Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע לי דווקא כמו אחלה מכון בדיקה, שעושה בדיקה יסודית ביותר.

אני בעד.

זה שהעובד עושה חלטורות על שטויות כאלה, חושפת את המעסיק שלו לתביעות בסדרי גודל עצומים.

אני לא זוכר שאי פעם מישהו בדק אם יש לי גומיות על הדוושות.

תגיד לחבר שלך שיבדוק את נושא ה ABS, כי אם יש לך רכב עם ABS בו ה ABS לא תקין - אתה צריך לדעת איך לבלום בלימת חירום : אם הABS לא עובד, צריך לפמפם, אם עובד צריך ללחוץ חזק ורצוף על הדוושה.

גם לי בפולו שהיתה לי נדלקה הנורה מתישהו - ניקוי חיישנים בכל הגלגלים + איפוס התקלה במחשב פתר את הבעיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל המגיבים הציניים

לא נכנסתי לכאן כדי לבדות לכם מעשיות, או להתלונן על זה שפסלו רכב בלי אורות בלמים וקפיצים בעכוז.

תהיו רציניים לרגע, הרי לא אמרתי את שמו של המכון, אז ברור שאין לי אינטרס כזה או אחר, ואני לא בעל מכון מתחרה.

נשמעו כאן כל מיני טענות כגון "מכון רישוי חייב לפסול על נורית abs דולקת".

נכון. מעולם לא חלקתי על קביעה זו, רק סייגתי אותה, בכל שאם ברור שהמערכת תקינה, אין מה לפסול על נורה.

וגם אם טעיתי וחייבים לפסול בכל מקרה, למה לא פסלו? שטר של 200 יותר אדום?

אמרו לי לא להאמין לסיפורים.

הייתי איתו שם, לא המציאו לי.

ריפוד קרוע.

נו, תהיו רציניים. ריפוד קרוע, לא קפיצים בעכוז ולא נעלים. מה זה ספפה של עמינח?

הרי אתם גרים במדינת היהודים, רואים את הרכבים הסובבים בכבישי ישראל, יש להם ריפודים קרועים, הם נראים חבוטים.

לצערנו, כאן זה עוד לא אירופה.

לי למשל ברכב, חלק ה'נקבה' בחגורה של הנוסע ליד הנהג, לא היה תקין כשקניתי אותו.

שאלתי את המוכר [בתמימות] איך הוא עבר טסט, והוא אמר שמעולם בוחן לא נכנס אליו לתוך הרכב.

זה לא בסדר. זה.

אם לחפש על מה לפסול, 40% מהרכבים יורדים הרגע מהכביש. צריך להתמקד בדברים האמיתיים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מסכים עם אברג'ל. לכל הצדקנים: נורא קל להעביר ביקורת מאחורי המקלדת. נורא קל לכם לומר "החבר שלך מושחת" על זה שבעצם הסכים לשלם סכום לא גדול כדי לפתור בעיה. לא בטוח איך כל אחד אחר היה נוהג במצב זה, כאשר על כף המאזנים מצד אחד ללכת למוסך, לבזבז עוד זמן, לסדר את הנורה ולחזור למכון - הופה, הלך עוד יום עבודה - ומצד שני לשלם, לכעוס בפנים וללכת הביתה בשקט.

מה שבטוח זה שעובד המכון מושחת - ואפשר להניח במידה גבוהה של בטחון שזו לא הפעם הראשונה שהוא עושה את זה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
חירום : אם הABS לא עובד, צריך לפמפם, אם עובד צריך ללחוץ חזק ורצוף על הדוושה.

.

ממש קורס נהיגה מתקדמת בהתכתבות.

אם אפשר למחוק את זה.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

השאלה היא אחת, יש אפשרות במכון בדיקה לבדוק תקינות של ABS ללא קשר לנורה?

אם אין אפשרות והדרך היחידה היא הנורה בלבד, אז טכנית מבחינתם יש בעיה כל עוד הנורה דולקת.

אם יש אפשרות לבדוק ובכל זאת הם לא בדקו והסתמכו רק על הנורה, הם לא היו בסדר וכנראה סתם שיחקו על הנורה כדי להוציא עוד כמה שקלים טסט חוזר וכ"ו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תגיד לחבר שלך שיבדוק את נושא ה ABS, כי אם יש לך רכב עם ABS בו ה ABS לא תקין - אתה צריך לדעת איך לבלום בלימת חירום : אם הABS לא עובד, צריך לפמפם, אם עובד צריך ללחוץ חזק ורצוף על הדוושה.

תראה לי בי"ס אחד לנהיגה מתקדמת שיתמוך בקטע המודגש, או שתחזור בך מההטעיה שכתבת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם אין אפשרות והדרך היחידה היא הנורה בלבד, אז טכנית מבחינתם יש בעיה כל עוד הנורה דולקת.

אם יש אפשרות לבדוק ובכל זאת הם לא בדקו והסתמכו רק על הנורה, הם לא היו בסדר וכנראה סתם שיחקו על הנורה כדי להוציא עוד כמה שקלים טסט חוזר וכ"ו.

ידידי הנ"ל הביא להם אישור ממכון מורשה של פולקסווגן שיש סוג של קצר בנורה, וכל מרכיבי מערכת הabs [חיישנים, קבלים, וכו'] תקינים לחלוטין.

נ.ב.כאמור, מדובר בהתנהגות סדרתית של אותו מכון, הדורש מאנשים תמימים להחליף לוחיות רישוי וכד', ו"מציע" לו לרכוש אותם אצלו, למרות שבמקרים רבים פסילת הלוחיות תמוהה, - 'יש לך חור באמצע הכיתוב השחור', חור שממרחק של מטר לא רואים אותו כלל. למה נועדה לוחית הרישוי, כדי להתבונן בה בזכוכית מגדלת? כל מצלמה או שוטר יזהו בבירור את המספר.

לדעתי, ואני בטוח שרבים יצטרפו לדעה זו, יש להוציא אל מחוץ לחוק כל מכירה של אביזרי רישוי במכוני הבדיקה. האינטרסים והשחיתות כאן ברורים וחדים כתער.

ושלא יאמרו החכמים שבינינו "מה הבעיה? תקנה במקום אחר!" שטויות! בזבזת יום עבודה, חיכית בתור, לפני כן עשית הכנה במוסך, אתה מת להתפטר מזה. מישהו יסע מהמכון לחנות חלפים לקנות מגבים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מכוני הרישוי מצויים בקונפליקט מסויים; אם הם יכשילו מכוניות על חורים בריפוד או זוטות נוספות מסוג זה, שאמנם מצדיקות פסילה בטסט מבחינה חוקית, די מהר הם ישארו מחוסרי עבודה.

אני אישית לא יכנס למכון רישוי ש "יהפוך" לי את המכונית שעתיים לחפש בנרות מה לא תקין, ובצדק.

1. עד כמה שידוע לי, ותקנו אותי אם אני טועה, חובת פעולת ABS חלה רק על רכב ציבורי או אוטובוס ציבורי זעיר.

2. בכל מכונית שבה גלם הדוושה עשוי מפח, חובה להרכיב גומייה - עלותה זניחה ביחס לסיכון של רגל מחליקה בבלימת חרום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חובת abs חלה גם על כל מי שמותקנת ברכבו מערכת זו. דהיינו: מי שאין לו - פטור. מי שיש לו - היא צריכה להיות תקינה.

[אינני מתייחס כלל לרכב ציבורי]

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא מעוניין לתקן את המערכת?

פשוט תוציא את המנורה ממקומה, ובעיות ברישוי השנתי לא יהיו לך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני לא זוכר שאי פעם מישהו בדק אם יש לי גומיות על הדוושות.

ברכבי VAG הבוחנים לא בודקים את שלמות/המצאות הגומיה מאחר והדוושה תחתיה מפוספסת ואינה חלקה. ברכבים אשר דוושותיהן מחוספסות, אין חובה בגומיה.

הבוחנים אינם יוצאים לנסיעת מבחן בטסט(מלבד בדו"ג, נסיעה קצרה), כך שאפשרות הפסילה היחידה שקיימת הינה ע"פ הנורה.

פורסם
ברכבי VAG הבוחנים לא בודקים את שלמות/המצאות הגומיה מאחר והדוושה תחתיה מפוספסת ואינה חלקה. ברכבים אשר דוושותיהן מחוספסות, אין חובה בגומיה.

הבוחנים אינם יוצאים לנסיעת מבחן בטסט(מלבד בדו"ג, נסיעה קצרה), כך שאפשרות הפסילה היחידה שקיימת הינה ע"פ הנורה.

אם ככה אז הם צדקו כשפסלו את הרכב על בעייה במערכת ABS.

in the face

with a chair

פורסם

לדעתי יש פה כמויות של צדקנות בתר'ד.

פותח השרשור מעלה בעיה, והיא קודם כל של מכון הבדיקה ושל הבוחן הספציפי.

לבוא ולהיכנס בו על זה שהוא מושחת, זה פשוט לפספס את הנקודה.

בפרט שהבחור מסביר, שוב ושוב שהABS שלו תקין. אברג'ל, לדעתי עליך לפרסם את שם המכון, כדי שנדע להיזהר.

כל אחד מאיתנו , יכול ויהיה במצבו, כך שלא ניתן לשפוט אותו עד שנגיע אליו. "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו".

אסור להתבלבל ולחשוב שתרבות השמירה והטיפול אצל חברי הפורום היא זו שמאפיינת את כלל הנהגים, וודאי שאסור להפוך את זה שניסו לדפוק למושחת בעצמו.

צביקי

פורסם

צביקי, איך אתה מסביר ABS תקין כשנורת התקלה דולקת? אם כל מה שאתה מסתמך עליו זאת נורה, והיא דולקת!, אתה יכול לבוא ולהגיד שזה תקין?

זה שיש אישור מהמוסך, אז מה? אולי שילמת שוחד למוסך שיתן לך אישור שכזה למרות שכן יש בעיה?

אם אין בעיה, למה הנורה דולקת? אם זה היה מוסך אחראי, היו מסדרים את הבעיה של הנורה.

תאר לך שהוא עושה תאונה, הבוחן רואה שהנורה דולקת, אתה מבין מה המשמעות של הנורה הזאת בזמן תאונה?

מחר עוצר אותו בוחן של המשטרה לבדיקה שגרתית באמצע הדרך, אתה חושב שיעניין אותו אישור מהמוסך?

אני בטוח שהשוחד עלה יותר מהתיקון של הנורה (ואני מניח שפשוט לא איפסו את התקלה במחשב ולכן הנורה דולקת)

in the face

with a chair

• תוכן חדש...