם לא מטר אחד.

מבקבוק וחצי של בירה לא מגיעים לרמת אלכוהול כזו שנמצאה אצלם אלא אם הם שוקלים כ-30-40 ק"ג :roll:.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יש לזכור כי בכך לא מסתכם העונש. לאחר סיום השלילה ידרש המורשע לעבור מבחן פסיכואנליטי במכון לבטיחות בדכים (מכון ארבע). מדובר במבחן שלא כולם עוברים אותו, ועליו יש להתקונן כמו לכל מבחן פסיכומטרי. הנכשלים במבחן יכולים להישלל לצמיטוט. לאחר הצלחה במבחן, מורשה הנשלל לעבור את מבחני הרישוי מחדש (המעשי והתאורתי).

אתה יכול להרחיב? אני הבנתי שלא שולחים כל אחד לבחינה הזו?

על פי מה זה נקבע?

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם
לא, אין אנו באים לעשות טובה לאף אחד ששותה אלכוהול ועוד מעז לנהוג, גם לא מטר אחד.

מבקבוק וחצי של בירה לא מגיעים לרמת אלכוהול כזו שנמצאה אצלם אלא אם הם שוקלים כ-30-40 ק"ג :roll:.

אתה טועה. מגיעים ועוד איך, בעיקר בנשיפה בשלב הספיגה (כי חצי-שעה ראשונות מסיום השתיה הקפיצות יכולות להגיע עד מאה אחוזים). גם בדם ניתן להגיע לריכוזים מדהימים ביחס לכמות שנשתתה, הכל תלוי בתיפקוד הכבד ושאר הגורמים הפיזיאולוגיים. אלה שמנסים לנבא ריכוזים בדם ונשיפה על סמך המשקל וזמן טועים ומטעים.

פורסם
אתה יכול להרחיב? אני הבנתי שלא שולחים כל אחד לבחינה הזו?

על פי מה זה נקבע?

כעיקרון כל מי שנשלל לתקופה של שנה ומעבר על הסעיפים 62 ו-26 - נשלח למכון ארבע. התור למבחן יכול לקחת חודשים ארוכים. חודשים אלה למעשה מתווספים לשלילה, כי למעשה תוך פרק זמן זה משרד הרישוי איננו מאפשר גישה למבחני הרישוי. אך התייצבות עם אורך דין מומחה שמכיר את הנוהלים ואת הנפשות הפועלות לפי שמועות יכולה להמתיק את גלולה. למשל לזרז את התור. כידוע לי אין מדיניות אחידה בסניפים שונים של משרדי הרישוי לגבי אלה שנשללו לתקופות פחות משנה. לעיטים עומדות פקידות הרישוי על ביצוע המבחן, תוך כוונה למשוך את זמן אי-אחזקה ברשיון מעבר לשנה, על מנת שהקורבן ידרש למבחני רישוי. גם כאן לאיטים קרובות נדרשת התערבות של עו"ד. לאומת זאת ישנם הסניפים עם מדיניות יותר סלחנית.

כעיקרון על פקידי הרישוי חובה לדווח למכון ארבע על נהגים שעוברים עברות תנוע מסוכנות וזה מזמן אותם למבחן. חובת דיווח על נהגים מסוכנים בפוטנציה מוטלת אף על עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, רופאים וכו'. אלה שהחוק לא דורש שלילת רשיון תוך ההמתנה למבחן. לכן הנושא פרוץ ונתון לשיקול דעתם של הפקידים וטיבם של עורכי הדין.

פורסם
אתה טועה. מגיעים ועוד איך' date=' בעיקר בנשיפה בשלב הספיגה (כי חצי-שעה ראשונות מסיום השתיה הקפיצות יכולות להגיע עד מאה אחוזים). גם בדם ניתן להגיע לריכוזים מדהימים ביחס לכמות שנשתתה, הכל תלוי בתיפקוד הכבד ושאר הגורמים הפיזיאולוגיים. אלה שמנסים לנבא ריכוזים בדם ונשיפה על סמך המשקל וזמן טועים ומטעים.[/quote']

שתיה של בקבוק(330) וחצי בירה שווה ערך לכ-50 מיליגרם אחוז בדם=לכ-200 מג' אלכוהול בנשיפה. מדידה זו הינה לשתיה חפוזה על בטן ריקה, לאדם במשקל של כ-80 ק"ג, כשהמדידה נעשית במיידית לאחר השתיה.

היכן בדיוק אני טועה?!

פורסם

כשאין מה לומר - מכבירים מילים לריק :?.

ע"פ חישוב זה עובדת גם המע' המשפטית שלנו ובעולם, כך שלפסול זאת בעלמא אין זה מקובל. שיבושם לך(ולא באלכוהול :wink:).

למאמר של נמרוד רחמימוב בנושא אלכוהול ונהיגה.

• תוכן חדש...