Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל או בנזין??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע בערך 17 אלף בשנה אולי קצת יותר השאלה שלי...מה עדיף דיזל או בנזין והאים זה כדאי מבחינת מחירי החלקים .הביטוח וכאלה.?? חשבתי אל פאסאט שנת 2002 ??

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנוע טורבו יותר יקר לאחזקה. לפי מחיר סולר עם 17K בשנה, בנזין בחירה הגיונית.

אני רואה בטורבו דיזל יתרון עיקרי במומנט על טורים נמוכים (וחיסכון אם אתה נוסע ממש הרבה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עבור טורבו דיזל חלקים יקרים יותר כמו עבור כל רכב טורבו.

אם אתה רוצה דיזל פשוט ללא טורבו אז יהיה לו כ-65כ"ס בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בשניהם החלקים יקרים, הכל עניין של עלות מול תועלת.

רכבי בנזין באופן כללי יותר נפוצים, לרוב גם שקטים יותר ורכיבי מנוע שמתבלים כתוצאה מויברציות מתבלים פחות.

אם כבר דיזל-אוטומטי-משפחתי, רצוי להקפיד שכמובן יהיה טורבו ורצוי מאוד HDI.

יש לקחת בחשבון שבאופן כללי (ומבלי להיכנס לשום מקרה ספציפי מאוד) עבור הק"מ המדובר עדיף בנזין.

בדור החדש של הדיזלים רמת הרגישות לאיכויות הדלק עלתה וכתוצאה מכך גם הבלאי (מזרקים וכד'). כשקונים רכב בן כמה שנים שעבר אי אילו קילומטרים, צריך לקחת בחשבון את הבלאי הזה ותועלת מול הנסועה השנתית. במקרה שלך זה ממש לא כדאי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני חולק עליך בקשר לעדיפות הטורבו בכל תנאי.

הטורבו מביא לצריכת דלק גבוהה יותר, והינו רכיב רגיש לקלקול ויקר להחלפה.

אני מסכים שמי שחשובים לו הסוסים - עדיף הטורבו, אבל מי שמסתדר עם נסיעות מנהלתיות רגועות - שייקח SDI.

פורסם

הטורבו מביא לצריכת דלק גבוהה יותר, והינו רכיב רגיש לקלקול ויקר להחלפה.

אני מסכים שמי שחשובים לו הסוסים - עדיף הטורבו, אבל מי שמסתדר עם נסיעות מנהלתיות רגועות - שייקח SDI.

לא תמיד הטורבו מביא לצריכת דלק יותר גבוהה.

קח לדוגמא רנו קנגו -מנוע טורבו דיזל ( 1500 סמ"ק DCI) הרבה יותר חיסכוני מהמנוע הישן 1900 סמ"ק ללא הטורבו.

גם בברלינגו הסיפור דומה.

לשאלת פותח השירשור:

אתה בטח לא תחסוך שום דבר אם תקנה דיזל בקילומטראז' שאתה נוסע בשנה.

רק שבמיקרה של פאסאט 2002 מנוע טורבו דיזל 130 כ"ס מאוד מוצלח ומנוע בנזין 2000 סמ"ק יחסית חלש.

פאסאט בנזין 1800 סמ"ק טורבו -זה כבר סיפור אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מאז שעברתי לקסארה דיזל 98 (ללא טורבו) שלי אני מרגיש בחיסכון משמעותי של 300 ש"ח מדי חודש.

למעט צינור הגה כוח ייחודי לדיזל, שהחלפתי בעלות של 150 ש"ח במקום 770 ש"ח (משומש) - לא נתקלתי בחלקים מיוחדים לדיזל שעלו הרבה כסף.

הנסיעה שלי היא בעיקר עירונית, ואני נוסע בערך 17-18 אלף ק"מ בשנה.

ולמתמטיקה:

300 ש"ח כפול 12 חודשים = 3600 ש"ח הפרש.

3600 ש"ח כפול 5 שנים (התכנון להחזיק את הקסארה) = 18,000 ש"ח.

בכסף שאני חוסך מדי חודש, אוכל לקנות קסארה 2004 בעוד 5 שנים, ולהשתמש בכסף המכירה של הישנה ליישור קו 8)8)8)

פורסם

אם אין חיסכון משמעותי בדיזל, זה אומר הרבה ק"מ בשנה. יש הבדל גדול בהנאה מנהיגה בין דיזל לבנזין לטובת הבנזין. כנ"ל לגבי נוסעי הרכב סע במונית דיזל ותחשוב אם זה כל כך נעים הרעש הכבדות ולפעמים הריח. בארץ בניגוד לאירופה אין מדיניות מיסוי המעודדת דיזל. לא כדאי.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

ד"ר סובארו, מה צריכת הדלק הממוצעת בקסארה שלך, אם אפשר לשאול ?

אצלי בסקודה עוד לפני סידור נושא קידום ההזרקה, זה 1:16 בערך, ואני מאוד מרוצה.

ול vik04, דווקא יש משהו נחמד בנהיגה בדיזל - המומנט הזמין כבר מסל"ד מאוד נמוך, אפילו הרעש המטרטר קצת נחמד כשמתרגלים, והוויברציות מרדימות טוב את התינוק :-) Once you go diesel you never go back, לפחות במשפחתיות עבורי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני לא ממליץ על דיזל (מניסיון עם קיה קרניבל) אצלי המנוע אוכל 1-8 במקרה הטוב,רעש חזק ,חלקים שמתבלים מהר מאוד (130K וכבר הגיר עומד למות כל טיפול ,הפולי הולך ,שעון חום+ דלק שמתפגרים,וכו') עדיף לקנות בנזין ולהינות מהשקט והביצועים.

זו דעתי האישית תעשה מה שאתה רוצה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ברגע שתתרגל למנועי דיזל, במיוחד עם תיבה ידנית.

כל רכב בנזין ירגיש "לא סוחב" - ראה הוזהרת! :wink:

אני יכול לציין את הדוגמא הספציפית שלי.

פיאט מולטיפלה 2001, 1.9, JTD.

הרכב הרבה יותר חסכוני ועמיד מגרסת ה1.6.

האגרות שוות. מרווחי הטיפולים יותר גדולים.

היום מחיר הדלק עלה מעט, אך זה שולי.

רק שמתי לב לדבר אחד, בנסיעה עירונית (בסגנון: התנעה, נסיעה של 2-3 ק"מ, כיבוי), נסיעות כאלו גורמות לבלאי עצום ברכבי דיזל לעומת רכבי בנזין.

יש לנו 2 רכבים שעברו את ה"הסבה" הזאת עקב מעבר מנסיעה של 30k קילומטר בשנה ל14k, מעבר מנסיעות בינעירוניות לעירוניות קצרות.

רכב הבנזין: מיצובישי ספייס גיר, מודל 95, יד ראשונה מהניילונים. נכנסה בעבר למוסך כל 5 חודשים, התדירות ירדה לתקלה כל 4 חודשים.

רכב הדיזל: פיאט מולטיפלה, 2001, יד 2 מחברה.נכנסה בעבר למוסך כל 6 חודשים, התדירות ירדה לכל חודשיים וחצי-שלוש.

בזמן האחרון יש תקלה כל חודש וחצי-חודשיים.

ככה שכדאי לבדוק את עניין הבלאי במנועי דיזל שמשתמשים בהם בתור "רכב אמא"..

פורסם

אתה צודק אבל לא סתם אנשים מעדיפים לנסוע בדיזל ..גם אנשים שלא משתמשים באוטו לצרכי עבודה אז יש סיבה טובה

פורסם

אנשים נוסעים בדיזל כי אמרו להם שזה חסכוני. תערוך מישאל אפילו כאן ותראה כמה אנשים בארץ והדגש הוא על בארץ שאין עידוד מיסוי לדיזל.

בהחלפת הרכב חזרו לבנזין. חוץ מאלה שעושים מעל 30 או 40K לשנה ששם אולי מרגשים קצת חיסכון.

נהג מנוסה
:roll:

• תוכן חדש...