Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני סימתי כיתה י"ב והתאריך גיוס שלי הוא במרץ. לכן, חשבתי מה לעשות בכול הזמן שנשאר לי עד הגיוס. וכמו שאני רואה את זה יש לי שתי אפשרויות, אחת לעשות פסיכומטרי. והשניה מכינה קדם צבאית. מה אתם חושבים שעדיף לעשות עכשיו, את המכינה הקדם צבאית ואז אחרי הצבא לעשות פסיכומטרי, או שעכשיו לעשות פסיכומטרי וזהו?

פורסם

המטרה מקדשת את האמצעים ולא להפך.

אתה צריך לחשוב מה אתה רוצה לעשות אחרי הצבא.

יש מקרים בהם בכלל אין צורך בפסיכומטרי.

גם הכל שאלה של האם אתה צריך מכינה או לא?

מה מצב הבגרויות שלך? ושוב, מה אתה רוצה לעשות עם זה אח"כ?

פורסם

מצב הבגרויות שלי בנתיים הוא מעולה. אני עדיין לא יודע ציונים אחרונים אבל יש לי ממוצע גבוה. אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד, אבל אני כן יודע שאני רוצה ללמוד באוניברסיטה משהו. אני לא יודע אם אני צריך מכינה ואני לא יודע איך אפשר לדעת אם אני צריך מכינה.

פורסם

מה שאני אומר כאן עכשיו זה כללי מאוד, ויש יוצאי דופן.

אני בטוח שתכף 15 אנשים ייקפצו יגידו לי מה פתאום.

את אח שלי קיבלו ככה, וחברה שלי ככה וכו'.

התשובה שלי לכולכם מראש היא: "בסדר, אני יודע".

קבלה לאוניברסיטה נקבעת ע"י 2 גורמים:

1. פסיכומטרי.

2. ממוצע בגרויות.

בגדול, המכינה באה להחליף את שקלול ממוצע הבגרויות.

זה במידה והוא לא מספיק לקבלה למה שאתה רוצה.

לדעתי? לך תעשה פסיכומטרי.

ואני ממליץ לך גם להשקיע בו והרבה.

הפסיכומטרי פותח המון דלתות בכניסה לאוניברסיטה.

לא תאמין מה יכול לעשות פסיכמוטרי טוב לממוצע בגרויות בינוני.

בגדול שוב, אתה חייב לדעת למה אתה רוצה להתקבל ע"מ לקבל כיוון פחות או יותר.

זה לא חייב להיות חוג ומסלול ספציפי, אלא בכלליות איזה כיוון אתה הולך.

בנוסף שתדע, שאם אתה בקטע של היי-טק, הצבא יכול לספק לך מקפצה מטורפת.

אני לא ידעתי את זה.

פורסם

Nakamichi מצטער אבל כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. לא התכונתי למכינה בשביל לשפר בגרויות, אלה התכונתי למכינות לפני הצבא של דתיים-חילונים או סתם מכינות קדם צבאיות רגילות לא מכינות לשיפור בגרות.ודרך עגב אם אני יחליט על פסיכומטרי איזה מהקורסים הכי טוב ללמוד(יואל גבע, קידום וכו')?

פורסם

קח בחשבון שאם אתה עושה עכשיו פסיכומטרי , משרת שלוש שנים , אולי עוד שנה קצונה ,חצי שנה עבודה מועדפת ,טיול קטן עוד קצת עבודה , ואז אוניברסיטה , יכול להיות שהפסיכומטרי כבר לא יתפוס (חמש שנים אם אני לא טועה ).

חוץ מזה ,אני לא יודע לפי איזה קריטריונים , אבל אפשר לקבל פסיכומטרי כמעט חינם בשיחרור , עכשיו זה יעלה לך כמה אלפים.

כמעט לא שמעתי מבוגרי מכינות שהם הצטערו על זה , זה אחת ההזדמנויות האחרונות שלך בחיים לחיות עם חבר'ה מכל הארץ(בנים ובנות...) ,לעבור חוויות ,לקבל חינוך אמיתי ובחלק מהמקומות גם לתרום למה שמסביבך .

לא הכל בחיים זה שיקוליים כלכליים ,וקריריסטים.

איחלתי למלש"ב בהצלחה

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

פסיכומטרי תקף למינימום 7 שנים. יש מקומות שגם ל10.

לגבי עלות קורס, כיום זה יכול להגיע גם ל7K. תלוי במכון הלימודי ובהיקף הקורס.

דרך הצבא אפשר לקבל ואוצ'ר לקורס באיזור ה1500 ש"ח במכוני לימודים ספציפיים (כיום - אנקורי ולחמן בעברית, וOK ברוסית).

אישית, עשיתי פסיכומטרי לפני צבא ואחרי צבא - הפער בין הציונים היה של כ100 נקודות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אף פעם לא הבנתי את הרעיון של "החומר טרי בראש".

אין כמעט קשר בין המתמטיקה שלומדים בתיכון, למתמטיקה שלומדים בקורס הפסיכומטרי.

להיפך - זה יכול רק לבלבל.

בפסיכומטרי לומדים שיטות איך להגיע הכי מהר שאפשר לתשובה 1 מתוך 4 אפשריות.

צורת העבודה של תרגילים זהים בבית הספר לא רלוונטית ב95% מהמקרים.

יש שאלות שבהן שימוש בצורת העבודה שזוכרים מבית הספר רק תפגע בביצועייך (יקח לך פי כמה וכמה זמן).

eli, אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לעשות מכינה או לא.

במידה וכן - הזמן זה עכשיו. לא תהיה לך אפשרות למכינה עוד שנה או עוד שנתיים או עוד 5 שנים. זה או עכשיו או לעולם לא.

אם אתה רוצה מכינה - תעשה אותה. הפסיכומטרי יחכה.

מצד שני, אם אתה לא רוצה לעשות מכינה, תעשה פסיכומטרי. לשבת בבית עד מרץ לא יעזור לך יותר מידי (מנסיון). אז לפחות תוציא מזה משהו טוב.

אתה אפילו יכול לבקש ספרים של פסיכומטרי מחברים (אם אתה רוצה, יש לי את כל הספרים של יואל גבע - בוא תיקח :)) - ולא לקחת קורס.

תלמד מהספרים ותיגש.. ילך טוב? סבבה. לא ילך טוב? תעשה עוד אחד, עם קורס מסודר, אחרי הצבא.

זה אומנם יכול להיות "סיכון" של ~400 ש"ח - אבל זה עדיף מלסכן כמה אלפים בקורס :

פורסם

יש הרבה חשיבות ל"חומר טרי בראש", אולי זו לא ההגדרה המדוייקת אז נקרא לזה - הרגלי למידה.

אני אישית שהשתחררתי מהצבא הרגשתי שאיבדתי את הרגלי הלמידה שלי לגמרי והייתי צריך המון השקעה רק כדי להביא את עצמי למצב נורמלי של יכולת למידה וריכוז. אין מה לעשות, 3 שנים (או יותר) בצבא מנוונות אותך ולדעתי עדיף לעשות את הפסיכומטרי בסמוך לתיכון אם המצב הכלכלי והזמן מאפשרים זאת.

פורסם

דבר ראשון תודה לכולם על התשובות. דבר שני, אני לא יודע מה אני רוצה מכינה או פסיכומטרי, אני שואל מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות בזמן הזה ,מכינה או פסיכומטרי?

פורסם

לך? הרגשת סיפוק שתרמת לחברה. למי שתרמת לו מזמנך - זה יכול להיות עולם שלם.

eli - אתה צריך לזכור שבמידה ואתה הולך למכינה, אתה דוחה בעצם את הגיוס שלך ממרץ 09 למחזור אוגוסט/נובמבר 09.

בכל מקרה,

לא מדובר על דילמה בין בגרות או פסיכומטרי או דילמה בין שנת שירות לאומי לבין שנה של מכינה קדם צבאית, כאשר שני הדברים בכל דילמה דומים.

מדובר על שני מסלולים שונים לגמרי.

השאלה היא מה אתה רוצה - להשקיע בלימודי פסיכומטרי והכנתך לעתיד או לתרום מעצמך לחברה, בד"כ, לאנשים בעלי מצוקות חברתיות/כלכליות/נפשיות.

• תוכן חדש...