Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה?

Picture%20001%20(Large).jpg

מממ... קופסה. ממי היא הגיעה?

Picture%20002%20(Large).jpg

רם אודיו? שו הדה רם אודיו? אולי זה רעם אודיו?

טוב נו..

מה יש בפנים?

Picture%20003%20(Large).jpg

OMG! :shock:

Picture%20005%20(Large).jpg

ואחרי הסימפוזיון, אפשר לדבר ת'כלס.

למרות שגמרתי בדעתי שאני-לא-הולך-להוציא-שקל-אחד-יותר בנסיון להשתיק את הפחית המקרטעת שלי, אני מוצא את עצמי מתחרפן מהרעשים שיש בתא הנוסעים.

התחלתי לחטט קצת באינטרנט והגעתי למסקנה שאחרי הפרוייקט הזה, כנראה שמה שיביא את הגאולה יהיה החומר המופיע בתמונות שלמעלה.

למעשה מדובר בספוג מסוג closed cell foam העונה לשם Ensolite, והגיע מבית RAAMAUDIO שבארצות הברית.

הספוג עצמו גמיש מאוד. העובי שלו עומד על 3.17 מ"מ מה שאמור, באופן תיאורטי, להשקיט משמעותית את הרעשים העולים מהכביש, גלגלים ומערכת הפליטה.

למעשה לכל יצרני חומרי הבידוד האוטומטיביים יש סוג ספוג כזה בהיצע, דיינמאט עם "דיינאלינר" וסקנד סקין עם "אוברקיל" (ואם אתם שואלים אותי כל היצרנים קונים את הספוג הזה מאותו יצרן בדיוק), אך הספוג של רם (נקרא לו רעם כי זה יותר מגניב) היה הזול ביותר.

כמה זול? 6.3 מ' על 1.52 מ' (שזה יוצא 9.2 מ"ר) עלה 390 ש"ח הכל כולל הכל. לכו תבדקו בחנות הקרובה כמה עולה אותה כמות חומר מאחד היצרנים המוכרים :roll:

אז נכון, לדיינמאט יש גם "דיינאלינר" עבה יותר ולסקנד סקין יש את ה"אוברקיל פרו" שעבה פי 2, אבל ביחס למחיר לרעם יש את התמורה הטובה ביותר.

אז מה התכנונים? טוב ששאלתם.

בתי הגלגל האחוריים יזכו ל 3 שכבות לפחות מהחומר + שכבה או שתים על דיפוני הפלסטיק הפנימיים.

תא המנוע יקבל 4.

איזור קיר האש יבודד איפה שרק אפשר. מה שיכנס יכנס.

על הרצפה עצמה אני לא רואה טעם לשים יותר משכבה אחת. סה"כ ברגע ש "הורגים" את המנוע והגלגלים - מעט מאוד רעש יעלה ממנה.

הפרוייקט עצמו יתבצע בשבועות הקרובים ויתעדכן בשרשור הזה. כל שאלה תתקבל בברכה!

איתמר.

נ.ב. לינק ליצרן - www.raamaudio.com

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החומר הזה בכלל יכול לבודד ? נראה כאילו הוא ישב סתם ליופי

:x

בהצלחה ותתחדש

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

זאת בדיוק הנקודה, שבאופן תיאורטי (מבחינה פיזיקלית) הוא אמור לבודד.

closed cell אומר שהמבנה הפנימי של הספוג בנוי מבועות אטומות שמאטות וסופגות את גלי הקול שעוברים דרכן, זה הרעיון הכללי של החומר.

אבל גם לי קשה לקבל את ההסבר הפשוט הזה ולכן אני בונה על מספר רב של שכבות לצורך בידוד אופטימלי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דבק מגע.

הוא רצה לשלוח לי גם 3 מיכלים של הספריי דבק הייעודי שלהם, אבל מסתבר שאסור להטיס את זה.

איתמר.

פורסם

נישמע מאוד מעניין. זה במתכונת של הספוגים בחדרי הקלטות?

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

גם בפרוייקט שלי מתוכנן להיות ספוג אקוסטי בעובי 1ס"מ מקווה שזה ישפר

לא יודע איך קוראים לו וגם לא בדיוק מאיפה הגיע אבל הוא ישנו

גובה 165 ואורך רץ אני לא יודע כמה נשאר

DSC00008 (Large).JPG

DSC00011 (Large).JPG

sound connecting people

פורסם

הספוג עצמו קליל, כמעט ללא משקל. כל החבילה הזאת שוקלת 3 קילו.

החומר המשמש באולפני הקלטה נקרא "סונקס" והוא יקר בצורה לא נורמלית. בנוסף, הוא גם אמור לספוח את התדרים "ולהרוג אותם" לגמריי. עם זאת אני משוכנע שאפשר למצוא חומרים דומים במחירים אטרקטיביים יותר, כמו כאן לדוגמה

ה Ensolite ודומיו אמורים לעמעם אותם ולהוריד מעוצמתם, מה שאומר שכנראה עדיין יהיו רעשים אבל פחות.

איתמר.

פורסם

הספוג הזה נועד למנוע גם קירקושים של הפלסטיקה?

יש לי דייהסטו שרייד ויש לי רעשים מאוד מאוד חזקים של פלסטיקה מהבאסים - הרכב שלי מבוסס על הסטארלט אם אני לא טועה ורציתי לשאול אם יש לך \ הייתה לך את אותה בעיה.

הרעש בא בעיקר מהמגש האחורי והנורת ברקס שיש באמצע החלון האחורי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

במקרה אתמול אמא שלי הביאה לי חומר דומה המעבודה שלה שמשתמשים בו למיניבוסים, בקשתי ממנה ספוג דק בשביל לאטום את המגש האחורי שלי ותראו מה קבלתי...

dsc01203dg9.th.jpg

אותו הספוג (לפחות לפי איך שהוא נראה) בעובי 5 מ"מ וגם לו יש בועות בתוכו.

קבלתי גם אותו ספוג רק בעובי 1.5 ס"מ.

IBIZA 20vt

פורסם
הרכב שלי מבוסס על הסטארלט אם אני לא טועה ורציתי לשאול אם יש לך \ הייתה לך את אותה בעיה.

אתה טועה (וגם אודי עציון טועה), אין בניהן שום קשר :wink:

כן, יש רעשי פלסטיקה מפעם לפעם, אבל ממש לא משהו היסטרי.

את בעיית המגש האחורי פתרתי בהחלפת הספוגים שאמורים לבלום את הקפיצות של המגש בספוגים חדשים וקשיחים (הקודמים היו מתים ושטוחים לגמריי).

צחי, יש המון ספוגים דומים. הספוג הייעודי לבידוד רעשים עשוי מתרכובת של חומרים (בד"כ וייניל, PVC וגומי) ובצפיפות מסויימת. לא סתם הספוג הזה יקר מאוד.

אם תוכל להביא את הספוג הזה לאחד המפגשים נוכל לעמוד על טיבו.

איתמר.

• תוכן חדש...