Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בארוחה צהריים חגיגית עם כל המשפחה המורחבת מאוד איכשהו ולשמחתי נכנסנו לדיון על רכבים צמיגים וכולה ..

באותו דיון הציג דודי שיטה למילוי צמיגים במצבי חירום קיצוניים שהוא לא ניסה אך מכיר ואני אמרתי שאבדוק את זה לעומק עד כמה שאני יכול .

השיטה היא כדלקמן :

מורידים את הצמיג מהרכב ואז מנגבים את החלק הפנימי של הצמיג ( בין הג'נט והצמיג מבפנים ) בדלק ואז שורפים (כמובן שכמות הדלק לא גדולה) , בשיטה זו אפשר למלא את הצמיג באוויר במקרה שאין דרך אחרת אפשרית .

הסבר הוא שכתוצאה מהפיצוץ הקטנטן שנוצר מהשריפה אוויר ממלא את הצמיג (בדרך זו או אחרת) ולדעתו גם נהגי ראלי משתמשים בשיטה זו במצבים שבהם הגלגל הרזרבי כבר לא תקין/כבר השתמשו בו .

יש לציין שדודי מהנדס מכונות ובעל מפעל מתכת ומנופים ודיי מבין בדברים האלה, ובנוסף חובב שטח אמיתי - ודיי קשה - שאינפורמציה מדוייקת ו/או אימות של השיטה יכולים לחלץ אותו ממצבים מסויימים בשטח - כבר הייתי בטיול שהוא ואחיו הרימו מנוע של רנגלר ברצועות אחרי שכל תושבות המנוע נשברו בקפיצה במהירות גבוהה בג'יפ במדבר אז איתם הכל אפשרי .

אשמח אם מישהו מכיר ויכול לפרט יותר או יכול לכוון אותי איפה אפשר למצוא אינפורמציה בנוגע לדבר הזה

תודה רבה מראש :)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אם אתה לא מסתובב עם מכשיר לפירוק צמיגים ברכב באופן קבוע, אין לך שום דרך להגיע לחלק הפנימי של הצמיג.

מעניין לעניין באותו עניין, זכור לי שראיתי פעם בקטלוג אינטרנטי של חברה כלשהיא מתקן קטן שמתחבר לונטיל ומצידו השני דוחסים בלוני גז קטנים (כמו אלו של הסיפולוקס הישן או מכשירי קצפת תעשייתיים) והצמיג מתמלא בגז ומתנפח.

לא יודע אם זה בטיחותי או לא אבל כשהייתי ילד, אחיי הגדולים היו לעיתים מנפחים ככה את גלגלי האופניים.

בכל אופן, השיטה של דודך נשמעת לי לא ישימה, וגם אם היתה ישימה הצמיג היה מאבד "אויר" תוך שניות משום שהליך ה"ניפוח" בצורה שכזאת מסתמך על חוק פיסיקלי פשוט שהאויר מתרחב כתוצאה מהחום שנוצר מהשריפה. מיד עם התקררותו, הצמיג יחזור למצבו הקודם.

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

השיאה אכן קיימת.

לא יודע עם משתמשים בא בראלי ,כי זה די מסוכן אבל

ראיתי איך משתמשים בה כשעברו את הקוטב הצפוני עם גיפים ,נראה מרשים ביותר :)

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

מה שאומר שעליך להסתובב עם ערכת פירוק ג'אנט, כאמור, ועם משאבה להוצאת דלק. נשמע לי אולי תיאורטי אבל לא מעשי. לאחיין שלי יש אופנוע BMW ישן, ופעם הוא הראה לי ערכה שבנה בעצמו לפי רעיון ישן: חיבור צינורית ניפוח לתבריג של המצת. הפעלת המנוע (על בוכנה בודדת) גורמת לבוכנה הנגדית להיות קומפרסור.

פורסם

השיטה הכי טובה למקרה חירום ולא מסוכנת שימוש יומיומי, זה משאבת אויר לצמיגים. זה פשוט, יעיל ונוח.

מה הטעם לקחת ברכב גלגל רזרבי אם אין משאבה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קנה את הפחית קצף ותסגור עניין.

היום מוכרים את זה כמעט בכל חנות לאביזרי רכב ואפילו באוטו דיפו ניתן למצא את זה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מה שאומר שעליך להסתובב עם ערכת פירוק ג'אנט, כאמור, ועם משאבה להוצאת דלק. נשמע לי אולי תיאורטי אבל לא מעשי. לאחיין שלי יש אופנוע BMW ישן, ופעם הוא הראה לי ערכה שבנה בעצמו לפי רעיון ישן: חיבור צינורית ניפוח לתבריג של המצת. הפעלת המנוע (על בוכנה בודדת) גורמת לבוכנה הנגדית להיות קומפרסור.

בואנה זה רעיון טוב ... אבל מה יקרה הרי אתה עם מוציא תמצת לא יהיה ניצוץ אבל הדלק עדיין יוזרם לחלל הבוכנה ?

פורסם

ראיתי איך משתמשים בה כשעברו את הקוטב הצפוני עם גיפים ,נראה מרשים ביותר :)

גם אני ראיתי את זה אבל שם הם לא משתמשים בו בתור ניפוח הגלגל. שם הם עשו זאת כדי להחזיר את הצמיג למקום (כשהוא יצא ממנו). לאחר שהצמיג במקום הם ניפחו אותו בצורה המקובלת של משאבה.

פורסם

"...בואנה זה רעיון טוב ... אבל מה יקרה הרי אתה עם מוציא תמצת לא יהיה ניצוץ אבל הדלק עדיין יוזרם לחלל הבוכנה ?"

כמובן שמנתקים את צינורית הדלק לאותו מאייד. קצת מחשבה עצמאית וקצת עברית נכונה. מה זה תמצת?

פורסם
גם אני ראיתי את זה אבל שם הם לא משתמשים בו בתור ניפוח הגלגל. שם הם עשו זאת כדי להחזיר את הצמיג למקום (כשהוא יצא ממנו). לאחר שהצמיג במקום הם ניפחו אותו בצורה המקובלת של משאבה.

משאבה!

רעיון גדול, איך לא חשבו על זה קודם??

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

טוב אז אני אחדד ואדגיש את השאלה :

מישהו מכיר את השיטה שכתבתי בהודעה הראשונה ?? כן ידוע לי על המשאבות ואפילו על הפום הזה שממלאים בו את הגלגלים במקום אוויר וסותם חורים במקרה של פנצ'ר (את זה יש לי באוטו) כדי שיהיה אפשרי לנסוע בצמיג על לטיפול !

השאלה היתה על השיטה הזו ספיציפית ולא כי אני או הוא רוצים להשתמש בה אלא פשוט כדי לדעת כי זה נשמע מעניין ואני תמיד אוהב ללמוד ולהכיר שיטות אפילו אם הסיכוי לשימוש בהן הוא אפסי ! אז בבקשה מי שהולך להציע לי הצעות לגבי מילוי אוויר בצורה "סטנדרטית" אני דיי מכיר את כולם (ושלא תתחילו כמו סבא שלי שאמר "קניתי את קופרסור שנמצא איתי תמיד בבגאג' ועלה 300 שקל" , את התגובות האלו קיבלנו מספיק מהמשפחה אתמול)

לחברה שאמרו שראו איך משתמשים בשיטה בג'יפים בקוטב הצפוני אשמח אם תוכלו לעזור ביותר פרטים כדי שאוכל למצוא איזה לינק או סרטון באינטרנט של השיטה

תודה רבה :)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

הגישה הקלה להגיע לדופן הפנימית של הצמיג, זה לפתוח את הבורג של הוונטיל, להכניס כמות מסויימת של דלק, להצית ואז לסגור.

בתאוריה זה אפשרי, אבל ביישום? רק עם ניסוי נדע.

אביחי

• תוכן חדש...