Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מדויק בעליל ... לi30 יש מטען של 340 ליטר ולC4 רק 320 מה גם שהיונדאי היא אחת המכוניות החזקות בקטגוריה שניה רק לטויוטה קורולה הרובוטית ומפקירת החיים ... ליונדאי 122 כוחות סוס כאשר למאזדה ולסיטרואן רק 110 ולפוקוס רק 100 כוח סווס כך שלדעתי היונדאי היא הבחירה המשתלמת ביותר ... גם חזקה מאד גם בעלת מטען מספק (ניתן לקפל כסאות מאחור ולקבל מטען של למעלה מ 1000 ליטר) וגם בטיחותית (בעלת 6 כריות אוויר , בקרת יציבות וקיבלה 4 כוכבי בטיחות כאשר היא פיספה את ה5 רק בנקודה אחת ) כמו כן היא אחת המאובזרות ... אני מציע לכם לבדוק מפרטים לפני הבחירה כדי להשוות

האתר הטוב ביותר להשווה motocar.co.il

בהצלחה מקווה שעזרתי

נ.ב הייתי בהתלבטות דומה לשלכם ולאחר סקר שוק והשווה של כמעט חודשיים בחרתי ביונדאי ואני מרוצה

פורסם

122 או לא, אתה מצייר תמונה קצת מטעה. כ"ס בסל"ד מאוד גבוה הוא לא ממש שימושי בחיי היום יום. מה גם שכ"ס לבדו אינו מלמד מספיק, וחשוב גם המומנט וחשובה גם זמינותו. וגם הגיר וכו'.

אז נכון שזה רכב יחסית מוצלח, ובאירופה מגיע עם 5 שנות אחריות (לא יודע כמה פה), ואני שמח שאתה נהנה ממנו אבל הבה נשים דברים בפרופורציה הנכונה: תאוצת 0-100 (בהנחה שהיא מלמדת משהו) מתבצעת ב- I30 ב- 11.6 שניות; במגאן, למשל, זה לוקח 12.4 שניות, אבל בגולף 1.6FSI זה 10.7 שניות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
122 או לא, אתה מצייר תמונה קצת מטעה. כ"ס בסל"ד מאוד גבוה הוא לא ממש שימושי בחיי היום יום. מה גם שכ"ס לבדו אינו מלמד מספיק, וחשוב גם המומנט וחשובה גם זמינותו. וגם הגיר וכו'.

אז נכון שזה רכב יחסית מוצלח, ובאירופה מגיע עם 5 שנות אחריות (לא יודע כמה פה), ואני שמח שאתה נהנה ממנו אבל הבה נשים דברים בפרופורציה הנכונה: תאוצת 0-100 (בהנחה שהיא מלמדת משהו) מתבצעת ב- I30 ב- 11.6 שניות; במגאן, למשל, זה לוקח 12.4 שניות, אבל בגולף 1.6FSI זה 10.7 שניות.

אתה מדבר על האוטומאטיים? מאיפה הנתונים לקוחים?

הגולף מאיצה ב-11.5 שניות (ע"פ נטקאר וע"פ פולקסווגן ישראל). היונדאי ב-12.4 והרנו ב-12.8 (האצ'בק)/ 13.1 (סדאן).

פורסם
שימו לב שהפוקוס לא הגיעו עם מערכת בקרת יציבות עד למודל האחרון, כלומר אם אתם מעוניינים בפוקוס עם בקרת יציבות, תצטרכו לקנות אותה חדשה מהחברה. אני יודע שכתבת שזה אפשרי, אבל חשוב להדגיש שפוקוס בת שנה או יותר תהיה ללא מערכת בקרת יציבות. המנוע של הפוקוס קצת חלש (הכי חלש בין המשפחתיות 1600 היום), כך שאני לא יודע כמה טוב היא תסחוב בהרים. היא תעלה אותם, אבל כנראה שלא בלי מאמץ.

לגבי המגאן- בגלל אמינות לא ברורה, לא הייתי קונה אחת מהכסף שלי (מנסיון עם שתי רנו מגאן). נראה שחלק מהרכבים שהם מייצרים אמינים, והשאר זוועה. אם אתם מוכנים להתפשר על נושא האמינות, המגאן היא בהחלט רכישה טובה.

מאזדה 3- אני אישית חובב מאזדות, ואפילו אני אומר שהמאזדה 3 היא עסקה לא משתלמת. אין בקרת יציבות, 4 כוכבים בלבד, והיא הולכת להיות מוחלפת בקרוב. בנוסף לכל זה, היא יחסית צפופה, אבל זה כבר פחות משנה למשפחה קטנה.

בכל מקרה, אתם מעוניינים ברכב בעל 4 או 5 דלתות?

לא מדויק היא הגיע עם ESP בדגם 2 ליטר בלבד.

לאחר מתיחת הפנים הרכב מגיע עם מערכת בקרת יציבות בכל הדגמים.

לגבי מרווח ראש ב-5 דלתות לא מסכים,אני 1.92 ואני יושב בנוחות וללא כל בעיה מאחור,ולא פוגע בגג בכלל.

לגבי תא המטען לטעמי מספיק גדול בנוסף גם ה-5 דלתו הרבה יותר יפה ושימושית ובמידת הצורך יש אפשרות לקפל את המושבים שמתפצלים 1/3 - 2/3.

ממליץ בחום על הדגם 2 ליטר של הפוקוס שבו גם המגרעת של המנוע הטיפה חלש נפתרת.

בכל מקרה לדעתי גם הדגם 1.6 לא חלש כל כך,ומספיק לרכב משפחתי מעל ומעבר,זה לא רנו קליאו ספורט אבל זה מספיק בשביל להגיע מנקודה א' ל ב' בבטיחות ובנוחות ללא כל בעיה.

פורסם

מה עם סקודה אוקטביה החדשות מנוע 1.9? יש לה מטען ענק בכייף תוכלי לשים שם עגלה. היא גם מהירה( אמרת שאת אוהבת מהירויות). גם בטיחותית מאוד 6 כריות אוויר אם אני לא טועה.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

אם אתם הולכים על פוקוס, ממש לא ממליץ על הדגם החדש!

הוא אומנם בטיחותי והכל, אבל הוא די עגלה (ולא רק בעלייה להר שלכם...)

הייתי כבר מעדיף את הפוקוס שלפני 2006, שלדעתי פחות יפה ומרשים, אך יותר מוצלח!

בכלל - אני לא בטוח שכל כך כדאי לקנות רכב שמככב בשוק הליסינג (פוקוס / מאזדה 3 / קורולה וכו'),

כי אחרי כמה שנים אתם עלולים להתקשות למכור את הרכב במחיר נורמלי (שוק מוצף).

אני די מצטרף להמלצות על C-4 , במיוחד בגלל הנוחות והנהיגה הכייפית.

אופצייה מקורית ולא שגרתית שאני מציע לשקול -

פנקו את עצמכם בהונדה אקורד או וולוו S70 משנים יותר מוקדמות (בהתאם לתקציב).

נכון - קצת יותר יקרות מבחינת דלק ואחזקה, אבל אם אתם מוצאים כאלה במצב טוב עם

קילומטראז' נמוך עד סביר,

ההוצאות האלה בקלות יכולות להתקזז ע"י מחירי קנייה מאד נמוכים (שוק חלש יחסית במיוחד לוולוו),

ואמינות גבוהה (במיוחד ההונדה)!

ואלו בהחלט רכבים שמתאימים ל"מחשבה לעתיד" שלכם + בונוס של נוחות ובטיחות ! בהצלחה! :-)

פורסם

נקודות מעניינות העלתם פה!

לגבי הסיטרואן והסקודה, אנחנו לא אוהבים אותם... מסוג המכוניות שפשוט שנינו לא אוהבים, לא יכולה לשים את האצבע למה...

לגבי הגולף.. לא התעלמתי בכלל! הוא לא בא בחשבון מסיבה פשוטה-

האוטו נשמע מדהים מהביקורות עליו אבל משפט אחד הוריד אותו מהפרק:

"תג המחיר שמוצמד לגולף TSI עומד על 158 אלף שקל"

'צטערת.. יותר מדי בשבילי!!! תודה בכל אופן, אם אזכה בלוטו אדע מה לקנות :roll:

לגבי ההונדה אקורד, רעיון טוב! אבדוק מה תג המחיר שלה ומה הבעל חושב, תודה!!

אתם ממש נפלאים!

בלב ליבו של הקושי - שוכנת הזדמנות.

פורסם
תודה לכולם על התגובות !!

אני לא יודעת אם אני רוצה 4 או 5, אנחנו לא נעולים על שום דבר, ניראה שאין רכב שממליצים עליו בפה מלא מלבד המאזדה 3 והפוקוס וגם זה עם הסתייגויות.. אין רכבים מושלמים, אה?

מכיוון שאני לא מבינה את היתרונות ברכב 4 דלתות מול 5 דלתות - קשה לי לבחור אחת,

אני צריכה רכב שעגלת תינוק תוכל לנוח בחופשיות בתוך תא המטען, צריכה רכב שישמור עלינו!

הבעיה שלי זה שיש לי רגל ימנית שמלבד היותה מכורה לנעלי עקב היא גם קצת מכורה למהירות, קצת כבדה...

אז אני רוצה גם ביצועים.

לצערי רכב החלומות שלי הוא לא פרקטי במיוחד למשפחה.... http://www.svs.com/zim/mustang/images/65-guardsman.jpg

וזה ממש לצערי. :puppydoge

לסיכום,

פוקוס ומאזדה ניראה שהם המועמדות הסופיות...

ניראה לכם שיתנו לי לקחת אותן לנסיעת מבחן בהרים? :twisted:

זהו, המאזדה שלוש הייתה נפסלת מיד לדעתי (בטיחות מוגבלת, רק 4 כוכבים, ללא בקרת יציבות, והאוטו הזה המוני שזה כבר מגעיל, בכל ס"מ יש עוד אחד שדפוק בצד שמאל מאחורה.)

אפשר קצת לגוון, ולדעתי, האוטו הזה דיי מאכזב (מרגיש כמו ילד היפראקטיבי, אינו מוכן להרגע, והמתלים שלו ממש נוקשים לטעמי אם משווים לסובארו \ גולף \ ג'טה.)

לסיכום, אני הייתי הולך על הגולף\הג'טה (TSI), חמישה כוכבי בטיחות, בקרת יציבת, 6 כ"א, וביצועים הולמים.

אם אין תקציב, אני הייתי הולך ישר לB3. מבחני ריסוק אמריקאיים (אותם פרמטרים כמו של היורוNCAP ואותו רכב בדיוק) נתנו לו 5 כוכבי בטיחות, 6 כ"א, בקרת יציבות בגרסאת ה2 ליטר RXI (שלא יקרה כל כך לטעמי, בסביבות ה130000 ש"ח לחדשה), מחסור בכוח אין, אוטו מאוד מאוד נוח לנהיגה, מתלים רכים שמתאימים לכבישים החבולים בארצנו הקטנטונת.

החסרונות של הרכב הזה : בגאז' דיי קטן, בערך 300 ליטר ע"פ כמה שזכור לי, ותיבת הילוכים אוט' עם 4 מהירויות (כמו המאזדה שלוש ההמונית, אגב).

לסיכום, אם אין תקציב לגרמניות החמודות, לדעתי הסובארו תספק אותכם, אם נשווה לI30 למשל. (שקיבלה 4 כוכבי בטיחות, ואיכות תא נוסעים של קוריאנית ממוצעת)

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מבני הריסוק האמריקאים פחות מחמירים מהמבחנים האירופיים. לכן, לא ניתן לדעת לבטח עד כמה בטוחה ה B3 עד שיתבצעו מבחני ריסוק גם שם.

לפותחת השרשור: אם צמצמתם את האפשרויות למאזדה 3 ופוקוס, אני אישית הייתי הולך על הפוקוס, במיוחד אם גרסת ה 2.0 ליטר באה בחשבון (לא יהיה מחסור בכוח).

אגב: נמאס לי מהאנשים שממליצים לא לקחת מאזדה 3 בגלל שזה רכב נפוץ. א) זה שהרכב נפוץ לא אומר שהוא לא רכב טוב. ב) הפוקוס גם כן מאוד נפוצה. ג) זה שנמאס לכם לראות רכבים כאלו זה ממש לא שיקול לאנשים אחרים בקניית רכב. אם נמאס לכם מהרכב, אל תקנו אותו בעצמכם, תפסיקו לייעץ לאנשים לא לקנות רכב מהסיבה הזו.

"ai motoare capul doare"

פורסם

"תג המחיר שמוצמד לגולף TSI עומד על 158 אלף שקל"

'צטערת.. יותר מדי בשבילי!!! תודה בכל אופן, אם אזכה בלוטו אדע מה לקנות :roll:

!

TSI בלי סאן-רוף וג'נטים מפוארים עולה 140K. תעשי סיבוב (כלומר תזמיני נסיעת מבחן) ואחרי זה נראה אם תרצי בכלל לדבר על רכבים אחרים באותו סדר גודל של מחיר :wink:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ב-110 אלף שקלים היא יכולה לקנות אחלה רומסטר שבעולם!

ואם היא מעוניינת באיבזור נוסף - התוספת היא לא גדולה כלל.

רכב ענק (!!!) במרחב הפנימי כמובן, גיר טיפ' 6 היל' ובטיחותי מאוד: מערכת ESP, הוא זכה ב-5 כוכבי בטיחות.

וזה עוד לפני שנכנסנו לאמינות של קבוצת הרכבים האלה.

זה נכון שה-TSI מצויינת, אך היא לא זולה כלל.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
מבני הריסוק האמריקאים פחות מחמירים מהמבחנים האירופיים. לכן, לא ניתן לדעת לבטח עד כמה בטוחה ה B3 עד שיתבצעו מבחני ריסוק גם שם.

לפותחת השרשור: אם צמצמתם את האפשרויות למאזדה 3 ופוקוס, אני אישית הייתי הולך על הפוקוס, במיוחד אם גרסת ה 2.0 ליטר באה בחשבון (לא יהיה מחסור בכוח).

אגב: נמאס לי מהאנשים שממליצים לא לקחת מאזדה 3 בגלל שזה רכב נפוץ. א) זה שהרכב נפוץ לא אומר שהוא לא רכב טוב. ב) הפוקוס גם כן מאוד נפוצה. ג) זה שנמאס לכם לראות רכבים כאלו זה ממש לא שיקול לאנשים אחרים בקניית רכב. אם נמאס לכם מהרכב, אל תקנו אותו בעצמכם, תפסיקו לייעץ לאנשים לא לקנות רכב מהסיבה הזו.

המאזדה איננה בטוחה לעומת מתחרות מודרניות, לא מציעה אבזור מספק כמו מתחרות מודרניות, ולא מתאימה למי שאוהב רכב רגוע ונוח, ולא נוקשה כמו המאזדה.

נעזוב לרגע את ההמוניות שלה, הוא פשוט בשביל היום לא מציע תמורה טובה כמו שאר הרכבים בקטגורייה, עד לדגם החדש, נחכה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אתה צודק, וזה בדיוק מה שכתבתי באחת מהודעותי הקודמות:

מאזדה 3- אני אישית חובב מאזדות, ואפילו אני אומר שהמאזדה 3 היא עסקה לא משתלמת. אין בקרת יציבות, 4 כוכבים בלבד, והיא הולכת להיות מוחלפת בקרוב. בנוסף לכל זה, היא יחסית צפופה, אבל זה כבר פחות משנה למשפחה קטנה.

אבל שים לב:

זהו, המאזדה שלוש הייתה נפסלת מיד לדעתי (בטיחות מוגבלת, רק 4 כוכבים, ללא בקרת יציבות, והאוטו הזה המוני שזה כבר מגעיל, בכל ס"מ יש עוד אחד שדפוק בצד שמאל מאחורה.)

המילים שלך. ממש לא רלוונטי להמלצה על רכב, מהסיבות שכתבתי בהודעה הקודמת. באמת, אם זו הסיבה שבגללה אתם (אני לא מדבר עליך (אלון) ספציפית, יש עוד אנשים שכותבים דברים כאלה) ממליצים לא לקנות רכב, אולי עדיף שלא תגיבו. אני מאמין שמי שבא לקנות רכב מסוים, יודע פחות או יותר כמה הוא נפוץ, ומסוגל להחליט לבד אם זה שיקול בשבילו.

אגב, יש אנשים שלא אוהבים רכב רגוע (כמוני, לדוגמא).

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...