Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פונטו שנת 2000 (לא ספייס), הרכב נוטה להתחמם כבר בערך שנה, הלכתי למוסך והחלפתי בהתחלה רדיאטור, אחכ שהמשיך להתחמם החליפו לי תרמוסטט.

הרכב חזר להתחמם לפני כשבוע, הוספתי לו מים (ליטר וחצי בערך) ולמחרת האוטו שוב התחמם והוספתי לו עוד הפעם 2 ליטר מים.

אתמול נסעתי עם האוטו לתחנת דלק ליד הבית ושמתי לב שיש טפטוף מכיוון צד שמאל של המנוע (הצד של הרצועה). עכשיו ירדתי למטה ולא היו מים כמעט מתחת לאוטו, אחרי שהוספתי קצת מים המים התחילו לטפטף מלמטה, הטפטוף הוא של מים בלבד (לא עם שמן ממה שרואים ומריחים), יש מספיק שמן ברכב ואין סימנים של מים בשמן.

הסתכלתי מתחת לרכב לראות מאיפה מגיע הטפטף וזה לדעתי מאיזה המשאבה, יש שם את המסנן שמן ומשמאלו הטפטוף. יש שם גם את הרצועת מנוע וגם חיישן שמכוון לגלגל שיניים זה בא ממש מאחורי החיישן הזה איפה שהגלגל הכי תחתון של הרצועת מנוע.

יש למישהו השערה מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שזה הראש מנוע ואולי אפילו חמור מזה?

תודה,

רותם

רותם

פורסם

בצד הטיימינג יש גם את משאבת המים וגם פקק "נס קפה" שלעיתים כושל ומתחיל לדלוף, בעיקר בעת שימוש ממושך עם מים רגילים במקום נוזל הקירור שהמנוע הזה אמור לקבל (פאראפלו).

בכדי למקד את מקור הנזילה יש לפרק את מכסה הטיימינג ולהציץ.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

הדליפה היא ממשאבת המים או באמת מהפקק מנוע שנמצא על הבלוק מכוון התיזמון.

לאחר שתפרק את מכסה הפלסטיק של התיזמון תוכל לראות בנקל את מוקד הנזילה.

פורסם

במקרה הזה תזדקק למוסך לתיקון הבעיה (אלא אם אתה יודע לעשות טיימינג לבד).

כדי להחליף את פקק המנוע או את משאבת המים יש להוריד את רצועת הטיימינג, בכל מקרה.

אני ממליץ לגשת למוסך אמין שיעיף מבט ויבדוק את כל מערכת הקירור וישלול בעיות נוספות כגון פריצה באטם ראש המנוע.

לאחר שתתקן את כל מה שיש לתקן, השתמש בנוזל קירור יעודי לרכבך.

פורסם

אני מאוד נזהר בדבריי, אך יתכן ומתיחה חזקה מדי של מותחן רצועת התזמון (בהנחה שזה מה שהוחלף) תגרום להפעלת כח גדול מדי על משאבת המים ודבר שעלול לגרור לכשל בה.

לא בטוח כלל שזה המקרה.

פורסם

רצועת תזמון לעולם לא אמורה להיות מתוחה כפי שרצועת מנוע, יש רפיון מתוכנן או מותחן אוטומטי די חלש.

כאשר רצועת תזמון מתוחה מידי היא מזמזמת מאוד חזק ועדיין לא סביר שזה נגרום לנזק למשאבת המים.

דווקא במנוע פייר של פיאט (8 שסתומים) זה ההזדמנות ללמוד איך להרכיב תזמון כי לא יגרם נזק אם יתפספו שיניים או משהו ישתבש בהתקנה.

• תוכן חדש...