Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברב המיקרים אין שום משמעות ליציאת Preamp ולעבודה של המגבר, יש הרבה מאד דיונים בפורום על הנושא, תעשה חיפוש.

בקצרה,

יציאה חזקה תבטיח פחות הפרעות בדרך, כלומר, אם יש לך יציאה של 2V ונוסף לה רעש של 0.1V בדרך למגבר, התוצאה תיהיה 5 אחוז עיוות בעוד שביציאה של 8V אותה ההפרעה תיהיה רק 1.25 אחוז עיוות.

בדרך כלל יש מרחק בין ההבטחות (4V Peak לעומת 4V RMS) למה שהיחידה מוציאה בפועל ולכן מומלץ שיהיה כמה שיותר.

כבל RCA טוב והתקנה טובה יכולים לכפר ברוב המקרים על יחידה עם pre amp נמוך יותר.

בקיצור, תעשה חיפוש בפורום.

אריאל, אשמח אם תספר מנסיונך או מנסיונם של אחרים (מאמרים מקצועיים) על מקרים שההבדל היה עצום.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אני מניח שזה קשור לנושא של הגברה לינארית.

הרי מגבר מגביר ביחס ישיר (לינארי) אות נכנסת מוגברת בהספק קבוע לאות יוצאת

ככל שהאות הנכנסת יותר חזקה כך גם האות היוצאת יותר חזקה.

כמובן - כך גם הרעש שנכנס למגבר.

ככל שהאות שנכנסת למגבר חזקה יותר כך גם הצורך בהתאמת הגיין של המגבר למתח גבוה יותר תהיה פחותה יותר - במילים אחרות המגבר יתאמץ פחות לתת את אותה התוצאה מקדם מגבר שמכניס לו אות נכנסת נמוכה יותר.

הבדל בסאונד? - זה לא משהו שמשנה את הצליל.

צריך לקחת בחשבון שאם מדובר במגבר שהוא מספיק חזק להרים את הרמקולים שמשדכים עליו גם על אות נכנסת חלשה יותר, לאות נכנסת חזקה יותר לא תהיה כמעט שום משמעות, בייחוד עם אחוז העיוות ויחס האות לרעש הוא טוב מלכתחילה.

צריך לקחת בחשבון שלמגבר גם יש סף רגישות לעוצמת האות הנכנסת אליו.

בעקרון, אם אתה לוקח HU שמוציא אות שנמצא בטווח רגישות האות הנכנסת של המגבר והמגבר גם חזק דיו מראש בכדי לתת לרמקולים את מה שהם צריכים וגם נכנסת מראש אות נקיה עם יחס אות לרעש טוב לתוך המגבר - אתה לא תרגיש שום הבדל בעצם בין 2V או 4V או 5V מעבר לכך שהכוון בגיין של המגבר יהיה שונה וגם זה, לא בטוח עד כמה - יכול להיות כל כך זניח שאתה גם לא תבחין בהבדל בעין.

עד כמה ההגיון שלי כאן מדייק, אני מקווה שההבנה שלי נכונה - אבל זו שאלה לאדם שלמד אלקטרוניקה של מערכות הגברה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אריאל, אשמח אם תספר מנסיונך או מנסיונם של אחרים (מאמרים מקצועיים) על מקרים שההבדל היה עצום.

אני לא מדבר מנסיון של שנים או מידע גדול בנושא, רק ממה שראיתי. החלפתי פיוניר 2050MP לEclipse7200 וההבדל היה עצום. הסאב התעורר לחיים ועבד בעוצמה כפולה אפילו ממה שעבד קודם. הקומפננטים גם נתנו צלילים חיים יותר אבל את זה אני מייחס לדברים אחרי.

אם אני טועה אשמח אם תתקן אותי...

פורסם

גם אם היית לוקח אלפיין 9853 כמו שלי (שיש לו 2V פרה אווט) היית מרגיש ככל הנראה שיפור בגלל רכיבים יותר טובים מלכתחילה ואפשרויות שליטה על הרכיבים שמאפשרות לך תוצאות יותר טובות.

וכן זה ברור שגם ישנו שיפור ביכולת ההגברה שלך כשהאות הנכנסת למגבר חזקה יותר, במעבר מכזה HU לכזה HU ברור שיהיו הבדלים מורגשים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אולי נסחפתי עם :בהרבה מקרים" הייתי צריך לרשום במקרים מסויימים

והשיפור בעוצמה של הסאב היה לפני הכיוונים.. אולי רק אחרי החיתוך אני כבר לא זוכר כל כך

פורסם

כמו שעודד focalist אמר, הפערים ברמות המתחים האלו הם בעיקר בפוטנציאל להורדת הפרעות. רק פוטנציאל - משום שאם היו רעשים קודם לכן, הם יופחתו אך יישארו שמיעים. לגבי הבדלים שמיעים בפועל בין 4V אמיתי ל8V אמיתי, אינני חושב שיש. על הנייר, ואולי במעבדה תוכל להבחין בהבדל - אם בכלל קיים.

ההבדלים השמיעים שתועדו בין ה2050 ל7200, יכולים לנבוע מסיבות אחרות ונוספות - ולא בהכרח ממתח יציאה גבוה יותר. אל תשכח שה7200 הינו מכשיר איכותי יותר מה2050, ברמה גבוהה יותר, בעל רכיבים איכותיים יותר וכו'. ייתכן גם שפונקציה מסויימת להדגשת תדרים מסויימים [דוגמת הMX של אלפיין] אקטיבית כברירת מחדל במכשיר האקליפס, מה שיכול להסביר את תופעת השיפור בבאס.

• תוכן חדש...