Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום,

אני שוקל לקנות קבל למערכת שאני עומד להרכיב על הפוקוס 2008 שלי.

רוב הרכיבים כבר נרכשו:

ר"ד: Clarion DXZ776USB

סט קדמי: טוויטרים Morel MT22

קרוס : MT22

מיד באס: Morel Hybrid Ovation

מגבר: audio phonics ADF-242:

http://www99.epinions.com/Audiofonics_ADF_242_2_Channel_1000_Watts_Digital_Amplifier_Refurbished_Car_Audio_Amplifier

מגבר מונו לסאב: Clif Design CD1.1LE (שמוציא 450 וואט RMS)

סאב: JL Audio 10w3-v2 (נותן 300 וואט RMS ב2 אוהם)

אני שומע הרבה אנשים שאומרים לי שקבל זה בזבוז של כסף...

מתי כדאי להתקין קבל?

מה הנזק שעלול להיגרם לרכב במידה ולא מתקינים אחד?

ועם הציוד שלי, האם כדאי לי להתקין קבל?

בתודה מראש על התשובות,

יואב

פורסם

לא רגיל לראות את המגבר שלי אצל מישהו אחר :roll:.

תהנה.

בקשר לקבל,אני לא חושב שתצטרך אחד,סה"כ רכב חדש עם מצבר חדש ואלטנטור במצב מצויין.

אחרי ההתקנה,תשים לב שאין לך נפילות מתח רק.[אורות מהבהבים,טורים קופצים בהילוך סרק וכו'].

אם כן יהיו אז תוסיף קבל.

על כל 500RMS צריך להיות קבל 0.5פארד.

לדוגמא 6000RMS צריך 6.0 פארד.

בהצלחה.

פורסם
קודם תתקין את המערכת ואז תראה אם אתה צריך קבל

מחזק.

אם הספקי הצרכנים לא מ-מ-ש גבוהים זה די מיותר אלא אם כן אלטרנטור /מצבר לא מאה אחוז ואז אכן יש נפילות מתח. לא נראה לי שרלוונטי אצלך, בהתחשב בכך שהרכב 2008.

לאחר ההתקנה - ותקפיד על חווט ראוי - תוכל לשקול כמובן במידת הצורך.

צביקה.

פורסם

קבל הוא נושא מאוד אבל מאוד לא חד משמעי ויש המון דיעות לכל כיוון, אבל דעתי היא:

קבל מגן מנפילות מתח רק של המערכת סטריאו ובכך הוא גורם לרכב עצמו נפילות מתח חזקות יותר, כי הוא שואב יותר כוח מהמצבר על מנת לפצות על הנפילות במערכת בזמן העבודה.

קבל לדעתי זאת עוד דרך מעולה לבזבז כסף.

עדיף שתשדרג את החיווט המקורי של הרכב לחיווט בריא יותר בסכום הזה, ככה שגם הרכב וגם המערכת יהנו מזה.

פורסם

תודה על כל התשובות :)

נתקין את המערכת ואז נראה אם צריך...

יש מצב שנפילת מתח תגרום נזק למחשב הדרך של הפוקוס?

פורסם
קבל הוא נושא מאוד אבל מאוד לא חד משמעי ויש המון דיעות לכל כיוון, אבל דעתי היא:

קבל מגן מנפילות מתח רק של המערכת סטריאו ובכך הוא גורם לרכב עצמו נפילות מתח חזקות יותר, כי הוא שואב יותר כוח מהמצבר על מנת לפצות על הנפילות במערכת בזמן העבודה.

קבל לדעתי זאת עוד דרך מעולה לבזבז כסף.

עדיף שתשדרג את החיווט המקורי של הרכב לחיווט בריא יותר בסכום הזה, ככה שגם הרכב וגם המערכת יהנו מזה.

לדעתי הקבל ההפך סופג את נפילות המתח ולא שואב יותר מהמצבר אלה שואב באופםן אחיד והוא עצמו מקבל את העליות/נפילות של המתח זה בעצם כל הקטע של הקבל ... תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

עדיף שתשקיע את הכסף שבמצבר פריקה עמוקה או שיפוץ אלטרנטור אבל לבינתיים זה אוטו חדש לא אמורות להיות בעיות במידה ויהיו עדיף שתלך לכיוון של מצברי פריקה עמוקה .

נפילות מתח יש בעיקר בקטעי באס עסיסיים ואז הקבל פורק את עצמו ומייצב את החשמל ברכב אבל אחרי שהוא פורק כבר אין לןו מה לפרוק עוד פעם ואז הוא טוען שוב פעם מהמצבר מה שעלול לגרום לנפילות מתח יותר חזקות אחרי שהוא פורק את עצמו אין בו יותר שימוש . ת'אמת שהוא רק ליופי הקבל.

מקווה שעזרתי בהצלחה תיהנה מהמערכת.

פורסם

קבל זה אביזר מיותר, חד וחלק.

ואם התשובה הזאת לא מספקת ניתן לערוך חיפוש בפורום. אחרי "מה המגבר שיש בדיוטי פרי" זה הנושא השני הכי נטחן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...