Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרקל, אם אינני טועה הוא רכב שונה המבוסס על שילדת פורד ומיוצר בפלסן סאסא. זכור לי בנסיעותי לבסיס בבקעה, לפני כ10 שנים, האוטובוס היה עובר ליד מפעל המיצר רכבי צבא ממוגנים בקיבוץ בית אלפא, לפני בית שאן. מישהו זוכר מה יצרו שם?

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אם אגדה ישראלית מספרת על רכב בלדרות מבוסס שלדת פורד F550 שהובא במיוחד מדרום או מרכז אמריקה לישראל, אז ייתכן שיש בזה משהו ועכשיו צריך כמה גורמים מוסמכים לסתור את הסיפור..

.

אמרת - אמרת.

עם זה קשה לי להתווכח.

(נחכה ל"גורמים מוסמכים" ) :wink::wink:

אבל תעקוב אחרי הרמזים שהשארתי... וגם זה יותר מדי (כי אני לא נוהג לכתוב על נושאים שקשורים לעבודה בפורומים שקשורים לשטויות שאני עושה בזמן הפנוי)

אסף.

פורסם

גיא חבל שבמקום להתגאות במה שכן עושים כאן אתה מדבר על מה שלא עושים כאן.

ביחס לגודל שלנו לבעיות שלנו אנחנו מעצמה תעשייתית, מייצרים מנועים במנועי בית שמש,מייצרים טנקים, משביחים מטוסים, טילי חץ, לווינים, ואפילו הצלחנו לבד למגן פורד F550, באמת לבד, וזו בטוח לא משימה פשוטה.

אבל חיילינו הגיבורים ישר ימציאו איזו אגדה, כל אחד בטוח שהיא נכונה כי הוא שמע אותה מהותיק שלו במחלקה והוא כבר שנה מעליו בצבא, אז הוא יודע הכל.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לא עושים לבד. אנחנו חזקים בהייטק , זה נכון . רוב הדברים ברשימה נעשים בעזרה אמריקאית או גרמנית . מנועי בית שמש משפצים מנועים , משביחים אותם אבל לא מייצרים אותם . במרכבה המנוע והתמסורת ועוד הרבה דברים הם אמריקאיים . כל הטילים והלווינים נעשים תוך שימוש במרכיבים זרים . זה נכון שמה שאנחנו עושים ראוי לגאוה אבל בואו נשאר בפרופורציות ץ

פורסם

נכון, לא כל הדברים נעשים כאן. ברב המיקרים זה לא ענין של יכולת טכנית, אלא פשוט ענין כלכלי. לא כלכלי למשל ליצר מנועים ותמסורות למרכבה, אפילו אם יש יכולת. זוכרים את הויכוח על מטוס הלביא? לא כלכלי למדינה בגודל שלנו ליצר מטוס קרב כזה בבודאי אם לא ניתן ליצא. אבל לעומת זאת, מה שלא ניתן לרכוש בחוץ ויש בו צורך אמיתי עושים כאן.

ובואו לא ניסחף עם הענין הזה.

אריה

פורסם

יעקב אין מפעל שמייצר הכל לבד, בדיוק כמו שתאמר שוולוו לא מיצרת משאיות כי היא שמה מנועים של קאמינס (אל תיתפסו לדוגמא אני מבין מעט מאוד במשאיות).

אבל זו לא הפואנטה של מה שכתבתי, הפואנטה היא שגם מה שאנחנו עושים אנחנו לא גאים בו, אלא ממציאים אגדות על איך העתקנו אותו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מי שיכול להתגאות לא מתגאה (בפורום כזה ....) . מי שמתגאה הוא קשקשן.

השאלה מה יהיה אחרי שהמתמטיקאים והפיזיקאים הרוסים והזקנים שבאמת למדו כשלמדו אצל מורים שבאמת לימדו כבר לא יהיו ? אלה שהיום מקבלים ציוני הבנת הנקרא מתחת לבורקינה פאסו ? עם צ'אד וטוגו ? אלה יישמרו עלינו בבטחון,בתעשיה ובכלכלה ויביאו נובלים ? יושבי האוהלים שחזרו לנפס בבית הקפה שע"י האוהל כשהחגיגה נגמרה ?

פורסם

מסכים עם כל מילה. במיוחד ההקשר של הבנת הניקרא. ודי לראות את שגיאות הכתיב המדהימות שלעיתים ניראות כאן. שמאפינות לצערי את הדור הצעיר, אלה שלא ידעו את "ההכתבה"

אריה

פורסם

אחת מתוכניות של שר החינוך גדעון סער היא פתיחת הלימוד בבוקר עם הקראה, כן, הקראה של טקסט מנוקד מתוך ספר פתוח, לא מבחן בעל פה. כמה תלמידים בהכללה גסה לא יודעים להקריא ונתקעים באמצע משפט בגלל עודף פייסבוק ורביצה מול המסך, התוצר הוא טקסטים מורכבים שמתחילים ונגמרים ב-פחחח או חחח. אבל זה לא הנושא...

כדי לייצר כאן מערכות מתקדמות כמו בקרת מנוע מייד אין ישראל, מערכות חוסכות דלק ועוד המצאות יעילות אנרגטית צריך השקעה מתאימה ולקוח קצה.

כשלקוח ראשי בא בצורת משרד הביטחון שקונה תוצרת ישראלית לא משיקולי איכות אלא שיקולים אחרים כמו חיזוק הפריפריה אז מה זה משנה מה תדחוף לו? מה זה חשוב מי מייצר את כסא המפקד של המרכבה כל עוד זה תורם לתעשייה מקומית??

אם היה מסלול שבמסגרת רכש גומלין מחייב את קמינס, קטרפילר וולבו, אינטר' ודומיהם לקנות קודם כל היי טק לרכב ומערכות ניהול מנוע מתקדמות ולא ברגים ושייבות אז היו קמות חברות שיש להן לקוח בקצה משלב אפס ותעשיה מאד מוצלחת עם הרבה נהנים מסביב.

כרגע זה לא קורה ויש בישראל מעט יצירתיות- למעט מקרים מיוחדים. רכש הגומלין מופנה לכל מי ברגים ומוטות מתכת.

למשל GM קנתה בסכומים יפים חלקים מחברת תדיר גן, אמנם לא היי טק אבל שייך לתחום רכב. נפילת GM כמעט מוטטה את תדיר גן ברגע אחד. מצד שני אמן חצור מכרה יפה מאד לנאביסטאר מוטות לדוושת מצמד ולא הושפעה מתנודות השוק.

אין לצערי יתרון יחסי כאשר אתה מייצר משהו כמו סיני רק יקר יותר, פקטור האיכות נסגר לאט לאט..

למה MTU שהיא ספק מנועים גדול ומכובד של משרד הביטחון לא מייצר כאן או תומך בתעשיה מתקדמת? נקווה שלא הכל פוליטיקה..

פורסם

הייתרון היחסי של ישראל בנתיים,והוא לזמן מוגבל ולא אובייקטיבי אלא מסיבות רגשיות של תדמיתנו בעולם בעיקר כבר, באופטימיזציה של מים,תשומות חקלאיות אחרות,אנרגיות חלופיות (אורמת ובעיקר שמש) וצבאי. לא בבלון שממשיכים לנפח כאן ובעולם של עודף היצע של מידע. יש יותר מדי מידע למי שלא צריך אותו שאוכל יותר מדי משאבים.את אותו מידע מיותר עושים היום בבומביי כמו בישראל ויותר זול.

רכב כבר לא נייצר כשהסוף של הרכב כפי שהוא היום כבר נראה באופק.יישומי טכנולוגיה נמוכה שעושים שימוש במה שנקרא גבוהה ,כדי שנעבור את דור המדבר שספיר היה צריך עוד לראות לאחרי אחרי הטקסטיל והעליות האנאלפבתיות שהיו אז,-אולי יידחוף אמיר זיו אב - המדען הראשי החדש של משרד התחבורה.

פורסם
אמרת - אמרת.

עם זה קשה לי להתווכח.

(נחכה ל"גורמים מוסמכים" ) :wink::wink:

אבל תעקוב אחרי הרמזים שהשארתי... וגם זה יותר מדי (כי אני לא נוהג לכתוב על נושאים שקשורים לעבודה בפורומים שקשורים לשטויות שאני עושה בזמן הפנוי)

אסף.

אסף, לעניות דעתי עדיף לא לפתוח את הסיפור איך הגיע ה"זאב המקורי" הדרום אמריקאי לישראל בגלל לשון הרע, אם מתישהו יבוא עיתונאי חקרן במיוחד ויחפור בסיפור זו תהיה בעיה שלו.

אתה עושה החלטה נכונה להפריד ולא להכניס סיפורים שיכולים לפגוע.

בסך הכל התעשיה בישראל טובה, הביקורת באה בקשר להבנת הכתוב - מרכב ממוגן לרכב זה מכלול או payload. לא רכב. לכן מי שכותב שהוא מייצר רכב וכל מה שהוא עושה זה לצבוע אותו, להחליף בולם, גלגלים ולבנות מרכב ממוגן או מיכל כיבוי אז הוא לא יצרן רכב ויש לו בעיה בהבנת התחום בו הוא עוסק, הוא טועה ומטעה ועל זה צריך להתריע. חברה שעושה מיגון מצויין אכן צריכה קלבל ברכות וכסף, לייצר רכב, או מכלול אוטומטיבי זה כבר סרט אחר לגמרי.

יחד עם זה חובה לעודד ייצור מקומי בעל ערך מוסך גבוה לתחום הרכב, בעיקר מה שהעולם צריך- חיסכון בדלק והפחתת מזהמים.

-גיא

פורסם
הרכב הצבאי המצולם נקרא בפי החיילים "ספארון"

לא נרחיב עליו, עקב השימוש המבצעי, אבל אם יורשה לי להוסיף פרט לא נעים לגבי הרכב:

כשנוסעים בפנים, מרגישים כמו בתוך מכונת כביסה :lol: כאילו שלרכב אין בולמים בכלל, אני אישית קיבלתי כאבי גב לכמה ימים אחרי נסיעה של כשעה וחצי.

לא נעים.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם
נכתבו כאן הרבה דברים בעיניין בלמי מנוע וריטרדרים . אני הייתי היחידי שנהג במסחרית קטנה , בנזין, עם בלם מנוע מיוחד תוצרת הארץ . בזמנו היתה לי פיאט פיורינו מודל 87 , שמשום מה הרכיבו לה מזגן שלוח ההפעלה שלו תפס חצי מהפנל הקדמי .הרכב לא היה מסוגל לזוז איתו . בירידות , מחשש שהבלמים שגם הם לא היו משהו , לא יחזיקו , הייתי מפעיל אותו לסירוגין והרכב היה ניבלם .

יעקב, אתה לא יחיד. בסאאב 99 שלי אני משתמש במזגן כמאט כבר שנים רבות. המנוע מוזן במערכת הזרקה K עם משאבה חשמלת במיכל. יש לי מפסק למשאבת הדלק,שמפיל את הלחץ ואז המזרקים נסגרים. על זה אני מוסיף את הפעלת המזגן. אפילו נתתי לו כינוי: ACTarder (אם אפעיל את המזגן בלי להפסיק את פעולת המשאבה, המנוע יאיץ מיד בזכות מערכת לפיצוי המותקנת על מערכת ההזרקה). כמו עוד כמה בודדים, גם אני משתמש עד היום בגז ביניים, ותמיד מוציא מהילוך באמצעות התאמה של לחיצה על המאיץ מבלי ללחוץ את דוושת המצמד.

שבת שלום מבלגיה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...