Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערב טוב

קודם כל קבל ח"ח על העבודה שעשיתה ועל הפירוט שלך.

מהיכן אתה בארץ?

בעיקרון לדוד שלי יש דיהטסו אפלאוז 92 עם מנוע כמו שלך.

הרכב לא בשימוש היות וניקנה רכב חדש.

היות ויש להשקיע ברכב מבחינה קוסמטית הוא מתקשה למכור את הרכב הנ"ל.

הרכב עבר 148K ק"מ המנוע במצב טוב.

אם אתה רוצה לקנות את הרכב לטובת המנוע או כל חלק אחר אז אני מוכן לבדוק עם דוד שלי את הנושא.

האם יש משמעות מבחינת מכוני הרישוי במעבר של הטסט אם אתה מחליף מנוע מרכב אחר?

פנה אלי בה"פ המחיר יהיה הגון בברכה

ארתור.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לסיכום: מניסיוני העגום, החלף מנוע! חבל על הזמן והמאמץ.

ניתן לשפץ את המנועים הללו, אך לרוב, הרמה המקצועית בארץ ממש נמוכה ופרט למכונאים בודדים, הרוב לא יחזירו את המנוע לחיים תקינים.

במקרה שלי, הייתה דחיפה של מים אל מיכל העודפים וממנו בגלישה החוצה, (הרכב נסע מצוין, הניע בלי בעיות ולא התחמם) עשן כחלכל ומעבר של שמן אל נוזל הקירור.

המוסך נתן לי הצעה טובה על אובר אול, וניגש לעבודה. הכל בוצע היטב, אבל ל א ח ר ט ו א ת ה ב ל ו ק! (אני בטוח שאחרי 15 שנה ישנה אובאליות מסויימת בצילינדרים), והמנוע עישן הרבה יותר ממקודם והחל לשרוף שמן בטירוף.

בעל המוסך היה מאוד הוגן איתי והחליף את המנוע ללא תוספת תשלום כמובן (פירוק מקומי, אני יודע שזה לא הכי אידיאלי, אבל יצא טוב).

היום, לאחר החלפת המנוע, לא נפלט יותר שום עשן בשום מצב, אין איבוד מים או שמן, וההרגשה היא של רכב חדש.

לצביקה: אחרי החלפת המנוע, הקרבורטור ששיפצת הורכב עליו, והמנוע ניעור לחיים בניסיון הראשון בנגיעת מפתח!

הקרבורטור מתפקד (בלי עין הרע) כמו שעון שוויצרי, וכבר הצלחתי להגיע ל- 14 ק"מ לליטר עם מזגן (מחוץ לעיר כמובן, הגיר אוטומטי עם 3 הילוכים).

ואחרי המגילה שכתבתי, לפותח השרשור: תחזור לשורה הראשונה בתגובה הזאת, זה המפתח.

שבת שלום לכולם!

פורסם

שלום.

אחרי שעינתי בכול השרשור אני פשוט מרחם על כמה אנשים שכותבים ולא יודעים כלום ובלבלים את המוח.

אני אסביר לך בקצרה מה הבעיה ופתרון אחד לה.

בתמונה המצורפת [שלך] סימנתי באדום את הבעיה שהיא בעיה נפוצה במנועי אפאוז אגב גם אם נוזל קרור איכותי זה קורה כי האלומניום של המנוע חרה.

דופן הצילנדר במס' 2 היכן שמסומן באדום נאכל מאבנית והדבר גרם לפריצת אתם הראש.

לצערי המנוע פסול ולא ניתן לתיקון.

אני בפרוש לא ממליץ לקנות מנוע מפרוק מקומי מתוך נסיון כולם חרה.

אין לך ברירה אלה לקנות מנוע מיבוא ולהרכיבו.

אמנם המנוע שלך הוא 1600 והוא יקר יחסית ביבוא אבל ניתן לקנות את אותו מנוע בנפח 1500 הזרקה מעבירים את כול המיכלולים שלך ולהרכיב לרכב. המנועים מיבוא טובים ואין שום בעיה איתם.

בברכה בני ל.

בלוק אפלאוז.jpg

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני שלום.

לומר את האמת... העלתי את השרשור הזה לא על מנת למצוא מנוע חילופי לרכב.

יכולתי לעשות זאת ללא עזרתם של חברי הפורום.

העזרה שחפישתי היא בתחום שיפוץ המנוע, ועזרו פה אנשים אין ספק.

זו היזדמנות להודות לכולם.

כרגע ישנה אפשרות נוספת שאני מעוניין לבדוק,

יש לי חבר בעבודה שהוא רתך מעולה.

מתמצא כמעט בכול סוגי הריתוך שקיימים. הוא הציע שהוא יכול לרתך את האזור הנגוע ולמלא אותו.

אח"כ יש לנו בעבודה מחלקה של עיבוד שבבי עם כרסום אפשר להעלות את הבלוק עליו ולכרסם.

שאלתי אותו אם זה יחזק מעמד בשלבי חימום והתפשטות הבלוק, והוא משוכנע שכן.

הבנאדם בעל ניסיון גדול מאוד בריתוכים, ולכן אני חושב ללכת על זה.

נתקלת פעם במקרה דומה שאתה יודע שלא צלח , או להפך?

פורסם

בנוסף צרפתי כרגע כמה תמונות של הראש עצמו משני צדדיו, לאחר שניקיתי אותו.

אני מניח שאצטרך לשלוח אותו להשחזה/ מילוי.

למען האמת אני לא יודע לומר אם צריך או לא, ומאוד היתי צריך את עזרכתכם להחליט לגבי זה.

בהקשר למקומות הנגועים בבלוק, החלטתי שהרתך ימלא את זה, ולאחר מכן נשחיז.

השאלה כרגע היא רק לגבי הראש.

תודה לעונים.

06-07-08_1901.jpg

06-07-08_1902.jpg

06-07-08_1903.jpg

06-07-08_1904.jpg

06-07-08_1905.jpg

06-07-08_1906.jpg

פורסם

אין לי את הידע הטכני כדי לסייע לך, אבל אני לא מצליח להבין מדוע אתה חוזר לשאול בפורום שאלות אם אתה בוחר להתעלם מתשובות של בעלי מקצוע מומחים, בין השאר לסוג הרכב שלך?

אומרים לך, שוב ושוב, שאין טעם לשפץ את המנוע - למה אתה מתעקש?

פורסם

צביקי שלום.

אני מאמין שאין דבר שלא ניתן לתקן.

ולמרות שקטונתי מלהתווכח עם בעלי המקצוע שכאן, אני משוכנע שאני יכול, ואני יתקן בע"זה את המנוע הזה.

אני גם ככה מופסד על הרכב הזה , ולכן אני לא מתכוון להשקיע עליו אלפי שקלים. אני רוצה לעשות את המינימום על מנת להביא את המנוע למצב הפעלה ועבודה.

מצידי שיחזיק חודש!( ואני מאמין שזה גם יחזיק, אולי אף יותר.)

המטרה- היא למכור את הרכב!

ואני לא הראשון שעושה את זה, משיחות שלי אם אנשים שעשו את זה, הבנתי שאפילו בעזרת פרופוקסי הם פתרו את הבעיה באופן זמני.

לכן אני עדיין ממשיך לפרסם הודעות ולהעזר במה שאפשר,

אחרי הכול זה לא עולה כסף מלבד זמן.

ואני מקווה שגם אני אוכל לעזור לכמה אנשים פה בתחום שהתנסתי בו כבר, כשם שעוזרים לי כרגע.

יום טוב.

פורסם

שלום רב!

לאחר מחשבה עמוקה, החלטתי לסטות ממנהגי, ולהיות חריג בנוף בעלי המקצוע, ולעודד אותך לא להרים ידים , ולהשקיע את זמנך הפנוי,

בתיקון המנוע הנוכחי, גם אם הוא יחזיק כחודש ימים בלבד.

לאחר קריאה הלוך וחזור של השירשור הארוך והמעניין שלך, המלצתי היא כדלקמן:

בצע מילוי במקום שבו קיימת אכילה ברורה של הבלוק, במיקום שהצביעו בעלי המקצוע.

נסה לתקנו בעזרת חברך,בעזרת פרופקסי, בעזרת מילוי השחזה או כל תיקון מכני שימנע מעבר קומפרסייה מיידי לתוך מערכת הקירור.

שלח את הראש להשחזה מלוי, והחלפת גומיות וליטוש שסתומים.

במידהויתגלה שראש המנוע , סביר וניתן להרכבה, השקע בשיפוץ הראש קיט שיפוץ ראש אטם ראש גומיות שסתומים אטם מכסה שסתומים, שמן מנוע ,, מסנן שמן מנוע ומי קירור איכותים.

הרכב את הראש וחזור לעדכן ולדווח.

זכור אפשרות גבוהה מאד, של מעבר קומפרסיה לאגן השמן בעקבות שיפור בריחת הקומפרסייה, וחדירת קומפרסייה דרך הטבעות ,ובעקבותיה לחצים בעוקת השמן, ושריפת שמן מוגברת, עשן לבן ושריפת שמן.

אם תבצע את רוב העבודה בעצמך, עלותה תיהיה קטנה, ובמידה והניתוח לא יצליח והחולה ימות, הסיכון הכספי יהיה קטן.

מה שנותר לי לאחל לך בהצלחה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...