Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחזור אלפא ג'וליה - התהליך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחלה עבודה. מעניין לראות את זה נעשה. בהתחלה חשבתי שעוד מדובר בפרוייקט שנימצא בארץ... :|

בקשר לפחים, כשאני חיפשתי פח בעובי 0.8 ו 1.2 לא ממש מצאתיף וקניתי בסוף 1 ו 1.5 מ"מ כי זה מה שהיה....

בעבר בניתי מכשיר שיודע לעשות קפל מדרגה על השוליים של הפח כדי ששתי החתיכות יוכלו להתחבר ולהיות באותו גובה. קודחים חורים בפח ה"עליון" במדרגה ומרתכים דרך החורים את הפח התחתון. אחרי זה את הרווח סוגרים ע"י מילוי עופרת או נחושת.

אגב, גלגל אנגלי יש כבר בארץ (למי שלא יודע ;))

כשהייתי באיזה המוסך דיברתי עם הפחח כשיחת חולין על זה, והוא אמר שלי שאולי אבא שלו יודע על מה אני מדבר, סתם להבנה כללית הבן, הוא עלם צעיר בן 50+ ... פלוס הרבה... :roll:

כשהגיע אבא שלו הוא הביט בי כאילו נפלתי מהירח ואמר ש"פעם, כשאני התחלתי לעבוד היינו מתקנים ככה פח, מהר מאוד הגיעו החומרים ה"טובים" לארץ והשיטה ניגנזה לטובת מהירות ויעילות, לא ידעתי שמישהו מכיר את זה ביכלל"...

פעם ראיתי איזה סרט על תיקוני פחחות ברכבים קלאסיים, הם קראו לזה האומנות האבודה. אכן כן.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דלת ימנית אחורית: המסגרת הייתה חלודה בחלקה התחתון והSKIN קיבל מכות לאורך חייו בחלקו התחתון ורוב חלקו האחורי. מצאתי בארץ דלת אחורית משומשת שמסגרתה הייתה טובה ולקחתי ממנה את החלק התחתון של המסגרת. הSKIN של דלת זו היה במצב רע מאוד ולכן את הSKIN השלמתי בעבודה עצמית.

התמונות הללו הן של הFRAME בלבד. את התמיכה לSKIN בניתי כדי לא לאבד את הצורה של הSKIN בעת חיתוך המתכת הפגועה שכיסתה קצת יותר מחצי השטח.

IMGP1646.jpg

IMGP1684.jpg

IMGP1710.jpg

IMGP1708.jpg

IMGP1712.jpg

IMGP1713.jpg

IMGP1723.jpg

IMGP1727.jpg

פורסם
אחלה עבודה. מעניין לראות את זה נעשה. בהתחלה חשבתי שעוד מדובר בפרוייקט שנימצא בארץ... :|

קודחים חורים בפח ה"עליון" במדרגה ומרתכים דרך החורים את הפח התחתון. אחרי זה את הרווח סוגרים ע"י מילוי עופרת או נחושת.

כשהגיע אבא שלו הוא הביט בי כאילו נפלתי מהירח ואמר ש"פעם, כשאני התחלתי לעבוד היינו מתקנים ככה פח, מהר מאוד הגיעו החומרים ה"טובים" לארץ והשיטה ניגנזה לטובת מהירות ויעילות, לא ידעתי שמישהו מכיר את זה ביכלל"...

פעם ראיתי איזה סרט על תיקוני פחחות ברכבים קלאסיים, הם קראו לזה האומנות האבודה. אכן כן.

גילי

א. אכן כן מדובר בפרוייקט שנעשה בארץ!

ב. השיטה שהזכרת נקראת BUTT WELD ואינה שיטה יעילה מכיוון שנוצרים כיסים שלחות יכולה להיווצר בתוכם, וגם מבחינת חוזק זה לא זה.

ג. אותם אלה שעבדו "פעם" הם אלו שגרמו לנזקים כבדים לרכבים כמו הג'וליה של גדי הנ"ל ורבות אחרות! החיבור הזה של נחושת עם ברזל הוא בעייתי ומייצר ריאקציות.

ד. האומנות האבודה היא של תיקון בעזרת התכת עופרת לא נחושת, וגם על זה יש רבים וטובים שיחלקו עלייך ויאמרו שמניסיונם החומרים החדשים טובים בהרבה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

פרקתי את המתלים וניקיתי בהתזת מדיה מתאימה, צבעתי בהתזה יסוד צורב, יסוד, וצבע שחור 2K. על גל ההינע התפרעתי וצבעתי אותו ב-Base שחור ועליו Clearcoat. המתלים הורכבו תוך שימוש במפרקים חדשים, ובוקסות פוליאוריטן. בגל ההינע החלפתי את שני הצלבים, מיסב מרכזי + תומך. נשלח לאיזון דינמי. (חזר עם פצעים בצבע

:x)

תא מנוע, פנים הבגז' בתי הגלגל ותחתית השסי נצבעו ראשונים, כך יכולתי להרכיב את רוב המכלולים, לפני צביעה חיצונית.

IMG_0074.jpg

IMG_0073.jpg

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ולקראת סיום.

נשארה עוד די הרבה עבודה, אך אני מעבר לים והיא נאלצת לחכות.

אני יודע שלא מראים עבודה לפני שהיא הסתיימה,והנה בכל זאת

תתעלמו מהגלגלים ומהעובדה שחסרים הרבה חלקי TRIM, וכן המכסה מנוע פתוח, ואין לי תמונות נוספות ברגע זה.

IMGP7619.jpg

פורסם

כאמור -תענוג .... לעיניים , שני דברים או בעצם אחד , באם הפרוייקט עומד לעת עתה , בזמן הנכון תצטרך להחליך את הצינורות הגמישים של הבלמים -גם בשל היותם "מעט קצרים " וגם המשאבות המשופצות או החדשות סובלות מ"זיקנה" גם בעמידה ללא נוזל בלמים... לצערי מעט ג'וליות מסתובבות בזמן הארון בקירבנו - מכונית מדהימה .

אודי.

פורסם

ראשית, מדהים לראות ולהשכיל.

אמרו כבר לפני עשר פעמים את המילים "תאווה לעיניים" אז כל שנותר לי זה רק להצטרף לאמירה ולקריאה לראות עוד תמונות והסברים.

יש לי מספר שאלות תם. הייתי שמח לקבל ממך תשובה, למרות שאני ממש (אבל ממש), לא מהמקצוע.

א. כיצד אפשר לעשות כיוון לדלתות לאחר שאתה מוריד אותן מהמסגרת? החיבור של הדלת והצירים היא רק עם ברגים? או שגם בריתוך? כי אם רק עם ברגים, זה נראה לי חלש מאוד להחזיק משקל של דלת לאחר שהיא מפורקת מאז שיצאה מהמפעל...

ב. כיצד אתה יכול לדעת את המצב של הפח או של הריקבון אם אתה לא משייף את כל הפח של הרכב? ראיתי בתמונות שלא כל הצבע שוייף על ידך. האם יש לך אינדיקציה לדעת מה מצב הפח מבעד לצבע? או דרך אחרת לבדוק את עובי הפח שנותר?

ג. האם יש לך יוכלת להעריך את כמות שעות העבודה שיקח לך כדי לסיים שיפוץ מלא ומושלם? רק מהסתכלות פיזית על הרכב?

מאוד מאוד מעניין וממש מדהים לראות את העבודה.

אלירן

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

שיפוץ מעלף,

האם אתה מתכנן להביא אותה לארץ מתי שהוא ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תודה לכולם על המילים הטובות,התיחסויות:

XORIFIX - האוטו נמצא בארץ (מעולם לא יצאה מהארץ למיטה ידיעתי).

UDI - הצינורות אכן גבוליים (מכל הבחינות) ויוחלפו.

Barelirean -

1. בדגם הזה הציר מרותך לדלת, ומתברג לקורות ה-A וה-B. במכוניות רבות קיימים ברגים משני צידי הציר. בהרכבה נכונה וללא וויתור על רכיב בשם Striker Plate שתפקידו למנוע מהצירים עומס מיותר בעת שהדלת סגורה, הדלת לא אמורה לאבד את כיוונה הראשוני, לאחר הרכבתה לגוף הרכב. בלאי בפין הציר עשוי להתרחש עם הזמן, ואת זה ניתן לפתור.

לשאלתך בענין כיוון הדלת לאחר פירוקה מהמסגרת - אם כוונתך להלבשת ה-SKIN על ה-FRAME אזי הדרך שאני מוצא שהיא הטובה ביותר לעשות זאת היא תוך שימוש בגוף הרכב כנותן נקודות ייחוס, ו"הלבשת ה-SKIN על ה-FRAME לפי ייחוס זה.

באותו הזה עם ארבע דלתות יצירת ה"קו" קשה יותר מאוטו בעל שתי דלתות, שקשה יותר מאוטו בעל שתי דלתות וגג נפתח.

מספר הפעמים שהדלתות הורכבו ופורקו במהלך העבודה היה גבוה מאוד, אך נחוץ להבטחת תוצאה טובה.

2. מצב הפח ניתן להערכה מסוימת לפי הכרות עם הדגם והאקלים והכרת נקודות התורפה של הדגם. ללא ציוד מדידה קשה להעריך את כמות שכבות הצבע שעל הרכב, ואת מיקומן של מרחבי הFILLER באזורים של תיקוני דפיקות למשל.

אין דרך טובה יותר מהסרת הצבע. הסרתי את הצבע מכל מקום בגוף הרכב החיצוני (לקח הרב מאוד זמן ראה תמונה האוטו לאחר הרכבת מתלים גלגלים ותא מנוע, ולפני צביעה חיצונית) חוץ מהגג. מה שמצאתי גרם לי לפסול מכסה מנוע, בגז', ושתי דלתות.

3. על האוטו הזה השקעתי למעלה מ-800 שעות עבודה עד עכשיו, ובמבט לאחור זו כמות זמן אדירה. לדעתי נותרו בין 70 ל-100 שעות נוספות.

IMGP4099.jpg

פורסם

הייתי בטוח שאתה עובד בחו"ל :roll:

בכל אופן שתף אותנו בשאר "הגרוטאות" שלך :wink:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

טוב קצת סדר בדברים, בלי להעלות את ה-CV שלי:

2005-2007 הייתי בארץ. בזמן הזה ביצעתי את השחזור המדובר בשרשור.

2007- עכשיו אני עובד במקצוע זה באנגליה.

גרוטאה נוספת שברשותי היא פיאט דינו קופה משנת 68' והיא נמצאת באנגליה.

פורסם

מתעלק בעניין הווספות,

כווספאי נילהב אולי במקרה בין הגורטאות תימצא לי ספידומטר מקורי של ווספה מהירות עד 120 ק"מ?

אשמח מאוד להשיג עבור סופי אחד כזה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

טוב - עדכון קצר,

האלפא הגיעה אליי לאנגליה לפני כשנה, בגלל אילוצי החיים הכנסתי אותה לאחסון.

תכנית המקור להגיע עם האוטו לחגיגות המאה לאיטליה השתנו ובמקום זה הגיעה ביתי השניה בסוף יולי לעולם.

עכשיו צריך להבין שאוטו שועומד שנה באנגליה כאילו עמד שבע שנים בארץ מבחינת מהירות ההתפסות של החלקים הנעים, ולכן הקפדתי במהלך השנה לבקר את האלפא ולהפעיל את כל החלקים הנעים.

במהלך השנה ביצעתי את העבודות הבאות במטרה להשלים את ההרכבה ולהכין את האוטו לטסט.

החלפתי צינורות בלמים - גם את הגמישים וגם את הצנרת. שלחתי את גל-ההינע לאיזון דינמי. חיברתי את החשמל. עשיתי טיפול מלא למכלול המניע את המגבים. החלפתי פולי מנוע לאחד כפול (ליום שארצה מזגן). בלם יד פורק ונשלח לאיבוץ (החלקים של הבסיס) וכרום לידית עצמה. לאיבוץ גם שלחתי את המכלול התופס את מכסה המנוע ואת המעמד הקפיצי המוכר לכל אלפיסט.

הרכבתי את מסגרות הפנסים על פנסים חדשים עם אסימטריה מתאימה לבריטניה.

האטו מעורר ענין, ומוכר כמכונית המשטרה מהג'וב האיטלקי המקורי.

בשבת נסעתי עם האוטו לטסט עם הלוחית הישראלית על האוטו ולוחית במבחן בחלון (הייתה שמש ויום יפה) ועברה יפה.

תוך שבוע שבועיים אלך למשרד הרישוי לרשום את האוטו ולקבל מספר רישוי מקומי.

היום ביטחתי אותה לכביש ואני חייב לשתף בפרטי הפוליסה:

ביטוח מקיף מלא עם השתתפות עצמית של 50 ליש"ט (275 שח).

סיוע משפטי מלא.

קילומטרז' ללא הגבלה.

מותרת נסיעה יומיומית לעבודה (גם בין 7-9)

ביטוח גרירה מכל מקום לכל מקום בבריטניה ותקף גם עד 35 יום באירופה. קח אם חלילה נתקע האוטו בסיצילה - יגגרו אותה עד הבית באנגליה ללא תוספת תשלום.

מחיר הפוליסה - 133 ליש"ט (760ש"ח)

נותרה עוד עבודה על פנים הרכב, אעדכן בהמשך

• תוכן חדש...