Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בעניין הגיוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בטרוף לאן ללכת בצבא , לפני כמה חודשים חשבתי שקרבי זה בכלל לא בתיכנונים שלי ומצד שני אמרתי לעצמי שאני לא רוצה גם סתם לבזבז שלוש שנים ולכן די הייתי סגור על שב"ס. כל זה היה לפני שקיבלתי את המנילה שלהפתעתי (בגלל בעיות רפואיות) לא היה בה שב"ס והיו בה יחידות קרביות , החלטתי שאם כבר קרבי אז אני ילך למג"ב , הכי פחות סיכון (למרות שאני יודע שהיום הכל מסוכן) מה לעשות שאני פוחד , ואני נטו פוחד לא מנסה להתחמק או משהו אלא פשוט פוחד (גם מהקושי בעיקר ומהסיכון חיים). אבל נוסף למשוואה הזאת עוד משהו , זומנתי לקצינת ת"ש שהחליטה שמגיעים לי הקלות בשירות ובין היתר זה כולל שהצבא מתחייב לתת לי לפחות שלושה ימים שאני ישן בבית , אבל הדבר הזה בעצם מוריד אותי מקרבי והצבא בעצם יכול לשבץ אותי בכל דבר שהוא רוצה שזה לא קרבי , ובגלל שהם לא הבטיחו לי שאני יתגייס לשב"ס שזה מה שרציתי מלכתחילה אז החלטתי לוותר על ההקלות ולראות לאן ישבצו אותי . אני יכול אפילו ביום של הגיוס לקבל את התנאים מחדש .

מצטער על האורך אבל אני בעצם זקוק לעצה של אנשים שהיו בקרבי ואפילו כאלה שלא היו בקרבי אבל היו בתפקידים משמעותיים אחרים , שיגידו לי את דעתם .

פורסם

ידוע לך שהגיוס למשמר הגבול הוא לרובאית 05, מה שאומר שבתקופת ההכשרה שלך אתה סוגר שבועיים בבסיס, ולפעמים גם 3 במידה ויש התפרעויות בירושלים ואתם צריכים להגיע ולתת תגבור.

השירות הקרבי במשמר הגבול לא יאפשר לך להיות במשך 3 ימים בבית, אלא אם כן אתה הולך לתפקיד מנהלתי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זה ברור לי ולכן ויתרתי על התנאים שהציעו לי (לבנתים) , כי הקצינת ת"ש אמרה לי שהסכמה לתנאים האלה 99 אחוז שהיא מורידה אותי מקרבי ואז זורקים אותי איפה שהם רוצים.

פורסם

אני חושב שלאור העובדה שיש לך פחדים מהקשיים אתה צריך דווקא ללכת על שירות צבאי קרבי . זה יכול לתרום לך המון כבן אדם.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מסכים עם עופר , וכל הכבוד לך שויתרת על התנאים של לינה בבית השאלה אם באמת לא תזדקק לתנאים האלו .

אנחנו לא יודעים מה הבעיות הרפואיות שלך ולמה נתנו לך תנאי של לינה בבית אז תעשה גם את השיקול שאולי כן תזדקק לזה .

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה !

פורסם

קרבי זה הכי אחי. לא.

תעשה את השיקול שלך אם אתה צריך את ההקלות את תשתמש בהם ותשרת בתפקיד לא קרבי שהוא חשוב לא פחות מאשר תפקיד קרבי, לוחם לא יכול לזוז בלי תומכי לחימה.

אם בכל זאת אתה מרגיש ומחליט שאתה יכול לוותר על ההקלות אז תנסה להתגבר על הפחד שלך ותלך לקרבי, עולם אחר, חוויות מפה ועד להודעה חדשה, בן אדם אחר.

בסופו של דבר זו החלטה שלך.

(יודבתניק לא חייל, עד מתי 12 שנות לימוד).

פורסם

תשמע, עם כל הטחינה בקרבי, זה הכי טוב. לא משנה איפה תהיה בצבא, את החברים של הצבא אתה לא יכול למצוא בשום מקום אחר.

עזוב מגב, מה הציעו לך מבחינת חי"ר?

אגב מבחינת תש אתה תמיד יכול להגיש בקשה להעלות את התש לתש 3 בהמשך השירות.

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים אתם בהחלט עוזרים לי .

מסכים עם עופר , וכל הכבוד לך שויתרת על התנאים של לינה בבית השאלה אם באמת לא תזדקק לתנאים האלו .

אנחנו לא יודעים מה הבעיות הרפואיות שלך ולמה נתנו לך תנאי של לינה בבית אז תעשה גם את השיקול שאולי כן תזדקק לזה .

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה !

על התנאים אני בהחלט יכול לוותר כי זה לא בגלל מצב רפואי שלי אלא של אבי והמצב שלו די טוב עכשיו (עבר כמה התקפי לב וזה לא ממש ישנה אם אני יהיה בבית או לא)

תשמע, עם כל הטחינה בקרבי, זה הכי טוב. לא משנה איפה תהיה בצבא, את החברים של הצבא אתה לא יכול למצוא בשום מקום אחר.

עזוב מגב, מה הציעו לך מבחינת חי"ר?

אגב מבחינת תש אתה תמיד יכול להגיש בקשה להעלות את התש לתש 3 בהמשך השירות.

הציעו לי כמעט את הכל חוץ מהיחידות המובחרות , שייטת 13 סיירת מטכל וכדומה.

מזה תש 3??

אני חייב גם לציין שאני לא בא ממש מבית שתומך בזה שאני ילך לתפקיד לחימה ,אלא אפילו במצבים שונים הם מזלזלים בזה וזה קצת מערער לי את הביטחון ,מצד שני כל התיכנונים שלי מהתחלה לא היו ללכת לקרבי , עד לקבלת המנילה. אני בהתחלה הייתי מעדיף ללכת להיות תומך לחימה במקצוע מעניין. יש לציין שאני מתעניין בכל הקשור למחשבים ובכלל בדברים טכניים בלי שחצנות , פשוט יש לי ראש טכני טוב.

אבל מאז שקיבלתי את המנילה אני באמת שוקל ללכת לקרבי , וזה בעצם ההתלבטות שלי , כי אני לא משהו שמהתחלה מגיל 15 היה נעול על זה שהוא הולך לקרבי.

פורסם

יש יחידות קרביות שבהם תוכל להשתמש הרבה גם בחוש טכני.

כל מיני יחידות של מודיעין קרבי , יחידות סיור מסוימות , יחידות כמו מגלן, צוותי עורב, מיתר , מורן , שלדג , 669 , יהלו"ם ועוד הרבה , כולם יחידות שמעבר להיותך לוחם אתה משתמש ומפעיל מערכות טכניות , אולי זה שילוב מצוין בשבילך לפי מה שאתה מתאר.

מעבר לכך , כמו שאמרתי קודם ואמרו אחרים , למרות כל הקשיים והחרא שאוכלים בדרך , להיות קרבי נותן לך הרבה . זה מאוד מבגר , מאוד מחשל ואני לדוגמא לא הייתי מוותר בחיים על החברים שנארו לי מהצוות. קלישאה קלישאה , אבל אלו החברים שמלווים אותי וימשיכו להיות לידי כל החיים. להיות קרבי זה לאכול חרא , אבל יש לזה גם יתרונות ברמה האישית.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה לא מג"ב, אבל תוכל לשרת גם כשוטר במשטרה הכחולה (שח"מ) ואז תהיה כל יום בבית מצד אחד ותעשה עבודה חשובה מצד שני.

תנאי הקבלה - נמוכים ביותר (לצערנו)

פורסם

לא יודע אם הבנאדם מתאים לסיירות, הוא בכל זאת אומר שהוא מעדיף להיות תומך לחימה.

תש שלוש היא הזכות ללינה בבית שלוש לילות בשבוע.

פורסם
זה לא מג"ב, אבל תוכל לשרת גם כשוטר במשטרה הכחולה (שח"מ) ואז תהיה כל יום בבית מצד אחד ותעשה עבודה חשובה מצד שני.

תנאי הקבלה - נמוכים ביותר (לצערנו)

אני מעדיף לשרת בשב"ס, במשטרה כחולה לא באמת עושים משהו חשוב , יכולים לזרוק אותך שם גם כפקיד ושם לא תעשה כלום.

לא יודע אם הבנאדם מתאים לסיירות, הוא בכל זאת אומר שהוא מעדיף להיות תומך לחימה.

תש שלוש היא הזכות ללינה בבית שלוש לילות בשבוע.

על הזכות הזאת בעצם ויתרתי (לבנתיים)

מאיפה שמעת שמג"ב זה לא מסוכן?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3498560,00.html

לא אמרתי שלא מסוכן , אמרתי פחות מסוכן.

ואגב קראתי היום על החיילים שנהרגו (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3513370,00.html) וזה גורם לי להתלבט עוד יותר.

פשוט כואב הלב עליהם כולה בני 20 .

פורסם

תשמע אתה נראה כמו פולני אמיתי (בלי להעליב את העדה)

גם ללכת לבריכה זה מסוכן, ובטח לנהוג , או כל דבר אחר.

"יש יותר סיכוי שתהיה לך תאונה בדרך לשדה תעופה מאשר שהמטוס יתרסק"

אתה יכול לשרת כתומך לחימה ולהיהרג חס וחלילה מתאונת דרכים... אי אפשר לדעת

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

זה נכון לגבי כל דבר בחיים.

הפחד למות נמצא אצל כולם והוא טבעי מאוד.

אבל לדעתי, השיקול שצריך לעמוד לנגד עיניך הוא שאנשים בעבר נלחמו בשביל שאתה תחיה במדינה הזאת. כעת הגיע תורך לתרום את שלך.

שירות קרבי לא בהכרח תורם יותר מבחינת התרומה נטו. מבחינת הקרבה זה נכון.

אך מבחינת יעילות יש אנשים שיתבזבזו בקרבי.

לכן, אם אתה חושב שתוכל להתגבר על החששות ועל המצב בבית (וזה יהיה קשה, אין ספק). תלך לקרבי..

אני אישית, אם תהיה מעוניין לשמוע.

לא נחשב לשום "גיבור". אני אפילו די רגיש ועדין.

למרות זאת החלטתי לחתום ויתור על שירות במודיעין ולשרת בשריון. אני מתגייס בקרוב.

וממה ששמעתי מחברים שמשרתים כבר. (ואנחנו לא ממש דוגמא, משום שמדובר בחבר'ה מורעלים ביותר..)

שירות קרבי הוא אמנם מעט קשה. אך זו מסגרת טובה, ואף מהנה (תלוי איך אתה מתייחס לזה).

לעומת זאת, החברים שלי שאינם קרביים מתחלקים ל3:

1) כאלה שהשירות לא מעניין אותם בכלל, רק מחכים שייגמר. אלה מרוצים..

2) אנשים חכמים מאוד, שיודעים שהם יתבזבזו בשירות קרבי. ולכן הם החליטו לשרת בכל מיני יחידות מודיעין למינהם.

3) אנשים שאומרים שהם מרגישים שהם מתבזבזים, ושללכת לבסיס כל יום זה כמו ללכת לעבודה.

ככה שתחשוב לעומק היכן אתה רואה את עצמך עושה את המיטב, במגבלותייך שלך.

אתה נשמע אדם עם ראש על הכתפיים ואני בטוח שתבחר נכון.

בהצלחה.

• תוכן חדש...