Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפין רנו A310 בירושלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום.

קצת לחדד ולהבהיר את הענינים.

המנוע הזה הוא פיתוח משותף של חברת רנו ,וולו , ופזו. המנוע במקור פזו' ברמת העקרון הוא מושתת על הטכנולוגיה של הפזו'

204 / 304 חרה של מנוע נחל כישלון חרוץ מלא צרות וולו מהר מאוד הפסיקה את השימוש בו ונישארו פזו' לתקופה קצרה ורנו שניתקעו אם המנוע הזה עמוק בגרון. למנוע הזה היו צרות צרורות אם הטימינג אם הגלי זיזים והנדנדים. הגישה לטיפול במנוע פשוט נוראית קטסטרופה למכונאי לפרק סטרטר או משאבת דלק זה היתאבדות אמיתית. אממם האליפין הזו מדהימה אבל אני אישית לא ממליץ עליה כי היא יותר תעמוד מקולקלת מאשר תסע ותהנה. במקום הדגם הזה אתה יכול לחפש את הדגמים המוקדמים יותר של האלפין שמחולקות לשתי קטגוריות האחת בנויה על הפלטפורמה של הרנו 8 גורדיני והשניה שבנויה על הטכנולוגיה של הרנו 15 / 17

עם מנועים 1565 וה 1647 יש ים של שיפורים מקורים למנועים האלה מהזרקה רב נקודתית ועד לטורבו אלא מכוניות להבדיל מעולות ואמינות. שיהיה לך ברור כול האלפין בנויות מפיברגלס [יענה סע וטייל בקרטוני ישראל]:lol:.

בברכה בני ל.

היי בני,

תודה על המידע והטיפים, אך דומני כי השקפתנו בעניין שונה;

*גוף מפיברגלס - אין לי בעיה עם זה. גם לוטוס, פרארי 308 מוקדמות וקורבטים "סבלו" מהעניין.

*אמינות לקויה - זה בעיקר שאלה של מצב המכונית, סדירות ואיכות הטיפולים שהיא קיבלה. תקלות קטנות? זה קורה גם

במכוניות חדשות לחלוטין.

*זמינות ועלות חלפים? מיתרונות האלפין. לקוחים ממגוון דגמים פופולריים של רנו.

*ביצועים? אני מכיר את המכונית ונהגתי בה. עבורי זו רק ה-V6.

בשעתה, זו היתה מתחרה ראויה ל-911. היום, לטעמי, היא יחודית יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אתה טועה במקצת בלוחות הזמנים.

וולבו הפסיקו להשמתש במנוע הזה רק בתחילת 90', עם הצגת ה 960 שהיה לה מנוע 6 בוכנות טורי מפיתוח עצמי.

רנו ופיג'ו מעולם לא הפסיקו את השימוש בו - הם פשוט שיפרו אותו והעלו את ניפחו ל 3 ליטר.

הפיג'ו 605 והסיטרואן XM צויידו באותו המנוע שניפחו עלה כאמור ל 3.0 וצוייד במערכת ניהול מנוע מנוע של בנדיקס במקום המפלג בעל זוג הפלטינות הידוע לשימצה.

בנוסף, המנוע הוצע גם בגירסת 24 שסתומים עם הספק משופר.

גם הרנו לאגונה השתמשה באותו מנוע, וכנ"ל גם הסיטרואן C5 V6.

כך שלמעשה הוא מיוצר עד היום.

שלום.

לגבי הוולו אתה צודק אבל על תתפוס תחת כי אתה הולך לקבל בעיטה בתחת :lol:.

המנוע של הסיטרואן שונה לגמרי זה לא אותו מנוע הזוית של הא V שונה לגמרי כמו כן למנוע סיטרואן אין שרשרות טימינג

ומערכת הטימינג מופעלת בעזרת רצועות טימינג!!! והמנוע המורכב בלגונה והא C5 הוא מנוע של סיטרואן.

המנוע הידוע לשימצע ניקבר עמוק עמוק באדמה , ואם אתה שואל אותי אפילו התולעים ניגעלים ממנו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שוב, המנוע שונה ושופר, אך בבסיסו הוא אותו מנוע.

את מסכת השיפורים עבר המנוע בשנת 90', עם הצגתה של ה XM החדשה, ומשם עבר לפיג'ו 605 ומאוחר יותר לרנו לגונה דור ראשון.

אגב, היצרנית האחרונה שהשתמשה ב PRV במתכונתו המקורית היתה לנצ'ייה.

הוא שימש את התמא V6 ורק ב 93' הוחלף ב V6 המעולה של אלפא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
היי בני,

תודה על המידע והטיפים, אך דומני כי השקפתנו בעניין שונה;

*גוף מפיברגלס - אין לי בעיה עם זה. גם לוטוס, פרארי 308 מוקדמות וקורבטים "סבלו" מהעניין. גם פורד GT40 , סוסיתא , אוטובוסים , ראליאנט , ועוד לא מעט מכוניות. אין לי כול בעיה בנושא פיברגלס :lol:

*אמינות לקויה - זה בעיקר שאלה של מצב המכונית, ממש לא אוטו חרה! סדירות ואיכות הטיפולים שהיא קיבלה. תקלות קטנות? זה קורה גם

במכוניות חדשות לחלוטין.

*זמינות ועלות חלפים? מיתרונות האלפין. לקוחים ממגוון דגמים פופולריים של רנו.זה רק מראה כמה שאתה לא מיתמצע!

החלקים המכנים נלקחו מכול מיני דגמים, המרכב יחודי ! אם אתה לא מכיר רנו בצורה יסודית אתה לא תצליח בקלות לקנות חלקים כי אתה לא יודע מה נילקח ממה

*ביצועים? אני מכיר את המכונית ונהגתי בה. עבורי זו רק ה-V6.

בשעתה, זו היתה מתחרה ראויה ל-911. היום, לטעמי, היא יחודית יותר.

שלום.

למען ההשכלה! למוקדמות של גרן פרי בפריז בשנת 1973 הרנו 15 TS כמו שיש לי ניצחה את הפורש רק מיכיון שלא נירשמה בזמן היא לא יכלה להשתתף במרוץ :-(

RENAULT 15 GRAND PRIX WINS car pin badges RARE F1 GP

אני מצרף לך גם תמונה של הרנו 15 ובין היתר תוכל לראות את המנוע שמורכב באלפין 1565 סמ"ק שנילק מהרנו 15 וגם של הסימלון של הארועה מה שאתה לא יכול לעשות לגבי האלפין

אין לי כלום נגד הדגם של האלפין שאתה מעונין. רק הסברתי לך שהרכב הזה הוא הדגם הכי פחות מוצלח ומלא צרות.

אבל כול אחד רואה דרך המשקפיים שלו. מתוך נסיון רב שיש לי ברנו ולדעתי לך אין זו השקפתי.

על כול פנים אני מאחל לך הצלחה אם תקנה ותעשה "עליה" לרכב כזה כי הוא באמת יחודי

בברכה בני ל.

DSCF7714.JPG

DSCF7765.JPG

DSCF7789.JPG

רנו 15 גרד פרי.JPG

פורסם

לאלפין A310 לא היה מנוע 1565 סמ"ק אלא מנוע 1605 סמ"ק שנלקח ישירות מהרנו 17 TS.

רק לדגם האחרון בסדרה שיוצר בין 75' ל 76' היה מנוע 1647 סמ"ק עם 95 כ"ס שנלקח מהרנו 16 TS.

פורסם

גם לטעמי הגורדיני יחודית יותר ומהנה יותר, אם כבר ליבא עשה את הדבר הנכון, הבא גורדיני לארץ הקודש ויהיה לך לפחות מעריץ אחד! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
גם לטעמי הגורדיני יחודית יותר ומהנה יותר, אם כבר ליבא עשה את הדבר הנכון, הבא גורדיני לארץ הקודש ויהיה לך לפחות מעריץ אחד! - רן

להמחשה:

RenaultGordini.jpg

לא נריב אם תביא את זו:

IMG_8786.28713305_std.JPG

קישור מעניין:

http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://alpinerenault.ifrance.com/magazine/magazineimages/ecorcher8gordini1300.jpg&imgrefurl=http://alpinerenault.ifrance.com/magazine/usmodeler8gordini.htm&h=271&w=570&sz=23&hl=iw&start=53&usg=__-w-d7N7tJKUttZCN-jexgxTTdOA=&tbnid=7tmYHvxUH32U7M:&tbnh=64&tbnw=134&prev=/images%3Fq%3Dgordini%26start%3D40%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Diw%26sa%3DN

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

למה לא את זו ???

DSCN3284.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

זו אלפין A 110 שיוצרה בין השנים 61' ל 73'.

היו לה מנועים בנפח 1100, 1300 ו 1600.

נחשבת לנדירה יחסית ויקרה למדי.

פורסם

אין ספק שרנו 8 גורדיני היא מכונית נדירה - קל וחומר מכוניות מקוריות שלא השתתפו באירועי ספורט מוטורי למיניהן. אין ספק שהיפהפיה הכחולה מדגמי 1300 הסמ"ק ותיבת חמשת ההילוכים היא פנינה אמיתית. אפשר גם להוסיף באותה נשימה שסימקה 1000 ראלי 2 היא מכונית לא פחות נחשקת(לטעמי לפחות).

אלא שבערבו של יום, נותרנו עם רנו 8 וסימקה 1000. מכוניות חביבות, בעלות אופי - אך ללא כל מרכיב אקזוטי.

אלפין V6 A310 התחרתה בזמנה ב-911, לוטוס אספריט, מאזרטי מראק ולמבורגיני אוראקו. יש לה עיצוב יחודי, שהיווה את הבסיס לעיצוב ממשיכות דרכה, אלפין GTA ו-A610. יש לה ניהוג חד וזריז מאד, המנוע האחורי מורגש היטב - ויש בה את אותו מרכיב נדיר שממגנט אותך למכונית ספורט אמיתית. ספק אם תמצא אותו בגרסאות ההומולוגציה של המשפחתיות דלעיל.

הערך המוסף של האלפין הוא כאמור בעלות אחזקתה הסבירה, להבדיל מהאיטלקית למשל(911 היא האמינה מכולן אך חלקיה יקרים).

ולבני בעל הפתיל הקצר, תתפלא. אנשים נוספים מתמצאים. הם יודעים שלאלפין יש גוף יחודי, הם מתייחסים לחלקים מכניים בדברם על מקורם בדגמי רנו פופולריים. ישנה ספרות טכנית מספקת על מנת לדעת מה-לקוח-מאיפה - וישנם ספקי חלקים באירופה שמתמחים בדגמי אלפין, במידה ויש צורך בחלקים טכניים/קוסמטייים יחודיים.

שבת שלום,

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אין ספק שרנו 8 גורדיני היא מכונית נדירה - קל וחומר מכוניות מקוריות שלא השתתפו באירועי ספורט מוטורי למיניהן. אין ספק שהיפהפיה הכחולה מדגמי 1300 הסמ"ק ותיבת חמשת ההילוכים היא פנינה אמיתית. אפשר גם להוסיף באותה נשימה שסימקה 1000 ראלי 2 היא מכונית לא פחות נחשקת(לטעמי לפחות).

אלא שבערבו של יום, נותרנו עם רנו 8 וסימקה 1000. מכוניות חביבות, בעלות אופי - אך ללא כל מרכיב אקזוטי.

אלפין V6 A310 התחרתה בזמנה ב-911, לוטוס אספריט, מאזרטי מראק ולמבורגיני אוראקו. יש לה עיצוב יחודי, שהיווה את הבסיס לעיצוב ממשיכות דרכה, אלפין GTA ו-A610. יש לה ניהוג חד וזריז מאד, המנוע האחורי מורגש היטב - ויש בה את אותו מרכיב נדיר שממגנט אותך למכונית ספורט אמיתית. ספק אם תמצא אותו בגרסאות ההומולוגציה של המשפחתיות דלעיל.

הערך המוסף של האלפין הוא כאמור בעלות אחזקתה הסבירה, להבדיל מהאיטלקית למשל(911 היא האמינה מכולן אך חלקיה יקרים).

ולבני בעל הפתיל הקצר, אתה תתפלא אין לי ביכלל פתיל נהפוך הוא אני אוהב את מכוניות הרנו הישנות ואני מיתעסק איתם לא מהיום כי אים משנות הא 70 תתפלא. אנשים נוספים מתמצאים. הם יודעים שלאלפין יש גוף יחודי, הם מתייחסים לחלקים מכניים בדברם על מקורם בדגמי רנו פופולריים. ישנה ספרות טכנית מספקת על מנת לדעת מה-לקוח-מאיפה - וישנם ספקי חלקים באירופה שמתמחים בדגמי אלפין, במידה ויש צורך בחלקים טכניים/קוסמטייים יחודיים.

שבת שלום,

מיכיון שאני כבר שיפצתי לא מעט מכוניות רנו ונסעתי לצרפת במיוחד לקנות חלקים האמן לי שאני לא רק יודע על הספקים, אלה אני גם מכיר אותם אישית ואני בקשר איתם :lol: , ואם יבוא יום ותגשים את החלום [אני מאחל לך מכול הלב] אתה תתפלא אבל אני מבטיח לך לעזור לך בנושא.מיכיון שאני צרפתי במוצאי [לא כבוד גדול] אני מודיע לך שהצרפתים הם עם חרה גנבים ומלוכלכים הזרים יותר נחמדים שם.אם אתה חושב שאתה תקנה חלקים לאלפין אצל הספקים האלה במחירים סבירים אז אתה ממש לא מכיר אותם ואוי ואבוי לך אם תצטרך לקנות מהם והאמן לי אין יודע כבעל נסיון.

בברכה בני ל.

סתם בשביל הכייף כמה תמונות מהאוסף שלי :lol:

CIMG6679.JPG

CIMG6681.JPG

CIMG6682.JPG

CIMG6683.JPG

CIMG6685.JPG

CIMG6686.JPG

CIMG6687.JPG

CIMG6688.JPG

• תוכן חדש...