Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בארוע שנעשה עליו תחקיר ב"עובדה". לכן הוא לא מסווג(אם מישהו דאג)

מדובר על פעילות צה"ל בלבנון משנת 1988 שבה השתתפו 100 לוחמים.

מטרת הפעולה הייתה להיכנס לבונקר של חיזבאלה, לרסס... ולצאת.

אך קרתה פאשלה, שתי פשלות ליתר דיוק:

1. מפקד הפעולה בשטח נהרג.

2.החיילים מועלים ל2 מסוקים בסוף הפעולה, בספירה חסרים 4 חיילים באחד המסוקים.

היו 2 אפשרויות: נשארים לחפש את החיילים, ומסכנים את כל שאר החיילים. או נוטשים את הרביעיה. כשמסביב האזור מלא במחבלים.

התקבלה ההחלטה, 2 המסוקים עוזבים את המקום, ובמקומם יבואו 3 מסוקי קוברה.

בסרטון שראיתי(מתוך תחקיר עובדה) הראו 3 מסוקים אשכרה נלחמים, יורים, מתחמקים מטילים.

כשנוצר קשר עם ארבעת החיילים הוחלט, המסוקים מנמיכים לגובה מטר מעל האדמה, והחיילים צריכים להטלות על ה"מגלש" שעליו נוחת המסוק(מוקף בתמונה).שני חיילים על כל מסוק.

בתחקיר עובדה רואים איך החיילים נטלים תחת אש על המסוקים ועפים באוויר... פשוט דמעות בעיניים כשרואים כזה דבר.

אני מקווה שימצא הסרטון, שימחיש.אם מישהו ימצא את התחקיר המלא...פשוט:mm_yeah:

נ.ב

ראיתי את חלקי התחקיר בהרצאה, לכן אין לי אפילו חלקי תחקיר.

עריכה: למבצע קוראים "כחול וחום"

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2_%D7%9B%D7%97%D7%95%D7%9C_%D7%95%D7%97%D7%95%D7%9D

11.JPG

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אתה מדבר על כחול חום?

לא ראיתי עובדה אבל זה נשמע כמו הסיפור

יש הקלטות מהמבצע בסרטים של חיל האוויר שמתפאר (ובצדק) בכך שיש בלאגן בקשר והחיילים בפאניקה ובא הטייס וברגע אומר אל תדאגו לא ננטוש אותכם

http://www.iaf.co.il/Templates/FlightLog/FlightLog.aspx?lang=HE&lobbyID=40&folderID=48&subfolderID=323&docfolderID=382&docID=5329&docType=EVENT

פורסם

המקרה פורסם בזמנו בבטאון חיל האויר, אני אישית מכיר את אחד מטייסי המסוקים שנכחו בפעולה וקיבל על כך צל"ש

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

יש הקלטות מהמבצע בסרטים של חיל האוויר שמתפאר (ובצדק) בכך שיש בלאגן בקשר והחיילים בפאניקה ובא הטייס וברגע אומר אל תדאגו לא ננטוש אותכם

http://www.iaf.co.il/Templates/FlightLog/FlightLog.aspx?lang=HE&lobbyID=40&folderID=48&subfolderID=323&docfolderID=382&docID=5329&docType=EVENT

אני יודע שיש הקלטות, והן מדהימות. ראיתי אותן... לכן אני מחפש אותן לראות אותם שוב.

פורסם

כחול וחום? עשו לנו מור"ק על זה בטירונות..

לצערי התעפצנו בצורה מטורפת אז לא ממש זוכרים הכל... במיוחד לא את הסוף :)

אבל אני זוכר שהיה די מעניין!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מתי זה שודר ?

האם בדקת באתר של התוכנית ?

אם זה נמצא, צרף קישור לטובת כולם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בדקתי באתר קשת, ואין שם.

התוכנית שודרה מזמן(לא הופיעה תאריך) אני מעריך שזמן קצר לאחר המבצע.

יש סרטון קצר באתר חיל האוויר, אבל מראים שם רק את החיילים התלויים כשהמסוק מעל לים, ולא מראים את החילוץ עצמו.

http://www.iaf.org.il/Templates/Gallery/GalleryVODMovies.aspx?lang=HE&lobbyID=67&folderID=1917&subfolderID=1919&docfolderID=1919&docID=26813

פורסם

לא ידענו בכלל שקראו למבצע "כחול חום". היה ידוע כמבצע "נועיימה". המטרה הייתה פגיעה בחבר'ה של ג'יבריל. אז החיזבאללה עוד לא היה דומיננטי כמו היום, וג'יבריל התמודד על השליטה בפתח'לנד עם ג'ורג' חבש ועם נציגי אש"פ. לראשונה נעשה שם שימוש בכלבי תופת/נפץ. למיטב זכרוני אמיר נהרג בהתקלות הראשונה. רוב הכלבים לא הספיקו להגיע ליעד, אשר בחלקו היה מערות בתוך הטרשים. השטח היה קשה: מסולע וסבוך. במהלך הקרב נוצר נתק בין 4 לוחמים (2 חוליות) לבין שאר הכוח. החילוץ התבצע כמה שעות מאוחר יותר, לאחר שחוו 2 התקלויות עם מחבלים, אשר הבינו לפי התאורה ולפי התנועה האוירית שיש לוחמים שנותרו מאחור. הקשר עם החילוץ האוירי נוצר עם "מירי", ובזמן החילוץ הלוחמים היו תחת אש. אחד הלוחמים (דודי שורקי) יצא כמקלען, ונאלץ להשליך מעליו את המאג אל הים, עקב סיכונו העצמי ויציבותו על מגלש המסוק. הייתי שם כמילואימניק.

• תוכן חדש...