Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הסאב החדש של פיוני דגם 350C

והנה המידע שיש לי עליו:

Frequency response 18 - 2.000 Hz

Sensitivity (1W/1m) 89 dB

QTS 0.34

Recommended sealed enclosure (Litres) 42.5

Lowest resonance frequency (FS) 35 Hz

Maximum Power 800 Watt

Nominal input power 400 Watt

VAS 51.45 l

Woofer size (cm) 30 cm

מישהו יכול לתת לי את המידות לבניית תיבה

בתודה מראש יוסי אלוש

פורסם

http://www.linearteam.dk/statistics.asp?prog=winisd

בתוכנה הזו אתה יכול להכניס את נפח התיבה, עובי העץ וזה יתן לך את המידות החיצוניות. לאחר מכן אתה יכול לשחק עם המידות ולמשל להכניס את הגובה ורוחב שאתה רוצה ולחיצה על העומק תתן לך את המידה של העומק לצורך קבלת הנפח.

פורסם
את הסוג של העץ והעובי אני יודע אבל את גודל הדפנות אני לא יודע

יש למישהו איזו תוכנה שמתכננת ומדמה תיבות

אה סליחה לא הבנתי אותך נכון.. חשבתי שיש לך את כל הפרמטרים ורק העובי מפריע לך

פורסם

הצו של התיבה לא חשוב? העיקר שהנפח יהיה מספיק ל40 ליטר

כלומר ברור שצריך שיהיה את השיפוע הזה אבל לא משנה האורך והגודל של הדפנות העיקר שהנפח יהיה ל40 ליטר??

פורסם

דבר ראשון, אם יש לך משהו להוסיף להודעה שלך אז תערוך אותה. אין טעם לרשום 3 הודעות אחת אחרי השניה.

התיבה נראית בסדר גמור אם אכן הנפח מתאים (לא חישבתי). קח בחשבון שאלו מידות פנימיות ותצטרך להוסיף את עובי העץ במקומות הנכונים. כמו כן כשממליצים על נפח תיבה ממליצים על נפח שהסאב יראה ולכן צריך להכניס גם את הנפח שהסאב לוקח לחישוב הכללי. בדרך כלל סאב לוקח בין 2-3 ליטר.

תוודא גם שהסאב נכנס בנוחות בצלע שעליו הוא יושב.

פורסם

התיבה לא חייבת שיפוע

היא יכולה גם להיות מרובעת בלי שיפוע כלשהו.

שוב, תגדיל את הנפח בגלל שהנפח של הסאב לוקח עוד 2-3 ליטרים (כמו שאייל אמר)

פורסם

כן הבנתי שצריך להגדיל את התיבה תודה,

אז אם לא חייב שיפוע אז למה כל התיבות הם עם שיפוע ושוב אני שואל כי עוד לא ענו לי,לא משנה מה גודל דפנות התיבה,העיקר שהיא תכיל 45 ליטר??

אה ועוד משהו

צריך לשים צמר גפן או משהו בתוך התיבה כדי להוריד את רמת החום אז כמה בערך להשים? והאם יש חומר יותר מומלץ מצמר גפן

פורסם

אין חשיבות לצורה. התיבות לרוב עם שיפוע כי זה פשוט יותר יפה לעין.

לא משנה מה גודל הצלעות כל עוד אתה דואג לכך שהצלע שעליה יהיה הסאב תהיה גדולה מספיק. בתיבה מרובעת עדיף שהצלע האחורית תהיה רחוקה מהמגנט של הסאב מרחק של כ4-6 ס"מ משון שלסאבים רבים יש אורור אחורי.

הצמר גפן הזה נקרא POLYFILL או צמר סלעים. ברמה התאורטית תכונות הפורום הופכות חלק מהאנרגיה (הלחץ שמוצר בתיבה מתנועת האוויר) לחום וע"י כך גורמת לסאב "לחשוב" שהוא נמצא בתיבה גדולה יותר. כאמור זה יותר ברמה התאורטית מהמעשית ובכל אופן יש לך נפח מספק.

• תוכן חדש...