Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראיתי VW Paethon בתל אביב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שחורה ומבהיקה, סמל VW מקדימה בגודל של SMART בערך? עוד מישהו ראה? ואם מביאים תפלץ שכזה לארץ, אז למה לעזאזל לא מביאים לנצי'ה תזיס?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מס' לא מבוטל של פאטון בגרמניה.

היא בהחלט נראית גדולה מאד ומרשימה.

העיצוב נאה למדי ובהחלט נותן את התחושה שהוא צריך לתת וזה - מרחב, גודל ויוקרה.

ולמה תפלץ??

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

הפייטון ניראת הרבה ברמת-גן\רמת החייל\ת"א ובאמת מרשימה מאוד בפרופיל.

מקדימה פאסאט גדולה :x .

אז למה לעזאזל לא מביאים לנצי'ה תזיס?

לא נראה לי שאם היית מנכ"ל סמל"ת (יבואנית לנציה)היית מייבא את התזיס בכזאת מהירות,

כמה אנשים נראה לך יקנו אותה?

לא יותר מ-20 איש לפי דעתי.

בשוק כזה בעייתי,עם מצב כלכלי כזה ועם הסלידה של הישראלים לאיטלקיות\צרפתיות יוקרתיות(לפעמים בצדק),אני בספק אם כדאי להביא את התזיס.עם כל האהבה של כולנו ליצירות איטלקיות,לא אנחנו מוציאים 300,000 ש"ח על רכב שתוך 3 שנים יהיה שווה 130,000 ש"ח ויקבל את השירות הלקוי של מוסכי פיאט ובוא לא נעצום עיניים,לא אלפא,לא פיאט ולא לנציה,מכוניות אמינות(גם סקרים אירופאים יכולים לגבות אותי).

אני לא סומך על רכב איטלקי עם חשמל לרב ומחשב לכל ס"מ פלסטיק.

פורסם
הפייטון ניראת הרבה ברמת-גן\רמת החייל\ת"א ובאמת מרשימה מאוד בפרופיל.

מקדימה פאסאט גדולה :x .

אז למה לעזאזל לא מביאים לנצי'ה תזיס?

לא נראה לי שאם היית מנכ"ל סמל"ת (יבואנית לנציה)היית מייבא את התזיס בכזאת מהירות,

כמה אנשים נראה לך יקנו אותה?

לא יותר מ-20 איש לפי דעתי.

בשוק כזה בעייתי,עם מצב כלכלי כזה ועם הסלידה של הישראלים לאיטלקיות\צרפתיות יוקרתיות(לפעמים בצדק),אני בספק אם כדאי להביא את התזיס.עם כל האהבה של כולנו ליצירות איטלקיות,לא אנחנו מוציאים 300,000 ש"ח על רכב שתוך 3 שנים יהיה שווה 130,000 ש"ח ויקבל את השירות הלקוי של מוסכי פיאט ובוא לא נעצום עיניים,לא אלפא,לא פיאט ולא לנציה,מכוניות אמינות(גם סקרים אירופאים יכולים לגבות אותי).

אני לא סומך על רכב איטלקי עם חשמל לרב ומחשב לכל ס"מ פלסטיק.

איזה אוסף של אמונות טפלות. בגלל דעות של אנשים כמוך לא רואים לנצ'יות, אלפות ופיאטים בארץ הקודש.

שירות לקוי?

לרכבי אלפא-לנצ'יה יש מחלקה במוסך המרכזי שמעניקה שירות מעולה. הלוואי על הרבה יבואנים מוסך שכזה.

אלקטרוניקה איטלקית? בעיות אמינות?

רוב הרכיבים האלקטרוניים ברכבים האירופאיים מיוצרים ע"י בוש. רוב הבעיות שיש לאיטלקיות נובע מהרכיבים הללו שמופיעים גם ברכבים צרפתיים וגרמניים. תופתע לגלות שגם יצרנים אחרים משתמשים ברכיבים של מאנייטי מארלי האיטלקית. האם תמליץ לאנשים להמנע מרכבים כאלו? לנצ'יות שטופלו היטב לא יגרמו בעיות חריגות ואני מדבר מנסיון. אילו סקרים מוכיחים שלנצ'יה מייצרת רכבים לא אמינים? אשמח לראות אחד כזה.

ולגבי ירידת הערך: המחירים נופלים בגלל דעות של אנשים כמוך. בבקשה תמשיך - אין תענוג גדול יותר מלקנות רכב מצויין במחיר מצחיק.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

ולגבי ירידת הערך: המחירים נופלים בגלל דעות של אנשים כמוך. בבקשה תמשיך - אין תענוג גדול יותר מלקנות רכב מצויין במחיר מצחיק.

זה נכון שי, אבל בקצב הזה לא יישארו הרבה אנשים שיקנו את המכוניות האלה חדשות, וזו כבר בעייה ...

טל.

פורסם
שחורה ומבהיקה, סמל VW מקדימה בגודל של SMART בערך? עוד מישהו ראה? ואם מביאים תפלץ שכזה לארץ, אז למה לעזאזל לא מביאים לנצי'ה תזיס?

אכן ראית אחת כזו , היא עומדת בדרך כלל ברחוב הלחי ליד רמת החייל סמוך לצ"מפיון

עם מספר זר , וחבר של זה עם הפאטון יש לו אלפא 1 GTA

פורסם

ולמה תפלץ??

תפלץ זה לא בהכרח גנאי, פשוט פייטון באמצע תל-אביב כל כך מתבלטת, בגודל וב- (אני לא יודע להסביר בדיוק, אבל זה ככה, ממש כמו בוול-סאטיס השחורה שמסתובבת פה) נצנוצים !!! :shock:

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
איזה אוסף של אמונות טפלות. בגלל דעות של אנשים כמוך לא רואים לנצ'יות, אלפות ופיאטים בארץ הקודש.

שירות לקוי?

לרכבי אלפא-לנצ'יה יש מחלקה במוסך המרכזי שמעניקה שירות מעולה. הלוואי על הרבה יבואנים מוסך שכזה.

אלקטרוניקה איטלקית? בעיות אמינות?

רוב הרכיבים האלקטרוניים ברכבים האירופאיים מיוצרים ע"י בוש. רוב הבעיות שיש לאיטלקיות נובע מהרכיבים הללו שמופיעים גם ברכבים צרפתיים וגרמניים. תופתע לגלות שגם יצרנים אחרים משתמשים ברכיבים של מאנייטי מארלי האיטלקית. האם תמליץ לאנשים להמנע מרכבים כאלו? לנצ'יות שטופלו היטב לא יגרמו בעיות חריגות ואני מדבר מנסיון. אילו סקרים מוכיחים שלנצ'יה מייצרת רכבים לא אמינים? אשמח לראות אחד כזה.

שי

דעות של כל כך הרבה אנשים שחלקם הגדול קנה פיאט לא סתם מושלכות לאויר.

הדוגמא של צה"ל למשל היא דוגמא מצויינת.

לא מדובר במקריות והגררים הצבאים עסוקים בגרירה של דבר אחד כל היום,נכון,פיאט פונטו.

לא סתם הצבא לא ממשיך לקנות פונטו.

אין בצבא פונטו אחת שהצליחה להגיע ל-100,000 ק"מ בלי לעלות על גרר.

התירוץ שבצבא הורסים מכוניות הוא צולע,שכן הצבא הורס גם קנגו ו-205,אבל הן נוסעות בלי סוף ו-205 וותיקות בהרבה,עם 400,000 ק"מ מועדפות לרב ע"י קצינים במקום פונטו.

אני עד למקרה של רכב ששלוש פעמים בשבועים הגיע למוסך המרכזי ברמת החיל ושלוש פעמים הוחלף לו הסטרטר!

לאבא שלי היו 3 פיאטים (127,124,131)וזה רק בגלל שלא היה לו זמן להמתין לסובארו(היה תור אל מחוץ לסוכנות!),הרכבים היו פגומים,שניים גילו סימני חלודה לאחר כשנה ,אחד איבד צבע בכנף והתגלתה תאונה שתוקנה לפני המסירה ושלושתם היו נכנסים למוסך לטיפול ויוצאים עם תקלה!

איך תסביר שכשהגיע פיאט מריאה אוטומטית לארץ במבחן שנדמה לי נעשה ע"י "אוטו" הגיר שבק חים?(רכב בהרצה).

איך תסביר שלא נולדה הפיאט האוטומטית שלא נמכרה בבהלה?

איך תסביר שכל פונטו שניה משנת 1995(הראשונות)מתקלפת לגמרי באיזור הגג ומכסה המנוע?

לשכן שלי יש אלפא 33 תלתן הכי שמורה בארץ ובכל זאת כל שבועיים יש צורך בגרר.

כמו שנאמר ע"י קצינים:"אתה שולח את הנהג שיתקן תקלה והוא חוזר עם שלוש".

לא אני הגיתי,לא אני המצאתי,מדובר בעובדות חיי היום,יום,ואם כל האהבה שלי לביצועים,עיצוב וצליל איטלקי,קבוצת פיאט לא מבינה הרבה באמינות(הסיבה המרכזית לקשיים הכלכלים).

לסיום,אפנה אותך לסקר שביעות רצון שנערך ע"י TOP GEAR ובו נצחה טויוטה עם הלקסוס IS200,כאשר במקומות האחרונים ברשימת היצרנים מופיעות:LAND-ROVER,אחר-כך FIAT!!! ואחר-כך !!! ALFA-ROMEO!!!(מקום 33).

היצרנית האירופאית ובכלל הכי פחות משביעת רצון (הכוונה ברובה לרמת האמינות).

עירונית:סמארט(אחרונה,פיאט סייצ'נטו)

מנהלים קטנות:לקסוס IS200(אחרונה,אלפא 156)

הישראלים אולי לא מבינים במכוניות כמו האנגלים אבל הם לא מטומטמים.

הסיבה שלאנטיס היא הכי נמכרת היא התמורה לשקל ולא כי מישהו חושב שהיא נוחה כמו סיטרואן.

עובדה שבקטגורית המנהלים (קטגוריה שהקונים בה לא מודאגים כלכלית)אין שליטה יפנית,למרות נציגות(הונדה לגנד,מאזדה קסדוס 9,לקסוס LS430).

רק שתדע שבעיית השוק של אלפא היא בעיה גם באנגליה,במקום ש"מבינים" בו ולא רק בישראל.

בנוגע לחלקים של BOSCH:אם תיתן לאדם מסור וצלול לבנות פאזל עם הלוגו של BOSCH הוא יצליח ב-X זמן.

אם תתן את אותו הפאזל לאדם שיכור וממורמר בעל 2 אצבעות בכל יד,ככל הנראה כך יראה הפאזל.כמו שאמרו באופל בעת בניית המפעל החדש בבלגיה:"בסופו של דבר הרכב יראה כמו מי שבנה אותו"

לא סתם FIAT קיבלה:FIX IT AGAIN TONI.

פורסם

אתה מבסס טענות טענות אמינות נגד הלנצ'יה תזיס על סמך 127, 131, 124 ופונטו צבאיות? אני לא מאמין שאפילו כוכבי ירד עד כדי כך נמוך...

אבל בכל זאת, נתחיל: הפונטו היא אוטו אמין. הבעיה שלה בצה"ל היא שהנהגים אוהבים לבדוק כמה עמוק מד החום יכול להכנס לאדום ומתאמנים בהחלפת הילוכים בלי קלאץ'. אני לא חושב שצריך לתכנן רכב שיהיה עמיד בהתעללויות כאלו, אם כי אולי כמה יצרנים יפניים יחלקו עלי.

מה הבעיה עם פיאטים אוטומטיות? היתה לי טמפרה 2.0 אוטומטית (גיר של VW, לידיעתך) ללא בעיות מיוחדות וכעת יש לי תמא אוטומטית (גיר של ZF), שוב, ללא בעיות מיוחדות (טפו, טפו, טפו). הגירים של ZF יכולים להחזיק מעמד מאות אלפי ק"מ ומדובר הן בקאפה והן בתמא. הגירים היחידים שהיו בעייתיים הם הרציפים הראשונים (שת"פ עם פורד וגם סובארו לא בדיוק הבריקו בתחום באותה תקופה) ואלו שבמריאה/בראבו/בראבה (שמחזיקים כ-100K ק"מ. יותר מברנו מגאן הראשונות, למשל, ומיוצרים ע"י אייז'יין היפנית)

בסקרי אמינות פיאט לא מתבלטת לרעה ביחס לשאר היצרניות האירופאיות (פיג'ו, סיטרואן, רנו, קבוצת VW, פורד, אופל) ולעתים אפילו טובה מהן באמינות (להזכירך: סקר גרמני שקבע כי הבראבה היא האמינה ביותר) וודאי בעלות תחזוקה. הסקר הספציפי של ג'יי-די פאואר משקלל גם שביעות רצון כללית מהאוטו ושירות ולכן התוצאות של פיאט גרועות (השירות באנגליה הוא ככל הנראה מחפיר).

אל תחשוב לרגע שהשירות שצה"ל מקבל במוסכים בארץ הוא השירות לו זוכה לקוח פרטי. ממש לא...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
אבל בכל זאת, נתחיל: הפונטו היא אוטו אמין. הבעיה שלה בצה"ל היא שהנהגים אוהבים לבדוק כמה עמוק מד החום יכול להכנס לאדום ומתאמנים בהחלפת הילוכים בלי קלאץ'. אני לא חושב שצריך לתכנן רכב שיהיה עמיד בהתעללויות כאלו, אם כי אולי כמה יצרנים יפניים יחלקו עלי.

לא צריך להגזים.קודם כל קנגו לא זוכה ליחס יותר טוב ושנית אל תהפוך את הנהגים בצבא לעבריינים.אם יש פה ושם מקרים אני מבין,אבל הטענה שכל הפונטו הצבאיות מקבלות יחס כזה הוא טעות.ישנם הרבה קצינים בדרגות אלו שאין להם נהגים (הם שוטפים לבד את רכבם)והם בטח לא מתעללים ברכבם.

הדוגמאות שנתתי לך על האמינות הן על קצה המזלג שכן עד לא שאלתי בן-אדם אחד על הפיאט שלו(בעיקר פונטו,טיפו,בראבה,מריאה)שהיה מרוצה ולא התחיל לצחוק ששאלתי אותו על האמינות.גם כששאלתי על המוסך התגובות היו דומות.

כבר סיפר לי מישהו שפתחו לו את המנוע ולא סגרו אותו טוב וכתוצאה מכך נכנסו מים והנזק היה גדול! אני מבטיח לך שנהגים צבאים לא מסתובבים בת"א ומורידים לפיאטים את הצבע עם נייר שיוף.

מה הבעיה עם פיאטים אוטומטיות? היתה לי טמפרה 2.0 אוטומטית (גיר של VW, לידיעתך) ללא בעיות מיוחדות

הבעיה הכי גדולה של פולסוואגן היא הגיר האוטומטי(מנסיון שלי ושל בעלי אודי).כדאי שתשב פעם יום אחד בצ'מפיון ותראה את כמות האנשים עם בעיות גיר.

הגירים היחידים שהיו בעייתיים הם הרציפים הראשונים (שת"פ עם פורד וגם סובארו לא בדיוק הבריקו בתחום באותה תקופה) ואלו שבמריאה/בראבו/בראבה (שמחזיקים כ-100K ק"מ. יותר מברנו מגאן הראשונות, למשל, ומיוצרים ע"י אייז'יין היפנית)

נכון שרנו היא לא טויוטה,אבל מאז יציאת המגאן,פיאט נכנסה לקשיים כלכלים בגלל חוסר שביעות רצון ואמינות לקויה ורנו ואופל הראו את השיפור הגדול ביותר(לפי JD POWER).

חוץ מזה,מה זה משנה שהגיר הוא יפני,ההרכבה היא איטלקית.

גם הקורולה סדאן המיוצרת בטורקיה הראתה כבר סימני בנייה לקויה(אנשים התלוננו על רעשים מהדשבורד),בעד שההאצ'בק היפנית מוכיחה אמינות של 100%.

הסקר הספציפי של ג'יי-די פאואר משקלל גם שביעות רצון כללית מהאוטו ושירות ולכן התוצאות של פיאט גרועות (השירות באנגליה הוא ככל הנראה מחפיר).

זה לא הרקדן,הרצפה עקומה.ככה זה באנגליה,לא מבינים כלום.מזל שהם לא מייצרים את רולס-רויס,בנטלי,יגואר,רובר,פורד,מקלארן,TVR,קייטרהם,אסטון-מרטין,לוטוס וכו...מה הם מבינים כבר?

אל תחשוב לרגע שהשירות שצה"ל מקבל במוסכים בארץ הוא השירות לו זוכה לקוח פרטי

וכאן בדיוק נמדדת טפשותה של סמל"ת (היבואנית,למי שלא יודע),הרי אותם חיילים יום אחד ירצו רכב קטן משלהם ואותם קצינים יצאו לאזרחות וירצו קומפקטית\משפחתית צעירה,אבל אין סיכוי שיבחרו בפיאט(כל חיל\קצין שאומר פיאט פונטו מצרף קללה).

במוסך סובארו,כאשר הייתי נוהג על B4,השירות היה משובח,היחס מעולה והעבודה נעשתה בקצב מסחרר ובנוסף קיבלת שטיפה במכונה ועץ ריח גם אם הגעת להחליף נורה!

טיפול תקופתי (גדול)לקח 50 דק' ולא מ-7:00 עד 16:00 כמו בפיאט.

אני יודע שהנהג הקודם לפני,יצא מהצבא ושכנע את אבא שלו לקנות אימפרזה 2 ליטר אוטומטית רק בגלל השירות המעולה (כאן נמדד שכל ישר מול התעקשות מזלזלת של מוסך פיאט).

בוא נעשה עסק כולנו:בוא נבדוק אילו מכוניות עומדות בדרך כלל בצד הכביש עם מכסה מנוע פתוח.אני בודק את זה כמה שנים והמכוניות של קבוצת פיאט מובילות בפער.

חוסר האוביקטיביות שלך לגבי פיאט,שי,פוגם בשיפוט שלך.גם אני שונא יפניות אבל מכיר בעובדות.

פורסם

תראה, יש לי נסיון עבודה במוסך של פיאט שטיפל בלא מעט פונטו צבאיות, השכרה ואזרחיות. כל עובד שם יאמר לך שבמכוניות הצבאיות (וההשכרה, לצורך העניין) קורים דברים מרתקים שלא מתרחשים משום מה ברכבים הפרטיים. זו עובדה. למרות זאת, נתקלתי בלא מעט אנשי צבא עם פונטואים שהיו מאוד מרוצים מהאוטו. אני מכיר גם לא מעט אנשים פרטיים שמאוד מרוצים מהפיאטים שלהם.

הגיר של VW בפיאט לא עשה בעיות חריגות, אולי הגירים המודרניים יותר שלהם בעייתיים יותר. הגיר של הבראבה תוכנן ומגיע מיפן, אפילו על האריזה ("האוזינג", במכונאית) מופיע השם של אייזיין. להרכיב אותו באוטו כל ילד יכול. הפשלה בתיכנון היא של היפנים, אם כי היא קטנה בהרבה מהפשלה של רנו עם המגאן...

שוב. לא זילזלתי בבריטים. סקר ג'יי די פאואר לוקח מאוד בחשבון פרמטרים כמו שירות ולא רק אמינות. כמי שראה את תוצאות הסקר המלאות, אני יכול לומר שנושא השירות בבריטניה פגע קשות בציון של רכבי פיאט. פיאט נקלעה לקשיים בגלל שהמכוניות לא היו ברמה של המתחרות ובגלל תדמית גרועה, לא בשל בעיות אמינות.

גם אם השירות של סמל"ת לצה"ל גרוע (ויש לזה סיבות שאני לא יכול לפרט), זה לא מעיד מאום על השירות ללקוח פרטי.

אגב, די מפליא לראות שאם טענות חסרות ביסוס דומות היו נטענות כנגד קבוצת PSA או רנו, כולם היו קופצים מזמן (ע"ע כוכבי, שזכה ללינצ'ים {שרובם המוחלט מוצדק} על הרבה פחות מזה)...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

או שלא.

אני רק יפרט את נסיוני עם פיאטים במשפחה

טיפו שנת 92, היתה אצלנו 3 שנים. הלך סטרטר, וקלאצץ. זהו.

פונטו מהשכרה שנת 00, אצלנו שנה. אפס תקלות על כה.

גיא

פורסם

שוב. לא זילזלתי בבריטים. סקר ג'יי די פאואר לוקח מאוד בחשבון פרמטרים כמו שירות ולא רק אמינות. כמי שראה את תוצאות הסקר המלאות, אני יכול לומר שנושא השירות בבריטניה פגע קשות בציון של רכבי פיאט. פיאט נקלעה לקשיים בגלל שהמכוניות לא היו ברמה של המתחרות ובגלל תדמית גרועה, לא בשל בעיות אמינות.

גם אם השירות של סמל"ת לצה"ל גרוע (ויש לזה סיבות שאני לא יכול לפרט), זה לא מעיד מאום על השירות ללקוח פרטי.

אגב, די מפליא לראות שאם טענות חסרות ביסוס דומות היו נטענות כנגד קבוצת PSA או רנו, כולם היו קופצים מזמן (ע"ע כוכבי, שזכה ללינצ'ים {שרובם המוחלט מוצדק} על הרבה פחות מזה)...

שי

עם כל הכבוד,תדמית גרועה לא נופלת מהשמים.

כמו שלטויוטה יש תדמית טובה ולאדה תדמית מחרידה.תדמית באה מנסיון הציבור ומהכרת המוצר (לפי דעתי).

אני מבין שאתה לא יכול לפרט סיבות בגלל עבודתך,אבל סמל"ת חייבת להבין שהיא יורה לעצמה כדור ברגל ע"י זלזול בצה"ל.

שלא תבין לא נכון,אני גם חושב שאירופאיות אחרות לא מושלמות ובטח שזוכות לשירות מחפיר כמו של "קרסו",אבל מהכרותי עם מוסכי רנו ופיאט אני עדיין חושב שפיאט בבעיה חמורה בהרבה.

דרך אגב אולי הסיבה שאף אחד לא קופץ היא בגלל שהטענות שלך חסרות בסיס :idea:

נ.ב:הכל ברוח טובה,אני לא שואף לוויכוחים כמו של כוכבי על האלמרה STI\EVO שלו.

• תוכן חדש...