Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי מעוניין לדעת לאור העובדה שכבר שמעתי הרבה מאוד דעות מנוגדות, האם ניתן וכמה זה אפקטיבי לחבר מגבר עם שתי יציאות לארבעה רמקולים, כלומר לפצל כל יציאה לשתי יציאות? האם אז מחברים את שני הימניים יחד ואת שני השמאליים יחד או את הקדמיים יחד ואת האחוריים יחד? האם במצב כזה לא ניתן יותר "לשחק" עם המכשיר כך שינגן בכל רמקול בנפרד ובכלל האם איכות הצליל משתפרת כשמחברים מגבר גם בעוצמות ווליום נמוכות מבלי "לפוצץ" את הרכב?

תודה על עזרתכם.

פורסם

אם אתה מחבר זוג רמקולים ליציאה אחת של המגבר יש שתי אופציות:

1. חיבור בטור ואז אם אלה שני רמקולים של 4 אוהם ההתנגדות הסופית על היציאה תהיה 8 אוהם ואז העוצמה של המגבר תהיה חלשה פי 2 (אם המגבר אמור להוציא 50W RMS לערוץ ב 4 אוהם אז הוא יוציא 25W )

2. חיבור במקביל ואז ההתנגדות הסופית (שוב בהנחה שכל רמקול 4 אוהם) תהיה 2 אוהם ואז אתה צריך שהמגבר יהיה יציב בעבודה של 2 אוהם. אם המגבר אכן יציב ב 2 אוהם אז הוא יוציא עוצמה כפולה מהמוצהר ל 4 אוהם (אם מוגדר 50W ליציאה אז הוא יוציא 100 W)

לכן אם כבר עדיף חיבור במקביל.

נראה לי שעדיף לחבר כל זוג ליציאה למרות שזה לא משנה כל כך:

אם אתה משתמש במגבר בודד על יציאה בודדת של RCA ב HU אז לא תוכל לשחק עם הפדר.

דוגמא - אם יש לך יציאה אחת RCA ברדיודיסק (נניח לאחוריים) אז כשאתה מחבר אליה מגבר, לא משנה מה מחובר אליו, אם לא תיתן בכלל פדר לאחורה אז לא תשמע כלום מהמגבר...

תוכל לשחק בעצם רק עם הבלאנס ימין שמאל - אם תחבר אחוריים ליציאה וקדמיים ליציאה אז כשתשחק עם הבלאנס תעביר בעצם מהקדימה לאחורה (פדר כביכול)

אם תחבר קדמי ואחורי ימני ליציאה וקדמי ואחורי שמאלי ליציאה אז כשתשחק עם הבלאנס הסאונד באמת יזוז שמאלה ימינה...

מקווה שהבנת...

פורסם

כל מגבר היום (לא מתחייב על מגברים עלומיי שם) יציב ב2 אוהם סטריאו. מגבר שמוציא הספק מסויים ב4 אוהם אמור להוציא הספק כפול ב2 אוהם אך בפועל הדבר מתרחש רק במגברים מרמה מסויימת ומעלה ושאר המגברים מוציאים הספק נמוך מפי 2 (אם כי עדיין גבוה יותר).

אני חושב שכל ההסבר על הבאלאנס יכול רק לבלבל את הבחור מה גם שהוא לא יחבר את הרמקולים כך כשהוא ישחק איתו זה יעביר בין הקדמיים לאחורים שכן זה אומר שמקדימה למשל הוא ישמע רק את הערוץ הימני ומאחורה את השמאלי.

בחיבור 2 זוגות רמקולים על מגבר 2 ערוצים הרמקולים יקבלו הספק זהה כל הזמן ותתבטל לך אופציית הFADER. אני במקומך הייתי מחבר את הקדמיים על המגבר ואת האחוריים על ההגברה של הרדיו דיסק כך שהסט הקדמי יהיה דומיננטי יותר (הוא גם צריך להיות טוב באיכותו מהאחוריים).

פורסם

......

......

בחיבור 2 זוגות רמקולים על מגבר 2 ערוצים הרמקולים יקבלו הספק זהה כל הזמן ותתבטל לך אופציית הFADER. אני במקומך הייתי מחבר את הקדמיים על המגבר ואת האחוריים על ההגברה של הרדיו דיסק כך שהסט הקדמי יהיה דומיננטי יותר (הוא גם צריך להיות טוב באיכותו מהאחוריים).

הספק זהה למה ? ביניהם - מן הסתם, אבל איזה הספק ? הספק המגבר ב 2 אוהם ? הספק המגבר ב 4 אוהם ? זה להספק ה HU ? למה כוונתך ב"הספק זהה" ?

פורסם

כשהוא אומר הספק זהה הוא מתכוון לכך, שאם תחבר את כל ארבעת הרמקולים למגבר, לא תוכל לשלוט בעוצמת הזוג האחורי לעומת הזוג הקדמי.

אם תחבר את הזוג הקדמי למגבר, ואת הזוג האחורי לרדיו, תוכל לשלוט בעזרת הפיידר - להעביר את העוצמה לזוג הקדמי/לזוג האחורי.

ככה תוכל לתת יותר עוצמה לקדמיים והם יהיו יותר דומיננטיים, מה שמאפיין מערכות SQ.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אם הוא יחבר כל זוג ליציאה אחת של המגבר, משחק עם הבלאנס יעביר משקל מקדימה לאחורה ולהיפך...

הוא כן יוכל לשחק עם הדומיננטיות כביכול...

הבעיה בעצם תהיה אם מוסיקה שמוקלטת בסטריאו ברור (כמו בשיר surfing usa שהזמר והלהקה על אותו ערוץ והזמרי ליווי על הערוץ השני)

פורסם

זה ממש לא אפשרות. אתה רוצה שהוא ישמע מקדימה ערוץ ימני ומאחורה שמאלי? איזה מן דבר זה? אולי שיסע כל הזמן עם הראש מסובב לעבר החלון ככה שהוא ישמע בסטריאו :roll:

אפשר גם לקנות טרנזיסטור של סוני ב100 שקל ולשמוע, זה גם אפשרות אבל כזו שגם אדם עם דרישות מינימלות ביותר, לא ירצה ברכבו (וכך גם ההצעה הזו).

פורסם

אם יותר חשוב לו שארבעת הרמקולים יקבלו עוצמה מהמגבר, אז זאת אפשרות..

אם שמיעה נורמלית, מעניינת אותו.. זה לא בא בחשבון.

צריך להציג תמיד את שתי האפשרויות לבן אדם.

זה שאנחנו נוטים יותר לכיוון SQ, זה לא אומר שככה כולם צריכים לעשות.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

הכללתי......

תאמת... אני איפשהו באמצע :) שני התחומים מעניינים אותי באותה המידה.

בתכלס, באמת אין כזה דבר :) תלוי איך אתה מגדיר SQ, אם זה במה imaging וכאלה, אלה דברים שאי אפשר להתווכח עליהם.

אבל איכות שמיעה היא עדיין עניין אישי לדעתי.

גם לגבי מיקום רמקולים מקדימה דעתי דומה..... צריך לפי דעתי לידע תבןאדם מה ההשלכות של רמקולים מאחורה..

והוא יעשה את הבחירה שלו.. חבל שאנשים יהפכו את המכוניות שלהם בשביל להרכיב רמקולים מקדימה בלי לדעת למה הם עושים את זה בכלל.

• תוכן חדש...