Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה ק"מ עבר המנוע שברשותך?

קח בחשבון ששיפוץ הראש מנוע יכול לעלות לך בסביבות ה - 2000 שקל לפחות כולל פירוק והרכבה.

אתה צריך לחפש מנוע של שנתון עד 94 כי ב 94 יצאה אפלאוז עם מנוע הזרקה.

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה לכל החברים שהגיבו!

אני מסכם את דיבריכם בכך שאין מנוס מהחלפת מנוע קומפלט בבעיה הספציפית של הרכב שלי,

והעדיפות כמובן היא למנוע "מיובא" ולא מהארץ.

כן מתעוררת שאלה חדש:

כאשר אתה רוכש מנוע מיבוא, כיצד אתה יכול לדעת ולהיות בטוח שהמנוע שקיבלת-

א. עבר את מספר הקילומטרים המשוער שעליו דווח לך?

ב. מנוע "נקי" ללא כורוזיה.

ג. שאר החלקים כגון= שסתומים , רינגים , בוכנות, מחזירי שמן וכו'... תקינים?

אוסיף ואומר כי לטענת אותם החושבים כי שלושת חודשי האחריות המסופקים עם המנוע זה התשובה לחששות, הרי ברור שזה אבסורד,וכי בימנו ישנם דרכים רבות לגרום למנוע "עייף" להגיע לביצועים מרביים למשך תקופה מסוימת, באמצעות תכשרים/ אמצעים מסוימים.

הרבה יאמרו כי חחשות תמיד יהיו , או עיניין של מזל, או קצת יותר מקצועיים "לפרק ולבדוק".

אני שואל ,האם יש דרך נוספת לקבל את כל האינפורמציה המדויקת ממקור מוסמך ואמין, ולא על סמך השערות וכו'..

אם למישהו יש תשובה מדיוקת בנושא, מעבר ל"חייב לקחת את הסיכון". אודה לו מאוד, ואף אני בטוח שזהוא יתרום תשובה מספקת לעוד הרבה אנשים עם בעיות זהות!

תודה לכולם, המשך יום טוב.

פורסם

שוב שלום לכולם!

בהמשך לדיוני השרשור, אני רוצה לעדכן שהיום פרקתי את הראש מנוע בדיהטסו,

והמצב נראה לא טוב.

לא רוצה להשתמש סתם במילים כמו גמור וכיוצ"ב, אבל אשאיר את ההחלטה בשבילכם.

צרפתי מספר תמונות של הבלוק והצילינדרים, במצב ש2 בוכנות אמצעיות פתוחות, וה2 צדדיות סגורות.

מה שבעיקר משך את תשומת ליבי זה הגרגירים הלבנים שנמצאים במעברי המיים שנראים כמו "סוכר שנרטב", אני מניח שקרוב לוודאי זה החלק ה"חי" שבקורוזיה.

אודה לכם מאוד אם תעיינו בתמונות ותתנו לי חוות דעת בנושא.

היתי שמח מאוד אילו ידעתי שעדיין ניתן להציל את הבלוק!

שאלה נוספת היא:על צד שיש מה להציל, האם יש איזה חומר חומצתי מומלץ לניקוי הזוהמה שקיימת שם?

נ.ב האטם היה גמור לחלוטין, מתפורר ממש כשפרקתי אותו, וזה רוב סימני החלודה שלמעלה, ואף בין המעבר מים לגלילים.

ממתין לתגובה, בתודה מראש!

30-06-08_1731.jpg

30-06-08_1730.jpg

29-06-08_2042.jpg

29-06-08_2041.jpg

פורסם

היי, מה קרה לך, הבלוק פה במצב מצויין, תביא לי אותו אני ארכיב ברכב שלי ;)

ועכשיו ברצינות:

רוב הסיכויים שהצלינדר כולו עם מדרגות.

הלבן שאתה רואה "כמו סוכר" - אבנית ! תוצאה של מי ברז, אני בטוח שאתה כבר לעולם לא תקנה אוטו שנסע על מי ברז או תיסע ברכב כזה.

לגבי הראש, רואים שהגל כיפות שחוק, אין טעם להכנס פה אפילו לשיפוץ מנוע מלא, בגלל ש97% שתצטרך לחרוט קראנק + גלי כיפות + שסתומים חדשים ועוד ועוד.

בקיצר, רק החלפת מנוע, בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

גל זיזים

תסתכל בתמונות של הראש, רואים שהכל אפור כזה, זה בגלל מתכת שחוקה ברוב המקרים.

זה לפחות ממה שאני יודע, גם על אפלאוז באופן ספציפי וגם על רכבים אחרים.

אשמח ללמוד עוד, במידה ואני טועה.

פורסם
היי, מה קרה לך, הבלוק פה במצב מצויין, תביא לי אותו אני ארכיב ברכב שלי ;)

ועכשיו ברצינות:

רוב הסיכויים שהצלינדר כולו עם מדרגות.

הלבן שאתה רואה "כמו סוכר" - אבנית ! תוצאה של מי ברז, אני בטוח שאתה כבר לעולם לא תקנה אוטו שנסע על מי ברז או תיסע ברכב כזה.

לגבי הראש, רואים שהגל כיפות שחוק, אין טעם להכנס פה אפילו לשיפוץ מנוע מלא, בגלל ש97% שתצטרך לחרוט קראנק + גלי כיפות + שסתומים חדשים ועוד ועוד.

בקיצר, רק החלפת מנוע, בהצלחה.

אור ס. שלום רב!

אינני יודע, ואיני מבין ,על מה אתה מסתמך ועל מה מתבסס בקביעתך ש" רוב הסכויים שהצילנדר עם מדרגות"?

למה אתה מתכוון שאתה כותב שגל כיפות שחוק" האם אתה מתכוון לזיזים של גל הזיזים, כיצד אתה מבחין שהם שחוקים?

הבחור לא התלונן, ולא הזכיר רעשי נדנדים שמקורם בנדנדים שחוקים או הזיז האקצנטרי של הקאמשפט(גל הזיזים).

הבחור לא התלונן על צריכת שמן גבוה או עשן לבון או כחול.

מה שכן נראה בברור, גם בעין בלתי מזוינת, זה מעברי מים בבלוק חסומים על ידי חלודה ואבנית, וסימני מים חלודים שמקורם בשימוש במי ברז בעבר, בתוך הצילנדרים ועל הבוכנות.

התמונה שחסרה לי, זה התמונה של ראש המנוע מהצד של תא השריפה והשסתומים, על מנת להשלים את האבחנה הסופית.

על פניו נקוי יסודי של מעברי בבלוק, בדיקת חופש בבוכנות, ובדיקת חלחול, למלוי וליטוש הראש, בדיקת מובילי שסתומים,

השחזת(שלייף) שסתומים, והתאמתם לתושבתם, והחלפת גומיות שסתומים, שמן מנוע ומי קירור איכותיים, כמו פרסטון במיכל הצהוב.

החלפת תרמוסטט ובית תרמוסטט במידה והוא אכול, נקוי ושטיפת הקדיאטור, וקדימה לנסיעת מבחן.

הו צביקה, כמה שאתה תמים וווופטימי, כנראה שהלחות, וחופשת הקיץ, השפעו עלייך לרעה, מוטב שתמתין למומחים ממך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום!

ראשית תודה על התגובות!

נקיתי את החלק העליון של הבלוק, על מנת לספק תמונת מצב יותר ברורה.

מקווה שזה עוזר, היתי מאוד רוצה לדעת אם כדאי להשקיע בראש על סמך שהבלוק עדיין ניתן לשימוש,

אף אם זה יחזיק לפרק זמן קצר זה יהיה טוב, כך לפחות אוכל למכור את העגלה לאיזה מגרש.

תודה מראש ויום טוב .

30-06-08_2331.jpg

30-06-08_2332.jpg

30-06-08_2333.jpg

פורסם

מה מצב החופשים בבוכנה ?

האם הצלינדר חלק או שיש "מדרגות ?

במידה ומעברי המים פתוחים, תוכל לעשות ראש מנוע, אבל כאמור עניין של זמן עד שיהיה צורך ברינגים + לאגרים.

האם לפני הורדת הראש היה רעשים מהלאגרים של הקראנק ?

פורסם

אור שלום!

על פניו נראה כי אין חופשים בבוכנות, וכמו כן גם לא "מדרגות".

הבוכנות נראות במצב טוב.

ובאשר לשאלתך, לא שמעתי רעשים מהסוג שעליו אתה מדבר.

הבעיה העיקרית שממנה אני חושש, זה האיכול שנגרם בשפה של הצילינדרים, שמגיע כמעט עד לגלילים ששתולים שם, ובשעת התפשטות של החומר יכול להווצר מצב של מרווח ביניהם ומעבר של מים מלמעלה אל תוך אגן השמן .

עדיין אני צריך תשובה לשאלה, אשמח אם תוכלו לעזור,

המשך יום טוב לכולם.

• ספונסר פורום
פורסם

בצמונה שצירפתי סימנתי את המקומות שהאלומיניום נאכל ,לרוב האטם החדש יפרוץ משם.

אורן

30-06-08_2332.jpg

פורסם

אורן שלום,

ראשית תודה על התגובה,

כמו שצינת,אכן יש מספר מקומות כאלה שהאלומניום נאכל מסביב לצילנדר.

יש מקום נוסף, שלא נראה כ"כ טוב בתמונות שצריפתי, ששם האיכול השאיר מהחומר בערך 1 מ"מ בלבד לפני שתלי הגלילים.

הגלילים עצמם נראים במצב מצוין.

השאלה שלי אליך כרגע היא, בהתחשב בחשש הסביר לפריצה חוזרת באטם הראש, ובשאר הנתונים שמסביב, כמה זמן להערכתך יוכל האטם לעמוד בפני פריצה (אם בכלל)?

תודה מראש.

• תוכן חדש...