Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה משווה בין שני קטרים שונים לחלוטין וזה קצת קשה כי אולי הסקן ספיק יספק באס יותר חזק - אבל ירד קצת יותר נמוך או יעוות בתחום נמוך יותר מוקדם יותר.

מה גם שסקן ספיק לא מיועד לאקלים של סביבת רכב בעוד אילייט כן.

לעומת זאת אילייט אמור לעבוד בנפחים נמוכים מאוד (תיבה סגורה של 5 עד 7 ליטר - לא יותר מ12 בכל מקרה) או לפחות בדלת מבודדת ה-י-ט-ב.

ואחרי הכל - אתה צריך לשמוע ולהחליט בעצמך. הסקאן ספיק אמור לעבוד יותר בתור וופר מאשר מידבאס, תיקח את זה בחשבון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המיד של הסקאן מספק אותי. יותר בעיה של באס אני חושב (והמיד של האלייט?).

הבעיה היא יותר אם הסקאן מתאים לדלת ללא בניות מיוחדות ואם יש טעם להשקיע מעט יותר או שבכל מקרה האלייט יתפקד טוב יותר.

לגבי לשמוע: זה דיי בעייתי למצוא איפה.

אני מכיר את הסקאן משימוש בייתי. מיד טוב. באס טוב רק עם ported box. בקופסה סגורה עדיף לחתוך אותו ב 60HZ.

הוא גם לא ממש מתקרב מהבחינה הזו לאחיו הגדול. רק שזה בטוח לא נכנס אצלי בדלת (גודל מקסימלי הוא של האלייט).

קראתי שיש הרבה שמתלהבים מהסקאנים בדלתות אבל אף אחד לא ממש מפרט למה.

לשם השוואה מסויימת, יצא לי לשמוע את MOREL SUPREMO שנחשב טוויטר מצויין. אם אני משווה אותו לטוויטרים הטובים של SCAN SPEAK, אין מה להשוות. אם להשליך מזה על השוואת הוופרים, גם שם אין מה להשוות?

פורסם
לשם השוואה מסויימת, יצא לי לשמוע את MOREL SUPREMO שנחשב טוויטר מצויין. אם אני משווה אותו לטוויטרים הטובים של SCAN SPEAK, אין מה להשוות. אם להשליך מזה על השוואת הוופרים, גם שם אין מה להשוות?

מאיזו בחינה אין מה להשוות? (שואל מישהו שמתלהב מטוויטרים של SCAN באינטרנט במחיר זעום)

מתחדשת*

פורסם

זה דיי חורג ממטרת הת'רד שלי.

לא שמעתי את כול הטוויטרים של SCAN ואת הסופרימו שמעתי בהתקנה אחת. יש לי נסיון עם 9900, 9500 והרינג רדיאטור המהולל.

הם פשוט נשמעים רכים ועדינים יותר אך עדיין מפורטים. לדעתי זה דיי קשור בין היתר לחומר הממברנה.

אני דיי בטוח שהמנוע של מורל לא נופל בהרבה אם בכלל מהסקאן.

-------------

בכל מקרה. האם מישהו בכלל ממליץ לשים סקאן 5.5 (על דומיו - GENESIS ו ALPINE) בדלתות?

פורסם

כן.

לא שאלתי על הפרשי המחירים ואם זה כדאי כלכלית. שאלתי מבחינת סאונד מה הייתם מעדיפים ולמה. ללא בניות מיוחדות!!!

האם זה מתאים ומאיזו בחינה. יכול להיות שאין טעם להשקיע בסקאן לעומת האלייט.

כמו שכתבתי יש לי נסיון בייתי עם הסקאן.

פורסם

ההבדל בין האבסולוט לבין האלייט הוא עצום.

אבל אני לא חושב שיש טעם להשוות שכן המחירים שלהם שונים לחלוטין.

פורסם
כן.

לא שאלתי על הפרשי המחירים ואם זה כדאי כלכלית. שאלתי מבחינת סאונד מה הייתם מעדיפים ולמה. ללא בניות מיוחדות!!!

.

לא הבנתי משהו:

אתה רוצה לקנות את אחד המיד-וופרים המוצלחים שיש ולא להשקיע בהתקנה?

או שאתה שואל איזה מיד-וופר נשמע הכי טוב גם בלי בנייה מיוחדת?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
ההבדל בין האבסולוט לבין האלייט הוא עצום.

אבל אני לא חושב שיש טעם להשוות שכן המחירים שלהם שונים לחלוטין.

מבחינתי יש טעם. אני מדבר בעיקר על ה15W4531 המקורי.

בסה"כ שאלתי מה הייתם מעדיפים לדלתות ללא בניות מיוחדות.

לא הבנתי משהו:

אתה רוצה לקנות את אחד המיד-וופרים המוצלחים שיש ולא להשקיע בהתקנה?

או שאתה שואל איזה מיד-וופר נשמע הכי טוב גם בלי בנייה מיוחדת?

כן, הרכב חדש ואני לא רוצה לעשות בניות מיוחדות בדלת או בתוכה (חוץ מאיטום).

מה הייתם מעדיפים - ולמה. פרוט כמו: באס חזק יותר או נמוך יותר - נקודת חיתוך, מיד, התאמה לדלתות ומאיזו בחינה וכיו"ב.

אגב, בבית יש לי את ה 15W8531 בסנטר (בנוסף לחדשים בארון). אני לא ממש מתלהב ממנו מבחינת באס (קופסה סגורה), למרות שהסנטר מדהים.

פורסם

מה בדיוק הדילמה?

ברוב המקרים תמיד עדיף וופר עם קוטר גדול יותר כדי שתוכל לקבל הענות טובה יותר גם בתדרים הנמוכים(120HZ ומטה).

אבל במקרה שאתה מתלבט בו זאת ממש לא הבעיה.

ה15W4531 יורד יותר נמוך מהאילייט למרות שהוא רק 5.25 אינטש .

אם אתה חותך את האלמנט 60HZ בHPF לא תרגיש בכלל שהסקאן-ספיק הוא 5.25.

בנמוכים מזה אתה תרגיש בהבדלים בין 5.25 ל7 אינטש.

בכל אופן, את 2 האלמנטים הללו הייתי ממליץ להתקין בנפחים קטנים יותר מדלת סטנדרטית, אבל זה כבר סיפור אחר.

under construction..

פורסם

אז אני מבין שאתה ממליץ חד משמעית על הסקאן במקרה הזה - ללא בניות מיוחדות?

המטרה היא לא לחתוך אותו עם HPF בכלל.

בכל אופן, את 2 האלמנטים הללו הייתי ממליץ להתקין בנפחים קטנים יותר מדלת סטנדרטית, אבל זה כבר סיפור אחר.

באיזו צורה אתה רואים השפעה על הסאונד מהבחינה הזו?

בעתיד אולי אני אוסיף בנייה פנימית של פייבר, לא רק מבחינת נפח אלא גם של בידוד מהחלון שיורד לתוך הדלת.

מה שעוד מעניין אותי אם זוג קדמי כזה יספק מספיק באס (או בכלל) בתוספת לסאב וזוג אחורי?

אגב, מאחור יש מקום ל 6X9 בדלתות האחוריות. כנראה שיורכב שם זוג עם מתאם אבל זה נושא לתרד אחר.

סביבת הרכב היא שונה ולכן קשה לסמלץ איך זה יצא - בעיקר נסיון.

פורסם

אם אתה לא מתכוון לחתוך אותו בHP, אתה תהיה מוגבל בהספק המכני שהרמקול יכול לקבל,

אם אתה יודע את זה, אז סבבה. רק מעלה נקודה חשובה בצורת החיתוך שבחרת.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני יכול להגיד מנסיון עם שני הרכיבים (אילייט וסקאן ספיק ) שיש הבדל עצום בין השניים.

הייה לי את האילייט, הוא ניגן בנפח הדלת(וגם הסקאן ספיק מנגן אצלי בנפח הדלת) והוא הייה רחוק אלפי שנות אור מלהיות דומה לסקאן ספיק, זה נכון שהסקאן ספיק שלי הוא 7" אבל הוא מנגן יפה מאוד אצלי.

אני מאמין שה5.25" יהיה טוב יותר מבחינת התדרי מיד, כי זה מה שחסר לי קצת (אז הוספתי מיד:lol:)

אבל אני לא חושב שהרמקול הנ"ל יאכזב אותך.

אני ממליץ בחום על החברה הזו.

אני עשיתי שתי קניות "עיוורות" של רכיבים של סקאן ספיק ואני מרוצה עד השמיים.

השבוע אני מקווה להוסיף את המיד 4" ואז אני חושב שאני ירגע קצת.

נ.ב

אני לא מבין יש לך מקום ל6.5" נכון?

אז אולי תמדוד את הקוטר במדוייק של החור ברכב, וגם את הקוטר המדוייק של הסקאן ספיק ה7" ואולי אתה תוכל לעשות קומבינה של ה7" (אחרי הכול זה סה"כ עוד איזה ס"מ וחצי) כי גם כך אתה תצטרך לעשות הקטנה של החור ברכב.

ואני אישית ממליץ לך לעשות את כול ההתקנה הזו במקום מקצועי, כי רכיבים ברמה כזו חבל לבזבז עם התקנה לא מקצועית. תחשוב על מה שאמרתי לך בכל שאלה אשמח לעזור לך.

שוב אני אומר לך על הסקאן ספיק אין מה להשוות בין השניים.

• תוכן חדש...