Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחזור אלפא ג'וליה - התהליך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי ה"פח" בדוק מול ספק מהימן ושאל מה תכולת ה-SHEET METAL שלו, והאם היא עומדת/נבדקה לתקן כלשהו. עד כמה שאני יודע (כאן באנגליה) זה מוצר אחיד סה"כ שצריך לעמוד בתקן אירופאי כלשהו שהוא מספיק טוב לכל אפליקצית בודי. זה מגיע ביריעה של מטר אחד על שניים. לאלפא "נכנסו" יריעה וחצי. אך קולפו ממנה כשתי יריעות ש"הודבקו עליה עם השנים"

עובי ה"פח" הוא במידות בריטיות מסורתיות 14,16,18,20 Gauge בהתאמה 20 זהו עובי של כ-0.9 ממ 18 זהו עובי של 1.2ממ וכו.

השקעתי בבודי סדר גודל של 700 שעות עבודת בודי נטו. יש לי תעוד יומיומי של העבודה והשעות אך לא עשיתי סיכום מדויק.

היום הדלת השמאלית הקדמית שאליה ניגשתי אחרי שהדלת האחורית הושלמה. קילפתי תחילה את כל הפח המודבר אליה מתחת לשכבות החומר המפוצץ כדי לתת ל-SKIN להשתחרר ולזהות נקודות גבוהות ואזורי חלודה שאליהם אני צריך לגשת. את תחתי ה-DOOR SKIN חיברתי לאחר טיפול במסגרת.

ההחלדה מתחת לחלון שחדרה גם למסגרת הדלת העליונה היא ייחודית לארצות חמות ונובעת לדעתי מיד הנהג השעונה על החלון במשך הרבה מאוד חודשי קיץ, דבר שקילף את הצבע ועזר ללחות לחדור (וגשם בחורף) והוליד את ההחלדה המוזרה הזו. בדלת הנוסע המצב היה דומה אך ע"פ שטח קטן יותר.

IMGP1480.jpg

IMGP1496.jpg

IMGP1497.jpg

IMGP1500.jpg

IMGP1503.jpg

IMGP1506.jpg

IMGP1509.jpg

IMGP1520.jpg

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הפח בארץ קצת בעייתי , לדעתי עם אחוזי פחמן נמוכים (לכן רך מידי) מהסטאנדרט המקובל ברכבים לגבי עובי אין בעיה .

שוב לאור התמונות ולאור הערכת השעות אין ספק שהצלת את הרכב מ"דרך כל ברזל" כנראה שבעברה היא עמדה ליד הים ...

פורסם

גדי,

אין ספק שהעבודה מדהימה, אבל אם אני מכפיל את 700 שעות העבודה שכבר הושקעו, במחיר שבזמנו אמרת לי שאתה גובה לשעת עבודה, קשה לי לראות את ההצדקה הכלכלית. אם נוסיף לזה עלויות של מכונאות,חשמל, רפדות וכו. (הרי שאר האוטו בוודאי אמור להיות באותו סטנדרד של הגוף), נגיע למחיר בו אפשר לקנות כמה וכמה אלפות כאלה במצב מעולה. האם אתה מצפה שיהיה שוק לעבודה כזו בארץ?

בכל מקרה, בהצלחה רבה!

נמרוד

פורסם

בדיוק על זה דיברנו- בארץ אף אחד לא ישקיע אפילו חלק קטן של הסכום, שהיה נדרש, בטח לא בשביל "כזה" אוטו- הרי, לא מדובר כאן במשהו "סופר-נדיר", שעולה הון בכל מצב שהוא, ובטח משופץ! בוא נהיה מציאותיים- בארץ (והאמת- אני מניח, שגם ברוב המקומות האחרים)- אנשים מסתכלים על זה כ"השקעה", וככזה- זה יכול להיות כדאיי או לא. ובמיקרים של המכוניות ה"עממיות", יהיו קלאסיות ככל שיהיו- לצערי, ה"השקעה", כפי שציינת, לא כדאיית בעליל... חבל, אבל ככה זה.... כמה "משוגעים" אפשר למצוא, שישקיעו באוטו פי-50, ממה שהאוטו "שווה בשוק"? -בודדים...:? ומה שיותר עצוב- לרובם אין באמת, את מה להשקיע... מניסיון אישי...:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אחרי מה שרואים כאן, יש לערוך את רוב הכותרות בפורום שמתחילות במילה "שיפוץ" :-)

לצערי! את רוב הכותרות בפורום זה המתחילות במילה "שיפוץ" היו צריכים לערוך גם לפניי השירשור הזה.:roll:

פורסם
לוחות פח לתיקון קונים בצירוף תעודה המפרטת את תקן הפלדה , ניתן להזמין מה שרוצים.

את מה שיש ולא את מה שרוצים .

אם יש לך תעודה כזו הצג שנדע איפה קונים עפ''י מיפרט .

אודי.

פורסם

את הקאפרי שלי בזמנו תיקנו עם החלקים, שחתכו ממכוניות האחרות (ספציפית- ראיתי לפחות מכסה מנוע של ה"אריקה" מסוף ה-80). האם זה סביר לדעתכם? (כמובן, אני לא מדבר על התוצאה העגומה במיקרה הספציפי של הקאפרי שלי, אלא באופן "כללי", בהנחה, שנלקחו חלקי הפח במצב טוב)? ועוד שאלה- מה דעתכם על הספריי גלוון קר- עוזר משהו לתווח ארוך?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יש לך תמונות מאותו שיפוץ של הקאפרי המדוברת ?

אם אראה תמונות של מהלך השיפוץ, ובעיקר של השתלות הפחים, הריתוכים וכיו"ב, אוכל אולי להגיד לך מה גרם לה להחליד בצורה קשה מחדש.

פורסם

ספריי גילוון קר, לפי הידוע לי משמש בעיקר לשם הובלה ואחסנה של חלקי מתכת אבל לא מומלץ בתור יסוד. רוב הסוגים שנתקלתי בהם נשארו נקבובים וגם קצת פריכים אחרי הייבוש, וזה לא טוב.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

השיפוץ מדהים לחלוטין. רמה פשוט מהממת!

חבל שבארץ רוב אנשים שמתעסקים עם רכבי אספנות אינם מסוגלים להרשות לעצמם שיפוץ כזה.

ללא ספק שבדבר שלומן של מכוניות ישנות רבות מה שמכריע בסופו של דבר זה התקציב. לאנשים פשוט אין מאות אלפי שקלים לשכזור מלא.

בגלל זה, מה שנישאר לעשות, לנסות לשמור על מכוניות ישנות כמה שיותר ופשוט לא לתת להן להגיע למצב שיידרש שיפוץ כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
את מה שיש ולא את מה שרוצים .

אם יש לך תעודה כזו הצג שנדע איפה קונים עפ''י מיפרט .

אודי.

מגיעים , שואלים איזה לוחות יש בעובי הרצוי ומבקשים את תעודת התקן שלהם( לפעמים מוטבע על הלוחות ), יש דבר כזה לכל פלדה שהספק רוכש(יציג או לא זה כבר עניין שלך מולו).

את התעודה ניתן לצלם ולקחת , אבל רבאק לא עד כדי כך משעמם לי ( וזה לא שאני בונה כלוב התהפכות וחייב להציג את התעודות ).

עולם התקנים הוא מסובך ביותר , מעורבב ביותר ומחורבן ביותר, והבעיתיות שלו היא שכל תקן מגדיר איזה פרמטר שבא לו בין אם בתכונות החומר הסופיות,בין אם בהרכבו ובין אם בסוג הייצור והטיפול אותו הוא מקבל.

אותך מעניין תקן SAE הפשוט.

הרכב הפח הפשוט הוא מסדרה "10" כמו כל "ברזל שחור" שתמצא בארץ ואם לא מתאים לך... אל תקנה, חפש אצל סוחר אחר.

( אני מצאתי 1020 ו 1030 בחיפושים הקצרים שלי כשהייתי צריך פח לתיקונים, ).

בצינורות למשל - מקובל לדבר ב"אסתי" ( ST37 / ST52 וכו...).

ומערבבים גם עוד מלא תקנים , זה לא רלוונטי כשמדובר בפח לרכב.

סה"כ התקנים נותנים כיוון יחסית מדוייק לאיכות וסוג הפלדה , מעבר לכך היא תלויה בטיפולים המבוצעים בה אותם בטח שלא תמצא אצל ספק הברזל המצוי( ובצדק , זה לא אמור לעניין אותך ).

פלדות לפי מפרט יודע ומוכר שלא נמצאות במלאי , ניתן להזמין במקומות הנכונים ( פלדום/סיגלוביץ ).

פורסם

אני מסכים שהצדקה כלכלית בוודאי שאין במקרה של האוטו הזה.

עבורי הג'וליה הזו מיוחדת שכן קניתי אותה ב-92 כשקיבלתי רשיון נהיגה והיא תרמה רבות לבחירה שלי במקצוע שבו אני עוסק.

כאן באנגליה יש בכל זאת שוק מספיק גדול של אנשים שמוכנים להשקיע פי שניים וגם שלושה על מכונית ששווה בין 30 ל-60 אלף ליש"ט, ובהתאם לכך בתי המלאכה לשחזור מתקיימים. ואני לא מדבר על דגמי דינו של פרארי שכבר חצו את קו ה100K ולא על האסטון DB5 שבזכות 007 מגיעות גם ל-150K.

זה גם עניין תרבותי רוב הלקוחות שלי כאן (שכיום הם בני 50-60) ראו מכוניות ספורט (יאגואר XK120, ג'נסן אינטרספטור, טריומף סטאג, מזראטי 3500) או אחרות בתור ילדים בדרך לביה"ס (או שלשכן הייתה, או לבוס במפעל שאבא שלהם עבד בו) וחלמו עליהן עד היום. גיבורי הילדות שלהם (עד היום אגב) הם סטרלינג מוס, מייק הות'ורן, וכו'. היום אלו אנשים אם משכורות שנתיות של 100-150K והם יכולים לממש את החלום.

מה ראו בארץ אנשים בני אותו הגיל בדרך לבי"ס? מה היה לשכן? או לבוס במפעל של אבא?

חלק מלקוחותיי מספרים לי בגאווה על כך שגרו בקרבת מסלול מרוצים או הלכו במיוחד לכביש המהיר כדי לחזות במכוניות של קבוצת יגואר יוצאות מקובנטרי ללה-מנס (בנסיעה כי ככה זה היה פעם) עם ה-D טייפ וחוזרות מנצחות?

כל הדברים האלו וגורמים רבים נוספים משפיעים בעקיפין על קיומו של ענף שחזור הקלאסיות כענף כלכלי בבריטניה ובאירופה כולה.

בארץ הדברים נמצאים בהתפתחות ועל כך יש לברך למרות שהדרך עוד ארוכה.

היום אני לא מוסיף תמונות וגם עושה הפסקה של שלושה שבועות מביקור בפורום לרגל נסיעה לחופשה עם המשפחה בספרד. קיץ השנה לא ממש היה פה. (חודש אוגוסט האפור ביותר בתולדות אנגליה מאז החזאים החלו לאסוף נתונים סה"כ של 105 שעות שמש היו על האי הזה באוגוסט בממוצע). אז אני נוסע להרגיש קצת קיץ ביבשת.

אעלה עוד תמונות כשאחזור.

שוב תודה למתבוננים ולמגיבים, על המחמאות והשאלות.

פורסם
יש לך תמונות מאותו שיפוץ של הקאפרי המדוברת ?

אם אראה תמונות של מהלך השיפוץ, ובעיקר של השתלות הפחים, הריתוכים וכיו"ב, אוכל אולי להגיד לך מה גרם לה להחליד בצורה קשה מחדש.

לצערי לא, אני חושב, בטח לא דיגיטליות- זה היה מזמן, הייתי אז צעיר בצבא, והאוטו היה יומיומי שלי, מי חשב אז על האספנות! ומכאן המחיר הזול של השיפוץ- נעשה ביפו, ועלה אז (לפני כ-10 שנים, אני חושב) 3500 ש"ח. העניין הוא, שאני חיפשתי דווקא פחח סביר, וראיתי, שעוד אוטו קלאסי (כבר אז), קורטינה MK1 כחולה-לבנה מבת-ים, עשתה אצלו שחזור מלא- מעניין, מה עכשיו עלה בגורלה? -בזמנו, אצלו (וגם אצלי) הם בנו חצי אוטו מחדש- מרזבים, דלתות בחלקן התחתון, אצלי נבנתה מחדש כל הקשת של הצירים לדלת האחורית (הייתה מפוררת לגמרי), וכ"ד... אותי אז זה מאד הרשים, העבודה שנעשתה... בנוסף, אני אחרי, שהכל הסתיים, לקחתי אקדח צבע, והשפרצתי בכל חלל הפנימי האפשרי (קורות חשופות וכ"ד) את הממיר חלודה (היה בזמנו בצנצנות הגדולות של טמבור, מישהו מכיר, אגב)- ושום דבר לא עזר!!! מי, שעכשיו משפץ את האוטו- כאמור, מקלל את הרגע, שפחחים נגעו בו- הכל חלוד עד הייסוד! האוטו במצב של האלפא, ואולי אף יותר גרוע...

פורסם

אולי אותו אחד שמשפץ עכשיו את האוטו יוכל להגיד מה היה שם.

אולי סוג ריתוך לא נכון ? אולי ריתוך פח על פח ? אולי ריתוך שהחיבור שלו אינו מלא ורק נתנו כמה פיקים ומרחו חומר אחר כך ?

אולי מרחו חומר ישירות על פח חשוף ?

היכן הרכב החליד מחדש ? האם בדיוק באותם מקומות או איזורים שתוקנו\רותכו באותו "שיפוץ" ?

• תוכן חדש...