Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות אחיזה על רטוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זה קצת ארוך:

קניתי את הרכב (פולו 00') בתחילת הרכב, כשקיבלתי את הרישיון.

הרכב הגיע עם פירלי מתפרקים מאחור וצמיגים ירוקים שהורכבו זה עתה (אך יוצרו אי שם ב 2006) של firestone מקדימה. (מידה- 175\65\14)

את הפירלי החלפנו במהירות ל yokohama A.drive טריים.

לא היו בעיות מיוחדות, ובסביבות מרץ שהיה לי כסף החלטתי לשדרג את הקדמיים הירוקים והישנים ליוקוהמה א.דרייב. כמובן חדשים לאחור וה"ישנים" קדימה.

כבר היה קיץ (כן מרץ בישראל זה כבר קיץ) אז לא היו לי מפגשים עם כביש גשום, רק בכיכרות עם חלקים רטובים עקב הממטרות. ובכל מפגש כזה ידעתי להוריד מהירות ל-0 מכיוון שאחרת הייתי מקבל תת-היגוי חריף. אפילו כתבתי על זה פה ואמרו לי שאני נוסע מהר מדי (אין מצב, כיכר ב 20 קמ"ש זה לגיטימי), אך הסבר יותר הגיוני הוא שעם המים היו גם שמן וחול וזה מה שגרם לאחיזה הגרועה.

והיום הגיע היורה.

פשוט פחדתי. אי אפשר לקחת סיבוב יותר מהר מאופניים בלי תת היגוי, ABS נכנס לפעולה כבר בבלימות חלשות, ואם ניסיתי להאיץ יותר מהר מסבתא (זה רכב אוטומטי. אז בוא נגיד במהלך דוושה שהיה גורם להעברת הילוך ב 3K סל"ד) בהילוך ראשון פשוט עמדתי במקום ופירפרתי, ובאמת שאני לא מגזים.

אז נכון שינסו להגיד שזה היורה וכל השמן והג'יפה עולים, אבל נסעתי קודם עם חבר והוא נסע בצורה נורמלית (לא סבתא אבל גם לא אגרסיבי) והרכב לא מיצמץ.

נראה לי מוזר כל העניין. עכשיו גם אם נגיד שהצמיגים הקדמיים פגומים, הצמיגים האלה הורכבו קודם מאחור, וסביר להניח שאם הם באמת היו פגומים, אז בתקופה שהם היו מאחור בחורף הם היו עושים לי צרות (היגוי-יתר).

מה אתם אומרים ?

*יש לציין שהצמיגים חדשים, עם בשר, לא יבשים כמובן ועם לחץ אוויר תקין. גם כיוון פרונט נערך לא מזמן.

פורסם

בכל פעם כשמגיע היורה זה קורה.

אבל, גם לי זה קרה. אני דיי בטוח שהצמיגים פשוט על הפנים ולא אוחזים בכלל (שלי לפחות). עצוב מאוד שאוטו חדש מהחברה (מאזדה 2) מגיע עם צמיגים כאלה (טויו TYR R27 זה הדגם, לא מצאתי מידע עליו בכלל). בכל מקרה, אפילו כשחזרתי עכשיו הביתה, לקחתי סיבוב על 20 קמ"ש, והאוטו נזרק הצידה (כמובן שה-ESP נכנס ומהר). ישר נרגעתי. לא שמתי לב שהכביש רטוב. לאחר מכן הנסיעה עברה בשקט, על 20-30 קמ"ש בעיר :lol:

ואני מציע להעביר את הצמיגים היותר טובים קדימה (הם החשובים יותר).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הצמיגים הטובים, הולכים אחורנית.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

איזה כיף שיש יורה :)

בדרך הבייתה הייתי משועמם עצרתי לי בעלייה, לחצתי גז - איזה כיף שהאוטו לא זז :) (מדובר על רכב שלא מסוגל לפרפר על אספלט)

כיף להרגיש ילד לפעמים!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
איזה כיף שיש יורה :)

בדרך הבייתה הייתי משועמם עצרתי לי בעלייה, לחצתי גז - איזה כיף שהאוטו לא זז :) (מדובר על רכב שלא מסוגל לפרפר על אספלט)

כיף להרגיש ילד לפעמים!

אני יודע שהאחיזה על גשם פוחתת, ואני יודע שעל אחת כמה וכמה ביורה, אך ברכב אחר שנסעתי איתו באותו מקום ואותו זמן לא היו שום בעיות אחיזה, אז אני משוכנע שהבעיה בצמיגים הקדמיים (למרות שזה גם זה נשמע לא כל כך הגיוני; צמיגים חדשים וטריים, עם בשר, שמתאימים לגשם.).

פורסם
אני יודע שהאחיזה על גשם פוחתת, ואני יודע שעל אחת כמה וכמה ביורה, אך ברכב אחר שנסעתי איתו באותו מקום ואותו זמן לא היו שום בעיות אחיזה, אז אני משוכנע שהבעיה בצמיגים הקדמיים (למרות שזה גם זה נשמע לא כל כך הגיוני; צמיגים חדשים וטריים, עם בשר, שמתאימים לגשם.).

גומי טרי תמיד חשוב בכדי למנוע הפתעות לא נעימות, וזה נכון גם למכוניות.

אבל, מרכיב חשוב לא פחות שמרבית הנהגים נוטים להתעלם ממנו הוא מערך המתלים - קפיצים ובולמי זעזועים.

עיקר הבעיה בד"כ היא בבולמי הזעזועים שמסיימים את חייהם ואינם מצליחים להצמיד את הגלגלים לכביש כראוי ועל כן רמת האחיזה של הרכב יורדת. מבחנים מסויימים שנעשו לאורך השנים, הראו שבולמי זעזועים גמורים עלולים להאריך מרחק בלימה קרוב לפי 2 וכמובן לפגוע ביכולת ריסון העברות המשקל מצד לצד.

בכדי להבטיח רמת אחיזה מקסימלית, יש לבדוק את הדברים הבאים :

1. צמיגים טריים ומפירמה ידועה (ולא סיניים וכד').

2. לחץ אוויר תקין.

3. כיוון גלגלים קדמיים ואחוריים (לרבות נתוני מערכת ההיגוי)

4. בולמי זעזועים תקינים (מומלץ להחליף כל 60K ק"מ, אך לא יאוחר מ 100K ק"מ במקרה של נסיעה רגועה במיוחד על כבישים איכותיים ביותר).

אגב, כפי שנאמר את הצמיגים החדשים יש להתקין על הסרן האחורי.

דני G.

פורסם

לדעתי הבעיה היא הגשם הראשון ולא הצמיגים.

קשה לי להאמין שצמיג הגיע למצב שהוא ממש לא אוחז בכלל. הבעיה עם צמיגים גמורים שבנסיעה רגילה הם מרגישים בסדר, רק במצב חירום אתה תאכל אותה.

לפי התחושה והנסיון שלי- אם בכביש רטוב, ביחס לכביש יבש, יש 80% אחיזה באספלט חדש ומשהו כמו 40% אחיזה באספלט שחוק (זה די נחמד שאתה מרגיש שהאוטו לוקח סיבובים גם ברטוב, ואז פתאום האספלט מתחלף ואתה במעקה), בגשם הראשון עם הבוץ על הכביש יש אחיזה מגוחכת של 40% עד 20% וזו הסיבה שצריך להתייחס לכביש כאל משטח קרח.

גם גשם אחרי שבועיים שמש יוצר בעיה כזאת.

• תוכן חדש...