Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחזור אלפא ג'וליה - התהליך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה מעולה , במיוחד כשהעבודה הייתה בתנאים לא אידיאליים.

נקי,אסטטי, יסודי - כל הכבוד.

ניתן לראות בתמונות בדיוק כמה גרוע יכול להיות המצב בתוך קורות והרכב , וכמה כואבת תהיה התעלמות ממנו.

רמת העבודה שלך כחובב , עושה בית ספר למספר לא קטן מבעלי המקצוע שהוצגו בשירשורי השיפוץ בפורום.

הלחמת נחושת שימשה לתיקוני פח "חאפריים" משהו משום שנקודת התכת הנחושת נמוכה בהרבה מפלדת הפח, ולמרות זאת החיבור ביניהם קשיח במידה מספקת(לא כמו ריתוך , אבל מספק לתיקון פח שאינו מבני ).

שיטה זו התחבבה על הפחחים שעבדו באוטוגן משום שאין סיכון בחירור הפח והחום המושקע בהלחמה נמוך יותר וגורם לעיוות קטן יותר של הפח.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראה מעולה , במיוחד כשהעבודה הייתה בתנאים לא אידיאליים.

נקי,אסטטי, יסודי - כל הכבוד.

רמת העבודה שלך כחובב , עושה בית ספר למספר לא קטן מבעלי המקצוע שהוצגו בשירשורי השיפוץ בפורום.

א.הוא לא חובב

ב."העבודה הייתה בתנאים לא אידיאליים"

פורסם

כן ולא.

עסק יותר בעבר, היום פחות או בכלל לא.

סעיף ב' - הסיבות הוזכרו באופן כללי בהודעתי הראשונה.

מעבר לכך אני מעדיף להעביר את רשות הדיבור לגדי ולהפסיק לדבר בשמו.

• אחראי פורום
פורסם

שיפוץ מדהים , תענוג לראות.

אני מסוגל לבהות שעות בפרוייקטים כאלה.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רוצה שוב להודות לכל הצופים בשרשור ולמגיבים על המחמאות והמילים הטובות.

ההגדרה בבריטניה לProfessional בתחום שחזור גוף הרכב מסתכמת באם אתה יכול לעבוד במקצוע זה למחייתך.

אני מגדיר Professional לפי הגישה לעבודה ויכולת ביצועה. אני יכול להעיד על עצמי שאני מסוגל לבצע כיום כל עבודת שחזור גוף לרמה דומה לזו שמוצגת בג'וליה.

את היכולת הזו השגתי בעקבות שהייה של כשלוש שנים באנגליה בין 2003 ל-2005 בבתי מלאכה לשחזור כדי ללמוד את המקצוע ומכללה אחת (כדי לקבל תעודות). את רוב היכולת ספגתי מדייב בארבר (הגיע לבית מלאכה זה אחרי ארבע שנות עבודה על אסטון מרטין קלאסיות בבית המלאכה פוסט ווינטג' (http://www.postvintage.co.uk/) פרפקציוניסט שלא פגשתי כמוהו עד היום, הוא הדריך וליווה אותי בזמן עבודה על שני פרוייקטים בבית מלאכה שמתמחה בדגמי אוסטין הילי ממנו רכשתי את יכולת העבודה עם רתכות, חיתוך, שתילת פח, החלקת הרתך, בברזל ובאלומיניום. יכולת מדידה וסימון מדויק כדי להבטיח תוצאה טובהhttp://www.nhcltd.co.uk/links.htm )

מבעל הבית פול גרוגאן למדתי יכולות בסיסיות של עיבוד שבבי.

מבעל מקצוע נוסף בשם אנדי קיסאק למדתי יכולת עבודה על ה-English Wheel הייתי מגיע אליו בשבתות. אנדי מייצר ע"ג הגלגל האנגלי (תרגום חופשי) פאנלים ואף מכוניות שלמות מסוג AC קוברה.

אבל מעבר ליכולות הטכניות מה שניסיתי לספוג יותר מהכל זאת את התרבות המוטורית ומסורת הייצור והיצירה האדירה שבעלי מקצוע אלה שואבים ממנה. זהו המרכיב שנותן למלאכה את שאר הרוח שלה וגורם לבעל המקצוע להתייחס אל עצמו כמקצוען ואל העבודה כיותר מרק פרנסה. אני לא רוצה להיות דביק ולומר אומנות אבל בנקודות מסוימות באמת כל מה שיכולתי לעשות זה פשוט להתפעל ממה שראיתי.

הנדסאי רכב עשיתי בארץ והיכולות שלי כמכונאי וחשמלאי (במקביל ליכולת העבודה עם ברזל ואלומיניום) תפסו את העין של מאל ניקולסון מ-Trentside Classiscs http://www.trentsideclassics.co.uk/ שבסופו של תהליך שכנע אותי להגיע ולעבוד בבית המלאכה שלו כמכונאי ראשי ומנהל עבודה (והסדיר עבורי אישור עבודה). בטרנטסייד אני לא עוסק בשחזור ברמת הגוף אלא רק במידה ויש לוח זמנים מאוד צפוף.

ועכשיו לג'וליה. היום כמה תמונות מהדלתות, שהיו במצב מזעזע. כן חיפשתי אחרות טובות יותר אך את מצבן היה קשה לדעת מתחת לכל החומר והצבע שהן צברו עם השנים, ומאירופה להביא זה היה יוצא די יקר ולכן בחרתי לשחזר אותן.

במבט לאחור זה לקח המון זמן והיה מאוד קשה שכן היה צריך להרכיב סצורה מדויקת את הדלת מספר רב של פעמים במהלך העבודה כדי להבטיח קווי סגירה של 5ממ אחידים. חדי העין יבחינו בכך שבתמונה של סוף העבודה עדיין יש צורך לשפר את הרווח בפינת תחתית הדלת עם קורת ה-C. הגבר בוצע מאוחר יותר אך אין לי תיעוד מצולם.

התמונות לא עולות. אנסה בהודעה הבאה

פורסם

ג'וליה אהובתי

DSCN0015.jpg

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

בסופו של דבר הצלחתי להעלות כמה תמונות של דלת שמאל אחורית. זו הייתה במצב הטוב ביותר מכולן.

ראובן - הג'וליה שלך מקסימה (מונמכת?).

IMGP1451.jpg

IMGP1454.jpg

IMGP1459.jpg

IMGP1461.jpg

IMGP1462.jpg

IMGP1464.jpg

IMGP1478.jpg

פורסם

אני רוצה שאתה! ורק אתה! תעבוד על הסובארו שלי!

רק חבל שאתה לא בארץ..:-(

יש בארץ פחחים שיכולים לשחזר רכב ברמה הזו?:?:

אני פשוט עם פה פעור..:shock:

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

גדי,

אכן חבל שאתה לא בארץ אבל אחרי עיון באתר Trentside Classiscs - קשה לי להאשים אותך.

עדיין אין בארץ הצדקת קיום לבעלי מקצוע שכמוך, אין מספיק נפח עבודה ובעלי רכבים שמוכנים לשלם לפי שעה...

שאלה:

כאשר קונים פח על מנת להשלים חלקים שנחתכו, כיצד יודעים שהפח איכותי לפחות כמו המקורי?

היכן ניתן לקנות פח כזה?

תודה,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם
אני רוצה שאתה! ורק אתה! תעבוד על הסובארו שלי!

רק חבל שאתה לא בארץ..:-(

יש בארץ פחחים שיכולים לשחזר רכב ברמה הזו?:?:

אני פשוט עם פה פעור..:shock:

עומר.

כולנו היינו רוצים... הבעיה, שאכן, כפי שכתב הבחור לפניי- לא רבים בארץ (ואני ביניהם לצערי) היו יכולים לשלם עבור העבודה כזאת את המחיר, שבאמת מגיע עבורה, ואין בכלל ספק, שעבור עבודה האיכותית צריכים לשלם! אני יודע, שלו הייתי בוחר, למשל, לשפץ את האסקורט שלי אצל טינו (ואינני יודע, האם מגיע לרמה כזאת, אבל שמעתי רבות עליו, וראיתי את עבודותיו)- הייתי צריך לשלם את המחיר של בערך בנטלי חדש! ואני לא מגזים! וזה בלתי אפשרי, לצערי, ולא בגלל, שאני לא הייתי עושה את זה- אלה בגלל, שמה לעשות- פשוט אין לי, וגם כנראה לא יהיה לי לעולם את הסכום הזה! ויש לי כמה מכוניות, שדורשות שיפוץ ברמה דומה! ואני אוהב את כולן, ורוצה שכולן יישמרו באותה המידה, ולא מעניין אותי, כמה זה היה עולה, לו באמת יכולתי להרשות זאת לעצמי! אני לא מגזים- לו היו עכשיו ברשותי, למשל, 100 אלף ש"ח "חופשיים"- הייתי משקיע אותם בשיפץ למשל של משאית פורד שלי, ששווה במיקרה הטוב 5-6 אלף עכשיו. למה- כי אני אוהב אותה! אבל שוב- אין סיכוי, שיהיה לי את הסכום הזה בשבילה. אז מה עושים- נאלצים להסתפק בפחות, ולפעמים הרבה פחות... עצוב, אבל עובדת החיים...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בסופו של דבר הצלחתי להעלות כמה תמונות של דלת שמאל אחורית. זו הייתה במצב הטוב ביותר מכולן.

ראובן - הג'וליה שלך מקסימה (מונמכת?).

אכן כן, Eibach+Bilshtein

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אחרי מה שרואים כאן, יש לערוך את רוב הכותרות בפורום שמתחילות במילה "שיפוץ" :-)

פיאט BRAVO ? - כן, BRAVO !!!

• תוכן חדש...