Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה 323F, לפני כשבועיים החלפתי כמעט את כל מערכת הבלמים,

החלפתי דיסקיות קדמיות וצלחות, וגם חריטה לברקסים האחוריים. החליפו לי גם צינורות בלמים מקדימה,

ומשאבות מאחורה.

לפני הטיפול הזה היתה לי נזילה קלה מאוד מהגלגל האחורי (הייתי מוסיף ס"מ של נוזל כל כמה חודשים).

ועכשיו בדקתי את גובה הנוזל והוא עמד על מתחת למינימום!!!

כשהלכתי בחזרה למוסך הוא הרים את הרכב ובדק את הגלגלים ולא ראה נזילה (לא פירק את הגלגלים).

ואמר לי שהאפשרות היחידה היא נזילה מהמשאבה הראשית (היכן שממלאים את הנוזל), אך משם אני לא רואה נזילה

לפחות לא ברמה הזאתי...! יש מסביב קצת מאוד נוזל שנראה ישן.

בקיצור שאלתי לכם היא האם הוא יכול לראות באמת אם יש נזילה מאחד הגלגלים ללא פירוקם?:roll:

מודה מאוד לעונים!!! :-)

פורסם

גבריאל שלום רב!

בסבירות גבוהה, שהמכונאי צודק והנזילה היא מהמשאבת בלם המרכזית, נוזל הבלמים חודר לתוף מגבר הבלמים(בוסטר), ולכן אינך רואה זאת בעין.

מכיוון שמדובר בבלמים, לזור למוסך לבדיקה והחלפת משאבת בלצים , במידת הצורך.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה צודק סור למוסך ,לא כל כך מתחשק שתבוא מולינו פתאום באיילון בלי להגיד שלום קודם..

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

לרוב לא ניתן לגלות נזילת נוזל בלמים, ובמידה כפי שציינת, המשאבות בלם אחוריות חדשות, כך שהסכוי שהנזילה משם היא אפסית.

אך בבלמים, לא לוקחים סכון, ובמידה ויתגלה שמשאבת בלם מרכזית תקינה, יש לפרק שוב את ארבעת הגלגלים, ולבדוק שוב, נזילה שלא התגלתה, או קליפר נוזל בגלגלים קדמיים(בספק רב).

בברכה

צביקה

פורסם

לא, אלא אם הנזילה גדולה ונראית לעין, לרוב בנזילה תוף הבלם בחלקו התחתון ופח המגן, יהיו רטובים ושמנניים במקרה של נזילה.

בברכה

צביקה

פורסם

לפעמים, כשמדובר בנזילה איטית, היא יכולה לנבוע ממשאבות הגלגל בתוף הבלם ולא להיראות חיצונית. במקרה כזה, הדרך היחידה לראות את הנזילה היא לפרק את התוף ולהפשיל את מגיני האבק של המשאבה.

אבל, לפי התיאור שלך מדובר בנזילה חזקה, וכנראה שמדובר במקור אחר לנזילה.

פורסם

בכל תלונה של חוסר נוזל בלמים יש לבצע בדיקה מקיפה למערכת הבלמים הכוללת פירוק כל הגלגלים ופתיחת התופים.

דליפה מכוון משאבת הבלם המרכזית למגבר הבלם קל לבדוק ויש שני אופנים לעשות זאת:

א. שיחרור הברגים שתוספים את המשאבה המרכשית ובעדינות, שלא לגרום לנזק לצנרת הקשיחה, להרחיק מעט את המשאבה ולבחון דליפה.

ב. פתיחת צינור הואקום ובאמצעות מדיד פלסטיק מאולתר, כמו אזיקון למשל, לבדוק המצאות נוזל בלמים בתחתית המגבר בלם.

יתכן גם כי לא הושלם נוזל בלמים לאחר החלפת חלקי הלבמים ברכב, האם נורת ההתראה דלקה?

פורסם

קרה לי מקרה דומה בזמן שהייתה ברשותי מזדה כזו בדיוק, במשך תקופה היה נעלם לי נוזל בלמים, למרות שהצינורות היה תקינים ויבשים, המוסכניק טען שהמשאבה לא תקינה , החלפנו משאבה והבעיה נפתרה.

לידיעה, הייתי ממלא את המיכל כמעט כל יומיים. למרות שלא היו שימני נזילה מתחת לאוטו אלא רק צמוד לבוסטר.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...