Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרנו מגנום בא בעיקר עם מנוע 420 כוח סוס . כפי שגיא כתב אפשר היה לעבור לגור בקבינה או להשכירה בסופי שבוע כסויטה 5 כוכבים.

אותו מנוע E9 V8 נמצא גם במאק סופרליינר, לדעתי היו כאלו לבן ארי.

אכן יש שינוי קל מול קבינת הבורדל הצרפתית של המגנום, לך תכניס משיהי לקבינה של מאק. כל סדרת R ו - D דומות לצינוק.

תמונה מחו"ל.

6030816224_e43989e6db.jpg

פורסם
הבנתי , תודה . אם כך גורר עם עגלה לנשיאת ציוד כבד [ לובי טריילר , אם אני לא טועה ] איננו מוגבל במשקל ? אם מרכבה כבדה כל כך ובכל זאת מובילים אותה בכבישי הארץ , מה הגבול ? 150 טון?, 200 טון?

משקלים:

* רכבות פוספטים ים המלח-אילת - 100 טון כולל.

* רכבות כביש באוסטרליה - road train - עד 170 טון, תלוי בכמות הנגררים, קונפיגורציה של נגררים, עם דולי או B double וכד', ואישורי המדינות בהם נוסעים.

* רכבות כביש באוסטרליה בדרכים פרטיות, כאן המגבלות לא תופסות.. יצרן שנקרא Power trans תפר גורר מיוחד עם מנוע קמינס QSK19, בהספק 760 כ"ס, נפח 19 ליטר, זה לא מנוע משאית אבל לא נורא. תמצא אותו בגנרטורים יאכטות וקומביין ג'ון דיר. לגורר תיבת הילוכים אוטומטית אליסון 6 מהירויות וכמובן ריטרדר, אאל"ט jacob vehicle systems לא פתחה בלם מנוע לדגם הזה.. משקל כולל יכול לעבור 500 טון, באחד הנגררים מותקן מנוע דומה עם תיבת הילוכים אוטומטית שנשלטת מתא הנהג.

עכשיו תעצור דבר כזה על דרך עפר ב-70 קמ"ש.

500%20tonne%20payload%20Powertrans%20Road%20Train%20%20.JPG

לינק ליצרן אם מישהו רוצה לקנות אחד כזה לגינה או לקשט את כיכר רבין מקצה לקצה..

http://www.ptrans.com.au/2011/index.php/surface-haulage-systems.html

פורסם

נשארו מאקים בימחים ראיתי לא מזמן אחד כזה נוסע על כביש לטרון לכווון קריית גת,נדמה לי שגם יש שם מאקים משנת 82 עם מנוע 440,אני זוכר שקבלנו תיבות הילוכים כפולות הן היו צבועות בשחור לנסות את המנוע הגדול יותר באותה תקופה 1985 לנסות בשילוב על המאק אך אלו לא עמדו בעומס .נדמה לי שבשל זמינות חלפים ותחזוקה זולה יותר החליטו על המאנים אך אלו הוחלפו כעבור שלוש שנים.

עופר בן צבי

פורסם
נשארו מאקים בימחים ראיתי לא מזמן אחד כזה נוסע על כביש לטרון לכווון קריית גת,נדמה לי שגם יש שם מאקים משנת 82 עם מנוע 440,אני זוכר שקבלנו תיבות הילוכים כפולות הן היו צבועות בשחור לנסות את המנוע הגדול יותר באותה תקופה 1985 לנסות בשילוב על המאק אך אלו לא עמדו בעומס .נדמה לי שבשל זמינות חלפים ותחזוקה זולה יותר החליטו על המאנים אך אלו הוחלפו כעבור שלוש שנים.

עופר, מה זה תיבת הילוכים כפולה? ב- DM895 SX יש גיר 5X2 עם שתי ידיות הילוכים, אולי לזה התכוונת. בעבר הרחוק מאד באמת חברו שתי תיבות הילוכים שונות אחת אחרי השניה כדי לקבל הרבה יחסי העברה, מכאן מוטציות 5X4 שדרשו מהנהג לעשות ג'גלינג ובחישות בידיות.

הוראות היצרן במאק הצבאי אסרו להשתמש ביחס העברה "לואו", אלא רק לתחילת נסיעה ובעצם עמדו לנהג רק 5 הילוכים כמו בטויוטה קורולה ידנית. כן, זה הספיק, נסעתי מס' פעמים כמלווה עם מאק עמוס מרכבה ברמת הגולן ולא היה צורך מעולם לרדת ל"לואו"..

מאקים עדיין בשירות פעיל, לפחות על פי התמונה הזו מ-2010.. תמונה משפתית של כמה מאק ומאן אחד עמוסים בטנקים, התמונה מפורום אחר ועלתה כאן בעבר..

0003.DSC00122.JPG

פורסם
עופר ידיד,כל המאקים מדגם DM800 שהגיעו לצה"ל היו אחידים למעט תא שינה שבחלק מזערי לא הורכב והם הגיעו ליחידות שונות מחוץ לתובלה כאשר יתר כל המכלולים זההים לחלוטין.צה"ל קלט את הדגם הזה עד שנת 77 כאשר כולם היו מבוססים על הדגם שיצא בשנת 75.לא הגיעו לצה"ל מאק מהדגם המדובר בשנים שלאחר מכן.קשה לי להבין מאיין מגיעה התעקשותך על מאקים עם מנועים גדולים יותר שהיו בצבא.לפי פרסומים של חב מאק על יצור הדגמים השונים עד סוף שנות ה80 מופיע כי יוצרו בסה"כ 15 מהדגם DM822שהוא הדגם עם מנוע V8 ובעל 440 כ"ס.להזכירך פרסמתי מוקדם יותר רשימת כל המאקים האזרחיים שהיו מהדגם הזה פה בארץ ולא היה כזה אף אחד בצה"ל,יש הבדל חזותי בין שני הדגמים מי שישים לב בDM822 הרדיאטור מעובה בצדדיו ויש תוספת של מעין משולשים.קיים סרטון ברשת למי שיחפש בגוגל DM822 בו מופיע גורר כבד כזה בצבע כחול כהה ולבן עם נגרר נמוך.
פורסם
עופר ידיד,כל המאקים מדגם DM800 שהגיעו לצה"ל היו אחידים למעט תא שינה שבחלק מזערי לא הורכב והם הגיעו ליחידות שונות מחוץ לתובלה כאשר יתר כל המכלולים זההים לחלוטין.צה"ל קלט את הדגם הזה עד שנת 77 כאשר כולם היו מבוססים על הדגם שיצא בשנת 75.לא הגיעו לצה"ל מאק מהדגם המדובר בשנים שלאחר מכן.קשה לי להבין מאיין מגיעה התעקשותך על מאקים עם מנועים גדולים יותר שהיו בצבא.לפי פרסומים של חב מאק על יצור הדגמים השונים עד סוף שנות ה80 מופיע כי יוצרו בסה"כ 15 מהדגם DM822שהוא הדגם עם מנוע V8 ובעל 440 כ"ס.להזכירך פרסמתי מוקדם יותר רשימת כל המאקים האזרחיים שהיו מהדגם הזה פה בארץ ולא היה כזה אף אחד בצה"ל,יש הבדל חזותי בין שני הדגמים מי שישים לב בDM822 הרדיאטור מעובה בצדדיו ויש תוספת של מעין משולשים.קיים סרטון ברשת למי שיחפש בגוגל DM822 בו מופיע גורר כבד כזה בצבע כחול כהה ולבן עם נגרר נמוך.

ביחידה בה שרתתי היה מאק 440 אזרחי ירוק ללא תא שיינה לא ראיתי אם הוא היה 895 או 822 היה לו אגזוז עילי והוא השמיע רעש של מנוע מקסידיין 8 צילינדר.זה מה שאני זוכר ממה שראיתי :)הנהגים אז אהבו לנסוע עם הריטרדטר דולק אפילו שהסוס נסע לבד ללא הנתמך מאחורה למאק הירוק היה אלטרנטור ליסנויל ולדיאם 895 היה דלקו רמי.

עופר בן צבי

פורסם
ביחידה בה שרתתי היה מאק 440 אזרחי ירוק ללא תא שיינה לא ראיתי אם הוא היה 895 או 822 היה לו אגזוז עילי והוא השמיע רעש של מנוע מקסידיין 8 צילינדר.זה מה שאני זוכר ממה שראיתי :)הנהגים אז אהבו לנסוע עם הריטרדטר דולק אפילו שהסוס נסע לבד ללא הנתמך מאחורה למאק הירוק היה אלטרנטור ליסנויל ולדיאם 895 היה דלקו רמי.

לפי התאור שלך אני יכול לנחש שזה מאק של עמק חפר שעבדו במסגרת "תחבורה"עם משרד הבטחון ולפי מיטב ידיעתי המנועים שהיו להם היו כמו של המאק הצבאי למעט שני גוררים מודל 79 עם תאי שינה כמו לצבא אך עם מנועי קמינס 350 כ"ס כאשר אחד היה ירוק והשני כתום.לא זכור לי עוד מאקים כאלה בחברות הובלה השונות שעבדו עם צה"ל בצבע ירוק ומנוע מאק באותם ימים.גם בשלב היו מאקים ירוק/צהוב אך כולם היו קמינס.

פורסם

הזכירו כאן את "תחבורה". מה זה היה ? האם זה עוד קיים? זה נראה לי כמו אירגון המאגד בתוכו חברות הובלה , אבל אני רוצה יותר פרטים. נתקלתי בעבר ב"סע שא" מה הסיפור של זה? היו גם "אירגון נהגי פה....", "אירגון נהגי שם...." האם האירגונים עוד קיימים ? איך זה התנהל?

פורסם

למיטב זכרוני אלו היו קואופרטיבים, כדוגמת "שלב", שעוד כילד אני זוכר את המאקים הירוקים שלהם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עופר, ריטרדר במאק- ככל הנראה הכוונה לדיינאטארד - Dynatard המקבילה המאקית לג'יקובס, בלם מנוע שעובד על שסתומי הפליטה. ג'ייקובס הקדימו את מאק שהחזירו להם בפטנט משלהם. מאק לא מכרו מנועים ליצרני משאיות מתחרים, קטרפילר ו GM כן מכרו מנועים לקונקורנטים...

אפשר בהחלט להפעיל את הבלם מנוע גם כשהרכב ריק, במאק זה עוזר בהעלאת הילוכים ללא שימוש בדוושת מצמד, כניסת הבלם לפעולה מפילה את הסל"ד ומקצרת את הזמן שהגיר בניוטרל, כן, קצת מסובך להסביר הרבה יותר קל להדגים בפועל..

שימוש בבלם מנוע ברכב לא רתום לנגרר מבטל את הצורך בנגיעות קלות בברקס בהאטה, חוצמזה יש הרבה שאוהבים את הצליל..

פורסם

את הקואופרטיבים אני זוכר היטב .כמעט כולם היו שייכים להתישבות העובדת , קיבוצים ומושבים . נדמה לי שהיחידי שנשאר בבעלות הקיבוצים הוא "תבור , שאן ,חרוד". אפילו "עמק חפר " שותף עם וולבו , ומה שהיה פעם "הנגב" שייך לתעבורה . "שלב" היה קואפרטיב של אנשים פרטיים אבל הוא היה קשור באיזו שהיא צורה להסתדרות בדומה לדן ואגד . אבל עדיין אני מצפה לתשובה בנוגע למה ששאלתי קודם .

פורסם

כן גיא, הכל נכון, רק באמת, בהזדמנות, מה באמת שונה בדיינאטארד לעומת הג'קו ברקס (חוץ מהיעילות הנמוכה יותר)?

ודרך אגב, אני חושב שרק במאקים היה "בלם מצמד" - שבלחיצת דוושת המצמד עד הסוף היה מאיט את גלגל התנופה ועוזר בכך גם לשילוב הילוך בעמידה, וגם להעלאת הילוכים מהירה.

ועוד דרך אגב, אני זוכר את הוויכוחים בין נהגים בשנות השבעים עם זה "בסדר" לתת נגיעה בבלם המנוע כדי לזרז העלאות הילוכים. היו כאלה שהתעקשו שאסור, שזה גורם לנזקים...

(אני זוכר שכשהכניסו את הסקניות לאגד, עם מנוע ה- V הגדול, בעליות המעבר מהילוך ראשון (וגם שני) לבא אחריו היה פרוייקט - או שהאוטובוס התטלטל קשות, אם שהנהג הטוב היה ממתין ארוכות לירידת הסל"ד. אני הייתי אז עדיין תלמיד תיכון, אבל את הפרקטיקה של הורדת הסל"ד עם בלם המנוע היכרתי, ודי ברוח שכנעתי נהג חבר שינסה. אכן ההחלפה היתה מהירה וחלקה יותר, אבל הוא סירב להשתמש בה, מכיוון שהוא חשש שזה יעשה נזקים...)

והנה היום כל תיבה רובוטית מדסרת את הסל"ד בעזרת בלם המנוע לצורך החלפות הילוכים מהירות!

עופר, ריטרדר במאק- ככל הנראה הכוונה לדיינאטארד - Dynatard המקבילה המאקית לג'יקובס, בלם מנוע שעובד על שסתומי הפליטה. ג'ייקובס הקדימו את מאק שהחזירו להם בפטנט משלהם. מאק לא מכרו מנועים ליצרני משאיות מתחרים, קטרפילר ו GM כן מכרו מנועים לקונקורנטים...

אפשר בהחלט להפעיל את הבלם מנוע גם כשהרכב ריק, במאק זה עוזר בהעלאת הילוכים ללא שימוש בדוושת מצמד, כניסת הבלם לפעולה מפילה את הסל"ד ומקצרת את הזמן שהגיר בניוטרל, כן, קצת מסובך להסביר הרבה יותר קל להדגים בפועל..

שימוש בבלם מנוע ברכב לא רתום לנגרר מבטל את הצורך בנגיעות קלות בברקס בהאטה, חוצמזה יש הרבה שאוהבים את הצליל..

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...