Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתאר כאן השתלשלות אירועים שהחלה כנקישות מתכתיות מהמתלה הקדמי בסיטרואן קסארה 01, ופתרון פשוט יחסית שנמצא (במקרה) לבעיה:

לפני מספר חודשים החלו נקישות (בהדרגה, עד שלבסוף הפכו רועשות מאוד) הנשמעות כחופשים גדולים במתלה הקדמי בעת נסיעה בכביש משובש.

לאחר בדיקות במוסך, מכון פרונט ומעבר של טסט שלא מצאו חופשים בהיגוי או מתלים (בולמ"ז חדשים), הועלתה הסברה (ע"י ארנון) שמקור הנקישות הן בחיבור המוט המייצב לגוף.

לצורך אימות, נותקה זרוע מקשרת של המוט המייצב בצד אחד, ונעשה סיבוב קצר בדרך משובשת במהלכו נעלמו הנקישות כמעט לגמרי (עדיין היו מעט נקישות, כנראה בגלל שצד אחד נשאר מחובר והעביר תנועה למוט).

לאחר הנסיעה, בתפיסה ביד של קצה המוט המנותק וטלטולו ניתן היה לשמוע את הנקישות.

בעקבות כך הוחלט להחליף את שתי הגומיות שיושבות סביב המוט בשני הצירים המחברים אותו לגוף הרכב, מתוך הנחה שהן קרועות במידה שמאפשרת תנועה של המוט עד למגע עם חלק מתכתי אחר.

נקנו אצל ג'אן שתי גומיות (70 ש"ח כ"א) למוט 19 מ"מ (המידה נבדקה במערכת לפי מספר שלדה).

לצורך החלפת הגומיות, הורם החלק הקדמי על בוקים, פורקו גלגלים קדמיים, ופורק אום ובורג המעגנים את חלקו הקדמי של תפס המתכת (3 בשרטוט) המהדק את הגומייה והמוט העובר בתוכה כלפי מטה אל השלדה (המוט עובר מעל לקורה תחתונה בשלדה) בכל צד.

תפס המתכת הנ"ל מעוגן בחלקו האחורי עם וו מעוקל כלפי מעלה שנכנס לחריץ רוחבי מאחורי המוט, ולאחר פירוק הבורג והרמת חלקו הקדמי של התפס ניתן להוציא אותו לחלוטין.

הגומייה (2 בשרטוט) מקיפה את המוט אבל חצוייה באופן שניתן לפשק אותה ולהוציא.

לאחר פירוק הגומיות, התבררו הדברים הבאים:

הגומיות הן למוט בקוטר 20 מ"מ וכן זה קוטרו, ולכן הגומיות שנקנו לא מתאימות. במערכת של סיטרואן אכן כתוב 19 מ"מ לפי מספר שלדה, אבל בפועל בדגמי HDI מותקנים מתלים המכונים "Heavy Duty" וקוטר המוט הוא 20.

הגומיות שפורקו לא היו קרועות כלל, ונראו שלמות לחלוטין, אולם נראה שחלקן הפנימי נשחק כך שהקוטר גדל בכ-2 - 3 מ"מ.

לא נראה כאילו חופש זה הוא מספיק כדי שהמוט יפגע במשהו ולכן הועלתה סברה שחופש זה מקטין הלחץ על הוו בחלקו האחורי של כל תפס באופן שגורם לו לזוז ולנקוש בחריץ אליו הוא מוכנס.

הגומיות הישנות הוכנסו חזרה, אבל כאשר החריץ שלהן פונה קדימה לכיוון הבורג ולא אחורה כפי שמופיע בשרטוט (בטעות), והבורג הודק.

הנקישות נעלמו לחלוטין. ההנחה היא כי הפיכת הגומייה והידוק הבורג סגרו את החריץ בגומיות באופן שהקטין את הקוטר בגומייה השחוקה לרמה בה מופעל שוב לחץ נגדי מספיק על התפס והוא אינו יכול לזוז. ייתכן שזה היה עובד גם בלי להפוך את הגומייה, פשוט ע"י הידוק של הבורג אבל אני לא בטוח.

מכיוון שאני זוכר נקישות דומות כמעט מכל תוצר פיג'ו סיטרואן מעט ישן יותר עליו נהגתי, (כולל הBX של ארנון שעזר לי מאוד בתיקון הנ"ל) אני מפרסם את זה כאן, אולי זה יעזור למישהו.

xsara anti roll bar fr.jpg

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

יש לי נקישות דומות מקדימה ב C5 האם זו אותה תופעה? או שאלו הבולמי זעזועים?

האם זו אותה מערכת?

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

ברוב המקרים, במיוחד אם יוצאים מנקודת הנחה שאין חופשים במערכת ההגה או המתלים, נקישות המופיעות בכביש משובש מקורן בראש ובראשונה במערכת המוט המייצב (מוטות קישור, בוקסות גומי וכד'). כשקניתי את הפרטנר החלפתי מייד את הגומיות הללו בחדשות (אכן כ 70 שח לגומיה, יש גם תחליפיות זולות יותר אך מאחר ומדובר בחלק שמחליפים פעם בכמה שנים, עדיף לשים מקורי).

הגומיות הקודמות עשו רעש חיכוך (אבל כן היו נקישות מאחד המוטות קישור אז החלפתי גם זוג מוטות קישור תחליפי בסביבות 80-90 שח לזוג).

למיטב ניסיוני, המכוניות ה"נוסעות" (ולא אלו שרוב הזמן עומדות בחניה) מפתחות בלאי במערכות הללו באיזור ה 150,000 ק"מ והלאה (כן, אני יודע, יש כאלה שגם הרבה לפני) - וזה מניסיון עם לפחות 4 כלי רכב (פרטיים) אחרונים שהיו לי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גם שומע נקישות מוזרות כאלה. לא ייחסתי לזה חשיבות.

ביום ראשון האוטו נכנס לטיפול 10 אלף (300 אלף ק"מ על השעון).

אני אגיד להם באמת לנסות לסדר את זה - זה די מציק במיוחד בכבישים משובשים.

תודה רבה על הטיפ!

פורסם
יש לי נקישות דומות מקדימה ב C5 האם זו אותה תופעה? או שאלו הבולמי זעזועים?

האם זו אותה מערכת?

הכל יכול להיות.

צריך לשמוע כדי לאבחן. בדגמים הראשונים של ה- C5 יכול להתפתח חופש במוט ההגה, בחיבור שאמור לקרוס בתאונה.

זה לא מסוכן ולא מזיק, אבל מתבטא ברשרוש אופייני בנסיעה על כביש משובש ותחושה שאתה יכול למשוך את ההגה החוצה למרחק קטן מאוד - 1 מ"מ.

אולי זה מה שאתה מרגיש ?

פורסם

כן...........

כאילו ההגה מתפרק

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

• תוכן חדש...