Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי מה ששרגאמן מנסה לומר לך זה שאתה מקבל את הטופס עם המלצת הקב"ן :"להעביר בסיס"

ואתה מחליט להעבירו לבסיס מבודד מתוך ידיעה ששם קשה אפילו יותר, פסולה.

הרי הקב"ן לא כתב ליד הבקשה "לדעתי החייל משקר אבל אני לא לוקח סיכון" או "לדעתי באמת קשה לו תנסו לעזור", אתה וכל אחד אחר במערכת מלבד הקב"ן לא יודע להעריך בצורה מקצועית את מצבו של החייל ולכן אתה לא יכול להחליט מי מחרטט ומי באמת מתקשה, אני חושב שמספיק שטעית פעם אחת בשירות (ואני לא מדבר על חייל שהתאבד מספיק שנגרמו לו בעיות נפשיות שיהרסו לו את המשך החיים ) כדי להצדיק את כל מה ששרגאמן אומר,

בנוסף סיפורי "אני בורג במערכת אבל בורג משפיע" אף פעם לא נשמעים טוב, לא משנה מה אתה מנסה להעביר.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

מה שההוא מעליי רשם

ובנוסף

"אני קורא לזה חוש צדק, שבמסגרתו מי שמנסה להשתמט ידפק מבחינתי הכי חזק שאפשר" מעניין אותי אם חוש הצדק המפותח שלך יודע לאתר בנבכי נשמתו של כל חייל, כאשר ההיכרות האישית שלך ושל אותו חוש צדק מפותח עם אותו חייל היא במסגרת חותמת גומי על טפסים

"המלצת הקב"ן מאוד פשוטה - להעביר בסיס. זה מה שהחייל מקבל נקודה. זה ששלחתי חזרה חייל למקום ש"רע לו" לא רלוונטי, זה מאוד רלוונטי, המניע שלך היה פשוט התאכזרות נטו לחייל ולמה זה? (חכה אני עוד יענה על זה בהמשך) כי זו לא תוכנית כבקשתך ואם רע לחייל הוא מוזמן להתקשר לאמא, כרמלה מנשה ונציב קבילות החיילים. גם לי היה רע בבסיס שלי, היו לי מפקדים מטומטמים וטחנו לי את התחת בשמירות ובכ"ז 3 שנים העברתי שם בלי להתעווז." וזו הסיבה, בגלל שלך היה רע אז דאגת שלאחרים יהיה רע, ולא זה לא קשור לחוש צדק

"האחת שמה את החייל במרכז ומאמינה שהצבא צריך להתאים את עצמו אליו, והשניה בדיוק ההפך, לכן הן לא יכולות להפגש." הגישה שלי אומרת שהבעיה בצבא שלנו היא שפקידים עם חותמת גומי ביד חושבים שהם יודעים יותר טוב מאשר גורם מקצועי. הגישה שלי אומרת שאם יש לחייל בעיה והיא הוכרה על ידי הצבא אז לא צריך להתאכזר לאותו חייל. הגישה שלי אומרת שגם אם לך היה רע בצבא זה לא אומר שאפשר לעשות זאת לאחרים. זה גם קורה עם אנשים כמוך, וגם קורה שמפקד מתעלם מהחלטת רופא ומריץ חייל עד שהוא מת " כי הוא חשב שהוא מסוגל"

הבעיה היא שאנשים חורגים מהסמכות שלהם ומכניסים שיקולים אישיים שמבוססים על הסבל האישי שלהם במקום להתחשב בשיקולים תועלתניים המתקבלים במסגרת מערכת רחבה של קבלת החלטות.

הגישה שלי ממש לא אומרת כמו שאתה חושב שהצבא הוא תוכנית כבקשתך, הגישה שלי אומרת כי יש לכבד החלטות גורמים מקצועיים ולא להתבכיין על הצבא שלך על ידי כך שאתה מתעלל בחיילים פשוטים.

אז מה לעשות, אתה איש קטן שבגלל שלו היה רע החליט לעשות רע לאחרים, אבל לפחות תלמד להוריד את הראש ולא להתרברב בפעולות הקטנוניות שלך, ושל כאלה שכמוך.

אחרי הכל, אנשים קטנים כמוך פוגעים הכי הרבה באותה מערכת צבאית גדולה שאתה כל כך חושב שפעלת לטובתה. משבשים החלטות של גורמים מקצועיים ומעוותים את אותן החלטות כך שיתאימו לחוש צדק שאינו קיים כלל.

תן לי הצדקה הגיונית למדוע לשלוח חייל, שהוגדר על ידי קב"ן וברוב המקרים על ידי פסיכיאטר, כ אחד שסובל מבעיה נפשית לבסיס גרוע בכוונה תחילה?

עד עכשיו ההצדקה שלך היא כי גם לך היה רע וכי את "רק ממלא פקודות" (אמרו להעביר העברתי- אבל למקום גרוע)

אני אגיד לך למה הגישה שלי ושלך אף פעם לא תיפגש, כי אני לא מוציא את התיסכולים על החיים האישיים שלי על אנשים אחרים על ידי מירור החיים שלהם

כי אני לא צריך לפגוע בבן אדם כדי להרגיש טוב עם עצמי ולהתגאות בזה שעשיתי למישהו רע.

בתמצית התמצית אני אגיד לך כי העובדה שעשית את מה שעשית צריכה לגרום לך להוריד את הראש ולהסתתר במחילה שלך שמדברים על נושאים מסוג זה, ולא לכתוב זאת בתחושת ניצחון.

אין בושה יותר גדולה מלהתגאות בזה שעשית לאחר משהו רע ועוד להסתמך על "חוש צדק" שאצלך זה מסתכם ב" לי רע אז לכולם יהיה רע".

ולפני שאתה עונה לי בביטול או באיזה תגובה חסרת טעם אולי כדאי שתחשוב טיפה עם עצמך על חיילים שזכו באותו יחס חם כמו שלך מהמערכת הצבאית ומה שקרה להם ולמשפחה שלהם.

פורסם

אני מתחיל לחשוב שזה חסר טעם להסביר שוב ושוב כי אתה פשוט לא קורא מה שאני כותב, או שקורא ולא מבין.

אני אסביר לאט לאט :

1. הקב"ן ממליץ להעביר חייל בסיס על רקע קשיי השתלבות - משמע יש לו בעיה עם בסיס ספציפי ואנשיו בלבד.

2. מבחינה מקצועית נטו, יש צורך גדול בחיילים בבסיסים המרוחקים דווקא.

3. כדי שלא אשלח חייל לבסיס מרוחק נדרשת התחשבות מיוחדת וחריגה מהוראות הצבא, שמכתיבות מה שנקרא מדרג שיבוץ : מי שיכול לשרת בביסנ"מ עדיף לא לשלוח אותו לתל נוף למשל, כי יש אחרים שאפשר לשלוח אותם רק לתל נוף. אפשר כמובן להתחשב לפנים משורת הדין רק שאני לא מאמין שיש לצ'פר קב"ניסטים משתמטים, ולשמחתי רוב הצבא עדיין עובד כך ולא בשיטה שלך.

4. אני חוזר ואומר שרוב החיילים עם הנחיית קב"ן לא מגיעים עם המלצת שיבוץ ספציפית, אלו שכן מגיעים משובצים כמובן לפי ההמלצה - אסור בשום פנים ואופן להתעלם מהנחיה רפואית!

5. הסיבה היחידה שהדגמתי שגם לי היה רע היא לא שבגלל זה התנקמתי בחיילים תמימים (אני לא, הם קיבלו בדיוק את השיבוץ הנדרש לפי צרכי הצבא, כמובן שלא התחשבו בהם לטובה כי אין סיבה לעשות זאת, לא רפואית ולא כל סיבה אחרת), אלא כדי להראות שיש גם מי שרע לו והוא לא מנצל את מערכת בריאות הנפש כדי להשתמט.

אתה חושב שאתה צודק ואולי כך הוא, אני חושב שאני צודק וכך יש לנהוג. אז בוא נסכים לא להסכים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יפה יפה, אחרי שמעמידים אותך על הטעות האישית שלך אתה נוטה להתפלסף מאחורי מושגים יפים.

אותי לא תקנה באמירות פופליסטיות כמו "משתמט" וכו'

אפילו העובדה שאתה מנסה להצדיק את מעשייך על ידי היותך "ממלא פקודות פשוט"

כל נקודת המבט שלך ב"קבניסטים משתמטים" היא אימרה של ילד צר אופקים

עכשיו אתה פתאום משנה את מה שאמרת ואתה מגדיר את עצמך כ"נאלץ" לשלוח את אותם חיילים לבסיסים מרוחקים, רחמנא ליצלן אציל נפש שכמותך

פתאום אתה גם מציין כי "תמיד מילאת את הוראות הקב"ן" ולא עשית דווקא

אחר כך אתה מתאר כי הקב"ניסטים הם כולם מתחמקים משירות

"אלא כדי להראות שיש גם מי שרע לו והוא לא מנצל את מערכת בריאות הנפש כדי להשתמט."

לי כל מה שכתבת בהודעה האחרונה שלך נראה כמו חזרה יפה למחילה שלך, כמו אי נטילת אחריות. מה קרה, נבהלת? מה אתה מנסח לי כתב הסרת אחריות פתאום שבא לנקות אותך?

"מה וכמה חיילים התאבדו לפני, בזמן ואחרי ששיבצתי אותם לבסיסים שונים. אם אתה חושב שלמישהו בצבא אכפת מזה אתה טועה בענק. אני אישית חושב שזה כשלון של המערכת הצבאית בכללותה (כולל אני דאז)"

וממה אתה חושב שהכשלון שלך ושל המערכת נובע, הרי ציינת בתגובה הראשונה שלך בציניות נחמדה על העובדה כי אתה "מכיר" אנשים שהקב"ן הכריח" לשנות להם שיבוץ "ומישהו" דאג כי הם ישובצו בחור- לא ציינת שום צרכי צבא ושום כלום, אז בבקשה ממך אל תסתתר מאחורי מושגים כמו צרכי הצבא.

אתה ואנשים כמוך מבזים את המושג הזה "צרכי הצבא" כאשר אתה מנסה להצדיק את הפעולות העלובות שלך.

לא אמרתי שחובה לשבץ במקום הכי טוב, או הכי קרוב לבית או לא יודע מה. אמרתי שאין כל סיבה לעשות דווקא-ואין כל סיבה להתייחס לחיילים שמטופילם אצל קב"ן בצורה מבזה. ואם תקרא את ההודעות שלך אתה תסכים עם מה שאני אומר

אני לא מחפש הסכמה איתך, אני פשוט בא להבהיר לך שאתה אדם קטן , שחושב שהוא עושה צל גדול.

תהיה בריא ומי יתן והילדים שלך לעולם לא יפגשו באדם כמוך במשך הצבא שלהם

• תוכן חדש...