Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

בשעה טובה ובעזרתכם האדיבה רכשתי לפני כמה ימים פונטו ספייס ELX80. הרכב הגיע לידיי ויש בו כמה דברים שלא ממש הצלחתי להבין. אשמח לעזרתכם:

1. יש כפתור שנקרא CITY בפאנל - מה מטרתו.

2. על ידית ההילוכים האטוטמטית יש כפתור E בצד ימין של מוט ההילוכים - למה הוא משמש?

3. מתחת להילוך D יש הילוך נוסף שכרגע אנני זוכר את האות שלו - משיהו יודע למה הוא משמש?

4. איך מאפסים את המונה בלוח השעונים שמראה את המרחק שעברתי מאז האיפוס האחרון, את צריכת הדלק הממוצעת וכו?

5. איך מכוונים את השעון בלוח שעונים?

6. יש אפשרות לכוון את גובה מושב הנהג? בספר הרכב מודגש שכן אך אנני רואה את הידית שעליה מדובר.

7. מכיוון שזה הרכב האוטומט הראשון שלי - הנה עוד שאלה. האם בזמן עצירה ברמזור אדום רצוי להישאר על D וללחוץ על בלם הרכב או להעיר להילוך N?

פורסם

לחיצה על הכפתור CITY "מרככת" את ההגה בתימרוני חנייה ודברים כאלה, ומכאן השם.

תתחדש וסע בזהירות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תודה על הרצון הטוב - אבל הלינק שנתת לא ענה לי ולא על שאלה אחת ולכן השאלות עומדות בעינן.

פורסם

את האמת, את כל התשובות למה ששאלת תימצא בספר הרכב שנימצא בידיך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
שלום לחברי הפורום.

בשעה טובה ובעזרתכם האדיבה רכשתי לפני כמה ימים פונטו ספייס ELX80. הרכב הגיע לידיי ויש בו כמה דברים שלא ממש הצלחתי להבין. אשמח לעזרתכם:

1. יש כפתור שנקרא CITY בפאנל - מה מטרתו. זהו כפתור של ההגה החשמלי, שהופך אותו לרך הרבה יותר (נו, לעיר...)

2. על ידית ההילוכים האטוטמטית יש כפתור E בצד ימין של מוט ההילוכים - למה הוא משמש? קיצור של ECONOMIC - חסכוני/ידידותי לסביבה

3. מתחת להילוך D יש הילוך נוסף שכרגע אנני זוכר את האות שלו - משיהו יודע למה הוא משמש?

4. איך מאפסים את המונה בלוח השעונים שמראה את המרחק שעברתי מאז האיפוס האחרון, את צריכת הדלק הממוצעת וכו?

5. איך מכוונים את השעון בלוח שעונים? לחיצה ארוכה על הכפתור הארוך.

6. יש אפשרות לכוון את גובה מושב הנהג? בספר הרכב מודגש שכן אך אנני רואה את הידית שעליה מדובר.

7. מכיוון שזה הרכב האוטומט הראשון שלי - הנה עוד שאלה. האם בזמן עצירה ברמזור אדום רצוי להישאר על D וללחוץ על בלם הרכב או להעיר להילוך N?

עניתי מה שאני יודע. תיהנה!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

כן ולא.

שאלה 6 ו 7 - אפא בדיוק יש עליהן תשובה בספר הרכב? לגבי 6 רשום שיש ידית ויש תמונה שלה, אבל אנני מוצא אותה בפועל וזו הבעייה. לגבי 7 - נו, תבין לבד... לגבי שאלה 4 - מה שרשום בספר לא עובד. אני יכול להמשיך עוד ועוד אבל זה לא רלוונטי - אני עדיין מחפש תשובות.

אני לא מבין, מי שרוצה לעזור, בשימחה, מי שלא רוצה שימנע מתגובות כמו "תחפש באינטרנט", "תחפש בספרים", "לך תשאל בפורומים אחרים". לא יודע איך זה הפורום הזה, אבל בכל פורום אחר בעולם יש לזה שם - טרוליזם.

רוצים לעזור? אודה לכם מראש ומקרב לב... לא רוצים לעזור? בבקשה - נא לא להגיב.

פורסם
עניתי מה שאני יודע. תיהנה!

רב תודות! :-P

מה ה ECONOMIC עושה בפועל? חוסך בדלק? אם כך, האם לא כדאי להפעיל אותו תמיד?

לגבי הכפתור שאמור לאפס - לחיצה ארוכה לא עושה את העבודה - אני מניח שהגיע הזמן לגשת לחשמלאי רכב?

פורסם
שלום לחברי הפורום.

2. על ידית ההילוכים האטוטמטית יש כפתור E בצד ימין של מוט ההילוכים - למה הוא משמש?

1 ענו לך מצב לעיר מרכך מאוד את ההגה ומתבטל אוטומטית מעל 50 קמ"ש אם אני לא טועה.

2 מצב חיסכון , לא אל תיסע איתו תמיד לתוך העיר זה בסדר אבל בעקיפות זה מסוכן יחסית הוא מגביל את המנוע להעלות לסל"ד גבוהה "ולמשוך" הילוך ודווקא מתי שתצטרך כוח פתאום תישאר בלי.

3 תיזכר איזה אות זאת.

4 כמו שנאמר לך לחיצה ארוכה כל הכפתור בלוח שעונים אמורה לאפס אותו.

5 אין לי מושג

6 לכוון גובה נהג אולי זה רק בגירסאות מואבזרות יותר ולא בטוח שבשלך אפשר.

7 תישאר ב-D אין צורך לשחק בגיר יותר מידי באוטומט.

פורסם

רב תודות :-D

לגבי 1 - אז אני מניח שזה לא ממש שימושי - בא?

לגבי 4 - הנחתי שכך אבל זה לא עובד, כנראה הגיע הזמן לבקר חשמלאי רכב.

לגבי 6 - יש לי את ה ELX80, זה לא אמור להיות הגירסה הכי מאובזרת בספייס?

פורסם
רב תודות :-D

לגבי 1 - אז אני מניח שזה לא ממש שימושי - בא?

לגבי 4 - הנחתי שכך אבל זה לא עובד, כנראה הגיע הזמן לבקר חשמלאי רכב.

לגבי 6 - יש לי את ה ELX80, זה לא אמור להיות הגירסה הכי מאובזרת בספייס?

הידית המדוברת נמצאת ביחידת כסא הנהג מצד שמאל. הידית נמצאת במקביל לירך של הנהג ובערך באותו הגובה" של הירך)

אם אתה לא מוצא, יתכן והידית נשברה. בדגם ELX יש את הידית.

פורסם

סימנתי בתמונה המצורפת באדום את הכפתור הרלוונטי.

העליון שולט על מחשב הדרך - לחיצה קצרה לעבור בין המצבים, לחיצה ארוכה כדי לאפס (אתה חייב להיות על מצב המונה TRIP כדי לאפס את המונה).

התחתון הוא לכיוון השעון, לחיצה אחת ארוכה מאוד - עד שתגיע לשעה הרצויה.

בהצלחה.

027na1.jpg

פורסם
שלום לחברי הפורום.

1. מרכך את ההגה, מיותר לחלוטין לדעתי.

2. מפעיל מצב שמגביל את המנוע בסל"ד ובכך "אמור" לחסוך בדלק. בפועל, אתה תלחץ יותר על הדוושה בכדי לנסוע, דבר שיביא לצריכת דלק טובה פחות ותגובת מצערת טובה פחות גם כן. השאר אותו כבוי.

3. L, מגביל את הגיר הרציף ליחסי העברה נמוכים, עד כ-90 קמ"ש. משמש לבלימת מנוע בירידות ממושכות, או בעליות קשות במיוחד. אם אתה מתגורר באיזור ים המלח לדוגמא, אתה תמצא את זה שימושי.

4. "דפדוף" (ע"י לחיצה על הכפתור העליון הימני בלוח השעונים מספר פעמים) עד למד המרחק, ואז לחיצה ארוכה על מנת לאפסו.

5. לחיצה ארוכה על הכפתור התחתון הימני בלוח השעונים.

6. אמורה להיות לך ידית מכאנית בצד שמאל של המושב, ממש מעל הידית שפותחת את תא המטען.

7. D כל זמן הנסיעה.

ממליץ לך לקרוא את השרשור בקישור שניתן לך.

תתחדש :)

!AWDSOME

פורסם

בקשר למצב CITY - יש שמוצאים אותו נוח, במיוחד כשאתה מתמרן בתוך מגרש חניה צפוף למשל. תנסה ותראה - עניין אישי שלך.

בקשר לE, כמו שכבר נאמר: מצב "חסכון" בפועל - מעביר הילוכים בסל"ד נמוך.

יעיל כשאתה נוסע רגוע עם הסבתא, פחות יעיל כשאתה ממהר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה לא מעביר הילוכים בסל"ד נמוך. וזה מכמה סיבות.

1. אין הילוכים בתיבה רציפה.

2. זה מגביל את תגובות המנוע ועושה אותן יותר "עצלניות". ההבדל המשמעותי, שאגב גם מאוד זניח, יתבטא בנסיעה ממושכת במהירות שיוט.

!AWDSOME

• תוכן חדש...