Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק - לגבי המסוקים הסובייטיים לא טענתי אחרת ממך, המי-8 במיוחד ידוע כ"טרקטור אווירי", שמים דלק וטסים וזהו.

ההסתלבטות היתה על רמת התחזוקה (באותם ימים) של צבאות ערב, זה לא מקצועי לסגור פנל במסוק עם 4 סוגי ברגים שונים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מרק - לגבי המסוקים הסובייטיים לא טענתי אחרת ממך, המי-8 במיוחד ידוע כ"טרקטור אווירי", שמים דלק וטסים וזהו.

ההסתלבטות היתה על רמת התחזוקה (באותם ימים) של צבאות ערב, זה לא מקצועי לסגור פנל במסוק עם 4 סוגי ברגים שונים.

סליחה , זה כן , כדי שחובבים לא יצליחו לפתוח עם מברג אחד :grin: קרא בעיון את הדיון .

סתם - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מאוד מכבד את חברי הפורום.

אם היה דיון בנושא טכני לא ההיתי מתווכח איתכם כי בזה אתם מבינים.

הנושא הנ"ל זה התחום שלי ואני מכיר אותו היטב.

אתה חושב כמו יהודי\ישראלי קלאסי בצרות אופקים.

אצל הגויים שום דבר לא בטל בשישים, ותתפלא כמה כסף הם עושים מדברים שלא תחשוב אליהם אף פעם.

דוגמא:

לפני כמה שנים יצא הנחיה מ VW העולמי בנוגע לאחידות כל המוסכים שלהם בכל מקום בעולם.

הוחלט שבכל המוסכים יהיה ריצפה מסוג מסוים (פרוצלן בעלות מטורפת) חזיתות לבניין בצבע וחומר מסוים.

וכמובן כל הציודבתוך המוסך.

ליידיעתך המוסכים חויבו לבצע את העבודה מאיזה חברה גרמנית, שהטיסה פורצלנים לרצפה לכל שטח המוסך!!!

שהכשירה צוות מתקינים מקומי וכל זה דרך היבואן של VW ישראל.

ובדרך כל אחד קטף קופון VW עולמי VW ישראל וכמובן יצרן הפורצלנים.

אז תפסיקו לחשוב שהרווח של היצרני רכב נגמר בייצור הרכב (שדרך אגב שם הם לא מרוויחים והרבה אפילו מפסידים).

נכון שרוב הרווחים שלהם הם מחלקי חילוף אבל לא רק.

בעולם של היום יושבים אנשים שהעבודה שלהם ביצרניות הרכב זה להמציא כל מיני דברים הזויים כמו ברגים מיוחדים בדיוק בשביל המטרות הסופיות שמעניינות אותם - עשיית כסף, והרבה.

פורסם

אני חושב כמו יהודי/ישראלי, יפה! מעניין בדקתי בת"ז שלי ולהפתעתי יצא שאני כזה...מה אתה?

אני לא יודע מאיזה תחום אתה, אך אני בהחלט מהתחום ויודע להגיד בוודאות נחרצת שאין רווח גדול על כלים ספציפיים אצל אך יצרן.

אם יש גזירת קופון אז היא אפסית ונועדה רק לקיים את כל הנושא התחזוקתי הכרוך בתחום הכלים היעודיים כגון פיתוח, איחסון, הדרכה שינוע וכיוצ"ב, בהחלט לא מרוויחים "יש של כסף" כפי שאתה, בצורת ההתבטאות היהודית /הישראלית קלאסית שלך, טוען.

פורסם

danniel - יש דברים בגו , אולי לא בצורה בוטה כמו שנכתב , אבל זה חלק ממשחקי השוק :idea:

זה קיים היום גם במוצרי האלקטרוניקה והחשמל, כאשר חברת האם מרכזת כמה חברות תחת כנפיה , ואם פעם ממירים,שנאים

כפתורים , ולוחות היו תואמים בין כמה דגמים של חברות , היום זה שונה רק בקופסה ( קוסמטית )או בחיבור ובברגים

כאשר המפרט הטכני תואם לחלוטין ומיוצר לכולם ע"י אותו יצרן .

פעם העדיפות היתה לאחידות , כדי להמנע ממלאי גדול , היום בתנאי היצור המיידי וההובלה המהירה

מעדיפים התבדלות , ואפשרות למקסם רווח .

ובקשר לשאלה ..

איפה זה פורום TechTalk? - גם אני מחפש - אבל אומרים שהיתה פעם גם יבשת בשם " אטלנטיס " :lol:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ברור שאפשר למקסם רווח אך הדרישות הגבוהות והנטל הכספי על מוסכי יבואן הוא אדיר גם כך, אם יש משהו שמנסים לחסוך בו לטובת מוסכי יבואן זה מחיר של כלים יעודיים. אם אתה תהיה מעוניין למשל לקנות כלי יעודי למערכת תזמון של שברולט של חברת OTC תקבל מחיר גבוה יותר מאשר מוסך מאושר יבואן שיבצע הזמנה דרך היצרן, כאשר מדובר באותו הכלי בדיוק.

המחיר הנמוך מגיע מכוון שהיצרן ביצע הזמנה מראש לכמות אדירה ליצור כלי מסויים ולכן גם קיבל מראש מחיר נמוך.

גם אם נניח שהיצרן גוזר קופון, תחשוב עד כמה זה זניח מכירת כלי עבודה לכל מוסך באופן חד פעמי לעומת מכירת חלקי חילוף או רכבים וגם זה ממש לא פקטור שעליו מתבססים בבחירת ברגים, אמירה זו היא ממש שטות גמורה.

יצרני רכב מתמקדים במה שהם עושים טוב ולא במכירת כלי עבודה ולכן הם עובדים מול ספקי משנה, יצרני כלים הגדולים בעולם, שאם כבר הם אלו שגוזרים את הקופון.

פורסם

לא רוצה להרגיז, אבל בנוגע לדוגמא שנתת, עם תזמין דרך UMI כלי של OTC תשלם כפול 3 ממה שתוכל לקנות באיביי ואולי אפילו אצל היבואן בארץ.

אתה באמת חושב ש UMI לא ירוויח אליך?

דרך אגב לי יש ניסיון בעניין דומה בכלים יעודיים של טיוטה, הפער בין המחיר שדרשו טויוטה לבין קניה אצל יבואן מקומי רבע מחיר ממה שיבואן טיוטה דרש.

אותו כלי אותו יצרן.

פורסם

מה שאתה מציין עדיין לא אומר שהם בונים את הרווח שלהם על זה. זו רק תוצאת לוואי של העובדה שהם לא חנות כלי עבודה וכנראה גם לא ממש מתלהבים למכור אותם.

פורסם
לא רוצה להרגיז, אבל בנוגע לדוגמא שנתת, עם תזמין דרך UMI כלי של OTC תשלם כפול 3 ממה שתוכל לקנות באיביי ואולי אפילו אצל היבואן בארץ.

אתה באמת חושב ש UMI לא ירוויח אליך?

דרך אגב לי יש ניסיון בעניין דומה בכלים יעודיים של טיוטה, הפער בין המחיר שדרשו טויוטה לבין קניה אצל יבואן מקומי רבע מחיר ממה שיבואן טיוטה דרש.

אותו כלי אותו יצרן.

בנוסך למה שציין אביב, אין לי בעיה לברר/לאמת זאת, תן לי לדוגמא מק"ט ותאור של הכלי היעודי.

פורסם

אני מתנצל אם לא הובנתי כראוי.

לא אמרתי שחברת רכב הולכת משקיעה כספים בפיתוח רכב, בייצור שלו ובשיווק שלו בשביל למכור כלי עבודה.

סה"כ ציינתי שזה עוד דרך לייצר הכנסה, אחד מיני דרכים שונות לייצר כסף, דבר שהוא לגיטימי בכל ענף תעשייתי.

כי עבודה שבעיקר היצרנים האירופאים מוציאים כל מספר שנים ברגים חדשים דוגמא:

טורקס, טורקס הפוך E, ריבה, M, טורקס+חור,טורקס+, בוקסה פנטגון ועוד.

כל זה בשביל שמוסך מדרכה לא יוכל לטפל באוטו?? הרי כל כלי ספציפי אחרי חודשיים מיוצר במזרח ומשווק לכל דורש.

אז כנראה שבכל זאת הסיבה היא כלכלית.

בנוגע למק"ט לבדיקה, לצערי אין לי גישה לספרות של GM אבל עם אתה רוצה לבדוק כך מק"ט רנדומלי של איזה כלי שאתה רוצה ותבדוק.

עם תרצה את הסקירת מחירים של המוצר בארה"ב אני יכול לעשות עם תיתן לי תאור ומק"ט.

אבל לא נראה לי שזה באמת כל כך מעניין את חברי הפורום.

ואולי כדאי שנפסיק פה למה אנחנו מתחילים לשעמם לו? (:

פורסם
היצרן לא משקיע שקל, הוא לא יצרן ברגים מדובר ביצרני משנה, זה נראה לך זניח אבל תעשיית הכלים הספציפיים מכניסה למוסכים רווח אדיר.

אל תשכח שמוסך מורשה מחויב לקבל כלים ספציפיים רק מהיצרן, גם אם לא ישתמש בהם בחיים כל דגם חדש שמגיעה לארץ אוטומטית הוא מקבל ומחויב על הכלים המיוחגים הדרושים ואני אומר לך ממקור ראשון הם מרוויחים ים של כסף.

תחשבו לדוגמא כמה מוסכים מורשים יש בעולם למותג כמו VAG או פיאט?? זה ערך מוסף אדיר ליצרן.

בנוגע לדילרים המשניים הם יכולים למכור בזול רק לשוק הכללי, כי כמו שציינתי המוסך המורשה אם רוצה או לא יקבל את אותו כלי במחיר כפול 10 לפעמים ישירות מהיצרן.

אני לא יודע אם אתה מדבר על יבואן ספציפי או כהכללה. אם מדובר בהכללה אז היא שגויה לגמרי. אני מנהל טכני במוסך יבואן, ואחד מהדברים שאני עושה זה לדאוג לכלים המיוחדים. בניגוד לדבריך אני לא מחויב לכלום. לא מחויב לקנות כלי כלשהו (חוץ ממחשבי דיאגנוסטיקה ששם זה מוכתב לי), ובוודאי לא מחויב לקנות אותו מהיצרן, ואני עושה סקר שוק בחנויות בישראל ובאינטרנט בחו"ל כמעט על כל כלי שאני מזמין למוסך. יש הרבה מכשירים שהזמנתי מאיביי, למשל.

פורסם

כמובן שאני לא מכליל, אבל לדוגמא מוסכי טויוטה ורנו מחויבים לקבל כל כלי יעודי חדש שיוצא ישירות מהיבואן.

וגם שפותחים מוסך חדש את הקניה הראשונה של הכלים המיוחדים הם קונים\מקבלים דרך היבואן.

המצחיק שבחלק מהמקרים זה לא כלים מקוריים של היצרן, אלה שהיבואן קונה פה בארץ, ומוכר למוסך (ברווח כמובן).

כמובן שהמוסך עובד ובמידה ונשבר להם כלי הם יכולים לקנות איפה שהם רוצים, אבל את הכלי בפעם הראשונה הם יקבלו מהיבואן.

כמובן שרק מדובר בכלים מיוחדים כמו נועלי טיימינג, מחזיקי פולים ובוקסות מיוחדות ועוד...

ואני יודע שחלק מהיבואנים מחייבים את המוסכים לקנות ציוד\כלים מסוימים אך ורק מספק מסוים בארץ.

לא דרך היבואן אבל רק של ספק ספציפי שפשוט יש לו קשרים עם אנשי השירות ואז הם דואגים להם.

וזה לדעתי חוצפה כי לפעמים מדובר על מוצר שניתן לקנות אצל יבואן אחר בדיוק אותו מוצר רק במחיר זול יותר, אבל היבואן מתעקש על הספק שלהם.

ואני יודע על מקרים שאנשים היו בכסאח נוראי עם מנהלי שירות של היבואן אבל לא עזר כלום.

• תוכן חדש...